С няколко градуса повече

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (17)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на trial_jezz
  trial_jezz
  Рейтинг: 1519 Гневно

  Офффф - поредната затоплистка пропаганда! Аман!

  “Those who love peace must learn to organize as effectively as those who love war.” ― Martin Luther King Jr.
 2. 2 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 1411 Неутрално

  Така може да накривят шапките на китайците и останалите азиатци.А за латиносите и африканците да не говорим....

 3. 3 Профил на cxn421127689
  cxn421127689
  Рейтинг: 441 Неутрално

  Всеки ден поредната порция затоплизъм.Грант даден грант приет.

 4. 4 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 3699 Весело

  Да напомня за графика, че грантодателя ми се обади да помоли - каза, че Април ще докладва лично на Филантропа и иска да няма издънки. След три дни за климата и предстоящата смърт и мор, задължително следват три дни за ислямизЪма - Палестина, рохинджи, някой университет в Буенос Айрес забранил бурките и т.н. След това три дена за ЛГБТИ+ - някого напсували на "п...С" в трамвая, някой закон забраняващ "джендър здравеопазването" (кастрацията на деца, ама вие само знаете), и обзор на отказа на християнски църкви да благославят еднополови бракове и как това пречи на Човечеството да колонизира Слънчевата система (да не сте споменали нещо за някоя друга религия по темата, че тоя път вече и Грантодателя не може ви спаси от канселация).

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 5. 5 Профил на Ала-бала с Президента
  Ала-бала с Президента
  Рейтинг: 1984 Весело

  Бездарното изкуство е като бездарната пропаганда. Не може да ги пробуташ и с ляво-зелената религия ;-)

  Чехов е Толстой, а Братя Карамазови са Три Сестри!
 6. 6 Профил на parcaleste
  parcaleste
  Рейтинг: 1397 Неутрално

  Мда. Паричките от ковида са щателно пренасочени към "климата". (о:

 7. 7 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2251 Неутрално

  внушенията около ''затоплянето'' са на база ледовата обстановка от минимума през 2012 и пика през 1981-ва
  допълнително ползват и уйдурдисаните температурни статистики , сговнени заради съкращаването на метеоролигичните станции в океаните и ползването на данни от станции близо до и в силно урбанизирани и застроени райони

 8. 8 Профил на Любов Шейсе
  Любов Шейсе
  Рейтинг: 217 Неутрално

  С няколко градуса повече

  Първо помислихме че нещо е станало с представителя на ПП в Перник, но като видяхме че темата е култура преместихме тревогите си към бивши служители на Народния.
  Слава Богу е само климата.

  Редакция промотирала издигната бесилка на протест ме обвини в писане на коментари "призоваващи към насилие" когато слет това попитах "ще бесим ли?". Лъжите помагат ли?
 9. 9 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1562 Неутрално

  До коментар [#5] от "Нелсън Мандела":

  "Бездарното изкуство е като бездарната пропаганда. Не може да ги пробуташ и с ляво-зелената религия ;-)"

  Че акцията е тъпа, тъпа е. Но Густав Климт, Егон Шиле, Коломан Мозер, Тина Блау ли е бездарното изкуство?

 10. 10 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 741 Весело

  До коментар [#9] от "areta":

  "Не, проблемът не е във вестибуларния апарат на хората в музея... "

 11. 11 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2364 Неутрално

  "до 2030 г. температурите в целия свят ще преминат границата от 1,5 градуса промяна, което представлява сериозна заплаха за човечеството, ако то не ограничи вредните парникови газове. Само тези минимални на пръв поглед градуси са достатъчни, за да предизвикват масов глад и жажда."

  В целия свят температурите ежедневно се сменят с повече от десет градуса. Вярно е, че са заплаха, ако в Новосибирск някой излезе по потник навън (минус 30 градуса) или друг излезе в Сахара без качабията от камилска вълна.

  Иначе, и без промяната в градусите в повечето страни на света има масов глад и жажда... и болести в резултат на това.

 12. 12 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2364 Весело

  Бездарното изкуство е като бездарната пропаганда. Не може да ги пробуташ и с ляво-зелената религия ;-)
  —цитат от коментар 5 на Нелсън Мандела


  Да, ама сега като е накривена с няколко градуса ... нагоре, зелените екоталибанки няма да могат да го уцелят и да го размажат.

 13. 13 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2364 Весело

  До коментар [#9] от "areta":

  "Че акцията е тъпа, тъпа е. "

  Ами кураторите не са учени, та да знаят, че има и геометрични градуси, и температурни градуси, и различни скали за тях. Да не говорим за флуктуации, турболенции и вибрации около оста на "пумпала"/центъра на елипсата (на Земята), водещи до периодично изменение на "градусите".
  Решили хората да "отлепят от асфалта" простите от "последното поколение" и да ги приобщят към изкуството.
  Е, нашите културтрегери от министерството на културата решили постковидно да възстановят населението ... с хазарт ... в гей бар.
  https://www.dnevnik.bg/kultura/2023/03/29/4466333_marina_vasileva_nacionalen_fond_kultura_se/?ref=home_layer2

 14. 14 Профил на swy46682091
  swy46682091
  Рейтинг: 411 Неутрално

  Човечеството действително променя атмосферата и предизвиква климатични промени.

  В момента на земята живеят 8 милиарда (при 4 милиарда през 1974 г.), а пръднята на всеки човек съдържа 0.001 PPM до 1 PPM сероводород (H2S), също така въглероден двуокис (CO2) и метан (CH4). Изпускането на тези газове също се е увеличило два пъти за 50 години.

 15. 15 Профил на Ogre
  Ogre
  Рейтинг: 598 Неутрално

  До коментар [#1] от "trial_jezz":

  Аман от ненормални като теб! Откъде изпълзяхте преди 2 години, къде сте деградирали далеч от очите на обществото и защо се показвате изобщо?

 16. 16 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1483 Неутрално

  Малко ми е неудобно, да давам мнение заедно с хора, които са едновременно изкуствоведи ( вярно не от най-извстните, че като гледам тяхното мнение не се зачита в световните изложбени зали), едновременно са разбирвачи в метереологията и климатчините проблеми, покрай другото разбират и от вируси, заразни болести и освен това знаят кой, за какво и къде плаща ( т.н. грантове).
  Струваше ми се, че енциклопедистите живееха в по-други времена, оказва се, че съм се объркал - те са тук и сред нас.
  Едно не разбирам, как може света да не се възползва от техния потенциал:)

 17. 17 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2364 Неутрално

  До коментар [#14] от "swy46682091":

  "сероводород (H2S), също така въглероден двуокис (CO2) и метан (CH4). Изпускането на тези газове също се е увеличило два пъти за 50 години."

  Гео-исторически или водещата хипотеза за развитието на Земята твърди, че при зараждането на живота (или внисането му от другаде), нейде преди 2 млрд. години, атмосферата на Земята е изпълнена с амоняк, сероводород, СО2, азотни окиси. Има данни (анаеробни бактерии), че еволюцията в началото е използвала сероводорода като енергиен източник (окисление на сероводород да водород, усвояван от бактериите, и сяра, отделяна в околната среда). Като свършил сероводородът в атмосферата и тая форма на живот се е навряла само в подводните води-гейзери на минерална вода. Амонякът се е свързал с СО2 до първите амино киселини, а с изстиването на атмосферата и/или появата на хидросферата, двата газа силно са се разтворили в Океана, единият в повече като утаечни варовикови скали, другият като градивен елемент, аминокиселините в организмите (на тоя ефект е използването на амониеви торове в земеделието).
  В сегашните условия, атмосферата се "самоотчиства" и от трите газа, H2S, CO2 и CH4 - H2S се окислява до вода и сярна киселина, която пада като "киселинен дъжд" и наторява почвата; CH4 се окислява (благодарение на слънчевата радиация) до вода и СО2 (и намалява парниковия газ озон), а СО2 конкурентно се "засмуква" от зелените растения (цианобактерията) и Океана (който се е алакилизирал до рН=8.14 в резултат на непрекъснато отделяните метални окиси при неспиращата вулканична дейност и липсата на достатъчно СО2 за карбонизирането им).
  Заради нищожното количество на СО2 в атмосферата сме си отрязали бъдещото - няма буйна папратова растителност, няма да има и фосилни горива. Ще са необходими някакви усилия за осигуряването на животоспасяващия зелените растения СО2.

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK