Комунистическата пропаганда си отиде, но недоверието остана

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (101)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на aleksandarr
  aleksandarr
  Рейтинг: 674 Неутрално

  защото спряхме да виждаме човека като човек със страховете и надеждите му-
  Супер странен въпрос точно от Господинов. Защото не са човеци а орки, попитай приятелите с които си се заобиколил.

 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНХА
  КМЕТ В СЯНХА
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Не си е отишла, ние за какво сме?

  РУСИЯ Е ВСИЧКО ЗА МЕН ! МЕЧТАТА МИ Е ДА СЕ ДЪРЖИМ ЗА РЪКА С ВОЛОДЯ
 3. 3 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1379 Весело

  прочетох около две екранни страници и не стигнах до ясна теза, само някакви всъпътелни опити за цитати. И спрях. Погледнах надолу - то цял ферман. Нямам половин ден - имам по-интересна работа: да разглеждам Белград.
  На автора честито за хонорара!

  В Русия съм! В Русия съм!
 4. 4 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2619 Неутрално

  "В източноеврепейските общества това се случи, защото в продължение на половин век бяхме облъчвани с директна и груба пропаганда и в някаква степен обръгнали, а поне част от обществото беше отвратено от нея."
  *
  Затова така добре надушваме манипулацията и пропагандата. Премълчаване на фактите и превратното им тълкуване е чиста проба манипулация дори без откровени лъжи.
  който разбрал, разбрал...

 5. 5 Профил на uzy39646887
  uzy39646887
  Рейтинг: 57 Неутрално

  Полезен идиот или платен агитатор, който си верва че в капитализма е по-различно откъм пропаганда и пр. Още повече последната година това се вижда кристално ясно ...

 6. 6 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 1166 Неутрално

  Господинов, отпадаш.
  Мина времето, когато те четяхме и се надявахме, че точно ти ще си следващият патриарх на българската литература.
  Но ... ти предпочете партийното говорене, а не истината.
  Народа никога не прощава тези неща.
  Явно ще чакаме следващият или да се появи или да се роди.
  Но няма да си ти, богат и с пари, но без народната любов.
  Ще го преживееш някак си.

  Истината рано или късно излиза наяве.
 7. 7 Профил на ivan_lawyer
  ivan_lawyer
  Рейтинг: 250 Неутрално

  Сега е още по-жестока диктатура - просто не са стигнали до него - диктатура, която унищожава - навремето поне ти даваха някаква работа.

  Пълни илюзии е - че сега се живее по-свободно, може - както и преди - единици да живеят нещо, но - не всеки има достъп до благата.

  На първо място - не всеки може да е писател и да има имунитет, защото мафията заобикаля такива личности, макар - да има сигурно начини.

 8. 8 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 1718 Любопитно

  Това поет ?? Та той демонстрира логика на дете от детската градина !!

 9. 9 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2487 Неутрално

  "мощно и необратимо срастване на медии и идеология, на медии и пропаганда." - и понеже, обаче и защото ФОНДацията ИМ е не само честна, чиста и НЕсраснала с никаква идеология, ТО правилната вяра трябва да се следва. Дали пък всеки от "ония 4-ма" няма собствено мнение, та приятелството им трябва да е под съмнение, само защото някъде, някога, трябва да се влияят от пропаГАДНАТА? Всеки човек е Вселена, в която има безброй различни пътища и всеки сам трябва да избира защо, как и заради какво да върви по тях. Фондациите са до време и въпреки проповядваните ценности, изменени според ползата, все някого ще прилъжат, че има келепир и за него.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 10. 10 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 8461 Неутрално

  Смислена реч. Трудно е бъде на отрицателите. Пак ще гледаме атаки ad hominem :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 11. 11 Профил на Black Label
  Black Label
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Абе хич не си е отишла, особено в главите на някои хора.

 12. 12 Профил на Васил Пенчев
  Васил Пенчев
  Рейтинг: 673 Весело

  Ни най-малко: всички се доверяраме на г-н Борисов като победител в изборите да състави правителство с ДПС и Възраждане, тъй като длед отказа на ПП друга възможност няма. Иначе ще излезе, че ГЕРБ участва в изборите само за да пречи, само и само г-н Борисов да не попадне в затвора като мафиотски кръстник и олигархично жиголо.
  Г-н Борисов не бъдете политически импотентен и консумирайте победата си! 😉🤣

  Васил Пенчев
 13. 13 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1627 Неутрално

  Лъжите на комунистическата пропаганда продължават в нови форми и разцветки: фалшиви демократи ,фалшиво десни партии проекти на комунетата ,фалшива ангажираност на България в ЕС, всъщност на комунетата им трябват само европейските фондове за източване ,не да приличат на Европейска демокрация и да правят европейски реформи в посткомунистическата им кочинка. Дебели червендалести чичковци на Бузлуджа продължават да лъжат лековерни пъпчиви младежи за една фланелка на Че и да викат 'Всичко имаше деца при Бае ви ТодАр'
  Не подценявайте комунистите и тяхната дългогодишна манипулативност, саботаж и диверсия. Те непрекъснато настройват не критично-мисле=щите граждани срещу Европейския Съюз и демокрации и системно покопават България и Източна Европа. Всико ,което не постигна България за 33 години е техническа победа на комунизма тук и напомянме ,че злото съществува, не е изкоренено и мутира за да оцелеле още и още. ...

  http://www.flickr.com/photos/39768558@N04/3712408729/
 14. 14 Профил на gpj101139736
  gpj101139736
  Рейтинг: 1483 Неутрално

  За съжаление изобщо не си е отишла, а продължава да съществува ВЕЧЕ ДОРИ и в държави на Запад нямащи нищо общо със стария съществуващ само като дума социализъм! Но прогресивното оглупяване на хората навсякъде по света и липсата на интерес към правилното четиво, най-много допринасят затова и се очаква тази заплаха да придобие още по-големи размери!

 15. 15 Профил на gun
  gun
  Рейтинг: 601 Неутрално

  Много голяма е заблудата, че обществото като цяло движи историята - и че колкото по информирано е то (знае истината), толкова ще е по-прогресивно. Първо: личностите движат историята, лидерите - онези няколко просветени и надминали времето си личности, които успяват да задвижат и останалите, и времето. Второ: обществото знае истината, никакви пропаганди не го затъпяват. Каквато и пропаганда да имаше по соца, всеки знаеше истината. А който си е тъп, той си остава тъп. Апропо, 80 % от моите съученици слушаха сръбска музика по онова време, а не рок като мене. Сега 80 % слушат чалга. Какво се е променило? А, да - нямаме лидери. Нямаме Левски, Ботев, Стамболов. Имаме Георги Господинов.

  За свободата на словото - форумът да е без регистрация!
 16. 16 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 1281 Разстроено

  Комунистическата проаганда си отиде, но мазното ломотене в стил Живков с цел успиване на хопрата остана. Поне в България. Лойко в момента го демонстрира на живо.

  Мутрите от 90-те поеха открито държавата, а ние ги последвахме. Sapienti Sat
 17. 17 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4587 Неутрално

  Отишла си комунде пропагандата, ама някой друг път, напротив, засилила се е по 1000 спрямо преди 40 год., дори е още по-елементарна и просташка, но лови лапнишарани - на кукичка по 5, щото простите, мързеливи и недообразованити индивиди не намаляват.

  https://uapostcards.org/?utm_source=fb&utm_medium=Facebook_Desktop_Feed&utm_campaign=ua-postcard_website-conversion_abo_upd-23&utm_content=eu-zone_feed_interest_charity_25-65_140923&fbclid=IwAR3ClQksNsxiXeov7KUie6sSWkd8tezQ8gjXihDiuml7rq9uUnWVUdnd9uA
 18. 18 Профил на Илиян Славчев
  Илиян Славчев
  Рейтинг: 2194 Неутрално

  Интересно какви глупости можеш да чуеш от обикновенните хора! Които очевидно си остават слепи за истината и фактологията! И какво се крие зад всичко онова което чуваме и виждаме!

  Но колко са хората които реално ги виждат!

  Поздравявам колегата, въпреки, че не се занимавам с писмена работа! Но нещата са такива каквито са! Ане такива каквито някой си въобразява, че са! И друг иска да ни наложи това!

 19. 19 Профил на bistr
  bistr
  Рейтинг: 1293 Неутрално

  До коментар [#4] от "pamela":
  До коментар [#3] от "Веселин Дечев":
  1. Първо, да кажа главното - това, че някой може да пише хубаво, не значи че е прав, или че казва истината ! това си го знаем отдавна.
  2. Все пак, по-добре да четем Господинов, отколкото Смиловци и др подобни
  3. На ман най-ми дпадна мисълта че Не сме се разбрали за основни ценности. Напълно вярно. ПП и К + К загубиха изборите защото се опитаха да замъглят провала си в икономиката, да скрият инфлацията, да убедят хората, че вискоите цени на храни и енергия не са толкова важни. Е, сбъркаха. Дори и Господинов не можа да им помогне с това
  4. Още няколко момента, любопитни, ама и ние трябва да работиме, така че малко по-късно пак

 20. 20 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 1166 Неутрално

  До коментар [#18] от "Илиян Славчев":

  Дано сам разбираш какво си написал, защото ние не разбрахме, а се пишеш колега на писателя.
  Я дай конкретни пояснения, ако ти се пише, ако не, здраве да е.

  Истината рано или късно излиза наяве.
 21. 21 Профил на cxn421127689
  cxn421127689
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Интересно защо нищо не а написал за пропагандата на хомосексуализма и как се промиват мозъците на децата, че е нормално да са хомосексуални. За лъжата, наречена "глобално затопляне ",на която единствено неговият колега Майкъл Крайтън се противопостави,за лъжите на CNN по отношение на Тръмп като със скрита камера един от ръководителите на телевизията си призна.
  Иначе е лесно да се правиш на борец за справедливост по теми, за които няма да понесеш негативни последици.

 22. 22 Профил на fcv251055839
  fcv251055839
  Рейтинг: 486 Неутрално

  Пропаганадата си е пропаганда. Отиде си комунистическата е навлезе западната блгодарение на децата и внуците на комунистите. Те я допуснаха и разпространяват. И ти си плод на тази пропаганда. Още малко и ще направят по - велик от Вазов. Ти си един от американските проводници в България. Нищо повече. Колко струваш на "Америка за България" ?

 23. 23 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 2656 Неутрално

  Пропагандата не прави хората прости, тя ги намира. За съжаление в България има много прости хора, според преброяването и изготвянето на регистър на бг глупаците от Q- пейкин те са около 500 000. Има и такива, които са се скатали и на този етап не са се идентифицирали.

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 4701 Весело

  Господинов, отпадаш.Мина времето, когато те четяхме и се надявахме, че точно ти ще си следващият патриарх на българската литература.Но ... ти предпочете партийното говорене, а не истината.Народа никога не прощава тези неща.Явно ще чакаме следващият или да се появи или да се роди.Но няма да си ти, богат и с пари, но без народната любов.Ще го преживееш някак си.
  —цитат от коментар 6 на Мариана Кълвачева


  Ако Господинов не е политкоректен и не робува на двойните стандарти биха ли му дали трибуна?

  Естествено, че няма да го допуснат! А сега го печатат и дори хонорарче са му дали, Господинов си свирка, пука му на жилетката!

  Ако мъжът ви преспи с украинка, да знаете че това не е изневяра, а хуманитарна помощ. (laugh)
 26. 26 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 1166 Неутрално

  До коментар [#19] от "bistr":

  1.Точно така. А същото се отнася и до мненията тук, това, че в едната посока са много повече, не ги прави верни на истината. Може да си сам, и пак да си прав.
  2.Господинов пред Смилов или Дайнов ? Въпросът е спорен защото и Господинов се е поддал на парите и е започнал да пише като Смилов и Дайнов, че и Кюранов и Дичев.
  Истината и парите по принцип са като олиото и водата.
  3.За основните ценности. Отдавна сме се разбрали, едните пишат истината, другите пишат пропаганда. А ако е за това дали сме се разбрали дали да сме с едните или с другите, никой не ни е питал и няма и да ни пита.
  4.Няма любопитни моменти, всичко е ясно.

  Истината рано или късно излиза наяве.
 27. 27 Профил на misinformed_909
  misinformed_909
  Рейтинг: 24 Неутрално

  До коментар [#25] от "Полковник Паликъщов":
  До коментар [#26] от "Мариана Кълвачева":

  Троляци прости, отрови ви живота, Господинов, а? Пригответе си сода за киселините, че ако се съди по жлъчта от писанията ви, ще са мощни :)))
  100К НААААЙС, мдаааа.

 28. 28 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 1166 Неутрално

  "...Осатанели са хора, които са умни, нужни и важни за света и държавата ни.
  Но континентът и идеологията ни са осатанели - бедните са бедни, а извратените са богати и финансирани.

  Преди не беше така - бедните бяха бедни, а богатите - богати и ТОВА БЕШЕ ПРОБЛЕМ.

  Днес бедните и богатите се обичат и искат да се съюзят срещу ИЗВРАЩАВАЩИТЕ."

  Истината рано или късно излиза наяве.
 29. 29 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7254 Неутрално

  "Защо тук се поддаваме по-лесно на пропаганда и фалшиви новини, особено на тези от Русия?"
  Отговорът е ясен, защото тик живеят прости и наивни хора, които не различават лъжа от истина и повече харесват лъжата.

 30. 30 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2962 Неутрално

  Ми Блъсков нещо недвижимости строял. Заслужен отдих, след като отрови България.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 31. 31 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 4701 Любопитно

  Комунистическата пропаганда си отиде, но ...
  ____________________________________________________________________

  ... но нейното място се знае от либерастката пропаганда?

  Говорят за цензура на интернет, все повече се налагат методите на Гьобелс, описаното от Оруел в "1984" вече е реалност!

  Ако мъжът ви преспи с украинка, да знаете че това не е изневяра, а хуманитарна помощ. (laugh)
 32. 32 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 4701 Весело

  Отговорът е ясен, защото тик живеят прости и наивни хора, които не различават лъжа от истина и повече харесват лъжата.
  —цитат от коментар 29 на Роси


  Много добър самоанализ си направила, Роси!

  Ако мъжът ви преспи с украинка, да знаете че това не е изневяра, а хуманитарна помощ. (laugh)
 33. 33 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 338 Неутрално

  На ГГ и анализите са му като книгите, скучни и едностранно представящи нещата.
  Той ще дава оценки на Тръмп, като какъв?
  Или защото захлебва от преводи на свързани с демократите среди, защото Сорос казва така.
  Скопие е вашата Родина, интернационалисти.
  Не давайде насоки на нормалните консервативни българи.

 34. 34 Профил на Изобличител
  Изобличител
  Рейтинг: 1101 Неутрално

  По принцип да бъдеш мотивиран да правиш каквото и да било в живота си на база "анти", а не на основа на градеж показва само много ниско интелектуално ниво, злоба и безсилие. Както старите комунисти от БСП градиха близо 30-години кампаниите си на база "анти-СДС", "анти-Костов" и "анти-ГЕРБ", то синовете и внуците им (ПП+ДБ), започват от "анти-ГЕРБ" и така ще продължават докато се намират глупаци да ги подкрепят. Има две-три истински десни партии, които остават незабелязани, а тълпата се подлъгва от новите леви, наричащи себе си десни.

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги (Еф. 5:11).
 35. 35 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1560 Неутрално

  Краткия отговор на въпроса, защо все още много хора вярват на лъжите е лесен - сериозна част от хората не искат или не могат като чуят или прочетат нещо, да помислят. Първосигнално и доверчиво до глупост вярват, особено когато това, което са чули или прочели, има звучи като нещо добро персонално за тях.
  Това е като алчността. Някой прави очевадна пирамида и обещава богатства без труд и услия и те си дават парите.
  После реват, защо някой не ги е спасил.

 36. 36 Профил на Gustav
  Gustav
  Рейтинг: 1839 Весело

  АдмирациЙ за господин Господинов. Крайно време е демократично ориентираните граждани да го номинират за Нобелова награда за литература или ако не може, поне за мир :)

  "Alle bisherigen Bewegungen waren Bewegungen von Minoritäten oder im Interesse von Minoritäten. Die proletarische Bewegung ist die selbständige Bewegung der ungeheuren Mehrzahl im Interesse der ungeheuren Mehrzahl." - Karl Marx, Friedrich Engels, Manifest der Kommunistischen Partei. MEW 4, S. 472
 37. 37 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3080 Весело

  " И сега трудният въпрос: Защо тук се поддаваме по-лесно на пропаганда и фалшиви новини, особено на тези от Русия?"

  Болката ти е друга Герге. Защо след като всички основни медии в България бълват антируска пропаганда българите са в мнозинството си русофили, а на американофили или туркофили!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 38. 38 Профил на gun
  gun
  Рейтинг: 601 Неутрално

  До коментар [#36] от "Günther":

  Малко е за литература и мир - трябва и за всемир!

  За свободата на словото - форумът да е без регистрация!
 39. 39 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3080 Весело

  АдмирациЙ за господин Господинов. Крайно време е демократично ориентираните граждани да го номинират за Нобелова награда за литература или ако не може, поне за мир :)
  —цитат от коментар 36 на Günther


  Стига вече са го награждавали че трябва да го обявим за патриарха на българската литература на мястото на Вазов който е тесногръд националист и русофил.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 40. 40 Профил на gun
  gun
  Рейтинг: 601 Неутрално

  До коментар [#38] от "gun":

  Поради което предложение скромно се надявам цялата рода на Г.Г., която ми слага минуси, сега да ме поощри

  За свободата на словото - форумът да е без регистрация!
 41. 41 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1898 Неутрално

  УВАЖЕНИЕ
  за Георги Господинов!!!

 42. 42 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 3013 Весело

  Уфффф - айде пак едно и също. Много "умен" цитат (дето вече можеш да си намериш 1000 такива с два клика на мишка, не е като едно време, дето трябва да ходиш до библиотеката, или да си прочел една библиотека), малко емоционални дрън-дрън влияещи на ученички и дърти реститутки от центъра на София, после вкарваме филантропо-одобрени рендета за Тръмпя и всеки, който постави под съмнение "науката" (разбирай какво по правилните медии и правилните политици обявяват за "наука") и накрая пак малко елементарна емоцийка, като от концерт на Слави Трифонов. Е те това ви е "кандидатът за Нобелова награда" и "прогресивната медия" Дневник - посредственост, шаблони и липса на всякакъв живец.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 43. 43 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 1166 Неутрално

  Замислете се и си го визуализирайте - какво ще се случи когато кранчето се затвори.
  Представихте ли си го ?
  Няма пари от АБ, няма пари от НПО, няма пари от амбасадата, какво ли ще се пише по вестници, какво ще пише Господинв, Дайнов, Смилов, Дичев, Кюранов, Андреев може и да пише, него го хранят от Германия, какво ще излъчват така наречените зомби визори.
  Трагедия.
  Нужно е да се отклонят водите на Ефрат, да минат през българските Авгиеви обори и да завлекат надалеко цялата тая тиня !

  Истината рано или късно излиза наяве.
 44. 44 Профил на Данев
  Данев
  Рейтинг: 44 Неутрално

  Стига вече са го награждавали че трябва да го обявим за патриарха на българската литература на мястото на Вазов който е тесногръд националист и русофил.
  —цитат от коментар 39 на Julian Mall

  Господинов си заслужава всяка награда, която получи.
  А относно дали Вазов е русофил, си личи от творчеството му слет като руснаците идват да ни "освободят". Цитирам:

  „О, руси, о, братя славянски,
  защо сте вий тука? Защо сте
  дошле на полята балкански
  немили, неканени гости?”

  Руските вестници наричат България „Юда”. Тя била предала своите освободители, своите братя, святото славянско дело. На тези обвинения Вазов отговаря със стихотворението „Юда” ли?”:

  „Нарекоха те „Юда”,
  народе славен мой –
  вик злобен на заблуда
  в заблудите без брой!
  Как? Юда – ти ли, който
  за правда бе борец
  и на челото, свойто,
  трънлив носи венец?
  Ти, Юда? Кой живота
  жертва за роба брат
  и своята Голгота
  има на тоя свят?

 45. 45 Профил на Прокопсало Парвеню
  Прокопсало Парвеню
  Рейтинг: 2065 Неутрално

  Комунистическата пропаганда си отиде, но недоверието остана

  Един творец фалира ли отрано, пробутва през година, две 'Избрано'. Р.Ралин

  Пропуснал е бай Радой - 'през дойче веле'

  06-20 Р.Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители ............................. 01 - 21 Г.Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев .......................... ................................................................. 10-21 К.Петков: Ако управлява коалиция с ДПС, излизам на протест ........................................................................... 09-21 К.Петков: С две ръце гласувам за президента Радев ................................................................................................... 10-21 К.Петков: Ние от "Продължаваме промяната“ много харесваме Бойко Рашков ................................... 01- 22 Радан: Но днес просто трябва да свалим шапка на Радев ..................................................................................... 03-22 Б.Рашков: Божков няма да откаже да даде показания, че е бил изнудван .................................................. 03-23 К.Петков: За мен е просто умопомрачаващо .............................................................................................................. ................................ как прокуратурата дори не образува производство заради изнесеното от Божков
 46. 46 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 1166 Неутрално

  До коментар [#44] от "Данев":

  Данев, това го пишеш сега, а дали щеше да го напишеш, ако си жител на Батак през по миналия век ?

  Истината рано или късно излиза наяве.
 47. 47 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 1711 Неутрално

  Любо Канов: Русия е Новата Хибридна Корумпирана Империя

  В Руската Империя самодържавното Православие беше унищожено и заместено от безбожната религия на болшевишкия Комунизъм. Това стана след тоталният революционен Терор предприет от Ленин и Троцки, избиването на православният клир и отнемането на Вярата в Бог у оскотялата от войната и глада милионна полукрепостна тълпа, която руските аристократи наричат “чернь”. Те, аристократите впрочем, също биват унищожени от тази Революция, макар и облекли красиви мундири със златни еполети и нарекли себе си Бяла Гвардия. Чернь срещу Бялата Гвардия и безбожния Марксизъм срещу имперското Православие завършва с победата на Маркс, Ленин и Троцки. Тържествува болшевишкият терористичен атеизъм, който става държавната официална религия, а новата Империя се нарича Съветски Съюз.

  Но както ни учи философът Хегел и неговият безбожен ученик Карл Маркс, в природата и обществото има Диалектика. Тоест има Единство и Борба на Противоположностите, която завършва накрая с така наречената Синтеза. Това изглежда в чудовищната територия, тероро-тория или лаборатория на Човечеството завзела една шеста от земната суша по следния начин:


  1. Руската Империя след дълъг и постепенен упадък губи своите устои и търпи поражение в голяма световна война. Държавна религия е Православието, която по традиция е повластна и върви заедно с императорския двор като негова опора. Руското Ортодоксално Християнство и Имперския Двор биват унищожени от Безбожният Ортодоксален Комунизъм по време на така наречената Октомврийска Революция. Иконите на светците са почти навсякъде свалени, унищожени и заместени от портретите и статуи на “пролетарски” вождове. Вместо свещеници възникват партийни агитатори. Вместо разрушените църкви се изграждат партийни домове, а литийните шествия се заместват от задължителни манифестации, където вместо хоругви, народът задължително вее червени знамена и стилизирани портрети на онези, които са на власт плюс “светците” Маркс, Енгелс и Ленин. Анатемосването на отклонилите се от пътя на християнското благочестие при стария църковен ред, при новия режим се извършва посредством масови разстрели на несъгласните и дори на невинните за назидание, а наказанието на по-големи групи хора и народности, които не се подчиняват се осъществява с помощта на Гладомор или изселвания.

  2. Така изглежда Борбата на Противоположностите и по-точно Фазата на Отрицанието. “Предишното” е унищожено и то най-безмилостно. Заместено е от “Новото” и “Единствено Правилното” съгласно Класовата Теория за обществата.

  3. “Новото общество”, наричано с различни имена като социалистическо, комунистическо и пр, е по същество Марксическо, доколкото следва постулатите и философията описани надлежно в учебниците по диалектически материализъм и задължително изучавани в училища и университети. То следва предписанията на официалното безбожие и на борбата срещу идеологическия враг, който привидно приема очертанията на различни несъгласни хора, но в крайна сметка и в дълбочина противникът е самият Бог. Въвежда се социалистически морал и кодекс на поведение, включващ нововъведения като взаимното доносничество пред властите там, където преди е имало традиционно неодобрение на съборната общност за отклонения от добрите нрави; публична “самокритика” за неизпълнени норми в производството или за изказани на глас неправилни мисли вместо църковна изповед, както и всякакви новаторски “революционни” норми. Новото Общество изобретява дори свой нов език и морал, които нарича социалистически, пролетарски или прогресивни. За неговото съблюдаване бди специална група от въоръжени държавни служители овластени с абсолютна власт над живота и имуществото на останалите, наричана Държавна Безопасност или Сигурност. Тяхната роля е на своеобразен наказателен “клир”, безмилостно съблюдаващ идеологическата чистота в обществото. Те са безпрекословно и директно подчинени на Новия Държавен Абсолютистки Двор наричан Политбюро и в частност на успешно заграбилият цялата власт Генерален Секретар, който е същевременно началник на масата привилегировани слуги и подчиняеми подизпълнители съставляващи Комунистическата Партия....................

  https://fakti.bg/mnenia/770225-lubo-kanov-rusia-e-novata-hibridna-korumpirana-imperia

 48. 48 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 3013 Весело

  До коментар [#44] от "Данев":Данев, това го пишеш сега, а дали щеше да го напишеш, ако си жител на Батак през по миналия век ?
  —цитат от коментар 46 на Мариана Кълвачева


  Това го е написал Вазов, а не колегата-форумец.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 49. 49 Профил на Ivan Peev
  Ivan Peev
  Рейтинг: 800 Неутрално

  Глобалистко, дяволско изчадие. Добре наредена соросоидна пропаганда, само дето липсва истината - наведете се роби, идва хегемона пара, вие сте нищо, време е да торите земята.
  Светът може и ще бъде добър и шарен, но без американският каубой и английския "аристократ". Техният свят свърши.
  А "умни" мъже, като писача на статията е време да забравят думата комунизъм. Комунизъм не е имало и няма да има никъде по света.
  Либерастките лъжи трябва да престанат. Свобода и демокрация, смърт на колониализма!!!

  Два дебила это сила!
 50. 50 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1898 Весело

  До коментар [#48] от "Тюфлекчия":

  Нещото работи на сАвеЦката магистрала
  там не разпологат с томовете на българските Класици

 51. 51 Профил на pernikforbg
  pernikforbg
  Рейтинг: 658 Неутрално

  Заменихме комунистическата пропаганда със сатанистката, чиито проводници са ППДБ и такива като Господиновци и Ушевци!

 52. 52 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 1166 Неутрално

  До коментар [#47] от "constatator":

  Интересно, и Любо Канов и онзи Александър Андреев от Германия и двамата са лични приятели на Иван Кулеков.
  Да няма някаква връзка туканката.
  А и двамата са национални предатели. И двамата пишат и говорят за задграничните си господари.
  За Кулеков не съм сигурна.

  Истината рано или късно излиза наяве.
 53. 53 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 1166 Неутрално

  До коментар [#48] от "Тюфлекчия":

  Колегата ти форумец иронизира Вазов и твърди, че не трябва да сме благодарни за освобождението.
  Сега пък аз да ти го преведа, защото ти ме подцени в моята преценка.

  Истината рано или късно излиза наяве.
 54. 54 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5598 Любопитно

  Нямам половин ден - имам по-интересна работа: да разглеждам Белград.
  —цитат от коментар 3 на Веселин Дечев

  Виж дали там има паметник на Червената армия.
  Все пак е имало битка за Белград с Вермахта, цели 9 дни и са загинали над 9000 червеноармейци.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 55. 55 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 958 Неутрално

  Ни най-малко: всички се доверяраме на г-н Борисов като победител в изборите да състави правителство с ДПС и Възраждане, тъй като длед отказа на ПП друга възможност няма. Иначе ще излезе, че ГЕРБ участва в изборите само за да пречи, само и само г-н Борисов да не попадне в затвора като мафиотски кръстник и олигархично жиголо. Г-н Борисов не бъдете политически импотентен и консумирайте победата си! 😉🤣
  —цитат от коментар 12 на Васил Пенчев


  Таварищ, ти и под прогнозата за времето ще пишеш за Борисов. Недоверието, таварищ, недоверието към Киркорите идва от тролове, като теб и платените анализатори получаващи тлъсти хонорари от наследниците на АБПФК, ДС и НПО.

  Имам време да питам всеки идиот.
 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1860 Весело

  "Когато медиите и идеологията се сляха"
  Алоо, за какво намеквате точно в Дневник...?!?

  "Но защо тогава днес не сме имунизирани срещу фалшивите идеологии"
  Това предполага, че има "нефалшиви" идеологии....интересно, интересно....?!?

  https://www.vbox7.com/play:187a8c12bd
 58. 58 Профил на bistr
  bistr
  Рейтинг: 1293 Неутрално

  До коментар [#19] от "bistr":
  До коментар [#26] от "Мариана Кълвачева":
  1, аз отдавна си позволих да се обявя за отваряне на форума в Дневник, в смисъл да стане публичен и ясен. Тогава не само ще понамалят троловете, но и ще виждаме кой на какви възгледи е, а и главно ще се вижда кой бърза да тряска минуси без много да е прочел, и особено без да е раззбрал. Аз не знам защо на вас са ви сложили минус на този коментар, който по принцип е верен. аз сложих плюс.
  2. Това, че някой има някакво мнение по някой си въпрос, не го прави непременно изрод или не, - доколкото не нарушава законите. За тези, които не знаят, има закони, примерно, които не позволяват фашистка пропаганда, не позволяват да казвате да хвалите хитлер или да призовавате към масово изтребване на някой си.
  Тук в този форум обаче, понякога се доближаваме до такива крайности. Излишно. Нали уж сме всички демократи и значи трябва да приемаме и чуваме чуждото мнение.
  3. Дори и чисто математически, ако приемем, че някой тук е на мнение противно на това на мнозинството, и го поддържа това обратно мнение, рано или късно, на база на многото минуси той ще падне на нула и под нула. Може би Дневник да ни обясни официално и публично какво става тогава - някй е низвергнат или какво

 59. 59 Профил на canuck99
  canuck99
  Рейтинг: 649 Неутрално

  ГГ и ТД по-добре да си гледат литературата вместо да опитват в политиката.

 60. 60 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 3013 Весело

  До коментар [#48] от "Тюфлекчия":Колегата ти форумец иронизира Вазов и твърди, че не трябва да сме благодарни за освобождението.Сега пък аз да ти го преведа, защото ти ме подцени в моята преценка.
  —цитат от коментар 53 на Мариана Кълвачева


  Колегата не иронизира Вазов, а показва, че Вазов е еволюирал в позицията си. А за Освобождението мога и съм благодарен само на пряко участвалите в него (основно украинци, беларуси и румънци). Не на някакви дърти угро-фини като Путя, които не само нямат нищо общо с него, но и вероятно техните деди са избивали в ГУЛАГ и тормозели преките участници и наследниците им. А ти ако искаш бъди благодарна на Сталин - твоя си работа.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 61. 61 Профил на Ron Stoff
  Ron Stoff
  Рейтинг: 407 Неутрално

  Комунистическата пропаганда не само не си е отишла, ами действа на пълни обороти под нова 'премяна', пак от Русия.

 62. 62 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 1166 Неутрално

  До коментар [#60] от "Тюфлекчия":

  Лъжец.
  Лъжец и манипулатор, те двете си вървят ръка за ръка.
  С това си изказване много губиш, защото лъжата винаги излиза наяве.
  Не е добре за теб, дръж на авторитета и на името си.

  Истината рано или късно излиза наяве.
 63. 63 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 1166 Неутрално

  До коментар [#58] от "bistr":

  Форумът определено не ви заслужава.
  Но за съжаления няма място, където да пишат умни и възпитани хора, та се налага да се пише в клоаки, където куцо, кьораво и сакато бълва обиди поради причина, че няма капацитет, опит, аналитично мислене и достатъчно сериозност в главата си за да води културна дискусия с факти и изводи.
  Това е положението, така ще е, поне докато не минат водите на Ефрат през тези Авгиеви обори.
  Простоията е повсеместна и преобладаваща.

  Истината рано или късно излиза наяве.
 64. 64 Профил на Ron Stoff
  Ron Stoff
  Рейтинг: 407 Неутрално

  До коментар [#47] от "constatator":

  Комунизмът беше поредната религия.

 65. 65 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 143 Весело

  До коментар [#58] от "bistr":

  Плюсовете и минусите нямат голямо значение в рейтинговата система на медията.
  Според собствените им правила, в началото на всяка седмица, рейтинга се ресетва според коефициент определен от модератора или друг отговорен фактор.
  Тоест, няма рационален модел.
  Ако лайквате статии, пускате комикси (както Роси) ще имате висок ръст на рейтинга ... до понеделник, когато горския идва. Особено комиските добавяли мнооого точки.
  Естесвено, няма как да направите комикс осмиващ шарлатаните, защото няма да ви го пуснат.

  Къро:"ПП и ДБ са моите хора, малко са малоумни, но вършат работа - ДБ #ВЪРНЕТЕПАРИТЕБЕ 🇷🇺🚢🚶🤬
 66. 66 Профил на Прост антиваксър
  Прост антиваксър
  Рейтинг: 183 Неутрално

  Форумът определено не ви заслужава
  —цитат от коментар 63 на Мариана Кълвачева

  Тека е! Форума не ни заслужава нас русофилите!!
  Вместо да ни целуват краката, те ни обиждат!! Простаци!

 67. 67 Профил на Прост антиваксър
  Прост антиваксър
  Рейтинг: 183 Неутрално

  ЗАЩО нас русофилите ни мразят ТОЛКОВА ??? ЗАЩО НИКОЙ НЕ НИ ОВАЖАВА ???

  Ако може Господинов да отговори на тоа вапрос!

 68. 68 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2755 Неутрално

  Комунистическата пропаганда си отиде, но беше заменена с атлантическа. А за културтрегерите като този пак има хляб. За известно време, после и него ще забравим.
  А песните на дядо Вазов все ще се четат.

  Judjuk
 69. 69 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 2113 Неутрално

  Как ще си я отишла - по цял ден я четем тъдява :)))

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 70. 70 Профил на Nick Tsekov
  Nick Tsekov
  Рейтинг: 1119 Неутрално

  Никъде не си е отишла комунистическата пропаганда, уважаеми г-н Господинов! Вие като сътрудник на Дойче веле най-добре би трябвало да го знаете! Ами главен редактор на българската редакция в медията не е кой да е, а другарят Александър Андреев, комунистически цензор в НРБ-радиото Хоризонт и шеф в Главна идеологическа редакция на Червеното радио! Барем прочетете какви ги е вършил вашият възложител на материали и интервюта : https://zonanews.bg/dokumentite-i-arhivi/bivsh-komunisticheski-tsenzor-v-radio-sofiya-dnes-shef-v-dw-obyavi-kokorcho-za-noviya-ivan-kostov

 71. 71 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 3013 Весело

  До коментар [#60] от "Тюфлекчия":Лъжец.Лъжец и манипулатор, те двете си вървят ръка за ръка.С това си изказване много губиш, защото лъжата винаги излиза наяве.Не е добре за теб, дръж на авторитета и на името си.
  —цитат от коментар 62 на Мариана Кълвачева


  Нещо се превъзбуди, струва ми се.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 72. 72 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 1166 Неутрално

  До коментар [#66] от "Прост антиваксър":

  Не деля хората на русофили и русофоби като вас.
  Деля ги на мислещи и немислещи.
  Вие си изберете от кои искате да бъдете.
  Всяко нещо, написано макар и в родния ви Дневник, подлежи да съмнение и на проверка.
  Доверяй, но проверяй, нали така каза вождът ви Роналд Рейгън.
  Е, вие що не проверявате ?
  Или проверявате само в правилни медии.

  Истината рано или късно излиза наяве.
 73. 73 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 1166 Неутрално

  До коментар [#71] от "Тюфлекчия":

  Много ми дойдоха днес кафетата, но не това е причината.
  Просто не понасям когато ме лъжат.
  Изкривяването на истината, изопачаването на историята, непознаването на историята, това също е лъжа.
  А пък разпространяването Й чрез средство за масова информация, това вече е наказуемо.
  Поне преди така беше, сега е анархия.
  Но пък на вас ви харесва.

  Истината рано или късно излиза наяве.
 74. 74 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 730 Неутрално

  До коментар [#5] от "uzy39646887":

  надявам се ,че наистина си вярва,но едва ли,доста маниполативни внушения базирани на някои ключови за мейнстреема опорки(основен източник на т.нар фейк нюз),Този човек е избрал на чия страна да застане ,жалко ,иначе ми се струва добър писател,макар ,че за себе си го зачеркнах след като описа като нещо нормално и в реда на нещата как в италия хората чинно си показвали т.нар греен пас за да присъстват на една от срешите с него ,писателят дошъл от изтока.но от друга страна какво да очакваме огромната част от журналистите фейк ,огромна част от уж интелектуалците фейк ,храната ни фейк ,суверенитетът на държавите още по фейк.

 75. 75 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 730 Неутрално

  До коментар [#72] от "Мариана Кълвачева":

  +++++++++++++ поздрави.

 76. 76 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 730 Неутрално

  До коментар [#70] от "Nick Tsekov":

  ооо дойче веле ,не знаех ,това обеснява всичко .явно всеки си има цена.

 77. 77 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 730 Неутрално

  До коментар [#60] от "Тюфлекчия":

  а има и един японски самурай ,участвал като доброволец ,него защо забравяш??? османците много са се страхували от него.

 78. 78 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 3013 Весело

  До коментар [#73] от "Мариана Кълвачева":

  А - сега пък искаме пак да пращаме по лагери, а? Свърши тая обаче.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 79. 79 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 730 Неутрално

  До коментар [#36] от "Günther":

  тези които вие наричате демократично ориентирани граждани ,през 16/17 век щяха да докладват вещици и да носят съчки на кладата,през 1941-4 евреи,и през 30-те за кулаци и врагове на народа ,
  "благодарение на такива като вас ,новият трансхуманен дигитален псевдолиберантоталитаризъм става все по възможен .Според Маттиас Десмет са достатъчни 30% от такива като вас хипнотизирани от пропагандата ХУНВЕЙБИНИ.

 80. 80 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1708 Неутрално

  “ Комунистическата пропаганда си отиде”
  ——
  Не си е отишла, смени си само името и собственика. И ти си са цанил за неин бурузан. Дали от собствен интерес или глупост е без значение. Да не пропуснеш да се почерпиш с колегите довечера … да не ги изреждам.

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 81. 81 Профил на Nick Tsekov
  Nick Tsekov
  Рейтинг: 1119 Неутрално

  Не го бива иначе талантливия Господинов в писането на политически речи - доста скучно, дълго, клиширано и лишено от всякакви новини писание ни се представя. Няма нито един довод за оттеглянето на комунистическата пропаганда, която в момента е в истински разцвет в малоумните и направо идиотски послания на корифеи като Соловьов, Копейкин, Захарова, Лавров-Конската глава и прочие самоуки ждановци от Империята на злото....

 82. 82 Профил на bistr
  bistr
  Рейтинг: 1293 Неутрално

  До коментар [#65] от "The Polite Moose":
  До коментар [#63] от "Мариана Кълвачева":
  Предлагам уважаемия Дневник да израззи ясно едно мнение по въпроса за форума и дискусиите тук , а именно:
  - за да има изобщо някаква дискусия тук, за да е активен изобщо този форум, трябва да има неколцина поне, които да са на друго мнение ! Струва миу се, че всеки , който се пише за демократ тук, би трябвал логически да разбира това.
  - следователно, щом уважаемия Дневник явно иска да има и поддържа активен форум , той (Дневник) трябва да оценява някак си млацината, които не им дреме чак толкоз за минсучета, и които се осмеляват в нашето странно време, в стил 1984, да изразят някакво друго мнение, различно от това на преобладаващото мнозинство във форума !
  - предполагам че нито самия Дневник, нито дори най-яростните поддръжници на ПП тук от последните 2 години, не икат да виждат само 100 хвалебствени коментара под статийките на СМилов или Дайнов, нали ?
  - би било много скучно ако отдолу всички само пишат, о колко си велик ти Дайнов, о браво на тебе Смилов !?
  - да не говорим че никой не би искал да чете само за дълбоката мисъл на Киро П., камо ли ти пък за чистите помисли на Асенчо Василев !?... все трябва да се намери някой да вика, че царят е гол

 83. 83 Профил на Папарак
  Папарак
  Рейтинг: 24 Весело

  Комунизмът беше поредната религия.
  —цитат от коментар 64 на Ron Stoff


  Защо "беше"? Той си е, само че вече се нарича "Жълтопаветизъм", "умнокрасивизъм", "Соросов либерализъм" или, както най-кратичко го нарече руският резидент Радев - обикновена ШАРЛАТАНИЯ!

 84. 84 Профил на z_z_z
  z_z_z
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  До коментар [#58] от "bistr":Форумът определено не ви заслужава.Но за съжаления няма място, където да пишат умни и възпитани хора, та се налага да се пише в клоаки, където куцо, кьораво и сакато бълва обиди поради причина, че няма капацитет, опит, аналитично мислене и достатъчно сериозност в главата си за да води културна дискусия с факти и изводи.Това е положението, така ще е, поне докато не минат водите на Ефрат през тези Авгиеви обори.Простоията е повсеместна и преобладаваща.
  —цитат от коментар 63 на Мариана Кълвачева  М.Кълв., наистина е много смешно, когато ти говориш за аналитично мислене, факти и доводи, при положение, че участието ти се свежда до многодумно нищоказване.

  Примерно:
  "3.За основните ценности. Отдавна сме се разбрали, едните пишат истината, другите пишат пропаганда. А ако е за това дали сме се разбрали дали да сме с едните или с другите, никой не ни е питал и няма и да ни пита."

  Наистина ли мислиш, че с това допринасяш нещо за качествена дискусия? Очакваш някой да те вземе насериозно? Отношението, което получаваш напълно съответства на показаното от теб. То не е, защото по някаква мистериозна причина "истината", която ти по подразбиране владееш, е временно замъглена преди да излезе наяве. То е защото освен банални лозунги, които не издържат повече от един-два критични върпоса, ти досега не си предложила нищо.

 85. 85 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 837 Неутрално

  Поредният чудесен текст, а дал си е отишла комендерщината не е за съжаление.

  Опростачихме се, отделно на запад от нас станаха повърхностни людете и воала , пред прага сме на това да се гътнем всинца.

 86. 86 Профил на Васил Николов
  Васил Николов
  Рейтинг: 31 Неутрално

  До коментар [#84] от "z_z_z":

  Говориш си с путински трол.

 87. 87 Профил на Inspector Gentley
  Inspector Gentley
  Рейтинг: 27 Неутрално

  Авторът е много известен. Нека ни гмурне в миналото с наратив тип лексикон. Никой не приемаше сериозно пропагандата тогава. Поне тези, които имаха радио. А днес господин Господинов е част от пропагандата. Някаква тегоба ви влачи в миналото, пресъздадено по ученически маниер. Ама не го искаме

 88. 88 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Ако децата в училището изучаваха "български език" вместо "български език и литература" вероятно щяха да се научат да използват думите, според значението им.

 89. 89 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 2182 Неутрално

  Жива да не бях Сашо Дончев дал милиони на подмятата плосто върнал от ония газовите парички.И това го има афициално.

 90. 90 Профил на irl471142598
  irl471142598
  Рейтинг: 2727 Весело

  До коментар [#43] от "Мариана Кълвачева":

  Ей , руската пета колона , а сте усетили че някой не одобрява вожда ви Пу Тин , а сте извадили чикийките...

 91. 91 Профил на Една Другарка
  Една Другарка
  Рейтинг: 806 Неутрално

  Тоз и той - борец за единствената истина!

  Няма истина у вас, дрОгарю! И вие сте от пропагандата! Само че от другата страна.

  Във форумите на Икономедиа е пълно с хленчещи конформисти. В много голям процент от случаите изразите, ЗАПОЧВАЩИ с: "Аз мисля..."; "Аз считам..."; "По мое мнение..."; "Според мен.." - ЗАВЪРШВАТ с някакви чутовни глупости, резултат от "мисловния" процес.
 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 93. 93 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4358 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Не е вярно.
  Комунистическата пропаганда си е долу-горе
  жива и здрава.

  Маняшка пристрастеност към отминала комунистическа пропаганда, към ком. любов и омраза,
  сега, е страст взискваща професионална мед. грижа.

  "Комунистическата пропаганда си отиде,
  но недоверието остана", Георги Господинов

 94. 94 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4358 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Литературни "експертни" размишления на Иван Кръстев
  или на Господина Георги са по-безполезни?

  Измислете Вие

  "Комунистическата пропаганда си отиде,
  но недоверието остана", Георги Господинов

 95. 95 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4358 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Кълвачествена дискусия...

  Произходена в недра на необятна площ,
  както нефт, и газ, и алмаз.

  Не всеки достоен ;)


  До коментар [#84] от "z_z_z":
  До коментар [#58] от "bistr":

  Форумът определено не ви заслужава.Но за съжаления няма място, където да пишат умни и възпитани хора, та се налага да се пише в клоаки, където куцо, кьораво и сакато бълва обиди поради причина, че няма капацитет, опит, аналитично мислене и достатъчно сериозност в главата си за да води културна дискусия с факти и изводи.Това е положението, така ще е, поне докато не минат водите на Ефрат през тези Авгиеви обори.Простоията е повсеместна и преобладаваща.

  —цитат от коментар 63 на Мариана Кълвачева

  М.Кълв., наистина е много смешно, когато ти говориш за аналитично мислене, факти и доводи, при положение, че участието ти се свежда до многодумно нищоказване.

  Примерно:
  "3.За основните ценности. Отдавна сме се разбрали, едните пишат истината, другите пишат пропаганда. А ако е за това дали сме се разбрали дали да сме с едните или с другите, никой не ни е питал и няма и да ни пита."

  Наистина ли мислиш, че с това допринасяш нещо за

  качествена дискусия?

  Очакваш някой да те вземе насериозно? Отношението, което получаваш напълно съответства на показаното от теб. То не е, защото по някаква мистериозна причина "истината", която ти по подразбиране владееш, е временно замъглена преди да излезе наяве. То е защото освен банални лозунги, които не издържат повече от един-два критични върпоса, ти досега не си предложила нищо.

 96. 96 Профил на bob123
  bob123
  Рейтинг: 52 Разстроено

  Единственото,което разбрах след тази тирада е ,че господин Господинов е поредния напазаруван интелектуалец.А иначе има нелоши книги,жалко.. щото "обратното а истината пак е истина"!

 97. 97 Профил на bob123
  bob123
  Рейтинг: 52 Любопитно

  До коментар [#43] от "Мариана Кълвачева":

  Ами ще пишат още известно време по инерция!После ще се притаят,чакайки поредния меценат готов да развърже кесията!

 98. 98 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2425 Неутрално

  До коментар [#91] от "Една Другарка":

  Наистина се вживяват в ролята на пророци, проповядвящи тяхната си "истина".
  Не мисля, че е възможно да излязат от интелектуалния капан в който са се набутали.

 99. 99 Профил на Ivan Peev
  Ivan Peev
  Рейтинг: 800 Неутрално

  Поредната дискусия пълна със страхливи безродници.
  Няма имена, няма уважение, плюене по всичко и по всеки... хамериканска работа.
  Надявам се да доживея времето в което ще забранят фондациите, партиите и всички НПО-та, които се финансират с пари не от държавата.
  Време е за закон за чуждестранните агенти, да поизчистим нацията де... :-))))
  ДНЕВНИК, време е да забраните участие във форума на хора с пиздоними... пардон псевдоними.

  Два дебила это сила!
 100. 100 Профил на irl471142598
  irl471142598
  Рейтинг: 2727 Любопитно

  Ако имате предвид т.нар. Браншови организации,финансирани от българския бюджет, регистрирани като НПО-та , осигуряващи службици за роднини на висши партийци- категорично да.
  Аз обаче се интересувам от още, кой и как финансира партии, които очевидно разполагат с много пари , но парите не идат от законно регистрирани и счетоводно проверими фондации?

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK