Спира ли държавата на 10 юни

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (142)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 459 Неутрално

  "Вече никой не се съмнява какво се е случвало по време на борисовите управления. Корупция до шия, зависимости, мръсни поръчки към прокуратурата, рекет, изнудване, крадене, лицемерие, лъжи, манипулации." Гешев: "Абе, аз обичам да се пра'им на луд, ама вие, г-н премиер, май се праи'те много успешно". Борисов: Не, бе, викам, брат, прост съм и ми е лесно. То е кофти да си сложен.") "С избора на Мария Габриел за поста премиер, Борисов нарани зловещо преданите му Долцинеи – Десислава Атанасова, Деница Сачева, Теменужка Петкова… Отмъщението на пренебрегнати амбициозни жени е страховито… Ревност вероятно гризе също Даниел Митов и Томислав Дончев." "Постсъветският мафиотско-олигархично-ченгесарски модел трябва да бъде разграден. Иначе България ще загине в тежки мъки." "ГЕРБ е заложник на неистовото желаниe на Борисов да се спаси от разследвания, досъдебни производства и съдебна зала. Колкото и да се стараят тези край него, няма да го опазят от закона. Защото няма той да е първото изключение в световната история."

 2. 2 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 459 Неутрално

  България: "Служебното управление, отдавна излязло от конституционната хипотеза за техническо правителство с мисия за организиране на избори и текущо управление на страната, при настоящите обстоятелства се превръща от алтернативна визия в алтернативен политически модел, търсещ своя легитимация посредством кризата на парламентаризма. Този модел - наричан най-често "президентска република" може да бъде осъществен чрез решенията на едно Велико НС, свикано в условията на пълна политическа блокада. Алтернативата на президентския режим е процес на властова узурпация от страна на авторитарна политическа сила, нарастваща в геометрична прогресия в поредица от парламентарни избори, последвани от "абортирани" парламентарни мандати. И в двата случая - концентрация на президентска власт или хегемонен авторитарен проект (от типа на Възраждане), парламентарната демокрация в България престава да съществува."
  Германия: "През 1928 г. Националсоциалистическата партия на Хитлер получава 2,6 на сто от гласовете на парламентарни избори. През 1930-а - 18,3 на сто. До 1933 г. в Германия се провеждат пет поредни национални избора, докато Адолф Хитлер става канцлер. Това слага край на дългата криза на Ваймарската република, през която партиите не могат да се споразумеят за съставяне на правителство - разбира се, поради "изключително важни" различия и разногласия.

 3. 3 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 459 Неутрално

  🇧🇬 Проучване показва, че над 60% от българите не знаят ключови факти за ролята на Русия в българската история. Истината е, че в цялата ни история има една държава, която системно работи срещу българския национален интерес. Това е Русия.

  🔴 Русия е против Съединението.
  'Не одобрявам действията на българите. Те нас не ни послушаха', пише Александър Трети броени дни след обединението на Княжество България и Източна Румелия.Четири дни след Съединението военният министър на Княжеството Михаил Кантакузин, руски княз и генерал-майор, и подчинените му руски военнослужещи колективно напускат министерството и своите гарнизони. Така те оставят българската войска без професионално ръководство пред опасността от Сърбия, която иска да накаже България за Съединението. През Сръбско-българската война България се отбранява сама и успява да се защити, въпреки Русия.

  🔴 Русия е против Независимостта.
  Както и при Съединението на Княжество България с Източна Румелия, така и при вестта за прокламирането на българската независимост, позицията на Руската империя е била враждебна. Николай Втори е вбесен от новината, че някакъв балкански княз е имал наглостта да приеме титлата 'цар', която от столетия се полагала само за руските владетели. България е трябвало да прати 82 милиона франка на Русия, която в последствие се съгласява с Независимостта. Плащаме скъпо за Независимостта на Русия.

  🔴 Русия вреди на България през Балканската и Междусъюзническите войни.
  Когато мобилизацията на войските на балканските страни вече е в ход, Австро-Унгария и Русия издават декларация, в която предупреждават, че няма да допуснат промяна на границите на Балканите, и обещават, че ще подновят усилията за реформи в Македония. Русия се опасявала, че свързаният с Централните сили Фердинанд може да лиши Руската империя от заветната ѝ цел - завладяването на Константинопол. В крайна сметка Русия насъсква Букурещ да изпрати армия през Дунава и да нападне България в гръб по време на Междусъюзническата война. Това води до Първата национална катастрофа, където България понася огромни щети.

  🔴 Русия напада България през Първата световна война.
  През Първата световна война Русия бомбардира Варна и напада Добружда. Благодарение на Генерал Иван Колев България успява да отблсъне руската атака. Генерал Колев държи слово пред войниците, което показва точно колко опасна е била Русия за България: 'Кавалеристи, Бог ми е свидетел, че съм признателен на Русия задето ни освободи. Но какво търсят сега казаците в нашата Добруджа? Ще ги бием и прогоним както всеки враг, който пречи за обединението на България!'

  🔴 Русия окупира България през Втората световна война.
  На 9 септември 1944-та година Червената армия окупира България. Инсталирано е марионетно правителство, което извършва Народен съд. Избит е българският елит и България се превръща в сателит на Русия. След това започва процес по македонизация, който окончателно слага край на българския национален идеал. До днес България и Македония не могат да намерят път една към друга, заради Русия. Русия е тази, която прави реализирането на българския национален идеал след 1878-ма невъзможен.

  ⁉️ Русия помага на България да се освободи през 1878-ма година не защото иска България да следва националния си интерес, а защото иска да има слуга на Балканите, който да обслужва руските интереси. Българският национален идеал пречи на Русия да реализира имперските си интереси. Във всичките си форми - Руската империя, СССР и Руската федерация - Руската държава прави всичко възможно България да е зависима от нея и да не защитава интересите си. Тези, които днес говорят за неутралитет спрямо Русия, продължават тази унизителна традиция.

 4. 4 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 459 Неутрално

  Разпитите на арестуваните стотина мафиоти наскоро в Италия от "Ндрангета" доведоха до още толкова ареста на лица от същата мафия в Германия. Поражда се верижна реакция от тези арести, която принуждава италианската мафия да предприеме превантивни мерки в своя защита навсякъде, където са и достигнали пипалата. Нещо като късане на опашката на гущера. Лица от висшите етажи на властта, свързани с мафията обикновено се жертват, а бизнес схемите в държавите, които мафията е създала с участието на тези лица се преструктурират. Очакват се неизбежни арести в България, но не от българските правозащитни органи, а от европейските на Лаура. Шоуто, което по принуда се разиграва понастоящем в България по висшите етажи на властта е нескопосан опит да се самоспасяват политици, прокурори и разни други, включително и от ДАНС и НСБОП, които са станаали част от интеграционните политики на мафията, улеснена от глобализацията на световната икономика и евроинтеграцията. Особено удобни схеми за мафията са процесите с движение на еврофондовете, които са трудни за засичане, поради внедряване или купуване на политици от върхушката на ЕНП примерно, които на ниво Европейски комисии разпределят баницата. Преди това обаче, съвместно с мафиите са създадени партийни фондации, през които се финансират партии сателити на ЕНП, които с подкрепата на еврофондовете се настаняват трайно във властта. Особено удобни за тези схеми са държави като България и Унгария. Практически, по тези схеми, еврофондовете в тъпите държави обслужват изцяло мафиотските интереси. Същото важи и за евролибералите, където членува ДПС по идея на създателите си от ДС и БКП номенклатурата, планирала демократичния преход в България. Това важи и за ПЕС. Единоначалието и дисциплината в ГЕРБ и ДПС (както и организацията на Корнелия) са по модела на ДС, идентичен с този на „Ндрангета“ - организиран престъпен синдикат от италиански мафиотски тип, базиран в полуостровния регион Калабрия и датиращ от 18 век. Смята се за най-мощната организирана престъпна група в света. От 50-те години на миналия век, след широкомащабна емиграция от Калабрия, организацията се утвърди по целия свят.

 5. 5 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2224 Неутрално

  Блокирането на бюджетната процедура е от Герб, за да имат още един инструмент за притискане на ПП/ДБ. И колкото и да ми се иска двете формации да се разберат за кабинет, най-малкото щото другите алтернативи са много по-лоши, обструкциите на Борисов по темата не му правят чест на претенциите за държавническо мислене, ама хич.

 6. 6 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1496 Разстроено

  Га га га. сигурен съм, че и без бюджет ще крадат, даже ще им е по-лесно.

 7. 7 Профил на БОНГО
  БОНГО
  Рейтинг: 2104 Неутрално

  Проучване показва, че над 60% от българите не знаят ключови факти за ролята на Русия в българската история.
  —цитат от коментар 3 на Анти Шишковци

  Ъхъ.... както е видно от изложението, май е така.

  Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem
 8. 8 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 355 Неутрално

  Борисов е запушил политическия процес в България. Време е да си тръгне с добро. Ама го чака една кофа мастило.

 9. 9 Профил на oua58686497
  oua58686497
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Яяя, някой се е събудил рано , рано и то в неделя.
  Е,как е ? Какъв Борисов ви гони ?
  Той не е на власт 2 години а 3 години врякахте под прозорцие му .
  Много е лесно да ставате министри нали .
  Защо разбричкахте държавата некадърници??
  Кой я разбричка???
  Някои изобщо не разбират какво значи управление на държава.
  За тях са важни разходките по света. Какви командировки ги гонят . Искате още от това ли .

  Единственото спасение е Костадиновите 15 човека да отидат за гъби и да се изринат неадекватниците .
  Няма вече русофили , русофоби , пита се в задачата дали има българи .

  Върнахте мафията в държавата . Честито да ви е.

 10. 10 Профил на mso351112049
  mso351112049
  Рейтинг: 234 Неутрално

  До коментар [#5] от "boevbisser":

  Няма нищо лошо да бъде блокирана администрацията на държавата за поне 1 месец , да стоят без заплати да видим какво ще стане ,те без това не работят нищо , саботират всяко бизнес начинание и пречат на всеки един нормално работещ човек стремящ се да храни семейството си ,няма да казвам ,че данъците ни местни и общи просто се крадат на 90% и отиват за издръжка на 10 пъти по голяма от необходимото администрация ,нека спрат бюджета ,да видим хрантутници мицинионери и пенсионери комунисти какво точно ще почнат да работят ,за да се издържат ,защото историята показва ,че никога не са работили нищо реално ,а само живеят от данъците на работещите реално хора .

 11. 11 Профил на oua58686497
  oua58686497
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Каква администрация ви гони . Борисов работеше с тая администрация . Няма ги опашките пред гишетата отдавна .
  Я погледнете кой е ограбвал работещите .?
  То са институтчета , агенциики , агенциики на агенцииките , ...журналисти , ...
  Оня ден Радев е завел в ЮА един самолет журнлистчета . С какво толкова е важна ЮА за България .
  Президентът се скри от важен форум на ЕС и прати заместничката си .
  Борят се проамерикански проксите срещу проруски а забравихте че сте в ЕС.
  Това блокира държавата .

 12. 12 Профил на ТимурСКомандаИКодове
  ТимурСКомандаИКодове
  Рейтинг: 3200 Неутрално

  До коментар [#10] от "mso351112049":

  Напълно съм сугласен. Нека огладнеят и да се замислят как гласуват. Важи и за служителите по гербидж фирмичките.
  Огладняване му е майката.
  Дъ Пумпкин пАтокостроител да му мисли. Гласуваха си хартията, "спечелиха" изборите - да се оправят.

 13. 13 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2224 Весело

  До коментар [#11] от "oua58686497":

  Държавата в случая я блокира Герб със спиране на бюджетната процедура в Парламента преди избор на правителство. По текста нещо ще напишеш ли или ще тролиш?

 14. 14 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 7932 Неутрално

  “… Спира ли държавата на 10 юни…” ?
  Не
  Тя е в отпуск от десетилетие

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 15. 15 Профил на oua58686497
  oua58686497
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Какви гербич фирмички ви гонят? Той ги наследи . С кого да работи?
  Проблемът е че големите фирмички фалират . Това е един закономерен процес.
  Големите фирми отдавна фалираха малките .
  Сега им е ред те самите да фалират . Те не развиваха държавата . Трупаха ограбеното в офшорни сметки .
  Да ги изкупят и толкова .
  Дано ги изкупят свестни фирми .

 16. 16 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 3197 Неутрално

  До коментар [#11] от "oua58686497":Държавата в случая я блокира Герб със спиране на бюджетната процедура в Парламента преди избор на правителство. По текста нещо ще напишеш ли или ще тролиш?
  —цитат от коментар 13 на boevbisser


  Соре, ама за добро или лошо ГЕРБ имат 69 депутата.
  За блокиране на бюджет трябват около 121. Защо да не са виновни ПП ДБ? Или пък БСП?

 17. 17 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1742 Неутрално

  ,,Цялата тази картина изглежда почти невероятна,..”

  Ми що да е невероятна?.. Направи Ди е вероятно да видиш какъв процент герберска администрация ще трябва да започват да работят нещо друго без да чакат от държавата

 18. 18 Профил на oua58686497
  oua58686497
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#11] от "oua58686497":Държавата в случая я блокира Герб със спиране на бюджетната процедура в Парламента преди избор на правителство. По текста нещо ще напишеш ли или ще тролиш?
  —цитат от коментар 13 на boevbisser


  Кое не е по статията??
  Ако няма правителство на ГЕРБ , няма редовно правителство . Без редовно правителство какъв бюджет искате ?
  А или искате някакво задремало правителство , което да ви разреши пак да си харчите парички за командировки ли?? После пак служебно да си харчи?
  Ми правете си го . Какво ви пречи ГЕРБ

 19. 19 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2224 Весело

  До коментар [#16] от "zxp53317185":

  ПП/ДБ искаха и искат да се гласува бюджет с нисък дефицит още преди правителство, Борисов категорично отказа. Такива са фактите.

 20. 20 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1742 Весело

  До коментар [#19] от "boevbisser":


  Ама не му обяснявай! … нека да му се налОжи да си опресни спомените!

 21. 21 Профил на ТимурСКомандаИКодове
  ТимурСКомандаИКодове
  Рейтинг: 3200 Неутрално

  До коментар [#15] от "oua58686497":

  "Какви гербич фирмички ви гонят? Той ги наследи . С кого да работи?"

  Хайде да видим, а? Да си чул някоя чужда фирма или консорциум да кандидаства да построи нещо? Магострла мей би? Е да де, ама как ще крадне хасфалта?
  Да видим кой скапа Чаира, а? Да видим дори кой построи пАтока?
  Кой "удълбаваше" за едно простанище? Аз не съм чул компания различна от ватнишка или българска (т.е. пак ватнишка) да прави нещо вБългария. Искаш да ми кажеш, че ако няма конкуренция с чужди компании, ще енай-яко?
  Я ЧИБА!

 22. 22 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1742 Неутрално

  Винаги волът като рие му отива на врата!
  Винаги!

 23. 23 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1742 Неутрално

  Ей сега разбирам защо ГЕРБ не искат електронно управление.. ми щото сума ти търтеи ще спрат да стоят на дупарите..

 24. 24 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 3197 Неутрално

  До коментар [#16] от "zxp53317185":ПП/ДБ искаха и искат да се гласува бюджет с нисък дефицит още преди правителство, Борисов категорично отказа. Такива са фактите.
  —цитат от коментар 19 на boevbisser


  Момент!
  Първо защо Борисов трябва да приема бюджета на ПП/ДБ?
  Ами ако вместо нисък дефицит ГЕРБ искат нисък излишък?
  Второ пак не мога да схвана как ГЕРБ са достатъчно добри за да гласуват бюджета на ПП ДБ, но не достатъчно годни за правителство?

 25. 25 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2224 Весело

  До коментар [#24] от "zxp53317185":

  Бюджетът не е на ПП/ДБ, проектът не е внесен от тях, а от МФ. Ако се приеме, бджетът е на държавата. В случая Герб използват темата като инструмент за натиск и това създава рискове за администрация, пенсии и т.н. - това е смисълът на текста, не го използвай за елементарни опорки. Много трол, много нещо, и все неграмотни.

 26. 26 Профил на Шакир Зулов
  Шакир Зулов
  Рейтинг: 1912 Любопитно

  До коментар [#1] от "Анти Шишковци":


  До коментар [#2] от "Анти Шишковци":


  До коментар [#3] от "Анти Шишковци":


  До коментар [#4] от "Анти Шишковци":

  Нема а чета кво си написала,ама ако громиш ГЕРБ си от наште!💋👧🐵🥳🤡👍

  Много съм прост
 27. 27 Профил на Шакир Зулов
  Шакир Зулов
  Рейтинг: 1912 Неутрално

  До коментар [#9] от "oua58686497":

  Нема вече българи,но има нов елит българианци.Те ша ни оправат.🐷🐵🥳🤡👍

  Много съм прост
 28. 28 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 3197 Неутрално

  До коментар [#24] от "zxp53317185":Бюджетът не е на ПП/ДБ, проектът не е внесен от тях, а от МФ. .
  —цитат от коментар 25 на boevbisser


  Ама бюджетът предложен от МФ е за 6,4% дефицит.
  И предложението (за бюджет) е на кабинета на Радев, не на държавата 🙂

  В бюджет на държавата се превръща чак след като се приеме от НС, дотогава е само предложение.

 29. 29 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4276 Неутрално

  Theodore Ushev
  "Честно казано, новините от България тази седмица ме втрещяват.
  Не заради махленските скандали около "прокурора", нито смешните опити и циркове за съставяне на правителство. Негледането на бг телевизия и неслушането на радио (разбирай - местата, където се раздухват димките), ме предпазва от крясъците и пищенето на клакьорите на мафията (десни или леви)
  Картината е ясна. В България вече е налице срастването на националистичната идеология, рашизма, с религията, църквата и държавните, национални медии.
  Когато в националните радио и телевизия се пропагандират прорашистки мнения и тези, които съвпадат с идеологията на наци-партиите в София (иЗраждане, бСп, иТн, ръководени от дПс), когато ортодоксалните (да не се чете като православни, моля) религиозни водачи припяват на рашистката идеология, и намират място в нац. държавни медии, налице е фазата на срастване на държавни медии с официалната религия и нацистките политически субекти.
  Случи се дори антисемитско изказване в национален ефир на една от одиозните фигури в бг политиката.
  Което не само е осъдително, то е престъпно!
  Отдавна се лансират казионни "интелектуалци", привърженици на Кремълската орда.
  Изказванията, заплахите срещу прогресивните гласове, срещу ЛГТБТ хората, имигрантите, Европа, са ежедневие.
  Всичко това, комбинирано с критична маса, фаворизираща нацизма, рашизма, е предпоставка за благоприятна почва за промиване на мозъци с рашистка идеология.
  Оттук пътят към сочене на "врагове, предатели", горенето на книги, обругаването на несъгласните, закриването на медии, затварането на "чуждестранни агенти" в лагери и налагане на рашизма в България, е опасно близо.
  Така започна отмяната на демокрацията в Русия.
  Единственото спасение са масови протести, днес, сега (но не разходки с кучетата по жълтите павета), и незабавна оставка на ръководители на БНТ, БНР, изхвърляне на престъпните "журналисти" оттам, контролните им органи, Прокурори, Съдии, пРезидент.
  Иначе казано - радикално рязане на главата на Рашистката ламя.
  След няколко месеца ще бъде късно.
  И малкото крехки гласове срещу рашизма, ще са изчезнали напълно, заглушени и омерзени.
  И пак ще чакаме някой друг да ни свърши работата по невъзможната българска свобода."


  В десятката!

  https://uapostcards.org/?utm_source=fb&utm_medium=Facebook_Desktop_Feed&utm_campaign=ua-postcard_website-conversion_abo_upd-23&utm_content=eu-zone_feed_interest_charity_25-65_140923&fbclid=IwAR3ClQksNsxiXeov7KUie6sSWkd8tezQ8gjXihDiuml7rq9uUnWVUdnd9uA
 30. 30 Профил на oua58686497
  oua58686497
  Рейтинг: 571 Неутрално

  [quote#24:"zxp53317185"][/quote]

  Какъв техен бюджет??
  Екселска таблица с квадратчета и то преписан от ГЕРБ и неправилно попълване на квадратчетата. Бюджет за забавление .
  Тия се занимават само с мюшенгии. Ходят по света "като недарени сваи"
  Не виждате ли че "Боец" спонсориран от Цветан от Белград ги командва. Дойде в НС та им сви сърмите . Едни се командват от БоШков други от Цветан от Белград , трети от Къро .
  Тия помежду си се карат .
  Какви евроатлантици са тия?

  Тия нямат и хора за правителство . Предлагат същото правителство .

  Какъв ГЕРБ и ББ им е виновен?
  Костадин ще им удари глупавите глави . Гешев и ББ са им виновни . Не можахте да видите с кого трябва да се борите и кой ще ви отреже главите ?

 31. 31 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2224 Весело

  До коментар [#28] от "zxp53317185":

  Именно - ако ПП/ДБ и Герб не поправят спешно проекта, той ни вкарва в свръхдефицит и дългове. Ако пък откажат да го разглеждат - какъвто е случая в момента, щото Герб са се заинатили като магаре на мост - има други отрицателни последствия, описани от Петър Ганев в текста. Какво не разбираш.

 32. 31 Профил на ТимурСКомандаИКодове
  ТимурСКомандаИКодове
  Рейтинг: 3200 Весело

  До коментар [#30] от "oua58686497":

  Да ти кажа едно. Цялата държавна администрация бачка в Ексел. И що дигиталния Томи не наложи друг тертип ма бачкане?

 33. 33 Профил на ТимурСКомандаИКодове
  ТимурСКомандаИКодове
  Рейтинг: 3200 Неутрално

  До коментар [#31] от "boevbisser":

  ++++

 34. 34 Профил на oua58686497
  oua58686497
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Винаги волът като рие му отива на врата!Винаги!
  —цитат от коментар 22 на Resurrection


  Така е . Радев рие и ще си го получи. Има си едни обществени обективни закони , които действат безотказно . .

 35. 35 Профил на Прокопсало Парвеню
  Прокопсало Парвеню
  Рейтинг: 1914 Неутрално

  Ганев наблегнал на фъргането на боб

  Вместо да обясни защо стигнахме до тук

  след напоителните обяснения на т.н. институт за писоарна икономика

  че когато Киртаците взимат заеми - нама страшно

  06-20 Р.Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители ............................. 01 - 21 Г.Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев .......................... ................................................................. 10-21 К.Петков: Ако управлява коалиция с ДПС, излизам на протест ........................................................................... 09-21 К.Петков: С две ръце гласувам за президента Радев ................................................................................................... 10-21 К.Петков: Ние от "Продължаваме промяната“ много харесваме Бойко Рашков ................................... 01- 22 Радан: Но днес просто трябва да свалим шапка на Радев ..................................................................................... 03-22 Б.Рашков: Божков няма да откаже да даде показания, че е бил изнудван .................................................. 03-23 К.Петков: За мен е просто умопомрачаващо .............................................................................................................. ................................ как прокуратурата дори не образува производство заради изнесеното от Божков
 36. 36 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 3197 Неутрално

  До коментар [#28] от "zxp53317185":Именно - ако ПП/ДБ и Герб не поправят спешно проекта, той ни вкарва в свръхдефицит и дългове. .
  —цитат от коментар 31 на boevbisser


  Накратко - има предложение за бюджет, което ако не бъде "поправено" от ПП ДБ и ГЕРБ (единствено и само от тях и общите им 130 депутата) държавата е в беда?!!

  И отново изпадаме в когнитивен дисонанс как само ГЕРБ могат да приемат бюджет - спасение, в същото време са "мафия" и "са в изолация"и "ще търсим подкрепа за правителство от всички партии" 🤷🤦🤷🤦

 37. 37 Профил на oua58686497
  oua58686497
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Бюджетът е поправен от ГЕРБ . Киртаците няма да го подкрепят Там е заровено кучето . Ако се приеме бюджета на ГЕРБ , няма значение кой ще управлява.

  Ще трябва да се изпълнява. Който не го изпълнява отива в Прокуратурата .
  За това удряте Прокуратурата за да я овладеете . Искате да я разпрчетосате , да нямат управление и организация за да и въздействате .

 38. 38 Профил на ТимурСКомандаИКодове
  ТимурСКомандаИКодове
  Рейтинг: 3200 Весело

  До коментар [#36] от "zxp53317185":

  " как само ГЕРБ могат да приемат бюджет - спасение, в същото време са "мафия" и "са в изолация"и "ще търсим подкрепа за правителство от всички партии""

  Просто няма да има бюджет. Или ще ви се наложи да си направите правителство на магнитчетата и да гласувате.
  Ще е забавно да гледам как мафията гласува бюджет и закони (коит ще го вкарат в панделата) и ще започнат измазването на бараката.
  Разберете едно. На нас не ни пука вече. Оправяме се и без вас. Вие ще го закършите.

 39. 39 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 3197 Неутрално

  ""Просто няма да има бюджет. .
  —цитат от коментар 38 на ТимурСКомандаИКодове


  Ти досега къде спа?
  Добре дошъл в дискусията!

 40. 40 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2224 Весело

  До коментар [#36] от "zxp53317185":

  Точно така, взе да загряваш - само двете партии заедно могат да поправят и гласуват проекта недоразумение, внесен от МФ - и двете на хартия искат нисък дефицит и влизане в еврозоната, а с това недоносче това е илюзия. БСП иска висок дефицит и не иска еврозона, Възраждане не иска еврозона, ДПС и ИТН никога не съм знаел какво искат.
  пп. И това няма нищо общо с факта, че Герб са разбойници, а ПП/ДБ аматьори, държавните финанси винаги трябва да са на първо място, по скромното ми мнение.

 41. 41 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 3197 Неутрално

  До коментар [#36] от "zxp53317185":Точно така, взе да загряваш - само двете партии заедно могат да поправят и гласуват проекта недоразумение, внесен от МФ - и двете на хартия искат нисък дефицит и влизане в еврозоната, а с това недоносче това е илюзия.
  —цитат от коментар 40 на boevbisser


  За съжаление обаче ти така и не загря че не може да искаш подкрепа за нещо толкова важно като бюджет, без да си съгласен за общо правителство.

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2224 Весело

  До коментар [#41] от "zxp53317185":

  Няма такова нещо, това е елементарна опорка, прочете ли в текста какво следва, ако не се гласува? И по-важното - ако няма консервативен бюджет, всичко остава в ръцете на Радев, според теб той иска ли Еврозона? ПП/ДБ и Герб могат и трябва да гласуват бюджет, за да намалят рисковете пред държавата, независимо кой състави кабинет и дали въобще се състави кабинет.
  Не е лесно да се мисли, но се напъни малко вън от партийните пристрастия.

 44. 44 Профил на oua58686497
  oua58686497
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#36] от "zxp53317185":Точно така, взе да загряваш - само двете партии заедно могат да поправят и гласуват проекта недоразумение, внесен от МФ - и двете на хартия искат нисък дефицит и влизане в еврозоната, а с това недоносче това е илюзия. БСП иска висок дефицит и не иска еврозона, Възраждане не иска еврозона, ДПС и ИТН никога не съм знаел какво искат.пп. И това няма нищо общо с факта, че Герб са разбойници, а ПП/ДБ аматьори, държавните финанси винаги трябва да са на първо място, по скромното ми мнение.
  —цитат от коментар 40 на boevbisser


  Разбойници са ППДБ.
  На приказки са евроатлантици а всичките им действия обслужват рашизма.
  ЕС дава парите . А без тези пари олигархията ни е аут .
  Държавата трябва да управлява олигарсите . Обратното е катастрофа .
  Бият се олигарсите , защото са фалирали всичко което ги хранеше . .
  Какво е виновна държавата в тази борба

 45. 45 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2787 Неутрално

  До коментар [#40] от "boevbisser":

  Ти да си чул месец и нещо да се дискутира за важните неща в държавата Само Гешев-Мешев и кой какъв нещастник е в смисъл партиен остър език Слез на земята.

 46. 46 Профил на ТимурСКомандаИКодове
  ТимурСКомандаИКодове
  Рейтинг: 3200 Неутрално

  боклуци-герб

 47. 47 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 3197 Неутрално

  Няма такова нещо, това е елементарна опорка, прочете ли в текста какво следва, ако не се гласува? И по-важното - ако няма консервативен бюджет, всичко остава в ръцете на Радев, .
  —цитат от коментар 43 на boevbisser


  Първо - трябва да си много скаран с финансите и икономиката като цяло (демек социалист) за да наречеш бюджет с 3% дефицит "консервативен".

  Второ - опорка няма, няма как да е страшно да останем без бюджет без да е страшно да останем без редовно правителство.
  Нещата да прости - обща програма, общ проект за бюджет, общ кабинет.
  Ама комундетата все искате да откривате на ново топлата вода 🙂

 48. 48 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2787 Неутрално

  До коментар [#44] от "oua58686497":

  ПП преди всичко са смешници С природно вродена неумност и никаква визия. Какъв евроатлантизъм като никой даже САЩ не ги брои за живи нищо, че тука ги обиждате, че ги командвани от американското посолство.

 49. 49 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 3197 Неутрално

  До коментар [#40] от "boevbisser":Ти да си чул месец и нещо да се дискутира за важните неща в държавата Само Гешев-Мешев и кой какъв нещастник е в смисъл партиен остър език Слез на земята.
  —цитат от коментар 45 на Да вярваме на истината


  Именно!

 50. 50 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2224 Неутрално

  До коментар [#45] от "Да вярваме на истината":

  Напълно наясно съм и бюджетът / а от Виденово време не е било май държавата да няма бюджет за текущата година/ за съжаление е доказателството, че не отиват на добре нещата. Недоумявам защо Герб в случая рискува финансовата стабилност на държавата.

 51. 51 Профил на oua58686497
  oua58686497
  Рейтинг: 571 Неутрално

  ППДБ са зомбирани и в транс.
  Костя е глупак ако не ги удари утре , като извади 15 от заседанието . . .

 52. 52 Профил на Идеал Петроф
  Идеал Петроф
  Рейтинг: 1430 Любопитно

  До коментар [#28] от "zxp53317185":Именно - ако ПП/ДБ и Герб не поправят спешно проекта, той ни вкарва в свръхдефицит и дългове. Ако пък откажат да го разглеждат - какъвто е случая в момента, щото Герб са се заинатили като магаре на мост - има други отрицателни последствия, описани от Петър Ганев в текста. Какво не разбираш.
  —цитат от коментар 31 на boevbisser


  Макиавели,
  с манипулациите и инсинуациите няма как да преметнеш истината.
  И ГЕРБ+, и ПП+, декларираха, че искат бюджет с 3% дефицит / което според тях е най-важното/ - но само декларираха.
  И вместо да го изпълнят /като заедно да го предложат и да го приемат в периоди с работещо НС/- започнаха /пак заедно/ един водевил със програми, лидерски срещи, срещи на експерти, правителства /неприемливи за другия/. НС правеше само изслушване на служебни министри. Пунта Мара с цел взаимно извиване на ръце. При положение, че имат приблизително равен брой депутати-достатъчно за приемане на такъв бюджет.
  Не съм чул да има конкретен бюджет, например, предложен от ПП+, с официално поискана подкрепа от ГЕРБ....

 53. 53 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2787 Неутрално

  До коментар [#50] от "boevbisser":

  Нямам идея. Най-вероятно партийни тактики някакви. Нямам и идея защо при еднакви програми 133 депутата не могат да направят правителство. Това само в България моге да де случи.

 54. 54 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2224 Весело

  До коментар [#47] от "zxp53317185":

  За нашите условия /а и според изискванията за еврозоната/ 3 % дефицит си е направо консервативен бюджет. А нормално редовно правителство с 6 м. изключение нямаме от вече 2 години, но никога, ама никога бюджетът не е бил в такъв риск като в момента. Приемането му е по-скоро технически въпрос, а Герб го прави политически, за да изнудва.
  И съм учил икономика, неграмотен трол такъв, пред бабите в блока можеш да минеш за компетентен, но пред мен - не.

 55. 55 Профил на oua58686497
  oua58686497
  Рейтинг: 571 Неутрално

  [quote#52:"Идеал Петроф"][/quote]

  Нямат бюджет , нямат правителство , нямат закони , ...
  Имат само една идея да управляват със своите си депутати и евентуално с БСП .
  Около 85 някой изчисли .
  По зле са от преди . Усещат ли се?
  Зомбирани , дрогирани , .. Те това са.

 56. 56 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2787 Неутрално

  До коментар [#50] от "boevbisser":

  ГЕРБ все пак направиха европейски ход. Сложиха човек на ЕС за кандидат премиер. ПП пак те им удурдиса въпреки, че анализаторите на ДБ колко статии изписана даже тук.
  Но по-трагичното е, че никой не обсъжда секторите на държавата. Никой.

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 3197 Неутрално

  .И съм учил икономика, неграмотен трол такъв, пред бабите в блока можеш да минеш за компетентен, но пред мен - не.
  —цитат от коментар 54 на boevbisser


  Много тъжно за образователната система, понеже нищо не си научил!
  Може би точно там е вграден и проблемът 🤷

 60. 60 Профил на Кортик
  Кортик
  Рейтинг: 2583 Неутрално

  Реализира се мечтата на експатите: да я няма България. Една моя позната, чиято цел на живота бе да живее в САЩ, мечтаеше от всички граници на България да тръгнат булозери към Габрово. Киро и Кокорко почти го постигнаха.

  Червена линия, червен картон
 61. 61 Профил на ТимурСКомандаИКодове
  ТимурСКомандаИКодове
  Рейтинг: 3200 Весело

  До коментар [#44] от "oua58686497":ПП преди всичко са смешници С природно вродена неумност и никаква визия. Какъв евроатлантизъм като никой даже САЩ не ги брои за живи нищо, че тука ги обиждате, че ги командвани от американското посолство.
  —цитат от коментар 48 на Да вярваме на истината


  70 ватенки
  пъмпкин?

 62. 62 Профил на ТимурСКомандаИКодове
  ТимурСКомандаИКодове
  Рейтинг: 3200 Весело

  До коментар [#21] от "ТимурСКомандаИКодове":Пълен Провал всъщност изнудват не ГЕРБ, а цяла България? "Ще срутим държавата, ако не стане нашето!" За да може педерастът Асан да си докара пак Спецов от Дубай, та да има кой да го ебе в гъза!
  —цитат от коментар 57 на Петър Тодев


  Не. Реви, плачи, или се гушкате на светло или няма бюджет и кофтите са ваши

 63. 63 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2787 Весело

  До коментар [#61] от "ТимурСКомандаИКодове":

  Да. Тука във форума най личи защо не може да има правителство като гледам изразите ви между ГЕРБ и ППДБ. Това отговаря на Боевбисер.

 64. 64 Профил на ТимурСКомандаИКодове
  ТимурСКомандаИКодове
  Рейтинг: 3200 Весело

  До коментар [#61] от "ТимурСКомандаИКодове":Да. Тука във форума най личи защо не може да има правителство като гледам изразите ви между ГЕРБ и ППДБ. Това отговаря на Боевбисер.
  —цитат от коментар 63 на Да вярваме на истината


  Пак ще повторя!За разлика от простотиите при Луканов и Виденов този път ще фалират гербиджите, бкп-ту, дпс-тата.
  За държавата не ми пука. Отдавна съм независим.
  Мрете от глад всичките.

 65. 65 Профил на psz58488391
  psz58488391
  Рейтинг: 1110 Неутрално

  До коментар [#9] от "oua58686497":

  Мафията се настани в България на 09.09.1944 година и от тогава до сега не си е отивала, а само се е преструктурирала!

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 68 Профил на ТимурСКомандаИКодове
  ТимурСКомандаИКодове
  Рейтинг: 3200 Весело

  До коментар [#66] от "Петър Тодев":

  "Пълен Провал всъщност изнудват не ГЕРБ, а цяла България. "Ще срутим държавата, ако не стане нашето!" За да може педерастът Асан да си докара пак Спецов от Дубай, та да има кой да го ебе в гъза!"

  Ако имаш предвид държавна адмиистрация, де са пълна дупка на кавала, мързели и бачкащи в ексел, и фирмичките на баце икомунягите - то да. Изнудваме ги.
  Кофитеее

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 70. 70 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2224 Весело

  До коментар [#56] от "Да вярваме на истината":

  Не искам да правя спора политически, в текста Петъл Ганев пише, че неприемането на бюджет носи определени отрицателни последствия. Това лесно се решава, ако ПП/ДБ и Герб гласуват бюджет, но Герб не щат. Просто и ясно, а и двете партии, независимо дали се стигне до кабинет, точно по бюджета нямат никакви съществени различия.
  Както и да е, държавата потъва, всичко е наред. Весела неделя на всички.

 71. 71 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2787 Неутрално

  До коментар [#64] от "ТимурСКомандаИКодове":

  И аз съм независим и не ми пука.

 72. 72 Профил на Петър Тодев
  Петър Тодев
  Рейтинг: 1813 Неутрално

  Близък до Кремъл анализатор: Борисов е убиец на руски енергийни проекти
  26коментара 15 май 2019 09:17
  Споделяне

  Близък до Кремъл анализатор: Борисов е убиец на руски енергийни проекти
  Българският премиер Бойко Борисов се доказа не просто като противник, но и целеустремен и последователен ликвидатор, килър - ако искате - на всички съвместни българско-руски проекти в областта на енергетиката. Не говорим за културно сътрудничество, макар че и там Борисов оставя след себе си изпепелена земя. Така че каквито и да е изявления и инициативи на този човек трябва да се приемат с голяма предпазливост". Това казва встатия от понеделник в московския в."Независимая газета" Никита Бондарев, представен като "кандидат на историческите науки, доцент в РГГУ*",преведена и публикувана от сайта “Дневник“.

  В периода 2009-2017 г. Бондарев ръководи Центъра за балкански изследвания в Руския институт за стратегически изследвания (РИСИ). По това време са ипосещенията му в България като гост на традиионния събор на българските русофили. Институтът, който е част от Администрацията на президента на Русия, стана известен в България най-вече заради активността на предишния си ръководител Леонид Решетников.

  Изключително враждебната към Борисов и България статияе със заглавие "Кой е виновен за провала на "Южен поток". Тя е отговор на публикация в "Независимая газета" на Сергей Правосудов. Той е представен като директор (от 2006 г.) на Института за национална енергетика. Всъщност Правосудов е главен редактор на корпоративното списание на "Газпром" и в статията си остро напада управляващите в Сърбия, че са лицемерни в демонстрирането на близост с Русия, слугуват на Запада и само протакат реализирането на отсечката за "Турски поток".

  От двете статии на страниците на едно и също издание се създава впечатление, че има спор между външното разузнаване на Русия и корпорация "Газпром"по повод енергийните проекти на страната.

  "Опитът ми от работата със сърбите ми позволява да направя следната прогноза- те постоянно ще разказват за трудностите при строителството на продължението на "Турски поток" и ще се опитат да измъкнат от "Газпром" и Русия максимално пари "за ускоряването на този процес". Същевременно ще просят пари и от своите ментори от САЩ, Великобритания и други страни за това, че задържат строителството. Така е невъзможно да се каже кога ще стигне газ от "Турски поток" до Унгария. Може да се окаже, че Унгария и Сърбия ще е по-просто да бъдат снабдявани с газ през "Северен поток 2", пише Правосудов.

  Известен като изследовател предимно на Сърбия и Югославия и ролята на отношенията между Белград и Москва, Никита Бондарев се опитва да успокои "сръбските другари" .

  "Единственото, което спира Сърбия от по-активно сътрудничество с Русия в сферата на енергетиката е географската ѝ отдалеченост и отсъствие на обща граница с Русия или Турция. Стане ли дума за "Южен поток" или "Турски поток", Сърбия се оказва зависима от съседите си и преди всичко от България. Но това не е вина, а беда за Сърбия", отговаря Никита Бондарев. Той защитава президента Александър Вучич и отхвърля внушенията, че "сърбите не са ни братушки".

  Виновникът Борисов

  Според Бондарев за провала на строителството на "Южен поток" има конкретен виновник и няма нужда да той да бъде търсен в Сърбия.

  “Никой не е допринесъл повече за колапса на "Южен поток" от българския министър-председател Бойко Борисов. Заради неговото старание България не реализира с Русия още два съвместни енергийни проекта - АЕЦ "Белене" и нефтопровода Бургас-Александруполис, известни в експертните среди като "големият енергиен шлем", пише Бондарев.

  Авторът припомня как "първото, което(Борисов) направи, когато дойде на власт на 10 юли 2009 г." бе да прекрати преговорите и проектите с Русия, включително участие на Българския енергиен холдинг в строителство на ТЕЦ в Скопие". Изминаха 10 години и "тези проекти или са зачеркнати, или остават замразени, а бъдещето на новите е мъгляво".

  Според Бондарев още на срещата на Борисов с Владимир Путин в Гданск на 1 септември 2009 г. след твърдата реакция на президента българският премиер видимо е преминал "от протоколна и дипломатическа усмивка към изненада, обърканост и, като че ли, уплах".

  В последвалите години Бойко Борисов продължил да блокира руските проекти и след двугодишна пауза на правителството на Пламен Орешарски се е върнал на власт през ноември 2014 г. В самото начало на декември същата година Путинобяви от Анкара, че ликвидира "Южен поток" и започва да строи "Турски поток".

  "Изключително важно е, че това стана в момент, когато току що бе извършена смяната на правителствата и новият кабинет в София още не беше заработил. Иначе казано, самият факт на завръщането на Борисов на власт бе достатъчен за руската страна, за да сложи кръст на "Южен поток", пише авторът.

  Той прави връзка с изявление на Борисов от 12 октомври 2015 г. пред Американската търговско-промишлена палата в България: "Спряхме три големи руски проекта. Спряхме летящите за Сирия руски самолети. И това ако не е партньорство, тогава какво?".

  "Египетски мрак" на Балканите

  "Това изявление бе напълно предсказуемо, но е трудно да се подцени истинскското значение на тази фраза - вероятно искрена и без специална подготовка - за политическата кариера на Борисов и бъдещето на руските енергийни проекти на Балканите. На фона на това сензационно изявление България навлезе в период на неминуема и неизбежна енергийна криза, свързана с постепенното изключване на изчерпалите се реактори на АЕЦ "Козлодуй" и отсъствието на адекватна замяна на мощностите им. (...) Сега Борисов просто няма никакъв изход - без руския газ Балканите ще бъдат покрити с екипетски мрак, единственият способ да го получи е да се включи в "Турски поток", казва Бондарев.

  Редакцията на "Независимая газета" прави допълнение към текста на Бондарев с цитирането настатия от списание “Форин полиси“ от 17 април. В нея се предупреждава, че "Москва поставя основите на значително и дългосрочно присъствие в Близкия изток като придобива тръбопроводи и права за добив в Турция, Ирак, Ливан и Сирия за изграждане на сухоземен мост към Европа. Така Русия ще бетонира ролята си на основен газов доставчик и ще разшири влиянието си в Близкия изток, носейки сериозни рискове за интересите на САЩ и Европа."

  Авторите смятат, че продължението на "Турски поток" ще е през Гърция, а не през България, но факторът в новата мрежа, която е планирано да мине през Иракски Кюрдистан към преносната инфраструктура на Турция, вече няма да е "Газпром", а "Роснефт". От "Независимая газета" не са съвсем съгласни: "Този газопровод ще може да задоволи около 6% от годишните нужди на Европа, а това прави българското направление решаващо при избора накъде да продължи "Турски поток".

  *Бележка “Дневник“ - РГГУ е основан през 1991 г на базата на Московския държавен историко-архивен институт. Това е структура, която традиционно е свързана с външното министерство в Москва, алтернатива е на МГИМО в обучаването на дипломати, а прекият ръководител на Бондарев - проф. Олга Павленко, е свърана с МГИМО и е в редакционната колегия на списанието на този институт.)

  Споделяне

 73. 73 Профил на oua58686497
  oua58686497
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#9] от "oua58686497":Мафията се настани в България на 09.09.1944 година и от тогава до сега не си е отивала, а само се е преструктурирала!
  —цитат от коментар 65 на psz58488391


  Точно така е.
  И за това сме в криза сега . Политическата власт стана икономическа "Мутрите" станаха бели якички .
  Политическата власт днес има само един изход .
  Подкрепата на Костадин за правителство на ГЕРБ . .

 74. 74 Профил на ТимурСКомандаИКодове
  ТимурСКомандаИКодове
  Рейтинг: 3200 Весело

  До коментар [#72] от "Петър Тодев":

  "Борисов е убиец на руски енергийни проекти"

  Ахахахаха
  направи ми деня. Печелиш палмата за тъпанар на годината!

 75. 75 Профил на Идеал Петроф
  Идеал Петроф
  Рейтинг: 1430 Весело

  До коментар [#56] от "Да вярваме на истината":Не искам да правя спора политически, в текста Петъл Ганев пише, че неприемането на бюджет носи определени отрицателни последствия. Това лесно се решава, ако ПП/ДБ и Герб гласуват бюджет, но Герб не щат. Просто и ясно, а и двете партии, независимо дали се стигне до кабинет, точно по бюджета нямат никакви съществени различия.Както и да е, държавата потъва, всичко е наред. Весела неделя на всички.
  —цитат от коментар 70 на boevbisser


  А ПП/ДБ искат ли?
  Или само си чешеш езика. Политически......

 76. 76 Профил на oua58686497
  oua58686497
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Близък до Кремъл анализатор: Борисов е убиец на руски енергийни проекти26коментара 15 май 2019 09:17Споделяне Близък до Кремъл анализатор: Борисов е убиец на руски енергийни проектиБългарският премиер Бойко Борисов се доказа не просто като противник, но и целеустремен и последователен ликвидатор, килър - ако искате - на всички съвместни българско-руски проекти в областта на енергетиката. Не говорим за културно сътрудничество, макар че и там Борисов оставя след себе си изпепелена земя. Така че каквито и да е изявления и инициативи на този човек трябва да се приемат с голяма предпазливост". Това казва встатия от понеделник в московския в."Независимая газета" Никита Бондарев, представен като "кандидат на историческите науки, доцент в РГГУ*",преведена и публикувана от сайта “Дневник“.В периода 2009-2017 г. Бондарев ръководи Центъра за балкански изследвания в Руския институт за стратегически изследвания (РИСИ). По това време са ипосещенията му в България като гост на традиионния събор на българските русофили. Институтът, който е част от Администрацията на президента на Русия, стана известен в България най-вече заради активността на предишния си ръководител Леонид Решетников.Изключително враждебната към Борисов и България статияе със заглавие "Кой е виновен за провала на "Южен поток". Тя е отговор на публикация в "Независимая газета" на Сергей Правосудов. Той е представен като директор (от 2006 г.) на Института за национална енергетика. Всъщност Правосудов е главен редактор на корпоративното списание на "Газпром" и в статията си остро напада управляващите в Сърбия, че са лицемерни в демонстрирането на близост с Русия, слугуват на Запада и само протакат реализирането на отсечката за "Турски поток".От двете статии на страниците на едно и също издание се създава впечатление, че има спор между външното разузнаване на Русия и корпорация "Газпром"по повод енергийните проекти на страната."Опитът ми от работата със сърбите ми позволява да направя следната прогноза- те постоянно ще разказват за трудностите при строителството на продължението на "Турски поток" и ще се опитат да измъкнат от "Газпром" и Русия максимално пари "за ускоряването на този процес". Същевременно ще просят пари и от своите ментори от САЩ, Великобритания и други страни за това, че задържат строителството. Така е невъзможно да се каже кога ще стигне газ от "Турски поток" до Унгария. Може да се окаже, че Унгария и Сърбия ще е по-просто да бъдат снабдявани с газ през "Северен поток 2", пише Правосудов.Известен като изследовател предимно на Сърбия и Югославия и ролята на отношенията между Белград и Москва, Никита Бондарев се опитва да успокои "сръбските другари" ."Единственото, което спира Сърбия от по-активно сътрудничество с Русия в сферата на енергетиката е географската ѝ отдалеченост и отсъствие на обща граница с Русия или Турция. Стане ли дума за "Южен поток" или "Турски поток", Сърбия се оказва зависима от съседите си и преди всичко от България. Но това не е вина, а беда за Сърбия", отговаря Никита Бондарев. Той защитава президента Александър Вучич и отхвърля внушенията, че "сърбите не са ни братушки".Виновникът БорисовСпоред Бондарев за провала на строителството на "Южен поток" има конкретен виновник и няма нужда да той да бъде търсен в Сърбия.“Никой не е допринесъл повече за колапса на "Южен поток" от българския министър-председател Бойко Борисов. Заради неговото старание България не реализира с Русия още два съвместни енергийни проекта - АЕЦ "Белене" и нефтопровода Бургас-Александруполис, известни в експертните среди като "големият енергиен шлем", пише Бондарев.Авторът припомня как "първото, което(Борисов) направи, когато дойде на власт на 10 юли 2009 г." бе да прекрати преговорите и проектите с Русия, включително участие на Българския енергиен холдинг в строителство на ТЕЦ в Скопие". Изминаха 10 години и "тези проекти или са зачеркнати, или остават замразени, а бъдещето на новите е мъгляво".Според Бондарев още на срещата на Борисов с Владимир Путин в Гданск на 1 септември 2009 г. след твърдата реакция на президента българският премиер видимо е преминал "от протоколна и дипломатическа усмивка към изненада, обърканост и, като че ли, уплах".В последвалите години Бойко Борисов продължил да блокира руските проекти и след двугодишна пауза на правителството на Пламен Орешарски се е върнал на власт през ноември 2014 г. В самото начало на декември същата година Путинобяви от Анкара, че ликвидира "Южен поток" и започва да строи "Турски поток"."Изключително важно е, че това стана в момент, когато току що бе извършена смяната на правителствата и новият кабинет в София още не беше заработил. Иначе казано, самият факт на завръщането на Борисов на власт бе достатъчен за руската страна, за да сложи кръст на "Южен поток", пише авторът.Той прави връзка с изявление на Борисов от 12 октомври 2015 г. пред Американската търговско-промишлена палата в България: "Спряхме три големи руски проекта. Спряхме летящите за Сирия руски самолети. И това ако не е партньорство, тогава какво?"."Египетски мрак" на Балканите"Това изявление бе напълно предсказуемо, но е трудно да се подцени истинскското значение на тази фраза - вероятно искрена и без специална подготовка - за политическата кариера на Борисов и бъдещето на руските енергийни проекти на Балканите. На фона на това сензационно изявление България навлезе в период на неминуема и неизбежна енергийна криза, свързана с постепенното изключване на изчерпалите се реактори на АЕЦ "Козлодуй" и отсъствието на адекватна замяна на мощностите им. (...) Сега Борисов просто няма никакъв изход - без руския газ Балканите ще бъдат покрити с екипетски мрак, единственият способ да го получи е да се включи в "Турски поток", казва Бондарев.Редакцията на "Независимая газета" прави допълнение към текста на Бондарев с цитирането настатия от списание “Форин полиси“ от 17 април. В нея се предупреждава, че "Москва поставя основите на значително и дългосрочно присъствие в Близкия изток като придобива тръбопроводи и права за добив в Турция, Ирак, Ливан и Сирия за изграждане на сухоземен мост към Европа. Така Русия ще бетонира ролята си на основен газов доставчик и ще разшири влиянието си в Близкия изток, носейки сериозни рискове за интересите на САЩ и Европа."Авторите смятат, че продължението на "Турски поток" ще е през Гърция, а не през България, но факторът в новата мрежа, която е планирано да мине през Иракски Кюрдистан към преносната инфраструктура на Турция, вече няма да е "Газпром", а "Роснефт". От "Независимая газета" не са съвсем съгласни: "Този газопровод ще може да задоволи около 6% от годишните нужди на Европа, а това прави българското направление решаващо при избора накъде да продължи "Турски поток".*Бележка “Дневник“ - РГГУ е основан през 1991 г на базата на Московския държавен историко-архивен институт. Това е структура, която традиционно е свързана с външното министерство в Москва, алтернатива е на МГИМО в обучаването на дипломати, а прекият ръководител на Бондарев - проф. Олга Павленко, е свърана с МГИМО и е в редакционната колегия на списанието на този институт.)Споделяне
  —цитат от коментар 72 на Петър Тодев


  Вижте уважаеми .
  Сега имате уникалния шанс да ударите самозабравилите се зомбита .
  Това което пускате още от ония дни някой го лансира в България . Пак загворихте за рестарт на Белене .
  Борисов балансираше чуждото влияние в енергетиката ни .
  Няма как да стане Белене , и другите проекти .
  Трябва да мислим за българския / еврпейския / дял влияние .
  Другото е балансирано .
  Като ударите сега ППДБ , след това ще ви ударят вас. И то точно тези които сега ви смятат за ваши и ще ви затрият и вас. И вие ще изчезнете като партия , ако не започнете да мислите за българското .
  Няма как да стане .
  Лукоил , и всички "руски" проекти ще бъдат фалирани . Такова желанието на ЕС , което би трябвало да е и българското .

 77. 77 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1472 Любопитно

  До коментар [#47] от "zxp53317185":

  Какъв ти е проблемът? Нали стокиращата ще внесе за гласуване общ кабинет?

 78. 78 Профил на ТимурСКомандаИКодове
  ТимурСКомандаИКодове
  Рейтинг: 3200 Весело

  До коментар [#47] от "zxp53317185":Какъв ти е проблемът? Нали стокиращата ще внесе за гласуване общ кабинет?
  —цитат от коментар 77 на До руските мекерета


  И израждане ще се окаже, че 10-ина депутръта няма да ги има.
  Наслаждавам се

 79. 79 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1472 Весело

  До коментар [#76] от "oua58686497":

  Другарят пак е недоспал и халюцинира.

  Ако обаче е прав, ще се окаже, че изпращането на Винету в канавката е било груба грешка.

  Трябвало е да го оставим, за да доубие руската енергетика, като прокара още една тръба за газа й и я замери с нея по кратуната.

  Мъко, мъко герберска, докога така?

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 82 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1472 Любопитно

  До коментар [#81] от "Петър Тодев":

  За какво ги изнудват? За бюджета ли?

 83. 83 Профил на Петър Тодев
  Петър Тодев
  Рейтинг: 1813 Весело

  .И съм учил икономика, неграмотен трол такъв, пред бабите в блока можеш да минеш за компетентен, но пред мен - не.
  —цитат от коментар 54 на boevbisser
  Много тъжно за образователната система, понеже нищо не си научил!
  Може би точно там е вграден и проблемът
  —цитат от коментар 59 на zxp53317185


  Той е учил в УНСС:

  "Промоция в УНСС:
  Три изпита за двеста лева
  и едно прасе".

  Един от ключовите депутати на "партията" му го е писал.

 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 86. 86 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1472 Весело

  До коментар [#84] от "Петър Тодев":

  Какво отношение има това към бюджета?

  И ако се замислиш, стокиращата ще внесе за одобрение правителство на онези, които свалиха последния редовен кабинет и и връчиха управлението на фатмака. Гласувате си и управлявате. Каскета ще ви помогне, като доубие мафията. Чакат ви светли дни.

 87. 87 Профил на oua58686497
  oua58686497
  Рейтинг: 571 Неутрално

  [quote#83:"Петър Тодев"][/quote]

  Преподавател Орешарски.
  Подписваш и наляво и надясно .п фалит за една гоина . Това а учили .

 88. 88 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2691 Неутрално

  Тя пък досега като беше тръгнала. . .

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 89. 89 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1472 Весело

  До коментар [#88] от "Един вампир броди из Европа":

  Нали? Пълен блокаж през последните две години.

  Чак на каскета му стана скучно и подпука мафията.

 90. 90 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1990 Неутрално

  До коментар [#3] от "Анти Шишковци":

  "През Първата световна война Русия бомбардира Варна и напада Добружда. Благодарение на Генерал Иван Колев България успява да отблсъне руската атака."
  Нека да сме коректни. Добруджа е отвоювана от българската армия, немската армия и османската армия!!! Руската армада обстрелваща Варна и после Балчик е прогонена от германска подводница и османския флот!!!

  Русия е проказата на планетата Земя.
 91. 91 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1990 Любопитно

  [quote#7:"БОНГО"][/quote]

  И още по-срамно е, че не знаем как 1940 г Хитлер спасява българското Черноморие от съветска окупация!

  Русия е проказата на планетата Земя.
 92. 92 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1990 Любопитно

  До коментар [#13] от "boevbisser":

  Абе момчета, колко депутата са герберастите, че да блокират бюджета? Останалите 160тина що не приемат бюджета? неграмотни, некадърни ли са?

  Русия е проказата на планетата Земя.
 93. 93 Профил на Петър Тодев
  Петър Тодев
  Рейтинг: 1813 Неутрално

  До коментар [#3] от "Анти Шишковци":"През Първата световна война Русия бомбардира Варна и напада Добружда. Благодарение на Генерал Иван Колев България успява да отблсъне руската атака." Нека да сме коректни. Добруджа е отвоювана от българската армия, немската армия и османската армия!!! Руската армада обстрелваща Варна и после Балчик е прогонена от германска подводница и османския флот!!!
  —цитат от коментар 90 на chichka


  ++++++++++++++++

 94. 94 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1990 Весело

  До коментар [#59] от "zxp53317185":

  Срещал съм нови инженери, които не знаят таблицата за умножение, нито колко прави 32 минус 4!

  Русия е проказата на планетата Земя.
 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 96. 96 Профил на Петър Тодев
  Петър Тодев
  Рейтинг: 1813 Весело

  До коментар [#59] от "zxp53317185":Срещал съм нови инженери, които не знаят таблицата за умножение, нито колко прави 32 минус 4!
  —цитат от коментар 94 на chichka


  Само ти ли? В цяла България ги срещаме. Всъщност главно това срещаме. Но имам една сериозна критика и към тебе. Аз, като човек фундаменталист и хуманитарист най-вече, на два пъти коленопреклонно и с наведена глава, с шапка в ръцете, те помолих за дребни консултации - веднъж, за един джип, и втори път - за един генератор. А ти вместо като истински форумен брат - по-голям в случая, да ми обясниш кротко и на разбираем за мен език, ме оплю и обруга, че не знам такива елементарни (за тебе) неща. Знаеш ли колко трудно ми беше после да запазя доброто си отношение към теб?

 97. 97 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1472 Любопитно

  До коментар [#92] от "chichka":

  А какво става с бюджетната комисия, момче?

  Някои твърдят, че без нея не може да се мине.

 98. 98 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1472 Разстроено

  До коментар [#95] от "Петър Тодев":

  Май си се фиксирал повече от обичайното за съответните индивиди върху аналното приложно поле на някои потребности.

  Доколкото успях да видя, днес си започнал около два часа преди изгрева и досега си се освободил словесно повече от десет пъти.

  Това е натрапчивост.

 99. 99 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2224 Неутрално

  До коментар [#92] от "chichka":

  Без Герб бюджет с малък дефицит не може да мине, това е голата истина. Е, първо трябва и бюджетна комисия. Не отиват нещата на добре, да не се лъжем. Както и да е, още веднъж весел ден.

 100. 100 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1472 Весело

  До коментар [#99] от "boevbisser":

  Да. И си спомням, че един каза, че ако няма подкрепа за кабинета му от едни шарлатани, няма да има бюджет. Имам два въпроса:

  1. Кой беше той?
  2. Представлява ли изявлението му изнудване?

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK