Скандалите в прокуратурата: Чакали ръфат чакали

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (29)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1767 Неутрално

  Никак не съм оптимист:
  1. По линията на ръфане между чакали и чакали: На мен вече започва да ми изглежда, че истинските кукловоди вече правят необходимото да парират двете глутници. Ожесточението между чакалите наистина е на живот и смърт, ако се остави свобдната борба между тях, ще излязат разкрития с мащаба 7,6 по Рихтер, но истинската мафия е далеч по-силна от чакалите; тя вече взема мерки да ги накара да позамлъкнат.

  2. По линията на институционалните реформи: ГЕРБ и ДПС са царе на имитацията. Такъв филм вече сме гледали през 2015 г. с прословутия "исторически компромис": "Много исках, ама нямах желание" или "Имах желание да отида да изиграя един мач за "Бистришките тигри"...

 2. 2 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 1403 Любопитно

  Щеше да бъде смешно, ако не беше срамно за държава в ЕС в 21 век.

  Шенген ли?

  Мутрите от 90-те поеха открито държавата, а ние ги последвахме. Sapienti Sat
 3. 3 Профил на Васил Пенчев
  Васил Пенчев
  Рейтинг: 706 Весело

  В прокуратурата и в съдебната система - скандали - много, да! Обаче забележете, че в ГЕРБ не е имало скандали никога. От време на време някого го отсвирват, дори Цветанов и Цачева, той или тя топло благодари, обръща си и другата буза, с лице към слънцето Борисов ситни с поклони назад към изхода и ... изчезва завинаги, но скандали няма. Инате ли обяснение, особено на фона случващото се сега в прокуратурата?

  Васил Пенчев
 4. 4 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5160 Неутрално

  До коментар [#1] от "inn":

  "По линията на институционалните реформи: ГЕРБ и ДПС са царе на имитацията."

  Точно заради това се съмнявам, че ГЕРБ ще гласуват за истинска съдебна реформа към постигане на върховенство на закона!

 5. 5 Профил на popeye
  popeye
  Рейтинг: 58 Неутрално

  Втората добра новина е, че скандалът е толкова голям, че би трябвало да подтикне политиците не просто да сменят Иван Гешев, за да направят необходимите конституционни и законови промени както в статута на главния прокурор, така и в структурата на самата прокуратура и във Висшия съдебен съвет.

  Този анализ е .... просто надуване на свирката!
  Преди време вашят любим пРезидент ви каза " Ако не го махнете, той вас ше махне!" (цитирам по памет)! Ама това беше след като предупреди "Давам ви две седмици!"... Та първо беше тарашенето, а после юмручето! Със зъби и нокти се бореше за втория мандат (въпреки че "Крим е руски") и като видя, че може да си ги клати както си иска "жадните за власт", реши, че е време да се отърве от "този" дето му държи кирливите ризи (мен повече ме притеснява "Спартана, дето изнесел едни неизвестни пари, в неизвестна посока, за неизвестни нужди"). Та... те НСО са на негово подченение... можеха да спретнат "представлението с пиратката" (някои през смях посочиха путинка) за да се захапят всичките му "опоненти"! Сега като дойдат на "власт" подвластните му ще се разправи и с тях... има още време от мандата му!
  Има и го този анализ, ама нещо не е изгодно! Та както казваше.... "Има човек, има проблем"!
  То същото е и с наркозависимите - като им спреш/махнеш наркотика и после блуждаят като... мръсни псета!
  Няма никакъв поглед ... в бъдещето! Или може би има само след "розовите кристали!

 6. 6 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1682 Неутрално

  гешефтурата и ОПГ ГЕП се наредиха измежду Коза Ностра, Ндрангета и Камора. изостават единствено от японските организирани престъпни групи, но не заради липса на желание, а единствено заради недостиг на айкю.

 7. 7 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1549 Неутрално

  При очертаващата се ситуация трябва да подкрепяме Гешев. Иначе Боко печели - вече направи коалиция с ППДБ, после следва отстраняването на Гешев и отново остава само мутрата "слънце" като пилитически значим фактор. Решението на ППДБ за коалиране с ГЕРБ сигурно е довело до значителен отлив от избиратели, още на момента. Този отлив ще продължава занапред. Ако обаче Гешев остане на поста си и продължи с разкритията, тогава ще имаме нестабилност, от която ще пострадат Борисов и ГЕРБ и в някъкъв момент идиотската и срамна коалиция може да се разпадне.

  ФАТАЛНА ГРЕШКА: https://fatalerror.bg
 8. 8 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1506 Неутрално

  ""На първо място следва да се има предвид, че не само не съм, но и обективно не бих могъл да наруша служебните си задължения на главен прокурор, защото на датата 1 май 2023 г. функциите на главен прокурор в пълен обем са изпълнявани от мой заместник. Със заповед МРД-08-355/24.04.2023г. съм разпоредил за времето от 28.04.2023 г. до 17.05.2023 г., включително, да ме замества Директора на НСЛС и заместник на главния прокурор по разследването г-н Борислав Сарафов, който е изпълнявал функциите на главен прокурор на 1 май 2023г. - денят на твърдяното в предложението нарушение.

  Това посочва главният прокурор Иван Гешев. Той прати свое становище до членовете на Пленума на Висшия съдебен съвет (ВСС).
  Нарушение на служебните задължения не би могло да се извърши във време, в което не се изпълняват такива, за разлика например от действия, чрез които се накърнява престижа на съдебната власт, които биха могли да се извършат по всяко време от целия период на заемането на конкретната длъжност.

  На второ място, дори и на конкретната дата 1 май 2023 г. да изпълнявах функциите си на главен прокурор, не бих могъл да наруша служебните си задължения, отново по обективни причини, тъй като с факта на извършване на престъпното деяние, квалифицирано като престъпление по чл.108а от НК, съм придобил фактическото качество на пострадал, и от този момент нататък не бих могъл и не съм изпълнявал каквито и да било служебни задължения по или във връзка с образуваното досъдебно производство поради процесуалната несъвместимост на двете качества.

  Именно поради тази причина, с изрична заповед, след преустановяване на отсъствието ми, съм разпоредил при постъпване в в ВКП и АГП на материали по образуваното на 1 май 2023 г. досъдебно производство за престъплението по чл.108а от НК или материали във връзка с това досъдебно производство, същите да се докладват за насочване и разпределяне на конкретен заместник на главния прокурор при ВКП, а в негово отсъствие на друг заместник на главния прокурор при ВКП.

  На следващо място, независимо от юридическата несъстоятелност на твърденията в предложението предвид изложеното в предходните два абзаца, съм задължен да изясня фактите за случилото се на 1 май 2023 г. и да заявя, че не съм давал каквито и да било разпореждания и указания на когото и да било във връзка с извършеното на 1 май 2023 г. престъпление и неговото разследване. Не съм давал указания или разпореждания нито на разследващите органи, нито на наблюдаващите прокурори, нито на присъствалия на местопроизшествието г-н Борислав Сарафов /в качеството му на най-висшестоящия в системата на прокуратурата към този момент/, нито на други ангажирани по служба лица, нито на граждани, намирали се по една или друга причина в близост или около мястото на взрива.
  От посочените факти става ясно, че не съм давал каквито и да било указания или разпореждания на органите на досъдебното производство, израелският експерт не е участвал в действия по разследването по досъдебното производство. Не е допускан на територията, на която е извършван оглед на местопроизшествие и не е осъществявана намеса в работата на компетентните органи.

  С оглед изложеното предложение на шестимата членове на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет за предсрочното ми освобождаване от длъжността „главен прокурор", с което сте сезирани, считам за изцяло и изначално неоснователно, защото не съм извършил нарушение на служебните си задължения по смисъла на чл. 129, ал.3, т.5 от КРБ, а и обективно не бих могъл да извърша такова предвид изтъкнатите аргументи", обяснява Гешев в мотивите си."""

 9. 9 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 8719 Весело

  Сега очаквам след изнасянето на поредните агнешки главички (български заместител на конските в мафиотските разправи) Гешев с гробовен глас да каже следващия понеделник: “Организацията на главния прокурор и ВСС заявяват, че нито едно животно не е пострадало при снимките на инстуционалната прокурорска война”

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 10. 10 Профил на Прокопсало Парвеню
  Прокопсало Парвеню
  Рейтинг: 1972 Неутрално

  Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

  И каква гледна точка са претоплените яхнийки

  от Разградско?

  06-20 Р.Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители ............................. 01 - 21 Г.Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев .......................... ................................................................. 10-21 К.Петков: Ако управлява коалиция с ДПС, излизам на протест ........................................................................... 09-21 К.Петков: С две ръце гласувам за президента Радев ................................................................................................... 10-21 К.Петков: Ние от "Продължаваме промяната“ много харесваме Бойко Рашков ................................... 01- 22 Радан: Но днес просто трябва да свалим шапка на Радев ..................................................................................... 03-22 Б.Рашков: Божков няма да откаже да даде показания, че е бил изнудван .................................................. 03-23 К.Петков: За мен е просто умопомрачаващо .............................................................................................................. ................................ как прокуратурата дори не образува производство заради изнесеното от Божков
 11. 11 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4038 Неутрално

  Йово трябва да ми плаща авторско право - лафа за взаимно ръфащите се чакали го пуснах още след първата катастрофална пресконференция на Джовани Галфоне, на която буквално си призна, че е събирал компромати и е държал във фризера дела и разследвания срещу политици и магистрати, за да ги изнудва.

  Нищо, гласът на Йово се чува много по-надалеч от моя, дано повече хора прочетат тази статия.

  Годините на безвремие и беззаконие след свалянето чрез подставеното лице Симеон Сакс Кобург на правителството Костов, и най-вече превземането на българия от криминалната групировка СИК, доведоха до сегашния трагикомичен кошмар: заместник главен прокурор да дава главния прокурор на прокурор, а главният прокурор да нарича магистрати “плъхове” и “въшки” и да ги плаши с папки, които им е събирал с години.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 12. 12 Профил на gpj101139736
  gpj101139736
  Рейтинг: 1527 Неутрално

  Не са и чакали, а най-долнопробни и жалки плъхове!!!

 13. 13 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3278 Неутрално

  Положението е такова ,че или ше се договорят тайно или ще се стрелят по улиците . Те знаят,че няма кой да ги накаже . 12 г влст на мафията ....

 14. 14 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 1931 Неутрално

  И ДЪРЖАВАТА НА РОТАЦИЯ

  https://afera.bg/и-държавата-на-ротация/

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите Forza Giorgia, in bocca al Lupo !
 15. 15 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1362 Неутрално

  Десислава Пиронева - заместник на Иван Гешев е ползвала четири години евтино общинско жилище, докато е трупала пари за нов апартамент.
  https://www.facebook.com/birdreporting/posts/10161557930401189

 16. 16 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2921 Любопитно

  Скандалите в прокуратурата: Чакали ръфат чакали
  ***************************************************

  Коментарите в медиите: угодняци надприказват угодняци...

  Мараба, С-ДС доносници!
 17. 17 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7489 Неутрално

  Вчера, на пресконференцията , където показваше записани разговори, мислех, че както се е зачервил , Гешев всеки момент ще получи удар. Сигурно има от какво да се притеснява.

 18. 18 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 642 Неутрално

  Не виждам никакъв повод за притеснения.
  Пукат се гнойни язви, а това си е процес на очистване.
  Гнусно и нелицеприятно, но такова е населението, такава е държавата.
  Определено това е позитивен процес.

 19. 19 Профил на arrogantbastard
  arrogantbastard
  Рейтинг: 53 Неутрално

  "Чакали ръфат чакали"

  Така е. Ама някак си не мие жал за никоя глутница. Що ли?
  А, и да но се самоизтребят! Ще си отворя една бира!

  Ain't no thing like me, except me!
 20. 20 Профил на amerikanbastard
  amerikanbastard
  Рейтинг: 1091 Неутрално

  Обикновено на куклите на конци конците не се виждат.
  Сега тук имаме рядък случай, в който не само се виждат, но и са подчертано изтъкнати тези конци. Да се знае, кой дърпа конците.
  ****
  https://clubz.bg/media/090/geshev-bipartisan-podkrepa-ot-sast.l.webp
  ****
  Вратовръзката е червена с бели слончета и американски знаменца (червеното и слонът са цветът и символът на Републиканската партия на САЩ). Копчетата на ръкавелите са повече сини, отколкото червени магаренца, а магарето и синьото са символът и цветът на Демократическата партия на САЩ.

  ТОВА Е ГЛАВЕН ПРОКУРОР!

  Имаше и един вътрешен министър с бутонели с надпис CIA!

  Кой разбрал, разбрал. Това е милиционеро демокрацията.

  Freedom's just another word for nothin' left to lose
 21. 21 Профил на chedeuvre
  chedeuvre
  Рейтинг: 246 Неутрално

  Всичко е "....пароле, пароле.." като в оная стара песен на Мари Лафоре ли беше (ако греша, да ме простите)...
  БГ е едно СЕЛО (като ходих в Шанхай преди 10 години да се лекувам и доктора като разбра от къде съм се зачуди, че в БГ няма кой да ме излекува, щото според него ние вероятно всички се познаваме..но това е друга тема...)
  Та в това село много "началници, много "мафиоти", много "генерали", много журналя...много "икономисти".....изобщо много НИЩО хора....та така ще бъде до ТОТАЛНОТО ПРОЧИСТВАНЕ което предстои...Обещаваме...!!!!
  ....почваме да броим минусите....))))

 22. 22 Профил на val1320
  val1320
  Рейтинг: 448 Неутрално

  Това някакво проклятие за България ли е да се назначават такива елементи за главни прокурори?!Нататарченият стар ерген,боксьор-продавач в "Плод-зеленчук",внук на Политбюро, Салич,Джовани Галфоне.....

 23. 23 Профил на val1320
  val1320
  Рейтинг: 448 Неутрално

  Всичко е "....пароле, пароле.." като в оная стара песен на Мари Лафоре ли беше (ако греша, да ме простите)...БГ е едно СЕЛО (като ходих в Шанхай преди 10 години да се лекувам и доктора като разбра от къде съм се зачуди, че в БГ няма кой да ме излекува, щото според него ние вероятно всички се познаваме..но това е друга тема...)Та в това село много "началници, много "мафиоти", много "генерали", много журналя...много "икономисти".....изобщо много НИЩО хора....та така ще бъде до ТОТАЛНОТО ПРОЧИСТВАНЕ което предстои...Обещаваме...!!!!....почваме да броим минусите....))))
  —цитат от коментар 21 на chedeuvre


  "Много лАйно,а 'ора нема!"-рекъл македонският войвода...

 24. 24 Профил на Krasimir Tunchev
  Krasimir Tunchev
  Рейтинг: 33 Неутрално

  Полуграмотните милиционери,комунисти и ДС-ри са превзели ВСС и прокуратурата !

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 27. 27 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 418 Неутрално

  В тази война има само ла*на!

  Които за съжаление остават за българския народ с общо взето с IQ от около 60.

 28. 28 Профил на Тина
  Тина
  Рейтинг: 31 Неутрално

  [quote#22:"val1320"]Това някакво проклятие за България ли е да се назначават такива елементи за главни прокурори?!Нататарченият стар ерген,боксьор-продавач в "Плод-зеленчук",внук на Политбюро, Салич,Джовани Галфоне.....[

  А какво е 12 години България да избира за министър-председател мутра мафиот? Явно това се харесва на електората. Такива политици си назначават такива прокурори.

 29. 29 Профил на victor_victim
  victor_victim
  Рейтинг: 659 Неутрално

  В Прокуратурата поне се случва нещо. Докато в миризливото блато на продажната бг-журналистика, единствено случващото се е позор.

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK