В България: челен сблъсък, а управляващите мънкат

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (109)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 8719 Неутрално

  Хубав пост на Илиян Василев:
  "...
  Руското посолство координира всички действия по сваляне на това правителство и по предизвикване на крайни форми на дестабилизация в страната като използва да нажежи страстите около демонтажа на МОЧА. Формално отмяната на забраната на вноса на украинско зърно бе приета от Парламента, но протестът е срещу правителството и лично Денков. Борисов днес сам се разкри на издигането отново на "краля на корупцията" във Варна Портних за връзките си със зърнопроизводителите. "Меките" съвети, който отправи към Денков всъщност са опити да го вкара в неговата схема на купуване на недоволните чрез бюджета. В случая обаче, това не е просто протест с икономически искания, а част от тази поредица от дестабилизиращи страната действия координирани от руското посолство. Познавайки методите им не изключвам крайни форми на ескалация, с цел предизвикване на паника, манипулации, дори "остри" мероприятия. Николай Малинов е лидер на новия Коминтерн, който бе основан в Москва и е нормално той и съратниците му да се припознават като Димитров и Коларов, и да кроят планове за сваляне на правителство и поканване на Червената армия. Просто това им е генетичния код. Сега разбира се ще им бъде много по-трудно.
  Но за реакцията на Денков. За мнозина тя е изненада, защото той е мек, говори тихо, не повишава тон и няма характерните за Борисов фалцети в гласа. Втвърдяването на тона - използването на сравнението с тероризъм за исканията на зърнопроизводителите, обаче, е уместно и от тактическа и от стратегическа гледна точка. Защото очевидно с политически "терористи" мек тон и преговори нямат смисъл - само ги легитимираш. Тези хора не спазват нормалите процедури - отиват на преговори първо, след което предупреждват за протести, пак преговарят и чак тогава правят протести, ако не успеят преговори. При зърнопроизводителите тези междинни етапи бяха пропуснати - направо блокират страната и демонстрират брутална сила.
  А Борисов вместо да поучава, да се учи от Денков.
  Защо?
  При Борисов договарянето с протестиращите винаги ставаше за сметка на бюджета. В случая обаче подобна схема би насърчила следващи протести с искания сега и веднага и винаги за сметка на бюджета. За сектор отчел над 2 милиарда лева печалба - е аморално да поставят ултиматуми на държавата. В същност освен забраната на украинското зърно някой разбра ли какво точно искат? Можем само да отгатнем. Да опитаме.
  Искат цени над борсовите, а държавата няма как да принуди потребителите да купуват на по-високи цени заради "патриотични" съображения. Тоест това искане е априори неизпълнимо - тоест терористично. Забраната за украинското зърно не доведе до нищо. Забраняваш внос на украинско зърно /и така помагаш на Путин като лишаваш украинците от доходи/, но няма как да накараш когото и да било да купува скъпо българско зърно, като премахнеш предлагането на украинското. Освен с диктат и с пистолет на слепоочието на потребителя.
  За това се стигна до този неизбежен и логичен край - зърнопроизводителите протестират срещу украинското зърно защото де факто искат компенсации от държавата за неудачните си спекулации. Но не смеят да го признаят, защото това би настроило срещу тях цялото общество.
  Това не може да си го позволим, защото ще издъним бюджета, а от там и стратегическата цел да влезем в еврозоната. За това, ако зърнарите успеят, а в плана на Митрофанова са поредица от масови протести със "социални" искания за по-високи заплати, компенсации, индексации и т.н. БСП и Възраждане подкрепят, Борисов е в отпуск, а ДПС мълчат.
  За това Денков правилно прецени, че за него път за отстъпление няма и тегли червената линия с определението за държане на зърнарите като терористи. Защото съзнава, че с тези удари от ляво, от дясно, от горе и от всякъде - се опитват да го опитомят и поставят под контрол, тоест обезличат. Защото той набира популярност с академичното си държане и това е противопоказно за пред избори.
  За съжаление в този процес има и дребни зърнопроизводители, които действително ще пострадат, но като избират да са част от цялото, няма как да им се помогне. Единственият източник е от свръх печалбите на торовите заводи - Неохим, но това правителството не може да реши, може Парламента.
  Всичко е взаимо свързано - и днешния събор на новия Коминтерн, и утрешните /в преносен смисъл - реално следващата седмица/ различни протести. За това Денков е прав - на зла круша, зъл прът.
  В цялото уравнение на текущата власт, трябва да бъдете готови да излезете на улицата и да подкрепите правителството защото няма съмнение, че главите на Денков и Тагарев са цел на поредния опит за преврат, координиран от руското посолство. И моля този път, да не се делим на десни, по-малко десни, по-хард десни, по-по-най демократи, и т.н. Когато става дума за Битката - мрънкането е в полза на Врага.
  ..."

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 2. 2 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3038 Неутрално

  точно това си мислех оня ден като гледах дебатите за зърното в парламента. бесепетата и копейката в атака със самата копейка и корнелия, а пепетата бяха пуснали някакъв блед ездач митев ли е какъв е да фъфли глупости. тотално се изложиха - абсолютен провал!

  mr. Gorbachev, tear down this wall!
 3. 3 Профил на jazzdevil
  jazzdevil
  Рейтинг: 2102 Весело

  Ех - добре, че е Женя фон Миндя да ме просветли, че в момента сме имали за премиер българският Чърчил или Желязната лейди с панталон....

 4. 4 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 8719 Неутрално

  До коментар [#2] от "karatista":

  Съгласен съм изцяло. На ПП им липсват доста неща, но особено днес им липсват най-много комуникацията и убеждаването. Само с декларации не става, трябва и изкристализиране на ситуацията и убеждаване, трябват и решителни действия. Иначе и малките групи на Радев/Путин/и другите ще ги оглозгат до кокал.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 5. 5 Профил на Ron Stoff
  Ron Stoff
  Рейтинг: 412 Неутрално

  Категоричното изчистване на петното "руска пета колона", заедно със затварянето на руското посолство, е решението на проблемите в българската държавност.

 6. 6 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2509 Весело

  "Бих изглеждал доста странно", споделя Уинстън Чърчил, когато успяват да му обяснят, що е то изследване на общественото мнение. "Ако вървя след публиката с взор, заврян в нейния задник. Аз съм лидер и моята работа е да съм отпред, да водя хората, не да се влача след тях". Половин век по-късно Маргарет Тачър предупреждава: "Ако си в политиката с идеята да те харесват, ще си готов да отстъпваш във всичко и накрая няма да постигнеш нищо".
  *
  Само че Чърчил и Тачър са били десни (от Консервативната партия или т.нар. тори) и са били лидери с принципи, докато управляващите в България са левичари.
  Тези, които агитираха за Радев, сега цитират Чърчил и Тачър.

 7. 7 Профил на The Crusader
  The Crusader
  Рейтинг: 2291 Весело

  "Русофилите" са една шепа хора, макар доста шумни и невъзпитани. Освен това, обаче, са и страхливи. Енергично, решително общуване с тях от страна на държавата ще ги респектира, а на останалите ще покаже слабостта им и така ще намали тяхното влияние.
  ===============
  Абе това е вярно за умнокрасивите, принципно .. ма карай да върви

  https://youtu.be/gsH4864d99w Какво е жена ? Простичък въпрос, на който нито един джендър не може да отговори. Разтърсващ филм, трябва да се гледа задължително.
 8. 8 Профил на linard
  linard
  Рейтинг: 438 Неутрално

  И е крайно време да се изчисти БНТ. Коментират и дават ефир на всякакви русафилски тези. Все едно са КопейкинТВ.
  Хората в провинцията и на над 60г. нямат "сито" да пресяват информацията.

 9. 9 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3038 Весело

  До коментар [#4] от "penetrating":

  е тва е положението, ма да спрем, че се тригърват кат фръцли от мола кат стане дума.

  mr. Gorbachev, tear down this wall!
 10. 10 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3370 Гневно

  "Разбира се, също така, че в България трябва да бъдат разположени боеспособни военни подразделения на нашите съюзници, защото планът на Путин е след Украйна да дойде тук. Някой трябва да може да го спре. Това трябва да бъде обяснявано непрестанно, а не да ни се мънка, че всъщност новата база в Ямбол била само идея и не било изобщо ясно, кога и дали ще стане."

  Разбира се Гена. Най-боеспособните натовски съединения на една ръка разстояние от Ямбол са турските и те трябва задължително да дойдат и да ни пазят а на пилона който Радев скоро откри там да се вее турското евроатлантическо знаме.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 11. 11 Профил на iri45702208
  iri45702208
  Рейтинг: 399 Неутрално

  А дали Чърчил и Тачър са имали малцинство в един раздробен парламент?

 12. 12 Профил на xgw06535068
  xgw06535068
  Рейтинг: 1151 Неутрално

  Тогава Шивиков, наший генерал ...

  https://www.youtube.com/watch?v=1ypg-enxYeI

 13. 13 Профил на mwj241192867
  mwj241192867
  Рейтинг: 51 Весело

  Денков разглоби сглобката

 14. 14 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1336 Неутрално

  До коментар [#1] от "penetrating":

  Този Илиян Василев не беше ли доносник на ДС!?

 15. 15 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 3030 Весело

  Фон Миндя пак написал статия само за да се покаже колко цитати от англо-американски политици знае. Друг смисъл аз не виждам.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 16. 16 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3370 Гневно

  ""Русофилите" са една шепа хора, макар доста шумни и невъзпитани. Освен това, обаче, са и страхливи. Енергично, решително общуване с тях от страна на държавата ще ги респектира, а на останалите ще покаже слабостта им и така ще намали тяхното влияние."

  Точно така Гена това са думи на демократ чието единствено оръжие против опонентите му е метода на убеждението чрез словото на истината почиваща само на факти. Сигурен съм че и ти имаш такива и убедителни аргументи че Рассия се готви да ни напада. Все пак аз бих остави тази работа със сплашването на страхливите русофили на турските ни съюзници. Те имат многовековен опит с подчинението на българските гяури на турските евроатлантически интереси. Ето и турското им малцинство смело си направи турска партия която уж била незаконна но никой от страхливите българи не смее копче да им каже да не стане етнически конфликт в който смелите турци макар и малцинство ще победят страхливите българи.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 17. 17 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 2903 Неутрално

  Денков разглоби сглобката
  —цитат от коментар 13 на mwj241192867


  Никой в България за Щастие не може да разглоби Сглобката.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 18. 18 Профил на bsa22555059
  bsa22555059
  Рейтинг: 86 Неутрално


  До коментар [#5] от "Ron Stoff":
  не сте добре .оправи си плочниците (на бг език е трооооооооотоари),дето клопат като мислата ви в главата и тогава закривай. да не се окаже,è после требе дъ закривъмИ и швейцарския посол. еееех галя

 19. 19 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1849 Весело

  Решенията, които приема правителстово, трябва да се харесват само на тях самите и на Дайнов.

 20. 20 Профил на samarianin
  samarianin
  Рейтинг: 596 Весело

  ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА

  сега остана и изборите да станат като форума на дневник - да има възможност правилен човек "дежурен по гласуване" да може да променя разултата на удобрението по ключовите въпроси, по един " симпатично мил и небрежно весел способ" до достигане на един "красив и умен" правилен резултат, та хем да можем гордо се показваме пред "света" колко сме прогрес и просвет/да не ни е срам/, хем да дойде кураж у повехналия жълтопаветен зарзават дето кресливо никне на сянка у туй забравено от слънцето на напредъка място

  мисля си, че господарят на политолигическите джибри и съпътстващите го музи под формата на облак мухи винарки, ако още малко се напъне ще го докара до един съвсем весел и светъл фашизъм, осветен от най-напредничавите и прогрескивни сили на този свят, където един елит, академично-харвардски, популистко-банкянски и либерално-дръндарски авангард на прогреса, ще води неосъзнатите прости маси към "свобода" въпреки ината и назадничавото мислене на туземния добитък

  весело ще е да се наблюдава...

  /инак при цялото авангардно чърчелово-татчърово водачество островната мисъл и прогрес го докара да руши сунак и суела брейвърман, ние също дори без да си внасяме имаме дълбок резерв на прогреса, свободата и равенството... Бъдещето е светло!/

  Je suis дани кирилов
 21. 21 Профил на ACER
  ACER
  Рейтинг: 1165 Неутрално

  До коментар [#16] от "Julian Mall":

  Точно една шепа хора сте русофилите, просто сте по-гласовити.

 22. 22 Профил на Kaka Mara
  Kaka Mara
  Рейтинг: 2283 Неутрално

  До коментар [#1] от "penetrating": Илиян Василев ги е обезкостил! Дано има кой до го чуе!

 23. 23 Профил на von Newmann
  von Newmann
  Рейтинг: 1950 Любопитно

  Отдавна съм го заявил!

  При положение, че НАТО не дислоцира повече войски в България, възможността на пРезидента и вицето, карашик с вси червени потници, е да спретнат някой преврат.

  Неслучайно вече имат сформирани овенни подразделения под формата на пара-овенни сбирщини, готови да угодят на Чорапа, чорапката и останалите червени мекерета.

  Добре ще е за специалните часто на НАТО да потренират с "новите партизани", изтрепвайки ги до крак из полета и балкани.

  And ye shall know the truth, and the truth shall make you free. / The Holy Bible; John 8:32-36 /
 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на fmo211046145
  fmo211046145
  Рейтинг: 87 Неутрално

  ОСТАВКА!
  Комунисти крадливи.

 26. 26 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2568 Неутрално

  Ния тая власт с мънкане сме я взели. С мънкане ще я държим

 27. 27 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2509 Весело

  Попретърсих с гуглето за ииказвания и статии на Евгений Дайнов за Радев. Доста е поизчистено, направо минато с баденарка.
  Но все пак открих това:
  „От цялата върхушка, която се сглоби в една мафиотска групировка, която да изяжда нашите ресурси, единственият, който не е под директен контрол, е Румен Радев. Когато управляваш само в името на това да властваш и да присвояваш, естествено много те тормози, когато някой стърчи отделно и не ти се подчинява. Естествено, че искат да го ликвидират преди изборите“, каза още Дайнов.
  https://www.informiran.net/проф-дайнов-само-радев-не-е-подчинен-и/

 28. 28 Профил на von Newmann
  von Newmann
  Рейтинг: 1950 Любопитно

  "Разбира се, също така, че в България трябва да бъдат разположени боеспособни военни подразделения на нашите съюзници, защото планът на Путин е след Украйна да дойде тук. Някой трябва да може да го спре. Това трябва да бъде обяснявано непрестанно, а не да ни се мънка, че всъщност новата база в Ямбол била само идея и не било изобщо ясно, кога и дали ще стане."Разбира се Гена. Най-боеспособните натовски съединения на една ръка разстояние от Ямбол са турските и те трябва задължително да дойдат и да ни пазят а на пилона който Радев скоро откри там да се вее турското евроатлантическо знаме.
  —цитат от коментар 10 на Julian Mall


  ///////////////////////////

  Турско знаме няма да се вее, но ще се веят две знамена, а може и три: българският трикольор, синьото знаме на ЕС и байракът на НАТО.

  Заб. Така или иначэ, съвэЦкиьо байрак нэма шанс - нали!? 😿

  And ye shall know the truth, and the truth shall make you free. / The Holy Bible; John 8:32-36 /
 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 3471 Неутрално

  Тоя па сравнява нашите безмозъчни политици с Чърчил и Тачър...
  Политически елит в България няма. Колко пъти да го пиша?

 31. 31 Профил на Гол майстор
  Гол майстор
  Рейтинг: 1060 Неутрално

  Дайнов, разбирам патоса ти. Но това ".....защото планът на Путин е след Украйна да дойде тук." от къде го прочете, чу ли го от някой или просто звездите ти го подсказаха. Дай 100% инфо, убеди ни, че е така наистина. Ама не с догадки, не еди-кой си някъде си, някога си, в някаква реч го споменал мимоходом, а както споменах 100% сигурност. Иначе знаем, че фейкове хвърчат от всички посоки.

 32. 32 Профил на jazzdevil
  jazzdevil
  Рейтинг: 2102 Неутрално

  И е крайно време да се изчисти БНТ. Коментират и дават ефир на всякакви русафилски тези. Все едно са КопейкинТВ. Хората в провинцията и на над 60г. нямат "сито" да пресяват информацията.
  —цитат от коментар 8 на linard


  Я кажи в кое предаване си ги гледала тия? Панорама вече прилича на ПР отдел на шарлатаните, "Още от деня" - само правилни евроатлантически тези от водещите соросоидни мисирки; при Жорко Любенов - почти същата работа. Най-правоверните брюкселски ибрикчии от всички разбира се са Новините в 20.00

 33. 33 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3370 Любопитно

  Отдавна съм го заявил!При положение, че НАТО не дислоцира повече войски в България, възможността на пРезидента и вицето, карашик с вси червени потници, е да спретнат някой преврат.Неслучайно вече имат сформирани овенни подразделения под формата на пара-овенни сбирщини, готови да угодят на Чорапа, чорапката и останалите червени мекерета.Добре ще е за специалните часто на НАТО да потренират с "новите партизани", изтрепвайки ги до крак из полета и балкани.
  —цитат от коментар 23 на von Newmann


  Фон Чардафон ти разбираш от преврати и аз не се съмнявам че ще бъде инсцениран такъв който да е повод да бъдат повикани братските турски войски на помощ преди Рассия да ни прати зелените чавечета като в Донбас.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 34. 34 Профил на 2029
  2029
  Рейтинг: 902 Неутрално

  До коментар [#21] от "ACER":

  Бих добавил и добре финансово мотивирани.

 35. 35 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2446 Неутрално

  Решенията, които приема правителстово, трябва да се харесват само на тях самите и на Дайнов.
  —цитат от коментар 19 на Yotce  Значи нищо не си разбрал .
  Политиката не е интересна постановка в театъра, а една титанична и ежедневна борба на правителствата в името на народа и държавата и в него не трябва да има приятни и зализани политици които да се харесват като шоу звезди, а политици с ефектни и ползотворни действия .
  Съвсем правилно Дайнов акцентира върху изявления на Чърчил и лейди Тачър, но както виждам, трудно ти е да разбереш .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 36. 36 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3370 Любопитно

  До коментар [#28] от "von Newmann":

  "Турско знаме няма да се вее, но ще се веят две знамена, а може и три: българският трикольор, синьото знаме на ЕС и байракът на НАТО.

  Заб. Така или иначэ, съвэЦкиьо байрак нэма шанс - нали!? 😿"

  Е турското отначало ще е в калабалъка от знамена на ЕС и НАТО а после ще остане само то. А след като за руското знаме няма шанс защо плашиш с руски преврати?

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 37. 37 Профил на 2029
  2029
  Рейтинг: 902 Неутрално

  Най-накрая да имаме един МП който да има гръб.

  2029
  23 апр 23
  Имам чувството, че у нас всички партии станаха леви. От леви, по-леви. От популистки, по-популистки. В предното НС, когато обсъждаха разходи, партиите се надпреварваха (като на селска свадба) кой ще ДАДЕ повече. На всеки, и за всичко. Само който не изкара 100-на протестиращи на площада, той не получи нищо.

 38. 38 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2446 Неутрално

  Тоя па сравнява нашите безмозъчни политици с Чърчил и Тачър...Политически елит в България няма. Колко пъти да го пиша?
  —цитат от коментар 30 на anonimnii  Не прави никакво сравнение Дайнов, а само дава пример с едни политически титани с намека, че именно тях трябва да следват упраляващите, а не да мънкат и да позволяват противостоянието на Чорапа и вся останлая сволоч .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 39. 39 Профил на zcc22569572
  zcc22569572
  Рейтинг: 16 Неутрално

  "sреак softly and carry a big stick; you will go far" - известният цитат е на президента Теодор Рузвелт, не на съименника му Ф.Д. Рузвелт. Проф. Дайнов трябва да знае това.

 40. 40 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 5367 Неутрално

  До коментар [#4] от "penetrating":

  Пък ти спри да разнасяш помиите на доносника на ДЕСЕ агент сашо!

 41. 41 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 8719 Весело

  До коментар [#9] от "karatista":

  Добре казано :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 42. 42 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 8719 Весело

  До коментар [#14] от "svoboden":

  Същият, ad hominem :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 43. 43 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 5367 Неутрално

  Тогава Шивиков, наший генерал ...https://www.youtube.com/watch?v=1ypg-enxYeI
  —цитат от коментар 12 на xgw06535068


  Тоя б...ук трябваше да бъде разжалван и осъден, но отърва пандиза :((((

 44. 44 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 8719 Весело

  До коментар [#22] от "Kaka Mara":

  Не съм оптимист, че ще го чуят, но винаги си струва да се каже. Дано го чуят!

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 45. 45 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4877 Неутрално

  До коментар [#1] от "penetrating":
  " В същност освен забраната на украинското зърно някой разбра ли какво точно искат? Можем само да отгатнем. Да опитаме.
  Искат цени над борсовите, а държавата няма как да принуди потребителите да купуват на по-високи цени заради "патриотични" съображения. Тоест това искане е априори неизпълнимо - тоест терористично. Забраната за украинското зърно не доведе до нищо. Забраняваш внос на украинско зърно /и така помагаш на Путин като лишаваш украинците от доходи/, но няма как да накараш когото и да било да купува скъпо българско зърно, като премахнеш предлагането на украинското. Освен с диктат и с пистолет на слепоочието на потребителя.
  За това се стигна до този неизбежен и логичен край - зърнопроизводителите протестират срещу украинското зърно защото де факто искат компенсации от държавата за неудачните си спекулации. Но не смеят да го признаят, защото това би настроило срещу тях цялото общество."

  Дневник не печата анализите на Илиан Василев, а те са правдиви и смислени , особено в енергетиката, където той е специалист.
  В случая , казаното от него за зърнопроизводителите ме навява на мисълта , че трябва да се задейства Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), защото е налице монополен картел , който влияе на цените. КЗК може да наложи такива глоби на мутрите , занимаващи се със зърнопроизводство , че да ги накара да си седнат на задника.

 46. 46 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 5367 Неутрално

  До коментар [#1] от "penetrating":Този Илиян Василев не беше ли доносник на ДС!?
  —цитат от коментар 14 на svoboden


  Да, и сега е знамето на баш демократите :((((((((( Няма ден в който да не развеят тук "мъдростите" му.
  Впрочем за тях всеки плювач по ГЕРБ е знаме, юмрук под който да плонжират.

 47. 47 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2446 Неутрално

  До коментар [#31] от "Гол майстор":


  « Дай 100 % инфо, убеди ни … «


  Може, ама, ако Путин си разтвори плановете и ги публикува .
  Да ти напомням ли, че в навечерието на войната ДАНС бяха категорични, че Путин няма да нападне, а когато все пак нападна, същата ДАНС твърдеше, че тази СВО ще продължи 3-3 дни ? В закрито заседание на НС, тези от ДАНС си служеха с политически определения като « ДНР « и « ЛНР «, които не са в политическия речник на нито един европейски и световен политик .
  Е, щом разузнаването ни не може да е 100 % убедително, от какъв зор искаш това от един професор преподавател и историк, който може само да се уповава на фактите и логиката ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 48. 48 Профил на mesambria
  mesambria
  Рейтинг: 1075 Неутрално

  др. Дайнов, обрахте ли лозето!

 49. 49 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2446 Неутрално

  [quote#46:"Галя Станчева"][/quote]


  За агент « Буда « ли говориш ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 50. 50 Профил на Идеал Петроф
  Идеал Петроф
  Рейтинг: 1738 Любопитно

  ".....защото планът на Путин е след Украйна да дойде тук. Някой трябва да може да го спре."
  ....................................
  Вече със сигурност може да се каже, че Дайнов е дупе и гащи с Путлер. Защото знае плановете на джуджака.
  ..........................
  И никой не може да спре глупоста Дайнова.
  И на тези които кълват на нея.....

 51. 51 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 3077 Неутрално

  До коментар [#33] от "Julian Mall":

  Протестът на земеделците в България е нелогичен и явно проруски и очевидно инсталиран от Русия. Слава богу и тука се оказа, че русофилите не могат да съберат критична маса като в Европа Там даже се смях каква тълпа беше на проруски митинг. И то те като в България прикрито под някакъв български патриотизъм.

 52. 52 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 3077 Неутрално

  Каква тълпа беше на проруски митинг в Полша не съм упоменал. В Полша?!

 53. 53 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4877 Неутрално

  До коментар [#23] от "von Newmann":
  "Неслучайно вече имат сформирани овенни подразделения под формата на пара-овенни сбирщини, готови да угодят на Чорапа, чорапката и останалите червени мекерета."

  Надявам се грешката с формираните ОВЕННИ подразделения да е вярна. Само овенни подразделения могат да угодят на чорапа ,истински военни такива, не. Те не само няма да му угодят , но ще застанат срещу него, ако и да им е "върховен главнокомандващ".

 54. 54 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 5367 Неутрално

  До коментар [#27] от "pamela":

  Я виж ти, кой не е изтрил :)))

  Има и запазени, в дует с Дърева :))))))))))))))))))))))

  2016 г.

  "Ген. Румен Радев не е нито войник на БСП, нито „подводница“ на Русия, коментира политологът

  БСП си вкараха таралеж в гащите с избора на ген. Румен Радев за президент. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ политологът Евгений Дайнов.

  „Видяхме снощи как той противоречи на червения лидер Корнелия Нинова. Оказва се, че той не е войник нито на БСП, нито „подводница“ на Русия. Човекът си има прилично поведение. Той е устойчив“, заяви професорът."

  https://www.flagman.bg/article/114459

  12.05.2021 - Още няма катарзис

  "Евгений Дайнов: Пропагандата, че “Радев е руски агент” е изначално фалшива"

  https://plovdivskinovini.bg/bulgaria/186371/evgenii-dainov-ima-takav-narod-shte-e-parva-partiya-v-sledvashtoto-narodno-sabranie

  https://www.big5.bg/2021/05/12/евгений-дайнов-пропагандата-че-рад/

  Има и други подобни.

 55. 55 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 8719 Неутрално

  До коментар [#45] от "tacheaux":

  Ядрото на твърдението е наистина точно:
  "...зърнопроизводителите протестират срещу украинското зърно защото де факто искат компенсации от държавата за неудачните си спекулации. Но не смеят да го признаят, защото това би настроило срещу тях цялото общество..."
  И дори вчера (Нова Низ, много смислен коментар на двамата) и днес в БНР дори се престрашиха да го изрекат гласно: понеже ЕС няма да даде, нека правителството да ги даде компенсациите, за "цялостно творчество":
  - за спекулациите ни, довели до непродадено зърно, в чакане на по-добри цени
  - за избутването ни от външните пазари, понеже не сме конкурентни
  - за загубите от градушка, слана, наводнения, пожари и за глупоста ни да не се застраховаме срещу тях.
  ... и ... и ...
  т.е. приватизираме печалбата и прехвърляме загубите си на държавата, но иначе сме капиталисти.
  Така в картината се губят малките производители, които трябва да се подпомогнат, защото заради "мъдрата" ни държава досега големите ще получат 30 милиона, а малките ще получат 152 лева.
  А тази "приказливка" по БНР я потърсих в Гугъл и се оказа, че е бивш зам. министър в земеделското министерство на Борисов.
  https://bnr.bg/post/101878754/protestat-na-zarnoproizvoditelite-zashto-proizvoditelite-vadat-kombainite-ot-nivite-i-se-kanat-da-blokirat-balgaria

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 56. 56 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1673 Неутрално

  Да напомним на недоучения руски зет Дайнов, че цитатът “speak softly and carry a big stick” не е на FDR, а на Теди Рузвелт (1901). Нерде Ямбол, нерде Станбул, нерде професор-политолог.

  Напоследък някак липсват ценните мисли и на друг апологет-путинист, човекът от Виена, бай Иванушка Крастев.

 57. 57 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 8719 Любопитно

  До коментар [#40] от "Галя Станчева":

  Защо, погрешни ли са?
  Не смятам

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 58. 58 Профил на Христо Атанасов
  Христо Атанасов
  Рейтинг: 1707 Неутрално

  До коментар [#17] от "dedoliben":

  Никой в България за Щастие не може да разглоби Сглобката............
  Може, може. Този който я състави посланик губернатора на САЩ за протектората България. Такива предатели та род и родина като ПП$ДБ и гласуващите за тях на това се налагат. Неприятен за вас факт е, че и българите могат са развалят сглобката, но за вас ще бъде доста неприятно.

 59. 59 Профил на Идеал Петроф
  Идеал Петроф
  Рейтинг: 1738 Любопитно

  До коментар [#31] от "Гол майстор":« Дай 100 % инфо, убеди ни … «Може, ама, ако Путин си разтвори плановете и ги публикува .Да ти напомням ли, че в навечерието на войната ДАНС бяха категорични, че Путин няма да нападне, а когато все пак нападна, същата ДАНС твърдеше, че тази СВО ще продължи 3-3 дни ? В закрито заседание на НС, тези от ДАНС си служеха с политически определения като « ДНР « и « ЛНР «, които не са в политическия речник на нито един европейски и световен политик . Е, щом разузнаването ни не може да е 100 % убедително, от какъв зор искаш това от един професор преподавател и историк, който може само да се уповава на фактите и логиката ?
  —цитат от коментар 47 на niksan1


  И какви са фактите и логиката на Дайнов.След като всички човешки и материални ресурси на Раша се изчерпват главоломно?.
  С какво ще нападне НАТО?
  Това ли е логиката, тролче

 60. 60 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2568 Неутрално

  Дайнов, разбирам патоса ти. Но това ".....защото планът на Путин е след Украйна да дойде тук." от къде го прочете, чу ли го от някой или просто звездите ти го подсказаха. Дай 100% инфо, убеди ни, че е така наистина. Ама не с догадки, не еди-кой си някъде си, някога си, в някаква реч го споменал мимоходом, а както споменах 100% сигурност. Иначе знаем, че фейкове хвърчат от всички посоки.
  —цитат от коментар 31 на Гол майстор


  Убеден съм че господин Путин съжалява че не ни освободи първо нас. Тук чакаме с нетърпение пак да потекат пълноводните реки на АБПФК апартаментите. Кой ще вдигне пъшка срещу него и освободителите ни? Никой. Целият ни елит осъзнава че е елит благодарение на танковете на Русия и девети септември, когато Русия ни помогна да убием фашистите и да им вземем апартаментите.

 61. 61 Профил на poitoucharante
  poitoucharante
  Рейтинг: 836 Весело

  До коментар [#14] от "svoboden":

  Е, вие пък. Че кво значение има тва за посолства-ТА, за умнокрасивата секта да не говорим. Я вижте как нагло регистрираха десарското синче.
  А вие се чудите под писаниците на некъв психар. Те самите не го взимат насериозно.

 62. 62 Профил на poitoucharante
  poitoucharante
  Рейтинг: 836 Весело

  До коментар [#17] от "dedoliben":

  Именно. Ще я разглобят бигбрадърите ако много вземат да ритат сглобените. Иначе могат да кретенсктват до откат - не им дреме. Повърни.

 63. 63 Профил на poitoucharante
  poitoucharante
  Рейтинг: 836 Весело

  До коментар [#39] от "zcc22569572":

  Мноо ни дреме. До гуша ни дойде от америкън траш.

 64. 64 Профил на ДракУна
  ДракУна
  Рейтинг: 314 Неутрално

  Планът на Путин бил след Украйна да нападне България!? Откъде му хрумна на Дайнов тази гигантска тъпотия.

 65. 65 Профил на von Newmann
  von Newmann
  Рейтинг: 1950 Весело

  До коментар [#59] от "Идеал Петроф":

  Имат шанс, рашистите.

  В Рассия всяка 3-та "девойка" се шляка за пари, а всяка първа и втора носи душа на проститутка.

  Така че има с какво Путин да нападне "мръсний и гнилий Запад". 😅 😂 🤣

  And ye shall know the truth, and the truth shall make you free. / The Holy Bible; John 8:32-36 /
 66. 66 Профил на von Newmann
  von Newmann
  Рейтинг: 1950 Весело

  Планът на Путин бил след Украйна да нападне България!? Откъде му хрумна на Дайнов тази гигантска тъпотия.
  —цитат от коментар 64 на ДракУна


  Въобще не се учудвам, че в тиквите на пРезидента, зам-президентшата, разни БеКаПе-БеСеПета, Атака, Няма такъв народ и Израждане може да се въртят подобни "гениални идеи", но шансът им да ги реализират е = 0, даже равен и на две нули (00)

  And ye shall know the truth, and the truth shall make you free. / The Holy Bible; John 8:32-36 /
 67. 67 Профил на Идеал Петроф
  Идеал Петроф
  Рейтинг: 1738 Любопитно

  До коментар [#59] от "Идеал Петроф":Имат шанс, рашистите.В Рассия всяка 3-та "девойка" се шляка за пари, а всяка първа и втора носи душа на проститутка.Така че има с какво Путин да нападне "мръсний и гнилий Запад". 😅 😂 🤣
  —цитат от коментар 65 на von Newmann


  Предполагам, ги знеш тези неща, защото женати е от Рассия?

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 69. 69 Профил на Митко Палаузофф
  Митко Палаузофф
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Дайнов, разбирам патоса ти. Но това ".....защото планът на Путин е след Украйна да дойде тук." от къде го прочете, чу ли го от някой или просто звездите ти го подсказаха. Дай 100% инфо, убеди ни, че е така наистина. Ама не с догадки, не еди-кой си някъде си, някога си, в някаква реч го споменал мимоходом, а както споменах 100% сигурност. Иначе знаем, че фейкове хвърчат от всички посоки.
  —цитат от коментар 31 на Гол майстор


  Ти не обясняваше ли по едно време как Русия няма да нападне Украйна и колко нелепо било това?

  В Гейропа съм! В Гейропа съм!
 70. 70 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2748 Неутрално

  Тази статия не си струва парите.

  Judjuk
 71. 71 Профил на bistr
  bistr
  Рейтинг: 1408 Неутрално

  проблемът, г-н Дайнов, не е толкова политическо мрънкане, а липса на икономически идеа, липса на лтернатива как да се изведе Бг от икономическото блато - последна страна в Европа, 30 години нещастен преход, само кражби, корупция и неколцина олигарси

 72. 72 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4608 Неутрално

  До коментар [#71] от "bistr":

  Всичко е вече отдавна измислено, няма да изобретяваме колелото отново
  В България няма социална а от там и политическа воля за промяна,това е!
  Съществуващото положение със съвсем малки изключения очевидно устройва всички!

  klimentm
 73. 73 Профил на Umbra Domini
  Umbra Domini
  Рейтинг: 752 Неутрално

  До коментар [#54] от "Галя Станчева":

  Силата на подобни анализатори не се крие в гранитената твърдост на убежденията им, а в тръстиковата гъвкавост на същите тези убеждения.

  Пари ке ми даваш - маймун ке се сторам.

 74. 74 Профил на Umbra Domini
  Umbra Domini
  Рейтинг: 752 Неутрално

  До коментар [#65] от "von Newmann":

  Познанията за проститутките и тяхната душевност впечатляват. Откъде са придобити?

 75. 75 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4608 Весело

  Тоя па сравнява нашите безмозъчни политици с Чърчил и Тачър...Политически елит в България няма. Колко пъти да го пиша?
  —цитат от коментар 30 на anonimnii


  Няма как да няма, и в най пропадналото общество има честни умни и знаещи, просто народа още не му е нужен такъв човек. Нему са нужни варвари като Методиев, откачалки като Волен Ники Яне Жорж и глупаци като Шкембето и Далавери които със завидно упорство избира вече трийсе години, не може да си толкова тъп и да настъпваш едно и също лайно непрекъснато!

  klimentm
 76. 76 Профил на futio_tapanchev
  futio_tapanchev
  Рейтинг: 2545 Неутрално

  Интересно защо Дайнов не споменава най скандалния пример за управленско мънкане: Вяра Тодева с измишльотините, че МОЧА бил опасен и затова са ограничили достъпа на граждани. Вместо ясно да заяват, че подобен позор няма място в България и особено в центъра на столицата и всички защитаващи го следва да бъдат озаптени с твърда ръка. Взима се твърдо решение и всеки който се опита да попречи се арестува за неизпълнение на полицейско разпореждане и се осъжда за хулиганство. Това тяхното не е мирен протест а съпротива срещу законно решение. На финала имаме другарката Тодева : мрънмрънмрън......

 77. 77 Профил на futio_tapanchev
  futio_tapanchev
  Рейтинг: 2545 Неутрално

  До коментар [#72] от "klimentm":

  "В България няма социална а от там и политическа воля за промяна,това е!"

  Социална донякъде има. За съжаление е основно в София и по скоро в 23ти МИР. Виж резултатите от последните избори ако не ми вярваш.

 78. 78 Профил на zva541181421
  zva541181421
  Рейтинг: 183 Неутрално

  До коментар [#8] от "linard":

  Има свобода на словото. Няма нужда от сита и цедки! На който не му харесва, да не слуша и гледа. Но всички трябва да имат думата, иначе е комунизмо-фашизъм!

 79. 79 Профил на futio_tapanchev
  futio_tapanchev
  Рейтинг: 2545 Неутрално

  До коментар [#70] от "Judjuk":

  "Тази статия не си струва парите."

  Ти колко плати за да я прочетеш, та си разочарован?

 80. 80 Профил на futio_tapanchev
  futio_tapanchev
  Рейтинг: 2545 Неутрално

  До коментар [#31] от "Гол майстор":

  "Дайнов, разбирам патоса ти. Но това ".....защото планът на Путин е след Украйна да дойде тук." от къде го прочете, чу ли го от някой или просто звездите ти го подсказаха."

  Путин сам го каза, че иска НАТО и ЕС от времето преди България да влезе в тях. И каза че било грешка да се разтури СССР.
  Ти как го тълкуваш?

 81. 81 Профил на HUMANOID
  HUMANOID
  Рейтинг: 2030 Неутрално

  Дори и да падне Правителството на Денков,
  разрешението за внос на жито - ще си остане,
  защото само Парламента може да го отмени,
  а всяко Правителство, дори и служебно Правителство
  ще е длъжно да изпълнява *заповедите* на Парламента...

  *елитарен капитализъм* или *социален капитализъм*
 82. 82 Профил на zelenoportunist
  zelenoportunist
  Рейтинг: 253 Неутрално

  Дайнов ти можеш ли да смяташ ? Какво тъй русофилите са били малцинство. Е преброй Възраждане плюс БСП плюс Левицата плюс Радев колко са. Над 50%. Около 65% ако сме по-точни

 83. 83 Профил на futio_tapanchev
  futio_tapanchev
  Рейтинг: 2545 Неутрално

  До коментар [#82] от "zelenoportunist":

  Всички ватници така смятате, нали? Възраждане + Радев????? Или БСП+ Радев? Нали са едни и същи хора. Защо ги броиш два пъти?

 84. 84 Профил на HUMANOID
  HUMANOID
  Рейтинг: 2030 Неутрално

  Украйна не е просто "житница" на Европа.
  Колко богата е Украйна ?

  Една трета от най-плодородния чернозем се намира именно в Украйна, а всички обработваеми площи, с която разполага страната, възлиза на една четвърт от всички обработваеми площи в ЕС.

  Къде са плодородни земи в света?
  По данни на Организацията по прехрана и земеделие, общата глобална площ на черноземите е около 230 милиона хектара, като най-голяма част от тях са концентрирани в умерените зони на Северното полукълбо, но се срещат и в Южна Америка. България не попада сред първите десет държави с най-много чернозем. На челни позиции по този показател са Русия, Казахстан, Китай и Аржентина.

  Наистина България има относително висока концентрация на черноземи – 21% от общата й територия, но не е на първо място и по този показател.
  В Украйна например тези почви заемат близо 60% от международно признатата й територия, а в Казахстан делът им е 40%. Много близо след нас се нарежда и Русия, при която около 19% от територията е заета от чернозем.

  Проверено:
  Не е вярно, че в България се намират по-голямата част от най-плодородните земи в света. Около една пета от страната ни е заета от черноземни почви, но в световен мащаб тяхната концентрация е най-висока в Украйна.

  Консултант по темата: проф. д-р Ирена Атанасова, Директор на Института по почвознание

  Източници

  https://factcheck.bg/ne-e-vyarno-che-balgariya-e-stranata-s-naj-mnogo-plodorodni-zemi-v-sveta/

  *елитарен капитализъм* или *социален капитализъм*
 85. 85 Профил на futio_tapanchev
  futio_tapanchev
  Рейтинг: 2545 Неутрално

  До коментар [#84] от "HUMANOID":

  Интересно къде се намират САЩ и Канада. За Русия 19% ми се вижда множко, предвид, че има огромна територия северно от пояса с черноземи.

 86. 86 Профил на agi49370681
  agi49370681
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Няколко човека тук са абсолютно прави, този протест си е чисто икономически и няма нищо общо с Украйна, Путин и т.н. Земеделците са се набълбукали и сега е необходимо някой да им даде пари, защото иначе голяма част от тях ще фалират.
  И понеже държавата ясно е показала, че дава на всички за всичко защо да не даде на тях? Да припомням ли субсиидиите за тока, на ресторантите още вървят.
  Отделно, че има две съперничещи си лобита маслари и зърнари. Зърнарите се опитват да извият ръцете на мъсларите да им покрият загубите, но ония не искат, като и двете страни използват държавата да накарат другите да клекнат. Така като гледам масларите май са обърнали играта и са си купили ново лоби.

 87. 87 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3311 Неутрално

  До коментар [#45] от "tacheaux":

  И аз съм отбелязала факта, че в "Дневник" не публикуват коментари/анализи на Илиян Василев. Нещо повече - за редакцията не "съществуваше" и Алекс Алексиев, светла му памет. Той правеше невероятни анализи, оценени не само в България.
  Направи ми впечатление, че в коментари под статията саркастично се набляга на лични нападки към И. Василев, а не се коментира по същество написаното от него. А то е смислено и точно.

  "Слабите хора отмъщават. Силните хора прощават. Интелигентните хора игнорират." Алберт Айнщайн
 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 89. 89 Профил на sin mi
  sin mi
  Рейтинг: 2953 Весело

  Путин е прошушнал на Дай-На Нов плана си лично !
  Това е нещо ново !

 90. 90 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2921 Любопитно

  До коментар [#31] от "Гол майстор":"Дайнов, разбирам патоса ти. Но това ".....защото планът на Путин е след Украйна да дойде тук." от къде го прочете, чу ли го от някой или просто звездите ти го подсказаха."Путин сам го каза, че иска НАТО и ЕС от времето преди България да влезе в тях. И каза че било грешка да се разтури СССР. Ти как го тълкуваш?
  —цитат от коментар 80 на futio_tapanchev


  Браточка, поправи ме, ако бъркам: наблюдавайки поведението на НАТО и Русия покрай войната в Украйна, установявам едно удивително, 100% сходство между поведението на НАТО и това на Русия. Въпреки всички свирепи закани и от двете страни, въпреки доставките на оръжие и ескалацията на конвенционалната война в Украйна, нито НАТО, нито Русия дават и най-малък признак, че биха встъпили в каквато и да е форма на пряк конфликт.
  Примери - руска ракета падна в Полша, уби двама фермери и поляците моментално се скъсаха да обясняват, че това е грешчица някаква, няма проблем. Преди дни в Румъния с изтресоха няколко руски военни дрона - същата работа.
  От руска страна имаше люти закани от сорта на " ако доставите определени нападателни оръжия - реагираме крайно!". Е, американците доставиха въпросните пушкала и руснаците забравиха заканите си.
  Та, като си даде човек сметка за тия факти - как да оцени приказките на Йожен дьо ЦКБКП на тема "свършат ли с Украйна, идват у нас!"? Нали това означава пряка агресия срещу НАТО, нещо, от което руснаците, доказано последователно, бягат в момента? Каква друга оценка, различна от "бълнуване след препиване с домашна шльокавица" можем да дадем на казаното от Йожен Миндянски?
  Дай друго, по-разумно предложение, ако се сещаш, защото аз се сещам само за това и подобните му.....

  Мараба, С-ДС доносници!
 91. 91 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3273 Неутрално

  Денков разглоби сглобката
  —цитат от коментар 13 на mwj241192867


  На Денков акъла му е колкото на циганка 62 годишна интригантка от хотел Рай - Ямбол, язък му за дипломите!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 92. 92 Профил на todtod
  todtod
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Дайнов, мънкат и защото не усещат подкрепа. Аз например имам 2 трактора и 1 багер, ама няма да ги изрепча в тяхна защита. Щото съм свикнал да се оправям сам и не разчитам на друг, а и разните там организации ми идват кафа! Докато е така - ще имаме типове, като барба ганьос, които се оправят по-добре. Трябва да намерим начин, да показваме нашата подкрепа за правилни решения - например, за вноса съм за правителството, за терзийката съм много повече против и двете коалиции. Иначе не става, като се прибавят и пробитите, недействащи в наш интерес разни служни - стата блатото, в което живеем и искаме/се опитваме неуспешно да променим.

 93. 93 Профил на kuzkina_mat
  kuzkina_mat
  Рейтинг: 2106 Весело

  Ех - добре, че е Женя фон Миндя да ме просветли, че в момента сме имали за премиер българският Чърчил или Желязната лейди с панталон....
  —цитат от коментар 3 на jazzdevil


  По- скоро имаме българския Мич Макконъл, дет змаръзва от време на време: https://youtu.be/VgOPqZb1ZS8

 94. 94 Профил на kuzkina_mat
  kuzkina_mat
  Рейтинг: 2106 Весело

  До коментар [#16] от "Julian Mall":Точно една шепа хора сте русофилите, просто сте по-гласовити.
  —цитат от коментар 21 на ACER


  За това ли въй страх от референдуми? 😉😏

 95. 95 Профил на zelenoportunist
  zelenoportunist
  Рейтинг: 253 Неутрално

  Кажи ве можеш ли да смяташ

 96. 96 Профил на zelenoportunist
  zelenoportunist
  Рейтинг: 253 Неутрално

  Ната питаме дали можеш интеграли и диференциални уравнения. Питаме те можеш ли да прибавяш 4 числа

 97. 97 Профил на emq501192066
  emq501192066
  Рейтинг: 262 Неутрално

  Възразяват, че никой не бил казал, как Русия ще дойде тук след Украйна. Напротив. Каза го зам.председателят на Думата Пьотр Толстой. В "60 минути" каза, че след като приключат с Украйна, ще "цапардосат" нас. Точно така се изразиха с водещата Скабеева. Ще ни цапардосат след Украйна. Сега зърнарите изкарват тракторите. Като прелюдия към танковете на руснаците.

 98. 98 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 4772 Любопитно

  От тази гледна точка управлението постъпи правилно, когато решително застана срещу диверсионните действия на зърнарите, които са пряка заплаха за националната сигурност.
  _____________________________________________________________

  Аха, г-н Дайнов също е на мнение, че зърнарите са терористи?

  Ако мъжът ви преспи с украинка, да знаете че това не е изневяра, а хуманитарна помощ. (laugh)
 99. 99 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 4772 Любопитно

  До коментар [#1] от "penetrating":

  Този Илиян Василев не беше ли доносник на ДС!?
  —цитат от коментар 14 на svoboden


  Да, доносник е и е бившо комуне, като пенетриращия!

  Ако мъжът ви преспи с украинка, да знаете че това не е изневяра, а хуманитарна помощ. (laugh)
 100. 100 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4608 Весело

  До коментар [#98] от "Полковник Паликъщов":

  Не той казва че са полезни идиоти слушкащи партията майка БКП коятто ги направи "зърнари" и обслужва по стар навик Масква/що за професия е това зърнзри един господ знай?!/

  klimentm
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK