Анализи

Коментари на часа

Терапията с кръвна плазма при коронавирус вече се използва масово

/ Анализи 17
plamen_b plamen_b / Весело
[quote#7:"PisnaMi"]Ако беше за военни цели, досега щеше да има и ваксина, и лечение.[/quote] За военни цели обикновенно се разработват оръжия, които се прилагат върху здрави хора, които след употребата им трябва да са мъртви или поне ранени. За ефективността им не трябва да се правят толкова много тестове. Ваксините обикновенно се прилагат на здрави хора. След употребата им хората трябва да останат живи и здрави, че дори да придобият имунитет, който да ги предпази. При това се прилагат масово (върху стотици милиони пациенти), и реакцията на пациентите може да е различна в зависимост от пол, възраст и други фактори. Всяко едно от тези изисквания изисква време да бъде проверено. Нормално е оръжията да се тестват по-бързо от ваксините!
(Виж повече >)

TIME: "Американа" е една от десетте най-добри книги на десетилетието

/ Книги 8
Lemmy Lemmy / Весело
Правилно се е ориентирал Манолча. След като никой не се интересува от маргиналната господиновска проза, закономерно се е обърнем към потиснатите малцинства по света - мигрета, блакнокожи, феминистки, затопляци и т.н. Единственото, което не се връзва в наратива е, че май Чимаманда е хетеро. Засега де.
(Виж повече >)

Сдружения на "македонското малцинство" осъдиха България в Страсбург

/ Свят 76
bosko bosko / Неутрално
Като каза един горе, че трябва да им уврат главите, трябва да се има предвид, че при празните глави няма полза от варене. Пък и дървените не стават. Или, както каза друг - май са си прости и това е. НО. За съжаление в България, а и явно СРЕЩУ България, по-простите действат по-ефективно. Ако си и упорит, е бонус. Ако и с контакти - звезда си.
(Виж повече >)