Едно наум: Може ли да се откаже дарение на Пеевски, то задължава

Едно наум: Може ли да се откаже дарение на Пеевски, то задължава

© Велко Ангелов"Едно наум" е рубрика на "Дневник", в която публикуваме прессъобщения, откъси от материали, изказвания и други текстове, които трябва да се четат с едно наум. Към този даваме и необходимия контекст.


Пазарджишкият кмет Тодор Попов даде извънреден брифинг, на който прочете на глас писмо от "Интръст" ЕАД - компания с едноличен собственик медийният издател и депутатът от ДПС Делян Пеевски (в предишен парламент той беше избран от този регион). С писмото управителят на компанията съобщава, че Пеевски дарява на общината 700 хил. лв., за да не се продава на търг общинската гора до село Црънча. Ето пълния му текст:


Уважаеми господин Харалампиев,
Уважаеми господин Попов,
Уважаеми господа общински съветници,
Обръщам се към Вас във връзка с решение №79 от 29.04.2020 г. на Общинския съвет на Пазарджик за продажба на 368 684 кв.м. гора в землището на село Црънча.


Това решение доведе до протест навръх един от най-светлите български празници - Гергьовден, предизвикан от


напълно справедливия гняв на жителите на село Црънча


Гневът им е оправдан, а надигането му навръх Гергьовден символно. Защото е породен от закономерно чувство за несправедливост в хора, водени единствено от желанието да запазят едни от най-големите ценности на родното си място - природното и културното си богатство.


Това са ценности, които не се измерват с пари. Какъвто и да бъде резултатът от бъдещия търг за продажбата на гората, той няма да компенсира нито отнемането й от жителите на с. Црънча, нито вярата им в справедливостта, погазена от решението Ви. Дори и да покрие финансовите нужди на общината. Това е вяра, изповядвана и от управляваната от мен компания "Интръст" и от нейния едноличен собственик г-н Делян Пеевски. Именно затова считаме, че село Црънча не трябва да се превръща в заложник на финансовите проблеми на община Пазарджик, като настояваме да отмените взетото от Вас решение.


Вярваме, че това ще допринесе не само за възвръщане на чувството за справедливост, но и за


доверието на жителите на село Црънча в управленските решения на местната власт във Ваше лице


В тези трудни времена единението и солидарността са основополагащи за обществото ни. Затова, въз основа на решение на едноличния собственик на капитала на "Интръст" г-н Делян Пеевски, декларирам желание за финансова помощ в размер на 700 000 лева. Тя ще бъде преведена по сметка на община Пазарджик в деня следващ евентуалната отмяна на взетото от Вас решение с изрично посочено желание на господин Пеевски, половината от сумата в размер на 350 000 лева да бъде използвана за създаване на парк, носещ името на "Свети Георги Победоносец" - покровител на всички, водещи битките си с чест и от желание за справедливост, както в случая направиха жителите на село Црънча. Сумата е достатъчна за изграждане на съоръжения за игра на деца и изграждане на алеи, за да бъде паркът място за разходка и активна почивка на всички жители на населеното място, общината и района, с който господин Пеевски е свързан от години, а останалата сума в размер на 350 000 лева да бъде използвана за издръжка и развитие на волейболен отбор "Хебър".


Считам, че подобен парк може да се превърне в средище на културния живот не само на село Црънча, а и на целия регион, но най-вече - в символ на единението и силния дух на всички жители на областта.


С уважение: За "Интръст" ЕАД: Александър Георгиев


Благодарности без граници


На светкавичен брифинг на кмета Тодор Попов (явно порицан от дарителя, че е погазил справедливостта), цитиран в пазарджишките медии, благодари с думите:


"Тази сума не е малка и в голяма степен покрива на практика евентуалните постъпления от тази земя. Но по-важно за мен е отношението от страна на дарителя към жителите на нашата община и жителите на Црънча, както и към към местната власт като цяло. Това е жест, който ние всички високо оценяваме, в това и число и аз. Поне аз не помня някой да е давал пари, за да не се извърши някаква продажба и да поиска тази собственост да си остане за жителите на селото. В България има много богати хора, но поне аз не съм чул да са съпричастни с много неща, не само с конкретния казус. Така че в това време си личи кой е отговорен и кой не е. Единствено мога да изкажа думи на благодарност. Считам, че той няма да спре до тук - нито по отношение на подпомагането на всички болнични заведения, нито и по други казуси, като този. Да напомня, че той е най-големият дарител на община и област Пазарджик по отношение на борбата с COVID-19."


Кметът се оправда за намерението за продажбата на гората на Црънча с думите: "Ние бяхме водени от това да попълним бюджета, защото така си набавяме приходи, с които да можем да поддържаме високо ниво на публични услуги. Не бях сигурен, че тази земя въобще ще бъде купена. Решение ни не бе лесно, но необходимо с оглед на сегашната ситуация." Кметът добави, че "тъй като имаме воля на дарител, която трябва да изпълним, ще помоля общинските съветници на извънредно заседание да гласуват отмяната на решението. Тоест казусът приключва."


Трендафил Величков, член на Обществения съвет за развитие на Црънча и бивш областен управител на Пазарджик от ГЕРБ, благодари във "Фейсбук": "Благодаря на господин Пеевски, че помогна на кмета Попов да вземе правилното решение. Надявам се съветниците в Пазарджик също да постъпят мъдро този път."


Подарък с условия


Дарението за община Пазарджик е поредното от серията подаръци, които Пеевски направи на общини, болници и БАН през последните два месеца във връзка с противодействието на коронавируса и които според медийни публикации са над 6 млн. лв. От думите на кмета се разбра, че то се случва след "някои проведени разговори на Гергьовден".


На празника на армията село Црънча прикова вниманието с факта, че жителите му протестираха пред телевизионните камери срещу продажбата на общинската гора, а няколко души проникнаха на полигона на спецчастите на армията, където лично премиерът Бойко Борисов наблюдаваше симулация по освобождаване на заложници. Протестиращите станаха причина да се прекъсне учението, търсейки среща с премиера, за да поискат и закриването на полигона. Преди година същите искаха оставката на военния министър Красимир Каракачанов заради стрелбите.


Срещата с Борисов не се състоя, а той даже обяви, че дава още 6 млн. лв. за строеж на нов комплекс в полигона. Но пък протестът на црънчани стигна до масовата аудитория, защото телевизии и радиа го излъчиха.


Така се разбра, че на 29 април, след 3-годишна съдебна битка, Пазарджик е обявил на търг с тайно наддаване 368,68 дка гора с начална стойност 969 427 лeвa. До решението за продажбата се стигна, след като гората е деактувана през 2017 г. и от публична общинска става частна общинска собственост. Казусът е гледан от Върховния административен съд, който се е произнесъл, че селската гора вече не служи на селяните, тъй като не ставала за дърводобив - била малка, с некачествена дървесина, а местните жители всяка година си поръчвали дърва за огрев от горския фонд. Пътищата в нея пък не били поддържани, а било много скъпо да се направят. Според жителите на селото гората им се продава по-евтино и от балатум.


Развоят с гората на Црънча е впечатляващ, най-малкото защото цели три години никой не обръщаше внимание на периодичните протести на населението и не мислеше за "доверието му в управленските решения на общината в
Пазарджик". А то през това време замръзна на нулата, тъй като освен гората, общината реши да вземе на селото училището, детската градина и прилежащите им имоти, става ясно от медийни публикации. Освен това местните жители са подписали петиция, в която са се включили наколко хиляди души, но никой от местната власт не се впечатли. Никой не се сети за "справедливия им гняв".


Без последствията са останали и апелите на бившия омбудсман Мая Манолова предложението за продажба на гората да се оттегли.


Дарение, което задължава


Пеевски обаче направи предложение, на което не може да се откаже - така излиза от думите на кмета на Пазарджик, който заяви, че волята на дарителя го задължава. Всъщност юридически никой не е длъжен да приеме дарение, което не иска. Дарението е правна сделка, която макар и безвъзмездна, има две страни, които трябва да срещнат волята си.


Той твърди, че е дал гората на търг, защото му трябвали пари в общинската каса за публични услуги, и то в размер на близо 1 млн. лв. Пеевски обаче дарява само 700 хил. лв., при това под условие, че половината ще са за парк във въпросната гора, а останалата половина - финансиране на волейболния отбор "Хебър".


Тоест от парите нито стонтинка няма да отиде за публичните услуги, за които говори кметът. Да не говорим, че сумата е по-малка от началната цена на търга.


"Гласоподавателите ни обичат Пеевски и гласуват за него. Това не е спекулация. Делян Пеевски често обикаля из страната, за да върши работа", каза преди година в телевизионно интервю депутатът от ДПС Йордан Цонев. Преди дни дори наругалият Пеевски заради КТБ Вежди Рашидов му отдаде почит - чест му правели даренията насред пандемията от коронавирус. Сега ще последват редовни репортажи от бунтовна Црънча за новия благодетел. Остава той да изпълни и желанието й да бъде махнат военният полигон там, който според жителите замърсява въздуха и нарушава спокойствието с честите стрелби.

Коментари (59)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 1141 Неутрално

  Театър стил "ДП": "благородно" дарение на заграбена народна пара с поставяне на условия - НАГЛЕЦ!!!

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 2. 2 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2418 Любопитно

  Инвеститорите ,,Костал Аутомотив” дето много милиони щяха да инвестират в града няма ли да дарят някой друг лев за община Пазарджик?
  Кмета Попов,Бойко Борисов, Плевнелиев толкова ги толерираха и хвалиха за инвестицията...
  Нали са едни от най-големите работодатели в областта с ,,високотехнологично производство “...що не дарят нещо?...

 3. 3 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1107 Любопитно

  Господин Инструмент... с каскет, какъв е произходът на милионите на Делян Пеевски???

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 4. 4 Профил на bacillus
  bacillus
  Рейтинг: 13 Неутрално

  Доган ако може Черно море и Рила планина ще даде на търг.

 5. 5 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3304 Неутрално

  Редно е някои хора да разберат, че има "предложения, на които не може да откажеш".

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 6. 6 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2418 Весело

  Клъстера, клъстера да дарява!

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1107 Весело

  "Преди дни дори наругалият Пеевски заради КТБ Вежди Рашидов му отдаде почит - чест му правели даренията насред пандемията от коронавирус."
  -------
  Главният мултак просто си изпусна нервите навремето и изказа веднъж по погрешка истината на глас. Е да, беше се изплашил за милиончетата си в КТБ.
  После нещата с милионите бързо се уредиха и Мултака се завърна към основния си занаят - слугинажа и гъзолизането.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1107 Весело

  Няма да ми омръзне да поствам Маестрото по темата. Една гениална карикатура казва всичко:
  https://live.mrf.io/statics/i/ps/www.segabg.com/sites/default/files/_sega/styles/sega-max960-nocrop-watermark-conditional/public/comix/03-23-2020.jpg?itok=JeqRv4q7&mrf-size=l

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 11. 11 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3778 Неутрално

  Жалко е да гледаме как нашите пари, препрани през обръчите на почетния, се представят за дарения от името на ДП !

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на KRAFTWERK
  KRAFTWERK
  Рейтинг: 1439 Неутрално

  До коментар [#6] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":


  Клъстера, клъстера да дарява!
  —цитат от коментар 6 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Клъстъра си внася данъци , а в случая тези дето не внасят ,като Пейовски и ЛукОйл ...те даряват.....

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2418 Неутрално

  До коментар [#13] от "KRAFTWERK":

  Аз говоря за дарения, не кой си плащал и кой не данъците!

 16. 16 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2121 Неутрално

  700 хил. лв., за да не се продава на търг общинската гора до доспатското село Црънча
  ___________________
  Имам резерви към добрите намерения на Пеевски към горите! Ако беше държавник и българин щеше да се обърне не към Общинския съвет на Пазарджик а да помоли изпълнителната власт да пусне специалните части, които най-накрая да спрат безразборната сеч в региона която вероятно е под чадъра на ДПС и ромската аристокрация!


  Libertarianism is just anarchy for rich people
 17. 17 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2418 Неутрално

  До коментар [#13] от "KRAFTWERK":

  Мисля че имаше някакъв закон за тези които даряват че са освободени от данъци.

 18. 18 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 1229 Неутрално

  До коментар [#9] от "дерибеев":
  Едно наум: добрият олигарх ще извади един милион и ще надцака Пеевски. Да, ама не!

  Нямам политически амбиции, мога даже да си го татуирам.
 19. 19 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3797 Весело

  До коментар [#12] от "truly":


  До коментар [#14] от "SSS":

  Успех и на двамата, аз имена не споменавам, споменавам единствено анонимни НЕдарили (тоест не нарушавам правилата ви), и това , че вие пропознавате "конкретни лица" е нарушение на ... правилата ви. Успех отново

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 20. 21 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2678 Весело

  Започва да ми прилича на това, че Пеевски ще си търси индулгенции (най-вероятно за греховете на майка си) и предварително ги подплатява с дарения.
  Да не би Гешев да се е подбрал и към тяхната черга?
  ПС Имаше един филм- "Следите остават". Детски, ама много поучителен-главният злодей се провали, щото от шубе взе и изхвърли един ключ през прозореца.

 21. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 23 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4447 Неутрално

  Срам и позор! Абсолюотно всички надарени юридически и физически лица от Пееевски, трябва да върнат тези т.нар. "дарения", най-малкото за това, за да им е чиста съвестта!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 23. 24 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 1229 Неутрално

  До коментар [#15] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":Не виждаш ли, че автоиндустрията е в киреча и се чудят как да плащат заплати, ти искаш дарения да правят.

  Нямам политически амбиции, мога даже да си го татуирам.
 24. 25 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3304 Неутрално

  До коментар [#12] от "truly":До коментар [#14] от "SSS":Успех и на двамата, аз имена не споменавам, споменавам единствено анонимни НЕдарили (тоест не нарушавам правилата ви), и това , че вие пропознавате "конкретни лица" е нарушение на ... правилата ви. Успех отново
  —цитат от коментар 19 на дерибеев


  Бла-бла-бла. Само Пеевски дарява. НИКОЙ друг.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 25. 26 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2678 Весело

  До коментар [#16] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":

  "Имам резерви към добрите намерения на Пеевски към горите! Ако беше държавник и българин..."

  Ако беше... сега щеше да бъде шеф на ДАНС. Така че да оставим условното наклонение- той Е маминото, което изкара на улицата десетки хиляди протестиращи и ще си остане такъв. А опитите за реабилитацията му са също толкова безсмислени, колкото и тези за реабилитацията на Костов- те са всичко на всичко част от историята.
  Е, не най-добрата, но...история! Не ни остава друго, освен да се грижим да не бъде изкривена.

 26. 27 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3797 Неутрално

  До коментар [#23] от "hamiltonf":

  И все пак , ако даренията можеха да се правят с компенсаторки или поне по схемата РМД щяха ли да са приемливи?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 27. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 30 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 905 Весело

  Дневник, превилно негодувате срещу даренията на Д.П.! Не трябва да дарява! Така изглежда, че олигарха Д.П. е "ларж", а олигарсите И.П., О.Д., С.Д., Ц.В....... са "чичо Скрудж". Не са хубави тези работи. Така се разваля имиджа на олигарсите.

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 30. 31 Профил на Amot
  Amot
  Рейтинг: 523 Неутрално

  Защо според Дневник кметът на Пазарджик продава земята на доспатско село? Тая Црънча не е оная Црънча, барем мислете малко, де!

  Цацата трябва да бъде изпържена!
 31. 32 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 905 Весело

  До коментар [#31] от "Amot":

  А питаш ли ги дали могат!? Но иначе се обиждат, ако някой ги нарече "мисирки".

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 32. 33 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2418 Любопитно

  До коментар [#24] от "proventuss":

  Тъй ли?
  Чудели се как да плащат заплати?
  Ами те и преди пандемията се чудиха как да ги плащат....
  Та кога бяха в киреча, преди пандемията или след нея?

 33. 34 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7710 Неутрално

  Гешев да не се занимава с кокошкарите, а да почне да разследва големите крадци, като Пеевски.

 34. 35 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  Гешев да не се занимава с кокошкарите, а да почне да разследва големите крадци, като Пеевски.
  —цитат от коментар 34 на Роси

  Да, но на теория. На практика няма как да разследваш началника и господаря си.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 35. 36 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 560 Весело

  Хихихи...
  "Тоест от парите нито стонтинка няма да отиде за публичните услуги, за които говори кметът. Да не говорим, че сумата е по-малка от началната цена на търга."

  Да, така излиза.
  Накрая кмета пак ще продаде половината от гората, само че облагородена с парите на Пеевски и , като свършат парите, ще разформирова и отбора. Ма първо ще продаде другата половина от гората... А црънчани да си протестират. :)

  П.П. Наистина е доста унизителна за кмета декларацията, изречена на брифинга... И наистина е странна. А думите на Александър Георгиев го нареждат до всички известни апологети на някакви каузи, или до безпаметно влюбените мъже, обясняващи се в чувства. Но все пак предполагам, че Александър Георгиев не е влюбен в Делян Пеевски.

 36. 37 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2781 Неутрално

  Може ли да се откаже ??? ...........
  А??? ...... Да му...
  да му гу...... и т.н

 37. 38 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2781 Неутрално

  Всички дарения .......реалната стойност да се провери за начало..... и после произход на средства.........

 38. 39 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2781 Неутрално

  Ако имаш кредити от банки ?....... И тъй, ти иди да даряваш ..... от вътре...... а държавата ти прави кредитите 10 годишни и безлихвени за сметка на "матриала"???? И всички губещи проекти ти стават печеливши ......... Що да не си велик ??????

 39. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 41 Профил на bacillus
  bacillus
  Рейтинг: 13 Неутрално

  Гешев да не се занимава с кокошкарите, а да почне да разследва големите крадци, като Пеевски.
  —цитат от коментар 34 на Роси


  Аз на мястото на Шиши всеки ден бих отправял молитви към всеки познат Бог, че Вожда от Сараите е на годинки, а след смъртта му мъгла, а след мъглата пак мъгла. Такива бушони и паравани като Шиши Пеевски ще се изпарят на минутата.

 41. 42 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1981 Весело

  тея от селото сега, ако имат малко мозък в главите си, ше си го закачат тоя кмет на най-високото дърво в гората... да краси новия парк на шишака, не за друго хахах

 42. 43 Профил на Ogiigo
  Ogiigo
  Рейтинг: 1289 Неутрално

  Дарение на принципа- няма не искам, или на мафиотския принцип- ще ти направя предложение на което не можеш да откажеш!?

  Колкото един предмет е по-кух, толкова повече шум вдига.
 43. 44 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2781 Неутрално

  Пеевски вече е "структуро определящ" фактор ...... Само "камбана" може да промени нещата.... или пълна промяна в политическата конфигурация което е малко вероятно.... 44. 45 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2678 Весело

  До коментар [#3] от "virtual brain":

  "Господин Инструмент... с каскет, какъв е произходът на милионите на Делян Пеевски???"

  Наследствен, чоджум, наследствен. Спомен за подвизите на майка му по време на Великата приватизация.
  Да продължавам ли?

 45. 46 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2418 Весело

  Българския ,,бизнесмен” е осмото чудо на света!Той е гоУем, само докато не го удари подобна криза,защото тогава се оказва че е никой.....
  Докато му режат лентичките насам натам из България той е гоУем милионер, но във време на криза се оказва че няма пукната пара да плати на работниците си и ги пуска автоматично и против всякакви наредби и разпоредби в неплатен отпуск...
  А да дари- и през ум не му е минавало никогиш,защото винаги даряват другите, той не е дарявал никога и не знае как се прави...

 46. 47 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2418 Неутрално

  До коментар [#13] от "KRAFTWERK":

  А ти недей бърка данъците с даренията. Правиш голяма грешка! Данъците са ЗАДЛЪЖЕНИЕ, което всеки трябва да си плаща, а дарението винаги е ДОБРОВОЛНО като акт!
  Вярно е че двете имат връзка, но пък опитай се да намериш разликата...
  И нещо друго-много бизнесмени съвсем законно ни крадат и обират чрез експлоатацията на труд в държавата. Но това нашите депутати няма как да го забележат, защото не им стига... до там...

 47. 48 Профил на Мишо Петров
  Мишо Петров
  Рейтинг: 104 Неутрално

  До коментар [#10] от "virtual brain":

  Ето - за произхода на милионите на Свинчо може да попиташ КГБ-ееца, от чиито вестник се възхищаваш...

 48. 49 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6038 Неутрално

  Дарението не е индулгенция.
  Греховете си остават.
  Рано, или късно, се плаща за тях.
  Бог забавя, но не забравя!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 49. 50 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  До коментар [#19] от "дерибеев":

  Само да си знаеш, че има много дарители, които не парадират с това. При това дават сериозни суми.

 50. 51 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Защо се хващате на такава манипулативна статия ?!?
  Какви са фактите ?!?
  Общината няма пари и иска да продаде гората....
  Пеевски дава на общината 700000лв за да не се налага на общината да продава гора...

 51. 52 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 3835 Любопитно

  Или съм аз луд...или всички останали.....НЕ може всички да сме луди , а само ТЕ да не са......най-вероятно не става въпрос за лудост , а за тъпотия от наша страна.....пък може да си има и причина....все пак , това са над 30 години......и се питам , един ден по-късно когато видим , че налъмите са цъфнали …….как ще реагираме......със сигурност няма да можем , защото ще сме боси.....защо , сега не се огледаме около ни и преценим до къде сме позволили да направят нещо свястно за всички..... вместо да се чудим на наводнения , безводие , скъсани диги , болници , презастрояване , вируси , сметища , боклук и...….и всичко това , само на едно място.....ТУК , бе тук.....не в Дания , там всичко е прогнило отдавна …...

 52. 53 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 289 Весело

  Господин Инструмент... с каскет, какъв е произходът на милионите на Делян Пеевски???
  —цитат от коментар 3 на virtual brain  До коментар [#3] от "virtual brain":

  Какво искаш колега? Да ти посочи маман Кръстева, царя, Доган, Илия Павлов или дори Топенерджи? Ма нали тогава ще стане ясна цялата далавера на всички перестройчици.

  Няма добри думи за Пеевски. Освен че си "къса опашката" по-успешно. По-успешно от другите... :) Дори пишат, че дарил пари на Пазарджик за да не се продава гората на Црънча.

 53. 54 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 890 Неутрално

  "Преди дни дори наругалият Пеевски заради КТБ Вежди Рашидов му отдаде почит - чест му правели даренията насред пандемията от коронавирус."-------Главният мултак просто си изпусна нервите навремето и изказа веднъж по погрешка истината на глас. Е да, беше се изплашил за милиончетата си в КТБ. После нещата с милионите бързо се уредиха и Мултака се завърна към основния си занаят - слугинажа и гъзолизането.
  —цитат от коментар 8 на virtual brain


  Не си е изпуснал нервите. Това е искренното мнение на всички около тумбака.Но то отново ще избуи когато на Пее му дойде края на песента ...тогава както и на другите ...Божков,Цветанов,Василев,така ще се разлаят да казват едни истини дето само те ги занят и не 'търпят'повече' но до тогава ще му полизват...тук и там,навсякъде... лизни ме!

 54. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 56 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 564 Неутрално

  От името на Пеевски!
  350 000 лв са достатъчни за изграждането на парк на площ 368 684 кв.м. с детски съоръжения, алеи и места за отдих.
  Фандъкова чете ли?

 56. 57 Профил на димитър иванов
  димитър иванов
  Рейтинг: 236 Неутрално

  До коментар [#34] от "Роси":

  Ех Роси ,Роси , Роси , Роси
  Гладна кокошка яйца не носи, във всички по развити от нас страни на крадците от голям калибър им казват бизнесмени, и те всички за да подобрят имиджа си, се занимават с благотворителност , като едновременно хем плащат ,заради факта ,че крадат, хем разчитат на факта , че на харизаният кон петалите не се броят, а на бенефициентите им е все едно откъде са парите, все пак с тях е по-добре. Спомням си 1971г. Виторио Де Сика каза: -" Не се притеснявайте всичко е временно, Верно е че, в началото на века ,някои хора се опитаха да променят света, но после света промени хората и всичко си дойде на мястото."лошото е че, после почина през 1974 мисля и вече почти никой не си спомня за него ,а беше личност от много голям мащаб. Така че , не се притеснявайте , всичко е временно ,включително и ние.

 57. 58 Профил на frankfurtski
  frankfurtski
  Рейтинг: 278 Неутрално

  Аз напуснах България след заповед на Бойко Борисов ,абсолютно незаконна и атакувана в административния съд,но депутатите в народното събрание тогава бяха гласували на първа инстанция административни дела да се прекратяват без следваща инстанция и продажният съдия вече с голямо шкембенце и залепил с кеф от прибраните кинти закри делото Крадливи Провинциалисти ....Селяни Алчни дано се задавите Вие или Децата ви ,Дано

 58. 59 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2678 Весело

  До коментар [#52] от "Николай Бучков":

  "...и всичко това , само на едно място..."

  Лошо , старши, лошо! А като прибавиш и забравените от теб 70 млрд депозити, става съвсем лошо.
  Действително, последното е най-лошо. Как да чакаш хора с толкова депозити да се вдигнат на бунт заради историите с коронавируса. Още повече, че и държавата има наглостта да им помага, а не ги оставя на произвола.
  Загубена държава, в нея един протест не можеш да спретнеш-всеки те сочи с пръст и ти се подсмива като на такъв, какъвто си в същност.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK