Едно наум: Прокуратурата разпространи гръб на снимка със списък на богати българи

Част от гърба на цветна снимка с изписаните имена, които съответстват на имената на публично известни личности в обществото. Срещу всяко от имената са изписани парични суми.

© Специализирана прокуратура

Част от гърба на цветна снимка с изписаните имена, които съответстват на имената на публично известни личности в обществото. Срещу всяко от имената са изписани парични суми."Едно наум" е рубрика на "Дневник", в която публикуваме прессъобщения, откъси от материали, изказвания и други текстове, които трябва да се четат с едно наум. Към този даваме и необходимия контекст.


Специализираната прокуратура изпрати до медиите гърба на снимка, за която твърди, че е намерена в жилището на А. Б. Прокуратурата използва само инициали, но по всяка вероятност те са на русенския бизнесмен Атанас Бобоков. Той е сред десетте души, на които са повдигнати обвинения по разследване за вноса и преработката на отпадъци.Нито от пресконференцията на специализираната прокуратура, нито от публикувания списък става ясно обаче каква е целта му, защо е направен, какво доказва той, какво общо има гърбът на снимката с обвиненията за данъчни престъпления при разследването за вноса и преработка на отпадъци, какво стои зад някои детайли от гърба на снимката. Лицето на цветната снимка също не е разпространено и отново в съобщението не се посочва защо.
В съобщението на специализираната прокуратура се твърди, че изпращат "вещественото доказателство" заради "високия обществен и медиен интерес". На гърба ѝ се вижда списък с "имената на публично известни личности в обществото", като до всяко име е написана и сума в лева или долари. До повечето имена в списъка има и знак "+". Част от тях са: Радосвет Радев, Петър Манджуков, Маджо, Красимир Гергов (изписан като "Краси Гергов" - бел. ред.), Емил Кюлев.


Нищо в списъка не подсказва какво са сумите, дали са активи, лично богатство, дългове или друго. Някои суми са отбелязани в милиони, други като малки числа. Някои са в лева, други - в долари. Последното може да подскаже, че е стар списък. Поне преди присъединяването към ЕС (2007). Сред изброените е Емил Кюлев - застрелян през 2005, докато ако Дарина е Дарина Павлова - то това е съпругата на убития през 2003 Илия Павлов. Това може да ориентира в периода 2003-2005 г. Повечето от изброените хора са започнали бизнес още в началото на прехода, както и групировки. Между някои от тях има връзки, но при други - поне не публично известни. Има и неясни бележки и цифри. Възможно е лицето на снимката да дава повече контекст, но тя пък не е разпространена от прокуратурата.


Други имена не са изписали цялостно, например: Иван и Елена, Васко, Златев, Борето, Гриша. В списъка фигурират и абревиатури, които вероятно може да отговарят на публично известни организации: ТИМ, ПИБ, ВИС.


В най-горната част на гърба на снимката има още един меко казано любопитен детайл:


Част от гърба на цветна снимка, която специализираната прокуратура определя като доказателство по разследването за вноса и преработката на отпадъци.

© Специализирана прокуратура

Част от гърба на цветна снимка, която специализираната прокуратура определя като доказателство по разследването за вноса и преработката на отпадъци.


От специализираната прокуратура съобщават, че "в хода на разследването информацията ще бъде проверена и по преценка на наблюдаващите прокурори лицата ще бъдат разпитани в качеството на свидетели". От тези думи също не става ясно, дали на държавното обвинение е известно кои хора са всички фигуриращи в списъка.


Целият текст на съобщението от специализираната прокуратура до медиите е:


СЪОБЩЕНИЕ НА СПЕЦИАЛИЗИРАНАТА ПРОКУРАТУРА


Предвид високия обществен и медиен интерес и след разрешение на наблюдаващите прокурори, съгласно чл. 198 от НПК, публикуваме част от иззето веществено доказателство по досъдебно производство. В хода на извършените действия по разследване в жилището на обвиняемия А.Б. беше намерена и иззета цветна снимка, на гърба на която с ръкописен текст са изписаните имена, които съответстват на имената на публично известни личности в обществото. Срещу всяко от имената са изписани парични суми в различни размери. В хода на разследването информацията ще бъде проверена и по преценка на наблюдаващите прокурори лицата ще бъдат разпитани в качеството на свидетели.


Едно наум: Прокуратурата разпространи гръб на снимка със списък на богати българи

© Специализирана прокуратура


Всички имена написани на ръка в списъка са: Г. Гергов, Гриша, Дарина, Тодор Дочев, Тихомир Каменов, Тихомир Славов (името е задраскано и фамилията може и да не е разчетена правилно - бел. ред.), Славчо Христов, Сашо Дончев, Радосвет Радев, Боневи, Петър Терзиев, Петър Манджуков, Маджо, Младен Мутафчийски (фамилията може и да не е разчетена правилно - бел. ред.), М. Събев, Максим Димов, Людмил Стойков (името е задраскано - бел. ред.), Любен Гоцев, Лора Виденлиева, Краси Стойчев, Краси Гергов, Маргините (това е най-нечетливо написаното име, има голяма вероятност след "Марги" другите букви да са други - бел. ред.), Красимир Митев, Игнат Канев (името е задраскано - бел. ред.), ТИМ, Иван и Елена, Иван Заграрски (фамилията може и да не е разчетена правилно - бел. ред.), ПИБ, Емил Кюлев, Димитър Желев, Георг Цветански, Ветко, Васко, ВИС, В. Захариев, Златев, Борето, Тилев, Ние, Алексей Петров, Кашукеев.


Още за обявената информация от прокуратурата по повод разследването за вноса и преработка на отпадъци - тук


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (255)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2010 Любопитно

  Това не е ли почерка на Борисов?

 2. 2
  Solomon Goibali
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 3. 3 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 808 Весело

  #ПодайЕднаСнимкаТам :)

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1620 Неутрално

  Тактиката на прокуратурата е вече известна, но ми се струва, че тук се опитват по каскетски да се харесат на по-нискодоходната част от мат'ряла :)

  Хем хващат корумпирани политици и богати бизнесмени в престъпна група, хем издават инфо за още богаташи,подсказвайки на мат'ряла, че няма нито един богаташ да се измъкне непроверен :)

 6. 6 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4409 Неутрално

  Липсват някои от най-богатите.
  Виждам и Любен Гоцев.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 7. 7 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1196 Неутрално

  Колко мило. Този списък трябва да го направят на билбордове и да ги опънат на всички входни и изходни артерии на големите градове.

 8. 8 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1051 Весело

  Ха ха, баба ми така е описала всичките ми снимки от детската градина... Кой знае сега от тях колко са богатите 😁😁😁

 9. 9 Профил на fma07648440
  fma07648440
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Прокуратурата не знае какъв е тоя списък, обаче го публикува като доказателство, цирк.

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4409 Неутрално

  Умрях от смях !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 12. 12 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4153 Весело

  Смартбютитата може да са спокойни, Прокопиев липсва. Да не би пък вече да е под закрила?!

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 13. 13 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4409 Весело

  До коментар [#10] от "АмброзСП":

  И какво ще направи на Гоцев ??? Много искам да ни кажеш !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 14. 14 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1775 Неутрално

  Интересно защо в списъка има лица, които не са между живите ..

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 15. 15 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4409 Весело

  До коментар [#9] от "fma07648440":

  Доказателство за КАКВО !?!?!?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 16. 16 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1868 Неутрално

  Кой казва, че България е бедна държава?

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 17. 17 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2781 Неутрално

  До коментар [#5] от "debruckere":

  "Тактиката на прокуратурата е вече известна, но ми се струва, че тук се опитват по каскетски да се харесат на по-нискодоходната част от мат'ряла :)"

  Съгласен съм. Освен това няма абсолютно никакви гаранции за автентичността и датировката на този списък - може да е отпреди 20 години и сега "лицата" да са или 10х по-богати, или да са разорени.

  Очевидно отсъстващите от списъка са, надявам се, очевидни не само за мен...

  Изобщо подобни ходове на прокуратурата са чист популизъм, за не говорим, че са абсолютно непрофесионални и неетични.

  И, преди да са ревнали троловете: НЕ ЗАЩИТАВАМ НИТО ЕДИН ОТ ВКЛЮЧЕНИТЕ В СПИСЪКА!!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 18. 18 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1775 Неутрално

  Да покажат и самата снимка - не само какво пише на гърба и

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 19. 19 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4409 Весело

  До коментар [#12] от "hamiltonf":

  И теб те няма и никой от ДПС !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 20. 20 Профил на fma07648440
  fma07648440
  Рейтинг: 8 Любопитно

  "Иван и Елена – 40"

  Костови?

 21. 21 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1100 Любопитно

  "Нито от пресконференцията на специализираната прокуратура, нито от публикувания списък става ясно обаче каква е целта му, защо е направен, какво доказва той, какво общо има гърбът на снимката с обвиненията за данъчни престъпления при разследването за вноса и преработка на отпадъци, какво стои зад някои детайли в гърба на снимката. Лицето на цветната снимка също не е разпространено."

  Та да попитам - какво точно очаквате от др. Гешев?

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 22. 22 Профил на fma07648440
  fma07648440
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#15] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Доказателство срещу нещо, ама още не знаят какво. Обаче дай да го публикуваме пък, после ще му мислим ...

 23. 23
  hamiltonf
  Рейтинг: 4153 Весело

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 24. 24 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3241 Весело

  До коментар [#19] от "КМЕТ В СЯНКА":

  " И теб те няма и никой от ДПС !!!"

  Верно бе ! Почетният се оказа доста беден значи.......

 25. 25 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4153 Весело

  До коментар [#19] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Мен как да ме има, като не ми знаеш имената?!

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 26. 26 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2083 Весело

  Еха яко доказателство заковали са го!???
  Идва времеразследващите дастанат разследвани! То почти няма магистрат който да не си е купил жилище на 10%-20% от цената спестявайки си от местните данъци и такси, за колите и туровете им в чужбина да не говорим!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 27. 27 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3383 Неутрално

  Списък кой срещу колко получава съпорт?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 28. 28 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3383 Весело

  До коментар [#24] от "samoedin":

  Ми може да е на лицето на снимката

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 29. 29 Профил на fma07648440
  fma07648440
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Интересно защо в списъка има лица, които не са между живите ..
  —цитат от коментар 14 на bludniq_sin

  Горе над списъка пише:

  Зад граница – 1, 1, 1 – 3
  Бандити
  (убити – 1, 1, 1, 1 – 4
  (живи – 1, 1, 1, 1, 1, 1, 1, 1, 1, 1 – 10

  Некой просто си е правил бакалски сметки кой какви пари е взел/дал/дължи/притежава и т.н.

 30. 30 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4409 Весело

  До коментар [#25] от "hamiltonf":

  Не се притеснявай !!! Не сте много яхтостроителите в аптечния бизнес.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 31. 31 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4409 Весело

  До коментар [#29] от "fma07648440":

  туй счетоводство бре. Като тефтера с вересиите в Хоремага !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 32. 32 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1620 Неутрално

  До коментар [#17] от "Norman Granz":

  Напълно съм съгласен с добавеното от Вас .
  +++++

 33. 33 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4153 Весело

  До коментар [#30] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Яхтостроители, или по-точно, строители на луксозни моторници, в България няма, спокойно...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 34. 34 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 926 Неутрално

  Не се хващайте-прокуратурата не са толкова прости само да публикуват снимка,макар и цветна.Явно има и нещо друго и който трябва го е разбрал.Май още бизнесмени ще се изнасят от България.

 35. 35 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 724 Неутрално

  Като гледам в списъка какви честни и високо морални хора има, това ще трябва е списък на дарители. 😀

 36. 36 Профил на biborana
  biborana
  Рейтинг: 9 Неутрално

  До коментар [#29] от "fma07648440":

  Интересни наблюдения: има 17 +-чета пред някои и сумата горе е 17 (3+4+10).
  Един от убитите е Мишо Бирата (Михаил Мутафчийски).

  Не съм наясно нито с милионерите, нито с бандитите, така че не мога да разгадая повече.

 37. 37 Профил на fma07648440
  fma07648440
  Рейтинг: 8 Неутрално
 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 39. 39 Профил на Теодоси Бялков
  Теодоси Бялков
  Рейтинг: 534 Весело

  То това е от некоя абитЮрентска преди 100 години ;)

  http://touchesofvarna.blogspot.com/
 40. 40 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1762 Неутрално

  До коментар [#17] от "Norman Granz":

  Не е лошо и да кажеш кои липсват. Бойко Борисов? Ако легендите са истина, той по времето на снимката (пред вид имената) е бил прост охранител. Или Ахмед Доган? Меди Доганов? Това вече е интересно, съгласен съм, че липсва.

 41. 41 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1708 Весело

  До коментар [#1] от "Virgin":

  Той е читател, той не е писател...

 42. 42 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2115 Неутрално  на листчето, някои са левови, а други доларови милионери.

 43. 43 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1762 Неутрално

  А името под Тилев кое е , НИЕ ли пише, че съм недоскиф?

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 45. 45 Профил на lpi31580057
  lpi31580057
  Рейтинг: 335 Неутрално

  спокойно, това са старите пари, преди деноминацията. всички помним, че заплатите бяха с по 5-6 нули. раздавал е човека джобни пари за закуски

 46. 46 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1785 Неутрално

  Интересно защо не показват снимката? Това не е случайно. Казват, че е цветна. Защо ни съобщават това. Да ни подскажат, че е съвременна ли и че милионите са милиони, а не хиляди? Но цветни снимки имаше и преди деноминацията на лева. Определено списъкът е правен по-отдавна, защото ги няма в него най-новите богаташи. Спомням си, че Георг Цветански (един от списъка) преди доста години направи голф игрището в Балчик заедно с Кънчовците и май той го финансира.

 47. 47 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 955 Неутрално

  Др. Пеевски защо липсва!

 48. 48 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1785 Неутрално

  До коментар [#47] от "balkantourist":

  Защото тогава е бил ученик.

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 718 Неутрално

  До коментар [#1] от "Virgin":

  Даже си е написал и сумата - втората колона от долу нагоре петия бацето.

 51. 51 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2354 Неутрално

  До коментар [#20] от "fma07648440":Иван Костов, най-големия собственик на оранжерии за розов домат в България. оОранжериите са в Първомай между другото... Така че, като хапвате вкусен розов домат от Първомай, благодарете на бат Ваньо...
  —цитат от коментар 23 на hamiltonf


  Домата е важен фактор. А ти какво против имаш някой да си изкарва парите с отглеждане на домати?
  Не е като да си сложиш синя лампичка за да разхождаш лавровия каскет. Нали това беше мечтата ти споделена във форума?
  Човек е толкова голям колкото са мечтите му....

  SHADOWS of SOFIA
 52. 52 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 963 Неутрално

  До коментар [#6] от "КМЕТ В СЯНКА":
  Без него може ли? Любен Г. е раздавал куфарчетата с пари, които населението изплаща под формата на кмунистически държавни заеми.

 53. 53 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2354 Неутрално

  [quote#49:"Santos"][/quote]

  Да ти споделя една новина. На 20 Юни Испанската полиция ще разпита слънцето ни.

  SHADOWS of SOFIA
 54. 54 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 1075 Весело

  Във филма "Бон шанс, инспекторе" инспектор Тюхчев (Велко Кънев) беше намерил полуунищожена бележка, на която пишеше:

  "5 кар...
  ка...
  ... се пече"

  откъдето той заключи, че става въпрос за план за преврат - "5 карабини, картечница, работата се пече".

  А то беше рецепта за кекс - "5 карамфила, канела, тестото се пече".

  Та такава е и работата тук.

 55. 55 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1785 Неутрално

  До коментар [#36] от "biborana":

  Плюсчетата са 26. Не са 17.

 56. 56 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 264 Любопитно

  "В списъка на братя Бобокови присъстват и имена Иван и Елена. Разследващи се чудят дали това не са семейство Костови" /24 часа/

 57. 57 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4409 Неутрално

  До коментар [#49] от "Santos":

  Кой точно понеделник ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 58. 58 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1254 Неутрално

  Колко много неща умее Гешев, само не и да бъде юрист.

 59. 59 Профил на witch_doctor
  witch_doctor
  Рейтинг: 663 Весело

  Как е?Скърца ли пясък между зъбките?Мачкай Гешев,който е крал,убивал,грабил,на ченгела!!!
  —цитат от коментар 10 на АмброзСП


  АмпроЗД по ти отива!

 60. 60 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1514 Неутрално

  Около 7 млрд. лв на около 40 човека.

 61. 61 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2056 Неутрално

  Браво на Гешевтурата! Такава дъвка метна на тълпата..... че отиде до лятната ваканция!
  А тефтерчето на Златанов? А къде е Брендо?

  Русия- проказата на планетата Земя.
 62. 62 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 954 Неутрално

  Прокуратурата не знае какъв е тоя списък, обаче го публикува като доказателство, цирк.
  —цитат от коментар 9 на fma07648440


  И какво всъщност доказва този списък? Според мен единствено и само невежеството на прокуратурата. В резултат на политическия гмеж в прокуратурата не останаха да работят свестни хора, едно обвинение не могат да формулират като хората. Не, че няма кадърни хора, но те гледат при първа възможност да се изнесат с 300. Герберския цирк е пълен и за съжаление затрива България.

 63. 63 Профил на tos_buratino
  tos_buratino
  Рейтинг: 318 Неутрално

  Колко непрофесионално. Ако прокуратурата смята, че снимката съдържа данни за извършено престъпление, просто можеше да се задейства.
  Вместо това тя се държи като жълт вестник.

 64. 64 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2228 Любопитно

  Май някой е пришпорил прокуратурата и тя действа по почина на Вишински с фабрикуване на обвинения и доказателства! Очаквам пълни самопризнания от самозабравилите се бизнесмени как са поръчвали конкуренти за стотици милиони и обирали държавата! Това да не са стари пари защото сумите са космически?

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 65. 65 Профил на Aniram K
  Aniram K
  Рейтинг: 8 Любопитно

  в Списъка има "ние 60$" ?! ....
  ... и прилича на оценка на някакво богатство ?
  ... и наподобява доста списък с членове на Бизнес клуб „Възраждане“ от 2001 -2004
  Как някой не помни този Бизнес клуб ?

 66. 66 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3668 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Гласност. Нагледност. Перестройка.

  Нема лабаво ;)
  Чистка по новому.

  Против спекуляция "незаконно придобито имущество"

  До коментар [#5] от "debruckere":

  Хем хващат корумпирани политици и богати бизнесмени в престъпна група,
  хем издават инфо за още богаташи,подсказвайки на мат'ряла, че

  няма нито един богаташ да се измъкне непроверен :)

 67. 67 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 829 Неутрално

  До коментар [#19] от "КМЕТ В СЯНКА":

  "И теб те няма и никой от ДПС !!!"

  Грешиш, Кмете. Има. Там е Максим Димов - държеше съкровищата на ДПС от времето, когато измизслиха думата "заедност" - някъде около 2000 година. Добруджански деспот. После потъна в сянка и мълчание.

 68. 68 Профил на fma07648440
  fma07648440
  Рейтинг: 8 Неутрално

  В списъка присъства и Игнат Канев, който нема никаква връзка с България. Явно Бобокови са си правили груби сметки кой българин какви пари притежава за да видят къде се нареждат в класацията. Например, срещу Дарина (Павлова) са сложили 15 - 150 $, срещу друг стои въпросителна, т.е. това са много груби сметки. Пълна глупост е тая снимка, пореден автогол за прокуратурата.

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 70. 70 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1785 Неутрално

  До коментар [#63] от "tos_buratino":

  Че кога са правили обратното?

 71. 71 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 455 Любопитно

  До коментар [#38] от "beastie":

  Сериозно ли го задаваш този въпрос?

  Модератора е неадекватен!
 72. 72 Профил на Shteryu Atanaso
  Shteryu Atanaso
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Игнат Канев - 190 млн $

  Този не беше ли голям строител в Канада и „дарител“ на Болници, и на други благородни каузи ... направо "Светец"

  Бог създаде земята, за да бъдат хората добри. ... Бог създаде въздуха, за да мислят хората право. ... Беинса Дуно
 73. 73 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 829 Весело

  А какво има на снимката не ви ли е интересно? Да не се окаже тя доказателството, пък да ни баламосват тука?

 74. 74 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 752 Неутрално

  До коментар [#57] от "КМЕТ В СЯНКА":

  След 1-ви юни.

 75. 75 Профил на робин от Крузо
  робин от Крузо
  Рейтинг: 1137 Любопитно

  Хммм ... ако е само едно наум, за това какво прави и разследва прокуратура пак е добре, дно не са много на ум!
  И така значи, на гърба на една снимка, някой е водил любопитна статистика, кой колко милиона си има и ... това става част от прокурорско разследване на този дето е водил тази статистика (а не на това кой и как е придобил тези милиони).
  Ако аз запиша в дневника си, ... че Борисов има къща в Банкя и предполагеема по-луксозна в Барцелона, ... че на Цветанав тъщата има 6 апартамента а самия той луксозен с два гаража и ВИП асансьор, ... че бедния Влади Горанов и апартамент дори си няма, та да не живе той и семеиството му на палатка, кръсникът му го е прибрал в негов апартамент, та да си живее безплатно докато Влади си иска, ... че Петкан си е построил незаконно дървена колиба на острова ми (подобно на сауната и барбекюто на терасата на покрива, за което собственика и бивш шеф на комисията за корупция, бе наказан на отшелничество в Испания).... ще бъда ли предмет на прокурорко разследване, ако някой се добере до дневника ми? Или да не споделям с хартията подобни глупости?
  Поздрави от Isla Más a Tierra.

  robin ot Crusoe
 76. 76 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 1662 Неутрално

  Ако ми бяха дали на мен да правя такъв списък, имената щяха да се припокриват с 3-4 изключения.

  За коалиция Анти-Пеевски: ДБ+Слави+Мая+БСП
 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 78. 78 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1785 Неутрално

  До коментар [#73] от "Араламбене му е майката":

  Какво доказателство може да бъде една снимка? Досега не съм чувала снимка да бъде доказателство за нещо, освен ако някой отрича, че познава някого, а пък е сниман с него. Но доказателство за престъпление? Аудио или видеозапис може, но снимка?...

 79. 79 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 829 Весело

  До коментар [#78] от "Fiji":

  Не знам бе! Това е българската прокуратура, все пак...

 80. 80 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2868 Неутрално

  Списък на наши ли е? На врагове ли? Интересно и че и Командира най после е получил признание на олигарх? Едно време Политбюро ги редяха с портрети на стената. Днешното политбюро с в списък За обстрел? Или защита?

 81. 81 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1785 Весело

  До коментар [#79] от "Араламбене му е майката":

  Може да е снимка на каскет.

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 84. 84 Профил на Модераторът е безполезник
  Модераторът е безполезник
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Не знаеш ли , че той дори не може да пише !
  —цитат от коментар 77 на doroteus


  Абе може да пише, ма си представям правописът му каква смешка ще е.

 85. 85 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1785 Весело

  До коментар [#82] от "Александър":

  Радвай си се на държавната власт, кой ти пречи?!

 86. 86 Профил на Модераторът е безполезник
  Модераторът е безполезник
  Рейтинг: 8 Неутрално

  И какво всъщност доказва този списък?
  —цитат от коментар 62 на Uprsport


  Ами нищо. Просто ги няма нито един от приятелите на Народната власт, има няколко изявени неприятеля, затова се публикува.

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 88. 88 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1294 Неутрално

  Божков не е в списъка. Факт.
  И Борисов не е в списъка. Факт.
  Дедуктивно Божков и Борисов са в една група спрямо лицата от списъка.
  Оперативно неинтересни.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 89. 89 Профил на biborana
  biborana
  Рейтинг: 9 Неутрално

  До коментар [#55] от "Fiji":

  Гледала съм само плюсчета на първа колона (там са 17). Другите плюсчета съм ги е приела лато суми, т,е, човек Х + човек У. Мисля, че съм сбъркала.

  Мисля, че бележката е вярна за периода след 2003 (след убийство на И. Павлов) преди убийство на Кюлев през 2005 (има го в бележката).

 90. 90 Профил на fma07648440
  fma07648440
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Божков не е в списъка.
  —цитат от коментар 88 на Боби Колев

  Как да не е, той е най-богатия там:

  Васко – 650 $

 91. 91 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3241 Весело

  До коментар [#63] от "tos_buratino":

  "Колко непрофесионално. Ако прокуратурата смята, че снимката съдържа данни за извършено престъпление, просто можеше да се задейства.
  Вместо това тя се държи като жълт вестник."

  Тя разчита на народопсихологията на тълпата, която обича такива списъци и това вътре да има имена на някой по - известен сред тях с едни милиони отдясно на името му ! Сега започват едни сметки кой колко пара имал, едни въздишки, една завист защо не са на мястото на дадения " милионер", едни попържни, че " всички са маскари " и " оправия няма".......

 92. 92 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3491 Весело

  Какъв е тоя хвърчащ лист, поредните простотии на Гешеф и сие!

  klimentm
 93. 93 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3491 Весело

  Пазете бумагата да не я изде кучето както се случи с тефтеря на Златанов!

  klimentm
 94. 94 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3491 Весело

  До коментар [#90] от "fma07648440":

  Ама това е Васко от нашия блок, той е богат има три четри апартамента с тераси!

  klimentm
 95. 95 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 829 Весело

  "Бандити, убити - ............... 4
  живи - ................... 10"

  Е, те си се знаят там кои са. Само да има кой да пита.

 96. 96 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4153 Неутрално

  Зехирева, това не са "богати българи", а червени олигархчета!
  Казвай нещата такива каквито са!

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 97. 97 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2781 Неутрално

  Много ми е интересно за кого от изброените прокуратурата ще произведе читав обвинителен акт.

  Let me take a guess: ЗА НИКОГО.

  Важното е народо да се радва и “операторите” на нелегални казани да треперят от страх.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 98. 98 Профил на Shteryu Atanaso
  Shteryu Atanaso
  Рейтинг: 274 Неутрално

  .... Явно Бобокови са си правили груби сметки кой българин какви пари притежава за да видят къде се нареждат в класацията. ....
  —цитат от коментар 68 на fma07648440


  Има много класации за най-богатите българи и за най-големите фирми в Бг (като тези на БТПП, БСК, сп. Мениджър, Инвестор, Труд, ... ... ...)

  Наистина ли мислите, че някой като Бобокови ще си прави подобна класацийка ?!

  Бог създаде земята, за да бъдат хората добри. ... Бог създаде въздуха, за да мислят хората право. ... Беинса Дуно
 99. 99 Профил на ScorpioH
  ScorpioH
  Рейтинг: 302 Неутрално

  До коментар [#68] от "fma07648440":

  Много си прав. Оказа се просто оценка на приблизителното състояние на най-богатите българи към него момент (около 2004г.). Пише го в една друга медия и изглежда достоверно. Май Прокуратурата е организирала забавление за народните маси.

  Ако съборят всички бараки в Слънчев Бряг и на тяхно място посадят по едно дърво, то той ще стане най-зеленият курорт в Европа.
 100. 100 Профил на Мултикултиджендър-Ариец
  Мултикултиджендър-Ариец
  Рейтинг: 1592 Весело

  "Иван и Елена"
  И замириса на сини теменужки
  Пхахахахахаха

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK