Едно наум: Пиарката на Борисов се обяви за Шехерезада в "приказката" на Божков

Севделина Арнаудова сама се нарече Шехерезада и предупреди Васил Божков, че и тя умее да разказва "приказки".

© Скрийншот от youtube.com

Севделина Арнаудова сама се нарече Шехерезада и предупреди Васил Божков, че и тя умее да разказва "приказки"."Едно наум" е рубрика на "Дневник", в която публикуваме прессъобщения, откъси от материали, изказвания и други текстове, които трябва да се четат с едно наум.


За втори път днес пиарката на премиера и правителството - Севделина Арнаудова, се обърна в профила си във "Фейсбук" към бизнесмена Васил Божков, обвиняем за 18 престъпления и криещ се в Дубай. Нейното име беше намесено от Божков, който атакува премиера Бойко Борисов с въпроса защо Арнаудова е посещавала всеки месец офиса му. В отговор се намеси самата Арнаудова и обяви, че Божков превръща "лични отношения в защитна теза". Втората й публикация във "Фейсбук" е също така многозначителна като първата и поставя още повече въпроси за отношенията на замесените в сюжета. В кореспонденцията им има немалко недомлъвки и намеци, които участниците в "приказката" взаимно си подхвърлят. Става ясно например, че баща й е бил служител на Божков и че е бивш полицай.


Публикуваме написаното от Севделина Арнаудова едно към едно. "Дневник" я потърси за коментар и изпрати въпроси до правителствената пресслужба, но все още няма отговор на тях.
Здравейте, г-н Божков (Али Баба). Пише Ви Шехерезада.


И аз умея да разказвам приказки. И ще започна преди Вас, защото като един старец не помните добре приказките и си ги съчинявате. Така правеше дядо ми, когато ми разказваше.


Опитвате се през мен да атакувате друг. Лошо, Али Баба! Аз чували с милиони не съм пренасяла и не съм взимала нито за себе си, нито за друг! Не сте давал за никой. И нито ме е страх от лъжите Ви, нито от заплахите! Аз не съм Вашата цел, Али Баба! Целите се в друг през мен и бъркате, защото не казвате истината!


Но да сложим начало на приказката, а ще дойде време да й сложим и дебела червена точка, Али Баба... (това го помните, нали, Али Баба?) Но да се върнем на приказката.


На Шехерезада баща й работеше за Вас.


Още в далечната 1998 г., но Вие не забелязвахте тогава този свой служител. Спомнихте си за него, когато един ден давахте от натрупаното в пещерата. Осъзнахте, че той е Арнаудов, точно като Шехерезада Арнаудова, която тогава не познавахте и не работеше за правителството. И започнахте да я търсите. Имахте тактика! Предложихте на служителя си и официален договор, каляска и бонус - на стойността на една Ваша пура, пак тайно. Всичко това, за да стигнете Шехерезада, тя Ви трябваше...


Намерихте я през робите си. Викахте я настоятелно, разказвахте й приказки, а баща й - него пращахте да Ви пази имотите! Но Шехерезада е полицейска щерка, Али Баба, и много внимаваше. Много! Тя идваше и със свитата си - приятели, съпруг, семейство. Вие започнахте да й предлагате всичко.


Шехерезада така и не Ви пожела! Тогава Вие, Али Баба, много се ядосахте...


Шехерзада Ви каза - "не смей" и аз умея да разказвам. Не смейте да ме пипате! Вие се изплашихте, Али Баба. Вие сте страхлив човек, скочихте на дървото и се скрихте. Така, както и сега се криете. Не смейте да ме плашите, не я е страх Шехерезада! Тя не е разбойник. Семейството ми и приятелите ми - също! Спомнете си приказките и не ги разказвайте избирателно.


А Вашата приказка е една! Оправете си сметките с хазната, ако искате да не останете в историята като разбойник! Или стойте на дървото, докато можете...


Големите мъже не ги е страх от големи мъже, Али Баба. И не нападат жени. Явно нито сте голям, нито сте мъж.


---


Пет часа по-рано Арнаудова написа:


От момента, в който работя за българското правителство, всичките ми срещи с български бизнесмени са били в изпълние на служебните ми задължения и са заснети от камера и микрофон не само от мен самата, а и от десетки медии.


Познавам г-н Васил Божков отдавна и не само аз, а и членове на моето семейство, един от тях до скоро беше негов служител. Не очаквах такава манипулация на истината. Не очаквах, че ще превърне личните отношения в защитна теза.


И да, когато съм се виждала с Вас, г-н Божков, съм била наясно, че Вие сте с камера и микрофон, а аз не съм. И не аз съм искала от Вас, Вие се предлагахте! Не е мъжко да спестявате тази част от истината, вярно е, че беше отдавна преди повече от 6-7 години. Съжалявам, че помните избирателно! Аз обаче помня добре, не само първите ни срещи, но и последната - в централата на ПП ГЕРБ Ви посрещнах с г-н Флориан Скала - главен изпълнителен директор на bTV!


И Вие #БъдетеЗдрав

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK