Гешев бил "македонец по мъжка линия" и подкрепя по-твърда позиция в спора с Македония

Във филма "Българските родове – "Не бягам, а се бия" Иван Гешев даде оценка на преговорите в момент, в който правителството ни предупреждава, че може да наложи вето за приема на съседите ни в Европейския съюз. А законът му налага да е деполитизиран.

© Стопкадър

Във филма "Българските родове – "Не бягам, а се бия" Иван Гешев даде оценка на преговорите в момент, в който правителството ни предупреждава, че може да наложи вето за приема на съседите ни в Европейския съюз. А законът му налага да е деполитизиран.



"Едно наум" е рубрика на "Дневник", в която публикуваме прессъобщения, откъси от материали, изказвания и други текстове, които трябва да се четат с едно наум.


Главният прокурор Иван Гешев даде оценка на преговорите на България с Македония в момент, в който те изглеждат зациклили, а правителството ни предупреждава, че може да наложи вето за приема на съседите ни в Европейския съюз.


Разсъжденията му по темата Македония, придружени с препоръката, че "България трябва е по-твърда и да защитава националния си интерес", могат да се чуят във втората част на филм за Гешевия род "Българските родове - "Не бягам, а се бия", заснет от журналистката Светослава Рудолф и излъчен по националистическата телевизия "България 24" (вижте видеото в края на текста).




"Дневник" вече писа, че в него Гешев съобщи политическите си убеждения - "християнсоциалист патриот".


Ето част от репликите на главния прокурор от филма:


"Аз възприемам себе си като българин от Македония, като македонец по мъжка линия. Не правя разлика между тези две неща. Те помнят как майките им и бащите им са насила карани да се записват македонци. В резултат на политиката на тогавашната комунистическа партия. Така че, ако в нещо може да бъде обвинявана най-много тогавашната власт след 9 септември, то е позволяването да се дебългаризира Македония и да се смени с кръв, репресии, бой и с пропаганда българското самосъзнание.


Това естествено не означава, че ние трябва да имаме някакви претенции към държавата Северна Македония. Не можем да ги имаме, защото живеем в друго общество. В края на Втората световна война преобладаващо е било българското самосъзнание. Факт е, че сега немалка част сега смята, че са представители на една млада нация. В това няма нищо лошо. Всеки може да се определя за какъвто иска. Ние живеем в свободен свят, в демократична Европа.


Въпросът, който за мен е болезнен, е да не се краде историята. Трябва ясно да се каже, че ние имаме обща история, която свършва 44-та, 48-ма. И когато се прецени от историците, че Гоце Делчев и всички, които те казват, че са македонци, са хора, които са писали за себе си, че са българи, че са с български произход, че семействата им са останали в България и че към онзи момент ситуацията е била такава. Една трета от всеки българин в момента са бежанци от Тракия и Македония. А по време на всичките войни и въстания жителите на Македония са бягали в България. Не са бягали в Сърбия, не са бягали в Гърция, те са бягали в България. Това е достатъчен факт.


Смятаме, че не трябва да разрешаваме на Македония да влиза в ЕС, ако не признае нашата история? - пита го Светослава Рудолф.


- Тук не говорим за нашата история, говорим за общата история. Аз съм съгласен с това нещо, че България трябва е по-твърда и да защитава националния си интерес.


Моят прадядо ми разказваше за националния идеал - Македония. Той живееше в Лом. Баба ми, неговата дъщеря, ми е разказвала за моя дядо, който е бил подофицер от българската армия, която е била в Македония. Сега го наричат окупационен корпус. За мен това са българска войска на българска територия. Баба, която беше с трети клас образование, ми е разказвала, защото тя е живяла при него в Скопие, как са посрещани с цветя и все едно идват роднини. И казваше: Това бяха бъгария, те се усещаха българи и ни посрещнаха като братя, все едно идват освободители. И разказваше за едни прекрасни години, изкарани в Скопие.


Моята гледна точка е, че националният идеал, който ни е обединявал, е обединяването на българските земи в Македония, в Тракия, и двете национални катастрофи една след друга, може би са повлияли на нашия манталитет като народ, на нашата народопсихология. Идеите ни са били унищожени в резултат на Ньойския договор и може би Априлско въстание, Девети септември, 1989-та година - това постоянно разделение на българи между добри и лоши, комунисти и антикомунисти, фашисти, демократи и антидемократите е в резултат именно на тези национални катастрофи.


Не знам какво може да обедини българина. Ние сме толкова разединени, такава омраза да изпитват един към друг хора от един народ не съм виждал. Ние забравяме, че всички сме българи."


Гешев добавя и други щрихи към портрета си:


"Е, аз въобще не мога да си помисля за предаване. В смисъл..., как да кажа, това ако, както ви разказах за рода си - няма такива дет да са се предавали. В рода има съратници на Левски - това е поп Партений Гешев. Има партизани, хайдути, членове на ВМРО, след 9 септември - военни, служители на службите за сигурност, учители. Общо взето, от такъв край произхождам. Не бягам, а се бия.


...Аз изглеждам малко по-агресивен, отколкото съм. Нещо несправедливо ме кара да реагирам. Стремя се да правя това, което са правели предците ми - да обичам страната си и да искам тя да е силна."


"Изглеждате малко така като пролетарски човек.


- А н-не. Не е съзнателно търсен ефект."


"Стремя се, ако съм допуснал грешки да се поправям. Това е начинът да се развиваш. Без промяна няма прогрес. Надявам се България след 50 години да е силна и да е възстановена. Трябва да разберем, че всички сме българи и имаме общ интерес. А той е именно България да е силна, икономически и военно стабилна. Това, което прокуратурата може да свърши, е да намали краденето."


Главният прокурор не пропуска и любимата си тема - за хората с добро материално състояние:


"Аз не мразя богатите. Българинът мрази богатите. Това е народопсихология. Аз разбирам тази омраза заради това, което се случи след 89-та година.


Помня времената, в които на 90% всички бяхме равни - кола на изплащане, апартамент на изплащане на ниски лихви и евентуално можеше и вила. Тогава се построиха заводи, някои от тях ги откраднаха, защото това е точната дума, други ги нарязаха за скрап, станаха милионери, качиха се на едни коли, които струват милиони, не си плащат данъците и примерно майка ми и баща ми, в случая, ако не са децата им да им помагат, няма как да се издържат.


Нямам против никой богат човек, стига да си плаща данъците и да спазва закона. Има една голяма прослойка, която просто не спазва законите, тъй като има пари. Много хора се притесниха, много хора уплашихме. Но продължаваме нататък - ще направим каквото трябва пък да става каквото ще."


Разсъжденията на главния прокурор по политически теми са проблемни от гледна точка на Закона за съдебната власт, който повелява магистратите да са деполитизирани. За сравнение европейският главен прокурор Лаура Кьовеши отклонява всякакви въпроси извън компетентностите си с аргумента: "По принцип не коментирам никакви събития, които не са директно свързани с моята позиция". И това е нормалното етично поведение.


Прави впечатление, че главният прокурор се дразни иизключително много от критиките срещу себе си и неизменно ги нарича "политическо говорене", а самият той с охота се впуска да коментира политически теми, демонстрирайки със самочувствие историческите си възгледи.


Ключови думи към статията:

Коментари (127)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2266 Неутрално

  Хубав или лош ,умен или красив , от какъвто и да е род и партия и националност и раса ,е важно дали интересите му съвпадат с тези на държавата и народа и дали работи за тях или само за собствени интереси ,това важи за всички управляващи .

 2. 2 Профил на L Glassman
  L Glassman
  Рейтинг: 295 Неутрално

  Добре е, че все пак родът му се установил в България. Иначе сега щеше да е "радост" за македонците, а ние да скучаем с някой главен прокурор, който си върши работата и не се занимава с циркови постановки!

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 1529 Неутрално

  "" България беше първата държава в света, която призна македонската независимост. Това стана с декларация на Народното събрание на 15 януари 1992 година. Малко след това с посредничеството на президента Желю Желев Русия също призна независимостта на Македония.

  Имаше няколко вида съображения, каза тогава Желев. Конюнктурните бяха да не си помислят, че ние се ослушваме и имаме претенции към Македония. Също така да не помислят, че сме зависими от решението на Запада. Всъщност България предприе тази крачка в противоречие с решението на Европейския съюз, който не можа да вземе такова решение поради противопоставянето на Гърция. Турция стана втората страна, която призна Македония. Тя направи това по настояване на България.

  "На среща с тогавашния турски премиер Сюлейман Демирел аз подчертах, че Турция трябва да признае Македония, което е от много голямо значение за стабилизирането на Балканите. Иначе тя лесно може да стане жертва на вътрешни безредици или на окупация. Демирел гледаше в ъгъла на стаята и каза: “Само след седмица ще признаем Македония”. Така и стана", разказа по-късно Желев.
  Русия беше третата страна, която призна Македония около 6 месеца по-късно, и то пак по настояване на България." "".
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
  "Ще ви кажа, как започва урокът за България за малките деца в Македония. До 50-те години бяхме българи, след 50-те приеха сръбското – бугари, което звучи грубо, обидно. Дословно ще ви цитирам първото изречение: "Бугарите са номадско племе, занимавало се с грабителство, а по произход са турци, татари, монголи“. Още в първото изречение има шест негативни думи. Номади – т.е. скитници. Грабители – т.е. бандити. Племе, а не народ. Турци, татари, монголи.... Шест негативни думи. С тези шест негативни думи растат децата в Македония от 75 години. Как искаме тези деца като пораснат да ни обичат?“ Това каза за предаването "Брюксел 1“ проф. Кирил Топалов, член на Смесената българо - македонска историческа комисия.

  "Освен това, непрекъснато се говори за "фашистичката българска окупация“. Казвали сме на нашите колеги. Можем да ви засипем с киноленти, със снимки, с всичко, когато българската армия отива да освободи Македония от сръбското варварско робство тогава. Целият народ – с букети, цветя, деца, песни, музика ни посрещат. Те изкарват и училищата. Цар Борис отива без охрана след децата. Нито една снимка нямат, когато влиза сръбската армия и когато 80-те хиляди български войници се изтеглят по нареждане от там и нахлува една 52-хилядна сръбска армия, която унищожава всичко българско“, коментира работата на македонските си колеги проф. Кирил Топалов.
  Занимаваме се отдавна с учебниците. Ние ги запитахме, защото тези неща ги приехме преди две години. Казахме им – покажете, какви стъпки сте направили, за да промените тези нелепости във вашите учебници, а има и други. Нищо не са направили. Къде е писмото до вашето просветно министерство, че предлагате в следващите учебници да има промени? Няма такова писмо, няма такива предложения. Следователно, те не правят абсолютно нищо“, категоричен е в оценката си проф. Кирил Топалов."" "

  ---------------------------------------------------------
  Благодарение на помощта на България





  Щом до ден днешен македонците наричат нас българите грабителско племе, турци, татари и монголи си заслужават едно ВЕТО и ако не променят презрителното си отношение към нас българите още ВЕТО, така както направи Гърция.

 5. 5 Профил на Гербо Фашунгерска Мъко Модераторска
  Гербо Фашунгерска Мъко Модераторска
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Щом до ден днешен македонците наричат нас българите грабителско племе, турци, татари и монголи си заслужават едно ВЕТО и ако не променят презрителното си отношение към нас българите още ВЕТО
  —цитат от коментар 4 на constatator


  Мда, точно с вето ще им промениш презрителното отношение.

 6. 6 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 1529 Неутрално

  До коментар [#5] от "Гербо Фашунгерска Мъко Модераторска":

  Мда, точно с вето ще им промениш презрителното отношение."" "" ". - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Точно с вето гърците постигнаха своите искания. Да не би да вярваш, че ако сега се съгласим да започнат преговори за членство в ЕС македонците после ще си променят обидното отношение към нас изразено в техните учебници от които се възпитават в омраза към България следващите поколения македонци. Ако искаха доброволно да променят това отношение имаха на разположение много години от 1992г. до сега.Щом продължават да си учат децата, че ние българите сме татари, турци и монголи тогава сега е момента за ВЕТО. Ако не им наложим ВЕТО, ще излезе че се съгласяваме с тяхната оценка за нас. Затова ВЕТО.

 7. 7 Профил на Лопе де Вега
  Лопе де Вега
  Рейтинг: 9 Неутрално

  Познавам един такъв, който много обича да се прави на македонец. Напълно дървена глава, носител на истината от последна инстанция.

  Когато главен прокурор говори за откраднати заводи, значи нещо знае. Предприема ли нещо за да изпълни идеята си за ревизия на цялата приватизация? Засега не чувам подобни неща.

  без подпис!
 8. 8 Профил на Гербо Фашунгерска Мъко Модераторска
  Гербо Фашунгерска Мъко Модераторска
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#5] от "Гербо Фашунгерска Мъко Модераторска":Мда, точно с вето ще им промениш презрителното отношение."" "" ". - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Точно с вето гърците постигнаха своите искания.
  —цитат от коментар 6 на constatator


  Налагали ли са вето?

 9. 9 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3811 Неутрално

  Щом и Гешев (е радост) започна да се прави на комита, маани, маани. Само да не излезне, като оня от вица, дето рекъл :"кихам, кашлям, попръцквам, ке издам четата..."

 10. 10 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 1529 Неутрално

  До коментар [#8] от "Гербо Фашунгерска Мъко Модераторска":Налагали ли са вето?
  ---------------------------------------------------------
  Да, гърците са налагали ВЕТО на Македония на срещата в Букурещ на НАТО през 2008 година.
  "" От обявяването на независимостта съществува дипломатически проблем с името ѝ, което среща безпрецедентна съпротива от страна на Гърция.Според гръцките политици името „Македония“ е обидно за гърците и предизвиква объркване и морална вреда за Гърция. Според нея използването на това име за държавата оставя впечатлението, че Македония е само Скопие и всичко, свързано с това име, му принадлежи. Чрез правото си на вето Гърция не допуска признаването на независимата държава под това име. Заради този проблем Организацията на обединените нации и Европейският съюз признават държавата, използвайки „временното“(до разрешаване на спора[4]) име the Former Yugoslav Republic of Macedonia (Бивша югославска република Македония) и в много официални и международни документи се използва това име. Граждански организации на републиката обявяват това име за обидно и настояват за отпадането му.

  Редица страни, включително четири от постоянните членки на Съвета за сигурност на ООН (САЩ, Великобритания, Русия и Китай[7]) признават Македония също под името Република Македония (Republic of Macedonia).

  На срещата в Букурещ на НАТО през 2008 година Гърция използва правото си на вето, заради неразрешения спор за името на днешната Северна Македония.""

 11. 11 Профил на Гербо Фашунгерска Мъко Модераторска
  Гербо Фашунгерска Мъко Модераторска
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ся новата дъвка, новата "истанбулска конвенция" и "стратегия за детето", върху която знайни и незнайни политикани ще помпят мускули, ще е именно тоя измислен конфликт с македонците. Даже тука вчера един герберясъл чистосърдечно си призоваваше ГЕРБ да сложили вето, че да си напомпат рейтинга преди изборите. Гнус гербава.

 12. 12 Профил на Октавиан
  Октавиан
  Рейтинг: 311 Неутрално

  За Дневник в правилно всичко, което е антибългарско.
  И ако някакъв милиционер "прокурор" на служба при екс-бкп което управлява България - и от което произлиза г-н- Прокофиев - има български възгледи - те трябва да са усмивани, и да се публикуват унизителни анализи на комунистически културтрегери. От типа на тези, които са обяснявали, че Кока Кола е вреден алкохол. Г-н Дичев е всеки ден на гости в този вестник. И т.н.

  Комунягите може да имат привидно противоречия, но в основата си са една котерия. Антибългарска.

  за мен няма нищо нередно в редакцията на този вестник, като изключим, че е честно читателите да знаят, вестник с новини ли четат или сводки на политическа фондация с неясно финансиране и подизпълнител - псевдоопозиционна партия с ръководство произлизащо от тежката номенклатура на бкп, както и позиция за културата, която врагува с автентичната българска култура в интерес на други страни? Долу БКП и герберската болест! Долу комсомолската имитацията на преса!
 13. 13 Профил на Октавиан
  Октавиан
  Рейтинг: 311 Неутрално

  г-н профил с винаги втрещяващи и крайно изненадващи интелигентния читател т.нар. "мнения".
  Запознайте се поне малко с темата, която коментирате.
  Следите ли политиката в съседната държава? Знаете ли какво представлява тамошното образование, обществени стремежи? Въобще чел ли сте нещо по въпроса? Знаете ли нещо за реалията на българската култура?

  За мен вие сте една персона, крайно недоволна от положението при нас, която използва тази реалност, за да демонстрира по неподходящ начин егото си, а според мен за това има специалисти, които могат да ви обърнат по-социализиращо внимание.


  Ся новата дъвка, новата "истанбулска конвенция" и "стратегия за детето", върху която знайни и незнайни политикани ще помпят мускули, ще е именно тоя измислен конфликт с македонците. Даже тука вчера един герберясъл чистосърдечно си призоваваше ГЕРБ да сложили вето, че да си напомпат рейтинга преди изборите. Гнус гербава.
  —цитат от коментар 11 на Гербо Фашунгерска Мъко Модераторска


  за мен няма нищо нередно в редакцията на този вестник, като изключим, че е честно читателите да знаят, вестник с новини ли четат или сводки на политическа фондация с неясно финансиране и подизпълнител - псевдоопозиционна партия с ръководство произлизащо от тежката номенклатура на бкп, както и позиция за културата, която врагува с автентичната българска култура в интерес на други страни? Долу БКП и герберската болест! Долу комсомолската имитацията на преса!
 14. 14 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1185 Неутрално

  Бабата на каскета била с образование на ниво трети клас. Да, вярно е, че крушата не пада по-далеч от дървото.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 15. 15 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1657 Весело

  Човекът става за всичко , интересен род , интересна съдба , пък и роднини изглежда , вероятни връзки придобити по време на изучението си , един вид истински българин по македонска линия......забелязаха се и партизански уклони , а бе...нищо не му липсва на човека , а го критикуват !

 16. 16 Профил на Гербо Фашунгерска Мъко Модераторска
  Гербо Фашунгерска Мъко Модераторска
  Рейтинг: 8 Неутрално

  г-н профил с винаги втрещяващи и крайно изненадващи интелигентния читател т.нар. "мнения".Запознайте се поне малко с темата, която коментирате. Следите ли политиката в съседната държава? Знаете ли какво представлява тамошното образование, обществени стремежи? Въобще чел ли сте нещо по въпроса.
  —цитат от коментар 13 на Октавиан


  А ти чел ли си нещо отвъд българската пропаганда?

 17. 17 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2333 Неутрално

  Тадъръкова, сега Рудолф, пак ли е намерила ниша за "разработване"?

  "Подлец ли, архиподлец ти ставам аз байно, ама де тоя късмет". Да се пишеш "македонец" е къде по лесно, щом нямаш ядове да си подлец.

  РадоС йориска.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 18. 18 Профил на Гербо Фашунгерска Мъко Модераторска
  Гербо Фашунгерска Мъко Модераторска
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#10] от "constatator":

  Гърция имаше конкретно искане: държавата да не се казва само "Македония". Ние нямаме никакви конкретни искания. Да не ни крадяли историята звучи нелепо за всеки извън България и така или иначе не е конкретно. Ако си мислиш, че ще ги накараме да кажат, че няма македонски език, много се лъжеш.

 19. 19 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3999 Весело

  "Дневни" да не станете и вие фенове на Гешев?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 20. 20 Профил на Октавиан
  Октавиан
  Рейтинг: 311 Неутрално

  Гърция се бори да бетонира завладяното и успешно асимилирано, във което още има искрици. Затова натисна Македония, която прие. Оттам нататъка про-хеленистичното мислене в България за Александър Македонски, че бил грък, а не тракиец, и че древността е само гръцка, въпреки че Херодот говори съвсем друго само сто години по-рано, а десетки векове по-късно все още изобилстват стотици археологически паметници на мегалити на съвсем друга култура от добруджа до егейска македония - това българския компютър тип "правец" не може да осъзнае въпреки, че му е пред очите.

  България не се кара с Македония по дребнотемия. България ОЦЕЛЯВА. Защото със тази смия в пазвата тези ще мни изядат и препикаят цялата култура, ще вземат от нея и ще поставят под въпрос цялата библиотека от букви, старини, култура, архитектура, литература, духовност, религия, ежедневен бит,, което ни изгражда такива, каквито сме.

  Това, че хора като теб не сте в професии и среда, свързани с културата, а работите по офиси някакви и сте се аманципирали, че мнението ви е актуално по някакви причини не значи, че българската култура не се намира в изключително трудно време, което изисква решителност.

  До коментар [#10] от "constatator":Гърция имаше конкретно искане: държавата да не се казва само "Македония". Ние нямаме никакви конкретни искания. Да не ни крадяли историята звучи нелепо за всеки извън България и така или иначе не е конкретно. Ако си мислиш, че ще ги накараме да кажат, че няма македонски език, много се лъжеш.
  —цитат от коментар 18 на Гербо Фашунгерска Мъко Модераторска


  за мен няма нищо нередно в редакцията на този вестник, като изключим, че е честно читателите да знаят, вестник с новини ли четат или сводки на политическа фондация с неясно финансиране и подизпълнител - псевдоопозиционна партия с ръководство произлизащо от тежката номенклатура на бкп, както и позиция за културата, която врагува с автентичната българска култура в интерес на други страни? Долу БКП и герберската болест! Долу комсомолската имитацията на преса!
 21. 21 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5780 Неутрално

  И Татарчев беше македонец и типично по македонски хвърли в ареста братовчеда си, също македонец Луканов цели 6 месеца, но накрая не можа да го осъди, изобщо македонците се занимават с кръвнина, разчистване на сметки, не само не се съобразяват със закона, но го нарушават.

 22. 22 Профил на Bojidar Vasilev
  Bojidar Vasilev
  Рейтинг: 350 Неутрално

  В България с пълна сила важи поговорката за лъжливото овчарче и докато Гешева не докаже обратното ще се счита за поредния популист . Иначе Християнсоциалист звучи като кръстещ се комунист , това е порно момчето ми 😃

 23. 23 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 1529 Неутрално

  В изданието на Енциклопедия Британика от 1911 г. са посочени следните статистически данни за населението на Македония :

  Българи: 1 150 000, от които, 1 000 000 православни и 150 000 мюсюлмани (българи мохамедани)

  Турци: 500 000 (мюсюлмани)

  Гърци: 250 000, от които 240 000 православни и 10 000 мюсюлмани

  Албанци: 120 000, от които 110 000 мюсюлмани и 10 000 православни

  Власи: 90 000 православни и 3 000 мюсюлмани

  Евреи: 75 000

  Цигани: 50 000, от които 35 000 православни и 15 000 мюсюлмани

  Общо 1 300 000 християни (почти изцяло православни), 800 000 мюсюлмани, 75 000 евреи, или общо 2 200 000 души население за цяла Македония.

 24. 24 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2831 Весело

  Номерът с македонската рода се изтърка и не хваща дикиш! Когато сложиха "македонеца" Татарчев за главен прокурор,една моя съседка се изхвърли,че той като "македонец" ще размаже престъпниците! Размаза - дръжки!

 25. 25 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3280 Неутрално

  До коментар [#16] от "Гербо Фашунгерска Мъко Модераторска":А ти чел ли си нещо отвъд българската пропаганда?

  Имаш предвид дали е чел Георги Димитров? Интересен сблъсък, "македонец по мъжка линия"(лошо)- ЛГБТ по мъжка линия(добро)


  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 26. 26 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3999 Неутрално

  До коментар [#13] от "Октавиан":

  Този го прескачай ако си цениш времето.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 27. 27 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 1529 Неутрално

  Думите на проф. Първанов, прозвучали в предаването на Радио Благоевград за история и национална култура „Изгрей зора“ бяха част от внимателното анализиране на процесите довели до прекрояването на картата на Балканите след Втората световна война. „В средата на 30-те години на 20 век, Съветския съюз за първи път се появява на геополитическата карта. Тогава той е допуснат, признат като участник и партньор от Великобритания и Франция в онези усилия, които трябва да противодействат на експанзията на нацизма. За своите цели и политика обаче, чрез Коминтерна, Съветският съюз започва да търси съюзници на Балканите, разпознавайки ги и в малцинствените групи, в които има съпротива срещу управляващите режими на Балканите, а понякога те биват и създавани с помощта на местни интелектуални елити. Така се появяват и проектите за „Тракийска нация“, „Добруджанска нация“, „Македонска нация“ и други. Част от тези проекти залягат както в идеята за създаването на Социалистическа федеративна република Югославия, от там и в спешното създаване на „македонска нация“, така и в нейното продължение – замисленото присъединяване на България към една мегафедерация.“ – посочи проф. Антон Първанов, като допълни: „Виждаме, че подобни стратегии, с подобни резултати и серийно производство на „нации“, понякога чрез съвсем изкуственото и целенасочено засилване на понякога трудноразличими народностни различия, продължават да са практика и днес по целия свят. И винаги зад тях може да бъде различен нечий интерес, често различен от интереса на хората, за чието избавление се претендира“.

 28. 28 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5780 Неутрално

  До коментар [#23] от "constatator":

  Подобно нещо прочетох в кратка британска историческа енциклопедия докато чакам книгите си в Народната библиотека, беше от 70-те години на 20-ти век, много по-нови данни, там гърците бяха по-малко. Албанците и сега не са много, имат повече деца, но напускат страната, като един остава да гледа родителите, но завземат територия, по шосето от двете страни имаше нови недостроени къщи с вдигнато минаре. Така щеше да стане и при нас, ако Костов беше приел 50-те хиляди бежанци от Косово, всички жени били бременни, след тях щяха да дойдат мъжете, въоръжени и Пиринският край щеше да пламне, че и София.

 29. 29 Профил на Октавиан
  Октавиан
  Рейтинг: 311 Неутрално

  Моето мнение е, че въпреки изключително фашисткото нахалство и претенция, което идва от Скопие, ние трябва да продължим да правим сериозна разлика между интереса на българското малцинство там и другаде и това на политическия му елит, който развива своя митология сравнима само с религията чухче на северна корея или нацисткото астро-езотерично течение Туле или пък шизофреничната бай-тошовска уродеса Людмила, която търсеше египетската богиня Бастед в Странджа.

  Българският про-малцинствен интерес е друг, и той е защитен каквото и да сее говори за него. Затова ме притеснява това "навсякъде по света има такива социални инженерства, защото това всъщност е точно обратното, мнението че всички други са също управлявани маскари е провинциално-старомодно. Българският интерес е да се подкрепя народното движение на каталунците, на баските, на ирландците, на бретонците, корсиканците и други, за да може да се говори на европа на културите, каквато е и българската, а не да съшествува вековната - европа на договорките с големите, които въртят своите интереси през съдбата на държавите.

  Най-страшното, което можем да си помислим е един ЕС, който се е разбрал с руснаците, едните да ни владеят в политическата си рамка и да ни спускат разни "да-българии" от комсомолци, които да воюват с културата ни, така че тя да е един затъпял консуматор, а другите да ни изстискват икономически чрез Пеевски и сие. Защото, не знам дали сте забелязвали, но такива олигарси другаде в Европа са абсолютно невъзможно, въпреки че българските зкаони все пак се борят с корупцията по подобие на други.

  Затова Каталуния е изключително важна братска страна за нас и между другото това мнение изразява и Димитър Талев още през 30те години. Замислете се, които четете, защото с радост забелязвам, че духът на националният интерес се е събудил в бълагрите и много хора вече разбират за какво става дума.

  Думите на проф. Първанов, прозвучали в предаването на Радио Благоевград за история и национална култура „Изгрей зора“ бяха част от внимателното анализиране на процесите довели до прекрояването на картата на Балканите след Втората световна война. „В средата на 30-те години на 20 век, Съветския съюз за първи път се появява на геополитическата карта. Тогава той е допуснат, признат като участник и партньор от Великобритания и Франция в онези усилия, които трябва да противодействат на експанзията на нацизма. За своите цели и политика обаче, чрез Коминтерна, Съветският съюз започва да търси съюзници на Балканите, разпознавайки ги и в малцинствените групи, в които има съпротива срещу управляващите режими на Балканите, а понякога те биват и създавани с помощта на местни интелектуални елити. Така се появяват и проектите за „Тракийска нация“, „Добруджанска нация“, „Македонска нация“ и други. Част от тези проекти залягат както в идеята за създаването на Социалистическа федеративна република Югославия, от там и в спешното създаване на „македонска нация“, така и в нейното продължение – замисленото присъединяване на България към една мегафедерация.“ – посочи проф. Антон Първанов, като допълни: „Виждаме, че подобни стратегии, с подобни резултати и серийно производство на „нации“, понякога чрез съвсем изкуственото и целенасочено засилване на понякога трудноразличими народностни различия, продължават да са практика и днес по целия свят. И винаги зад тях може да бъде различен нечий интерес, често различен от интереса на хората, за чието избавление се претендира“.
  —цитат от коментар 27 на constatator


  за мен няма нищо нередно в редакцията на този вестник, като изключим, че е честно читателите да знаят, вестник с новини ли четат или сводки на политическа фондация с неясно финансиране и подизпълнител - псевдоопозиционна партия с ръководство произлизащо от тежката номенклатура на бкп, както и позиция за културата, която врагува с автентичната българска култура в интерес на други страни? Долу БКП и герберската болест! Долу комсомолската имитацията на преса!
 30. 30 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 1872 Неутрално

  Гешев си е патриот!
  Гешев преследва червените олигарси на БСП да си плащат данъците!
  Гешев не дава съветници на Радев да търгуват с влияние!

  Затова "умните и красивите" не го харесват!

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на ivan_v
  ivan_v
  Рейтинг: 341 Любопитно

  Да порови още, ще открие нещо троглодитско...

 33. 33 Профил на Гербо Фашунгерска Мъко Модераторска
  Гербо Фашунгерска Мъко Модераторска
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Гешев си е патриот!
  —цитат от коментар 30 на Dariya Koleva


  А пък ти си жена! 😁😁😁

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5929 Неутрално

  "Те помнят как майките им и бащите им са насила карани да се записват македонци. В резултат на политиката на тогавашната комунистическа партия. Така че, ако в нещо може да бъде обвинявана най-много тогавашната власт след 9 септември, то е позволяването да се дебългаризира Македония и да се смени с кръв, репресии, бой и с пропаганда българското самосъзнание."
  Ето това е коренът на проблема, но нали сега сме съюзници с чугуните във великото народно въстание...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 36. 36 Профил на Октавиан
  Октавиан
  Рейтинг: 311 Неутрално

  До коментар [#35] от "Незнайко в Слънчевия град":

  +++ то друго освен чугуни и купени за 30 сребърника лакеи отдавна няма

  за мен няма нищо нередно в редакцията на този вестник, като изключим, че е честно читателите да знаят, вестник с новини ли четат или сводки на политическа фондация с неясно финансиране и подизпълнител - псевдоопозиционна партия с ръководство произлизащо от тежката номенклатура на бкп, както и позиция за културата, която врагува с автентичната българска култура в интерес на други страни? Долу БКП и герберската болест! Долу комсомолската имитацията на преса!
 37. 37 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 918 Неутрално

  Хубаво е да действаш законно и морално. А това, че имащ такова потеколо е плюс, но не и достатъчно. Трябва да го покажеш и с действията си. Може да имаш добри намерения, но тябва и да не си обременен с предишни действия. Но ще видим. За сега не го доказваш.

  Поздрави от един потомък на македонски революционери и бежанци в България.

 38. 38 Профил на grem
  grem
  Рейтинг: 419 Неутрално

  Този дето не се занимавал с политика отново прави политически изказвания!
  Напусни поста главен прокурор и тогава се занимавай с политика. С която казваш, че не се занимаваш, но вече през ден ти слушаме словоизлянията по темата.

 39. 39 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2318 Весело

  До коментар [#18] от "Гербо Фашунгерска Мъко Модераторска":

  Стюпид, разбирам откъде ти идва патоса по темата. И на мен Дичев ми е преподавал в края на 90-те за великата Глобализация и как всички ще живеем заедно и ще пеем "Кумбая", само да се забравят тез долни шовинизми, пречещи на Човечеството да построи Утопията. Даже признавам си - в началото му се връзвах. После обаче порастнах и се огледах. Такова нещо няма. Навсякъде по света нещата за "zero sum game". Когато някой се откаже доброволно от нещо, не го прегръщат и обявяват за голям пичага, а веднага някой се намърдва на негово място и го обявява за "свое". Това с глобализацията и мултикултурализма е пълна пародия. В Западна Европа си мислеха, че мултикултурализъм е да ядат в тунизийски ресторанти, пък то било да им напълнят градовете с джамии и да ги колят тунизийци в църквите им.
  Тука същата работа. Щели сме да спечелим ако си мълчим и македонците щели да ни станат фенове. Друг път. Много хора те питат защо се обясняваш, като явно нямаш никаква идея каква е пропагандата в Македония и срещу какво се бори България. Хиляда пъти ви се обясни, че абсолютно никой не иска тия да си се отказват от езика или да се пишат "българи", освен ако сами не се чувстват такива, а повечето не се. Искаме да се откажат да се опитват да прокарат тотални глупости като исторически факти, на база на които да претендират за конкретни неща спрямо съседите си. Чувал ли си за "културната автономия" на Пиринския край преди Тито да се скара със Сталин? Не си, знам. Чувал ли си как насила са издавали югославски паспорти на български граждани от тоя край, които никога не са и стъпвали в Югославия или в кралството преди това? Не си. Ето това не искаме да се повтаря, а македонистката пропаганда цели точно това. И ако докато сме просто две държави не могат да направят практически нищо, то влязат ли в ЕС, ще впрегнат всичките си сили да накарат съюза да ни притисне да изпълним "програмата" им с признаване на малцинство, след това искане за ползване на "майчин език" от администрацията там (македонският ще е официален език в ЕС, така че ще е мноооого лесно), признаване на "македонско културно наледство" във вид на архитектурни паметници, литература и т.н. и какво ли още не. А ЕС с радост ще застане зад тези искания, щото те умират да "спасяват" разни "маргинализирани групи". Ще им прожектират "Трето полувреме" (апотеоз на сърбоманската пропаганда) в Брюксел и гледай какво става.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 40. 40 Профил на Октавиан
  Октавиан
  Рейтинг: 311 Неутрално

  Съгласен съм. Но това, че пази пеевски, котараците и всички изгони сводници на мутрите също е факт. Иначе, парадоксално но престъпниците на власт, без никакво колебание го казвам, се оказват по-малко страшно за българия от непрекрития комунистическо-номенклатурен заговор, който разпространява този вестник - сводка на чуждо разузнаване.

  Хубаво е да действаш законно и морално. А това, че имащ такова потеколо е плюс, но не и достатъчно. Трябва да го покажеш и с действията си. Може да имаш добри намерения, но тябва и да не си обременен с предишни действия. Но ще видим. За сега не го доказваш. Поздрави от един потомък на македонски революционери и бежанци в България.
  —цитат от коментар 37 на evtimvz


  за мен няма нищо нередно в редакцията на този вестник, като изключим, че е честно читателите да знаят, вестник с новини ли четат или сводки на политическа фондация с неясно финансиране и подизпълнител - псевдоопозиционна партия с ръководство произлизащо от тежката номенклатура на бкп, както и позиция за културата, която врагува с автентичната българска култура в интерес на други страни? Долу БКП и герберската болест! Долу комсомолската имитацията на преса!
 41. 41 Профил на Октавиан
  Октавиан
  Рейтинг: 311 Неутрално

  Тотално +++++- и много повече от Пиринско искат. Самият им конструкт е антибългарски, това са две непримири идеологии във всеки един аспект.
  Допускайки ги България си инсталира враг, много по страшен от всички, които е имала - думи на скопският журналист с българско самосъзнание Виктор Канзуров.


  До коментар [#18] от "Гербо Фашунгерска Мъко Модераторска":Стюпид, разбирам откъде ти идва патоса по темата. И на мен Дичев ми е преподавал в края на 90-те за великата Глобализация и как всички ще живеем заедно и ще пеем "Кумбая", само да се забравят тез долни шовинизми, пречещи на Човечеството да построи Утопията. Даже признавам си - в началото му се връзвах. После обаче порастнах и се огледах. Такова нещо няма. Навсякъде по света нещата за "zero sum game". Когато някой се откаже доброволно от нещо, не го прегръщат и обявяват за голям пичага, а веднага някой се намърдва на негово място и го обявява за "свое". Това с глобализацията и мултикултурализма е пълна пародия. В Западна Европа си мислеха, че мултикултурализъм е да ядат в тунизийски ресторанти, пък то било да им напълнят градовете с джамии и да ги колят тунизийци в църквите им. Тука същата работа. Щели сме да спечелим ако си мълчим и македонците щели да ни станат фенове. Друг път. Много хора те питат защо се обясняваш, като явно нямаш никаква идея каква е пропагандата в Македония и срещу какво се бори България. Хиляда пъти ви се обясни, че абсолютно никой не иска тия да си се отказват от езика или да се пишат "българи", освен ако сами не се чувстват такива, а повечето не се. Искаме да се откажат да се опитват да прокарат тотални глупости като исторически факти, на база на които да претендират за конкретни неща спрямо съседите си. Чувал ли си за "културната автономия" на Пиринския край преди Тито да се скара със Сталин? Не си, знам. Чувал ли си как насила са издавали югославски паспорти на български граждани от тоя край, които никога не са и стъпвали в Югославия или в кралството преди това? Не си. Ето това не искаме да се повтаря, а македонистката пропаганда цели точно това. И ако докато сме просто две държави не могат да направят практически нищо, то влязат ли в ЕС, ще впрегнат всичките си сили да накарат съюза да ни притисне да изпълним "програмата" им с признаване на малцинство, след това искане за ползване на "майчин език" от администрацията там (македонският ще е официален език в ЕС, така че ще е мноооого лесно), признаване на "македонско културно наледство" във вид на архитектурни паметници, литература и т.н. и какво ли още не. А ЕС с радост ще застане зад тези искания, щото те умират да "спасяват" разни "маргинализирани групи". Ще им прожектират "Трето полувреме" (апотеоз на сърбоманската пропаганда) в Брюксел и гледай какво става.
  —цитат от коментар 39 на Тюфлекчия


  за мен няма нищо нередно в редакцията на този вестник, като изключим, че е честно читателите да знаят, вестник с новини ли четат или сводки на политическа фондация с неясно финансиране и подизпълнител - псевдоопозиционна партия с ръководство произлизащо от тежката номенклатура на бкп, както и позиция за културата, която врагува с автентичната българска култура в интерес на други страни? Долу БКП и герберската болест! Долу комсомолската имитацията на преса!
 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на Октавиан
  Октавиан
  Рейтинг: 311 Неутрално

  До коментар [#42] от "Гербо Фашунгерска Мъко Модераторска":

  започни да се информираш за каквото коментираш. Ако знаеше за какво става дума, щеше да си мълчиш дори за десарският изтърсак каракачанов.

  Аман от нагли незапознати, които се бутат с рандъм мисли - всички сме от България и можем да се ориентираме, това, че ти не си говори само за теб.

  за мен няма нищо нередно в редакцията на този вестник, като изключим, че е честно читателите да знаят, вестник с новини ли четат или сводки на политическа фондация с неясно финансиране и подизпълнител - псевдоопозиционна партия с ръководство произлизащо от тежката номенклатура на бкп, както и позиция за културата, която врагува с автентичната българска култура в интерес на други страни? Долу БКП и герберската болест! Долу комсомолската имитацията на преса!
 44. 44 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5780 Неутрално

  Интересно, как е решен въпросът в Белгия, там холандците са фламандци, а районите заселени с тях са прекрасни.

 45. 45 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1275 Неутрално

  До коментар [#16] от "Гербо Фашунгерска Мъко Модераторска":

  Хайде малко факти, щом те влече.
  Ако говорим за територията на днешна Република Северна Македония, първите й обитатели са Пеоните. Трако-илирско племе. Държавата им е завладяна именно от Александър Македонски, чийто етнически произход е неясен донякъде, но именно той е човека, който разширява влиянието на елинистичната култура по света. Тоест, грък е по самосъзнание.
  След бързия упадък на империята на Сашко Големиот, територията става част от Римската империя (провинция Илирик) Византия (тема Македония) и е с многообразно населеление. След аварските нашествия през 6 век, територията е обезлюдена почти до Солун и там се настаняват славяни и прабългари (Кубер, брата на Аспарух).
  Етнически територията е доминирана от славянското племе Берзитити. Кралят на Берзития Хацон, загива през 7 век край Солун.
  Тема Македония попада под властта на България по време на Крум и Пресиян, поради което тази административна единица вече започва да се нарича територията около днешен Одрин. Забавното е, че всъщност единствената връзка на Самуил с Македония е, че този български цар е нападал и ограбвал Македония, тоест днешна Източна Тракия. 😂 Така близо два века и половина
  В днешна РСМ текат процеси по българизация, които по думите на прифесор Стивън Рънсиман са необратими и до 20 век това е неоспоримо.
  Всички ”преродбеници”, писатели и комити от днешна РСМ са с българско самосъзнание.
  Всички чети през ПСВ, след призивите ит София, се вливат в Българската армия. Образувана е 11та македонска пехотна дивизия. Половината генерали в Българската армия са от Македония, включително родения в Охрид ген. Климент Бояджиев, командващ Първа армия. И сега според македонската версия на историята, Климент Бояджиев от Охрид, заедно със съгражданите си е окупирал... Македония, респективно Охрид. 😂😂 Ами смешно е, но не сме ние виновни, че македонците са си измислили смешна история, която няма нищо общо с фактите.

 46. 46 Профил на Октавиан
  Октавиан
  Рейтинг: 311 Неутрално

  Не са имали комунизъм + сърби, които да ги възпитават ментално толко десетилетия. Така.

  Интересно, как е решен въпросът в Белгия, там холандците са фламандци, а районите заселени с тях са прекрасни.
  —цитат от коментар 44 на Тsonkooo


  за мен няма нищо нередно в редакцията на този вестник, като изключим, че е честно читателите да знаят, вестник с новини ли четат или сводки на политическа фондация с неясно финансиране и подизпълнител - псевдоопозиционна партия с ръководство произлизащо от тежката номенклатура на бкп, както и позиция за културата, която врагува с автентичната българска култура в интерес на други страни? Долу БКП и герберската болест! Долу комсомолската имитацията на преса!
 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2318 Весело

  До коментар [#41] от "Октавиан":

  Ама то детето си говори наизуст. Явно никога в живота си не е говорил със скопски сърбоман. Познавам такива дето са от 20+ години в София. България им е дала всичко дето имат (изключая някоя порутена барака до албанската махала в Куманово) - образование, работа, дом, паспорт с който обикалят света. И тия пак на втората ракия почват да се заяждат и да ти обясняват кое как е, без дори да си ги питал. Тия около моите години (ок. 40) даже си спомнят с носталгия колко било добре като висяха на врата на словенци и хървати. Те и в ЕС-то заради това искат да влязат - представят си го като една голяма софра, като СФРЮ-то. Ще бъдат неприятно изненадани естествено като видят, че основно албанците ще се налапат, щото за разлика от тях тия не се плашат от работа.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 49. 49 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1769 Неутрално

  Гешев явно още не е разбрал какви функции изпълнява един главен прокурор.
  Намесва се в процеси прерогатив на изпълнителната власт.

 50. 50 Профил на Гербо Фашунгерска Мъко Модераторска
  Гербо Фашунгерска Мъко Модераторска
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#41] от "Октавиан":Ама то детето си говори наизуст. .
  —цитат от коментар 48 на Тюфлекчия


  След което следва ударна доза стереотипи и генерализации. 😁😁😁

 51. 51 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2318 Весело

  Интересно, как е решен въпросът в Белгия, там холандците са фламандци, а районите заселени с тях са прекрасни.
  —цитат от коментар 44 на Тsonkooo


  Ами там има една маааалка разлика. Първо белгийските холандци са католици, за разлика от другите, които са протестанти. Надявам се няма нужда да обяснявам каква роля играе това в изграждането на национално самосъзнание. Освен това фламандците не твърдят, че говорят "фламандски". Говорят си диалект на нидерландския ("Dutch"), който не се счита за отделен или официален език никъде, дори в самата Белгия, въпреки че произношението е тотално различно и незапознат може да помисли, че говорят различни езици ако чуе две групи от двете страни. А за това, че никой там не е учен да мрази другия или да има претенции към него (както това се случва с нашите съседи) няма какво да говорим.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 52. 52 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2318 Весело

  Ба ха ха ха. Хората тръгнали за ЕС, за падане на бариери и граници, целяли "това". Глупости, пълни глупости. Но тези глупости не са случайни. Те са необходими на фашунгерите глупости, за да си помпат рейтинга. Особено на твоите любимци от ВМРО. Не се ли поддържат изкуствено кьор-фишеци като гей-паради, истанбулска конвенция, сега и Македония, твоите хора са кръгла нула, както и самия ти де.
  —цитат от коментар 42 на Гербо Фашунгерска Мъко Модераторска


  Пак приказки наизуст. Стюпид, що си мислиш, че твоите мисловни конструкции, базирани единствено на някакви твои си мечти, отразяват реалността? Що си мислиш, че в момента в който влязат в ЕС и македонците ще спрат да твърдят в учебниците си, че Пиринският край е тяхна исконна територия? Дай някаква причина, която да взима предвид и защо не са го направили досега.

  П.П. Сега ще ми отговори, че не знае какво пише в македонските учебници, ама това нямало значение.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 53. 53 Профил на Гербо Фашунгерска Мъко Модераторска
  Гербо Фашунгерска Мъко Модераторска
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Що си мислиш, че в момента в който влязат в ЕС и македонците ще спрат да твърдят в учебниците си, че Пиринският край е тяхна исконна територия?
  —цитат от коментар 52 на Тюфлекчия


  Че какъв е проблемът да го твърдят? Ние също твърдим тва за тяхната цяла държава. Нито ние ще ги завземем, нито те нас.

 54. 54 Профил на Октавиан
  Октавиан
  Рейтинг: 311 Неутрално

  "детето" няма данни на интелигентен човек, разговаря със другите чрез имена, които мисли за подходящи. Фашунгери и т.н.,. но да не забравяме, че ние българите имаме много такива, полуграмотни, но с голямо самомнение.

  Аз години наред бях нещо като български македонист, нямам предвид политически измерения на думата, колкото - винаги да ги защитя, да припомня на нас, българите, че ние също сме тежко пострадали от тоталитаризъм и трябва да гледаме и нас си с тези изисквания и т.н.
  Познавам около 100тина македонци от северна Македония и 30тина човека в родната за рода ми Егейска Македония, защото съм много контактен и често си правя изследователски пътешествия.
  Те никога не ми върнаха моето отношение към тях. За тях ние сме едни вечно винови татари, които имат наглостта да не им връщат открадното от тях и да не се извиняваме, а при какъвто и да е спор, какъвто даже не търся, се държат нагло. Разбира се, по-интелигентните само си го мислят, но си личи.
  Лично за себе си приключих с този период - или да се почитат голямата българска култура, или да си живеят в менталната югославния и да гледат "ЕУ" (Унион) през телескоп.

  До коментар [#41] от "Октавиан":Ама то детето си говори наизуст. Явно никога в живота си не е говорил със скопски сърбоман. Познавам такива дето са от 20+ години в София. България им е дала всичко дето имат (изключая някоя порутена барака до албанската махала в Куманово) - образование, работа, дом, паспорт с който обикалят света. И тия пак на втората ракия почват да се заяждат и да ти обясняват кое как е, без дори да си ги питал. Тия около моите години (ок. 40) даже си спомнят с носталгия колко било добре като висяха на врата на словенци и хървати. Те и в ЕС-то заради това искат да влязат - представят си го като една голяма софра, като СФРЮ-то. Ще бъдат неприятно изненадани естествено като видят, че основно албанците ще се налапат, щото за разлика от тях тия не се плашат от работа.
  —цитат от коментар 48 на Тюфлекчия


  за мен няма нищо нередно в редакцията на този вестник, като изключим, че е честно читателите да знаят, вестник с новини ли четат или сводки на политическа фондация с неясно финансиране и подизпълнител - псевдоопозиционна партия с ръководство произлизащо от тежката номенклатура на бкп, както и позиция за културата, която врагува с автентичната българска култура в интерес на други страни? Долу БКП и герберската болест! Долу комсомолската имитацията на преса!
 55. 55 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2318 Весело

  След което следва ударна доза стереотипи и генерализации. 😁😁😁
  —цитат от коментар 50 на Гербо Фашунгерска Мъко Модераторска


  Ами дай ми причина да не ползвам стереотип за тебе. Поредната статия под която само обиждаш и лаеш, без да си казал една базирана на факти реплика. "Хората тръгнали за ЕС, за падане на бариери и граници, целяли "това".". Как да го коментира човек това, освен като поредното изпразване във въздуха? Откъде знаеш какво целят? Да не ти се отчитат? Тук говорим с конкретни факти на база официална македонска образователна, културна и външна политика, разговори с македонци, които са най-пряк обект на същите, нашият се изрязва изхождайки от собствените си розови сънища, че и се "подиграва" и се "дразни" как не падаме на колене да му признаем правотата. Е не спориш с родата си братле - тука тия не минават.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 56. 56 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2784 Неутрално


  "....втората част на филм за Гешевия род "Българските родове - "Не бягам, а се бия"...."

  Това да не би да е нещо като "Човек от народа" и "Селянинът с колелото"?

 57. 57 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4137 Неутрално

  До коментар [#20] от "Октавиан":
  "България не се кара с Македония по дребнотемия. България ОЦЕЛЯВА. Защото със тази смия в пазвата тези ще мни изядат и препикаят цялата култура, ще вземат от нея и ще поставят под въпрос цялата библиотека от букви, старини, култура, архитектура, литература, духовност, религия, ежедневен бит,, което ни изгражда такива, каквито сме."

  Точно казано. Легитимирането на антибългарския македонизъм е смърт за България. Точно това ще стане , ако допуснем Македония да стане член на ЕС.
  Гръцкото вето от 2008 година и френското от 2019 година свършиха работа не толкова на гърците и французите, колкото на нас , защото без тях антибългарска Македония щеше вече да е станала член на ЕС или да затваря глави в преговорния процес.
  Ако на българинът е останал някакъв инстинкт за оцеляване, трябва да има категорично вето против начало на преговорите с Македония.

 58. 58 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2318 Весело

  До коментар [#54] от "Октавиан":

  Същото е и при мен. Имах подобен (непредизвикан от мен спор) с един такъв буквално преди месец. Казах му че просто не ме интересуват нито той, нито държавата му и като е толкова "обиден" от България и българите, единственият съвет, който мога да му дам, е да връща паспорта и да си ходи в Скопие - нормалните хора така правят - но аз няма да му се извинявам или да му давам каквито и да било обяснения. Като чу за паспорта и млъкна, щото усети колко глупаво звучи.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 59. 59 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2318 Весело

  Що си мислиш, че в момента в който влязат в ЕС и македонците ще спрат да твърдят в учебниците си, че Пиринският край е тяхна исконна територия?
  —цитат от коментар 52 на Тюфлекчия

  Че какъв е проблемът да го твърдят? Ние също твърдим тва за тяхната цяла държава. Нито ние ще ги завземем, нито те нас.
  —цитат от коментар 53 на Гербо Фашунгерска Мъко Модераторска


  Никъде в нашите учебници не пише, че Македония е "наша". Ето това е разликата, ама ти не я разбираш, щото български учебници не помниш, а македонски не си виждал.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 60. 60 Профил на Октавиан
  Октавиан
  Рейтинг: 311 Неутрално

  аз откакто започнах да отговарям на откровени глупости и зломислия получих толкова обиди/навреди, колкото не съм получавал цял живот.
  За жалност не е много интелигентна властта ни и не знам доколко ще удържат българската позиция. Татари, така ли? Расизъм в Европа "не постои", довиждане.
  Фашисти сме били, заради историята с евреите? Ами тя цяла европа това този народ мъченик по влаковете, защо не го кажат и на някой друг това. Само на нас, защото не сме им обърсали един шамар.
  Не са били българи нашите, така ли? Смяна на нации, почиващи в гроба след гигантски проявляния на духа е светотатство по православните възприятия - сбогом на вас и чакаме друго поколение.

  Защото, бъдещето е на младите хора, но в България младите хора протестират. А не повтарят като папагали каквото каже някой демагог.

  До коментар [#54] от "Октавиан":Същото е и при мен. Имах подобен (непредизвикан от мен спор) с един такъв буквално преди месец. Казах му че просто не ме интересуват нито той, нито държавата му и като е толкова "обиден" от България и българите, единственият съвет, който мога да му дам, е да връща паспорта и да си ходи в Скопие - нормалните хора така правят - но аз няма да му се извинявам или да му давам каквито и да било обяснения. Като чу за паспорта и млъкна, щото усети колко глупаво звучи.
  —цитат от коментар 58 на Тюфлекчия


  за мен няма нищо нередно в редакцията на този вестник, като изключим, че е честно читателите да знаят, вестник с новини ли четат или сводки на политическа фондация с неясно финансиране и подизпълнител - псевдоопозиционна партия с ръководство произлизащо от тежката номенклатура на бкп, както и позиция за културата, която врагува с автентичната българска култура в интерес на други страни? Долу БКП и герберската болест! Долу комсомолската имитацията на преса!
 61. 61 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1460 Неутрално

  де викаше един колега нейде там от гоцето - "що е маке, се е г*мно".... е като е македонец да си оди у македония

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63 Профил на fkm26555709
  fkm26555709
  Рейтинг: 1666 Неутрално

  Какъв е Гешев няма голямо значение , въпросът е КАК се стигна до днешната ситуация вкоято България няма полезен ход в отношенията си със северомакедонската ...бановина. Нека първо припомним че Вардарско от 170 г е терен за геополитически упражнения на Белград , за който стои Москва и на тези антибългарски упражнение България даже е помагала. Новомакедонската нация, която днес вече съществува е замислена с цел отслабване на българското влияние, от велико сръбските идеолози Стоян Новакович, Гарашанин и др. Вижте книгите на Костадин Палешутски, успял да се промъкне в секретния отдел на Белградското библиотека/ От средата 19-ти в , Сърбия дава мило за драго да засели сърби и/ или на място , корупционно или насилствено да формира "македонско национално" съзнание". Известен е и примерът когато Белгад дава амнистия на сръбски криминалци , с условие за се заселят в Южна Сърбия /Вардарско / в 30-те години и се оженят за българкти...Споменавам още факти които често се подминават: България , под натиск на Белград и Москва , се съгласява в 1903 г за въдворяване на сръбски митрополит Фирмилиян в Скопие. Фатална грешка... И като подигравка, същият Фирмилиян е погребан в скопската църквичка Св.Спас , заедно с "макенонсия херой " Гоце Делчев, чиито кости България предава тържествено на СФРМакедония в 1946 г... Примерите с създаване на "македонска нация " от Балканския лендсекретариат на ИККомИнтернационал -1935 г. в Москва, създаване на македонска язикова норма в 1945-6 в който помагат български "учени", /!/денационализацията на Горноджумайско 1946-7 под ръководството на българската комунистическа държава са чисто наши български "заслуги". И още нещо , което често се недовижда,тоталното бягство от влияние и липсата на отношение на България през комунизма към "Савезна Федеративна република Македония ". Вместо да поддържаме българското влияние , чрез човешки контакти , културен обмен, икономически връзки, България се самоизолира , заради опастността от ... ревизионистичния /разбирай не съветски тип/ югославски комунизъм. Резултатът? В скопските учебници през времето на Първата и Втора Югославия и до днес е застъпена тезата че на изток от Вардара живеят диви азиатски племена от които "правите македонци" трябва много да се пазят. И тази е вече народопсихология поради отсъствието , за кой ли път, на политика към Вардарко до 1989, както и и обърканата ни такава до днес При тази основа , България няма да намери разбиране или съчувствие у македонското общество и държава за добросъседство и нормални отношения. Северо македонците твърдо вярват , че каквото и да предложат, то ще бъде прието от нас.И донякъде са прави поради липсата на конкретни , разбираеми за света клаузи в договора , липсата на срокове и най важното , липсата на твърдост от българска страна ...Европа не ни разбира, защото ясно и достатъчно дълго , не обясняваме проблемите в отношенията ни ... Връщам се отново, България няма ясна национална политика към Северна Македония, за разлика от всички съседни страни... Дежа вю?

 64. 64 Профил на Weingro
  Weingro
  Рейтинг: 808 Неутрално

  "Изглеждате малко така като пролетарски човек.
  - А н-не. Не е съзнателно търсен ефект."

  Извинете, къде да повърна?

 65. 65 Профил на Октавиан
  Октавиан
  Рейтинг: 311 Неутрално

  До коментар [#63] от "fkm26555709":

  +++
  като добавка, България днес е управлявана от полуграмотен феодал и ДС.
  Пази се някаква българска позиция, но в ръцете на неинтелигенти и зависими хора, това е меко казано опасно. Горката България....

  за мен няма нищо нередно в редакцията на този вестник, като изключим, че е честно читателите да знаят, вестник с новини ли четат или сводки на политическа фондация с неясно финансиране и подизпълнител - псевдоопозиционна партия с ръководство произлизащо от тежката номенклатура на бкп, както и позиция за културата, която врагува с автентичната българска култура в интерес на други страни? Долу БКП и герберската болест! Долу комсомолската имитацията на преса!
 66. 66 Профил на Октавиан
  Октавиан
  Рейтинг: 311 Неутрално

  ти не се спираш. Почети тук малко, виж и коментарите... И все пак това е само един от хилядите агенти.

  https://www.facebook.com/pbogojeski

  [quote#62:"Гербо Фашунгерска Мъко Модераторска"][/quote]

  за мен няма нищо нередно в редакцията на този вестник, като изключим, че е честно читателите да знаят, вестник с новини ли четат или сводки на политическа фондация с неясно финансиране и подизпълнител - псевдоопозиционна партия с ръководство произлизащо от тежката номенклатура на бкп, както и позиция за културата, която врагува с автентичната българска култура в интерес на други страни? Долу БКП и герберската болест! Долу комсомолската имитацията на преса!
 67. 67 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 380 Неутрално

  Докато Европейската комисия предупреждава България да спазва презумцията за невиновност, палячото Гешев се занимава популистски патриотарски уйдурми за Македония. Да си подава оставката и да ходи с Шкембак войвода в кръчмата на салата и ракия да громят македонски паметници

  “Eвpoпeйcĸитe пpaвилa в тaзи oблacт ca чacт oт изиcĸвaниятa зa oбщитe минимaлни изиcĸвaния зa cпpaвeдлив пpoцec, пpи ĸoйтo пpaвaтa нa зaпoдoзpeнитe и oбвиняeмитe ca дocтaтъчнo зaщитeни.  Oбщитe пpaвилa пoвишaвaт дoвepиeтo в eвpoпeйcĸитe cиcтeми зa нaĸaзaтeлнo пpaвocъдиe и yлecнявaт взaимнoтo пpизнaвaнe нa peшeния пo нaĸaзaтeлни дeлa, пoяcнявa ĸoмиcиятa.

  Cпopeд EK cъoбщeниятa зa въвeждaнe нa eвpoпeйcĸoтo пpaвo, пoлyчeни oт Бългapия, Xъpвaтия, Kипъp и Pyмъния, пpeдcтaвлявaт caмo чacтичнo пpилaгaнe нa eвpoпeйcĸитe изиcĸвaния. Koмиcиятa e ycтaнoвилa нeдocтaтъци пo oтнoшeниe нa пpeпpaтĸитe ĸъм винaтa, нaпpимep ĸoгaтo влacтитe пocoчвaт oтĸpитo дaдeн гpaждaнин ĸaтo винoвeн.
  Cъщecтвyвaт и пpoпycĸи, cвъpзaни c нaчинa, пo ĸoйтo зaпoдoзpeнитe и oбвиняeмитe мoгaт дa бъдaт пpeдcтaвeни, нaпpимep в cъдa, ĸaтo ce изпoлзвaт мepĸи зa физичecĸo зaдъpжaнe и cвъpзaни c пpaвoтo дa пpиcъcтвaт нa дeлoтo.

  Πpeз мaй 2018 г. EK изпpaти oфициaлни yвeдoмитeлни пиcмa дo чeтиpитe дъpжaви. Koмиcиятa  пpoдължaвa c нaĸaзaтeлнитe пpoцeдypи и дaвa cpoĸ oт двa мeceцa зa oтгoвop. B cъoбщeниeтo ce yтoчнявa, чe пo-ĸъcнo въпpocът мoжe дa бъдe oтнeceн дo Cъдa нa EC.



  Cпopът зa пpeзyмциятa зa нeвинoвнocт y нac  ce вoди мeждy пpoĸypaтypaтa и пpaвнaтa oбщнocт. Cпopeд глaвния пpoĸypop oпoвecтявaнeтo нa мaтepиaли oт дocъдeбнитe пpoзвoдcтвa oтгoвapя нa пpaвoтo нa инфopмaция нa гpaждaнитe. Cпopeд oбщнocттa нa cъдиитe, aдвoĸaтитe и нayчнитe пpeпoдaвaтeли – тoзи мaниep изĸpивявa нaĸaзaтeлния пpoцec,  нapyшaвa пpaвaтa нa yчacтницитe в нeгo и бeз дoĸaзвaнe пpeд cъд,  aбcypднo  “ocъждa”  пpeдвapитeлнo  пoдбpaни oбвиняeми.  Paзпpocтpaнявaнeтo нa вcяĸи дaнни oт дocъдeбнитe  пpoизвoдcтвa, ĸoитo нe ca зa дa ce инфopмиpa oбщecтвoтo зa няĸaĸвa oпacнocт, нaпpимep eĸoлoгичнa,  ca в нapyшeниe  нa пpeзyмциятa зa  нeвинoвнocт,  ĸaтeгopични ca пeнaлиcтитe.    Πpoтecтитe oчepтaxa и дpyг пpoбeм – нa  зaдъpжaнитe oт пoлициятa бe  oтĸaзвaн дocтъп дo aдвoĸaт, вeднaгa cлeд зaдъpжaнeтo.  Πpaĸтиĸa, ĸoятo e в нapyшeниe и нa бългapcĸoтo,  и нa eвpoпeйcĸoтo зaĸoнoдaтeлcтвo.

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 68. 68 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 820 Неутрално

  Гешев, не си интересен. Не си и прокурор, бухалка си.

 69. 69 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 803 Неутрално

  Човекът бил християн-социалист, по неговите думи :)))
  Само той си знае как хем е християн, хем социалист. Хем се кланя на Бог, хем се кланя на Маркс. Накрая ние виждаме, че всъщност се кланя на сарая.

 70. 70 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 567 Неутрално

  Обаче този е доста вдлъбнат.

 71. 71 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2063 Неутрално

  Слугинята на Доган - Гешев, тръгнала да се прави на патрЕот.

 72. 72 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2254 Неутрално


  Голият охльов ПРОДЪЛЖАВА да се държи като политик !
  Не е ли време Доган да затегне каишката на злото си куче ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 74. 74 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2063 Неутрално

  Ако Гешев беше патриот щеше да изрине от Росенец - другаря Доган, да подпука корупционните проекти АЕЦ Белене и Турски поток. Само че това е в сферата на научната фантастика. Достоен приемник на червеното овчарче Калитко.

 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 76. 76 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Има право човекът да си има гражданска позиция.
  Не знам кво реват тука форумците като прочетат Гешев.
  Разбирам, че образа му е демонзииран и той трябва да е
  инкарнация на абсолютното зло, НО НЕ Е. Престанете да се филмирате.

 77. 77 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7389 Неутрално

  На Гешев кой му дава право да се произнася по политически въпроси. Съвсем се самозабрави този човек.

 78. 78 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2254 Неутрално

  Гешев си е патриот!Гешев преследва червените олигарси на БСП да си плащат данъците!Гешев не дава съветници на Радев да търгуват с влияние!Затова "умните и красивите" не го харесват!
  —цитат от коментар 30 на Dariya Koleva



  Като говориш, че Гешев преследва червените олигарси, отговаряш ли си, защо само червените ?
  Доган, Пеевски, ТИМаджийте и компания, от какъв цвят са олигарси ? Защо Гешев не ги преследва ?
  Я да те видя, какво ще измъдриш, само гледай да не зачезнеш, преди да ми отговориш .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 79. 79 Профил на Libra
  Libra
  Рейтинг: 22 Неутрално

  „Дела трябват, а не думи." е казал Апостола на свободата. Дела в интерес на обществото, а не на силните на деня, назначили те на поста.Така ще се окажеш достоен наследник на предците си, с които се хвалиш. Празното говорене е просто демагогия. И евтина пропаганда.

 80. 80 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4137 Неутрално

  До коментар [#63] от "fkm26555709":
  " въпросът е КАК се стигна до днешната ситуация вкоято България няма полезен ход в отношенията си със северомакедонската ...бановина. "

  България има полезен ход и той е да използва правото си на ВЕТО на започване на преговори на Македония за членство в ЕС.
  Както сам си писал България няма ясна национална политика към Северна Македония, за разлика от всички съседни страни. Пасивно изчаквахме антибългарския македонизъм в условията на уж демокрация и плурализъм в Македония от самосебе си да отмре. Той не само не отмря , но се засили и стана агресивен. До сега България нищо не правеше в своя защита, а за българите в Македония да не говорим. Те бяха оставени на произвола на сърбизираните македонски власти без никаква защита от българска страна.
  Мотивът за българското вето трябва да бъде неизпълнение на договора за добросъседство с Македония от македонска страна. В следващ етап България трябва да поиска международно осъждане на престъпленията на македонизма и реабилитация на десетките хиляди български жертви от насилствената македонизация на населението в тази географска област , останала в пределите на Сръбското кралство и на Югославия.

 81. 81 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2254 Неутрално

  До коментар [#58] от "Тюфлекчия":


  « ... единственият съвет, който мога да му дам, е да връща паспорта ... «


  Много добър съвет си му дал, но как да го върне, ако е кихнал 10 000 на ДАБЧ, или директно на агент Иван ?

  ( Настроение « Весело « )

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 82. 82 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1469 Неутрално

  Гешев като главен прокурор каква работа има да се изказва по политически теми? Нали ревеше, че Лозан Панов няма право да се изказва по политически теми?

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 83. 83 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 380 Неутрално

  Разбирам, че образа му е демонзииран и той трябва да

  До коментар [#76] от "Александър":

  Не е демонизиран, просто всеки български гражданин плаща всяка година по 11 000 лв от джоба си санкции на Страсбург заради грешки на прокуратурата и прокурорския произвол и грубо нарушение на презумпцията за невинност. А България е загубила над 20 милиарда лева заради мафиотските споразумения на Гешев с ОПГ-та за източване на ДДС , споразумения с Наглите, Недосегаемите , източването на КТБ и евентуални бъдещи милиарди санкции заради съсипани бизнеси и корпоративен рейдинг... а през това време Каскета се хвали как хванал крадени кокошки, буркани , арпаджик и цигари по селата, разказвайки за великите шумкарски подвизи на дедо му Партений и овчарчето Калитко, вместо да си вземе поука от критиките на ЕК, Венецианската комисия, ЛИБЕ и Държавния департамент на САЩ и да се разтуря тая мракобесна сталинска прокуратура

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 84. 84 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1063 Весело

  "македонец вика по мъжка линия".......бля-бля и шменти-капели ..... а пък Аллахшукюр Пашазаде бил станал "македонски"..... И щеше да е смешна, ако не беше тъжна приликата ...... https://news.am/rus/news/601353.html

 85. 85 Профил на Виктор
  Виктор
  Рейтинг: 16 Неутрално

  Вие сте от Беломорска Македония? Емигрираха ли баба и дядо ви в България? Всяка част, бъди българин, обичай себе си, горди се с поколението си. Това не ти дава право да казваш какви са били моите баба и дядо. Знам какви са били моите баба и дядо, чистокръвни македонци, защото разговарях с тях.

  Винаги сме изложени на агресивна, масивна, националистическа идея, че България иска да ни изтрие като народ. И това се потвърждава от хора като теб. Ако искате да спрете тази антибългарска кампания, трябва да спрете с онази националистическа идея, че македонците са българи или че нашите потомци са българи.

  Имайте предвид, че 90% от населението в Македония към 1945 г. е завършило максимум 4-ти клас. Те бяха неграмотни, не знаеха какво е българин, кой е македонец, нито кой е Гоце Делчев или Даме Груев. Сигурно беше и в България.

  Така че този, който упорито заявява, че населението в Македония „се е чувствало българско“, със сигурност е по-неграмотен от нашите предци преди 1945 година. Срам

  До коментар [#54] от "Октавиан":

  - Покоiниiо А.А. Ростковцки не iеднаш кажуаше: « бугарите мисл’ат, оти само они имаат ум на светов, а сите друзи сет будали. Кого мисл’ат они да излажат со статиiите во « Право » и друзите ноини, оти македонците сакаат Македонија за македонците? Знеме ниiе многу арну, шчо сакаат они » (За македонцките работи, К. Петков Мисирковъ, 1903 г.)
 86. 86 Профил на Виктор
  Виктор
  Рейтинг: 16 Неутрално

  До коментар [#54] от "Октавиан":

  Разбирате ли, че в Македония няма антибългарска пропаганда? Хора като вас го използват, за да оправдаят своите напълно романтични, националистически идеи за Велика България. Искаме да сме най-близки до вас, но най-близки като равни две братски нации, които се уважават взаимно, уважават езика си, уважават нацията си, уважават историята си. Докато това не се случи, няма шанс у нас да няма антибългарска пропаганда, защото вие сами го правите.

  - Покоiниiо А.А. Ростковцки не iеднаш кажуаше: « бугарите мисл’ат, оти само они имаат ум на светов, а сите друзи сет будали. Кого мисл’ат они да излажат со статиiите во « Право » и друзите ноини, оти македонците сакаат Македонија за македонците? Знеме ниiе многу арну, шчо сакаат они » (За македонцките работи, К. Петков Мисирковъ, 1903 г.)
 87. 87 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 803 Весело

  До коментар [#86] от "Виктор":

  Ех, Париж, Париж, ти земьо македонска ...

 88. 88 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 803 Весело

  До коментар [#86] от "Виктор":

  И у Линклълн намерихте македонски корени :)
  Нали затова сте му вдигнали статуя в Скопие. Смешни сте.

 89. 89 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1063 Весело

  Истински "ПАТРЕОТ И РОДОЛЮП", както биха написали в групата KLETA MAJKA BALGARIJA.

 90. 90 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Разбирам, че образа му е демонзииран и той трябва да До коментар [#76] от "Александър":Не е демонизиран, просто всеки български гражданин плаща всяка година по 11 000 лв от джоба си санкции на Страсбург заради грешки на прокуратурата и прокурорския произвол и грубо нарушение на презумпцията за невинност. А България е загубила над 20 милиарда лева заради мафиотските споразумения на Гешев с ОПГ-та за източване на ДДС , споразумения с Наглите, Недосегаемите , източването на КТБ и евентуални бъдещи милиарди санкции заради съсипани бизнеси и корпоративен рейдинг... а през това време Каскета се хвали как хванал крадени кокошки, буркани , арпаджик и цигари по селата, разказвайки за великите шумкарски подвизи на дедо му Партений и овчарчето Калитко, вместо да си вземе поука от критиките на ЕК, Венецианската комисия, ЛИБЕ и Държавния департамент на САЩ и да се разтуря тая мракобесна сталинска прокуратура
  —цитат от коментар 83 на Kingpin


  Казах ви да спрете да се филмирате. Говориш за презумпция за невинност, а ти обвиняваш без доказателства. Искам да ги докажеш тия 20 милиарда, където сме загубили с линкове и документи, а не да плямпаш пропагандни тези. Не разбирате ли, че вече никой не ви се връзва на умнокрасивите глупости. На площада останаха по 10 човека! Фейковете и внушенията ви нямат никаква юридическа стойност. Да се знае.

 91. 91 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2265 Неутрално

  Това обяснява дървената глава.

 92. 92 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1402 Неутрално

  Хах, ако Гешев е македонец, то аз съм чист викинг 😂 🤣

 93. 93 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 668 Неутрално

  Кой се страхува от Гешев? Престъпниците и националните предатели. Така и трябва.

 94. 94 Профил на pyn
  pyn
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Ла.нар.
  Уволнение, съд и затвор за тоя изрод.
  И всички прокурори след него.

 95. 95 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 1529 Неутрално

  До коментар [#86] от "Виктор":Разбирате ли, че в Македония няма антибългарска пропаганда?
  --------------------------------------------------------

  Това пише в учебниците по история в Македония.

  „Создаваньето на македонскиот народ бил долг процес коj почнал во VIII век пр.н.е.” „Како скитачко племе, Бугарите постоjано го менувале местото на живеенье. Се занимавале со одгледуванье коньи, со лов и ограбуванье.”


  „ Св. Консшаншин – Кирил и неговиот брат св. Мешодиj, во 855 година ja создале словенска азбука наречена глаголица. Глаголицата се состоела од 38 букви. Токму во тоа време во североисточните области на Македониja почнале бугарските напади, па светитие брака морале да ja напуштат Македониja”

  „Прабугарите им припагале на турската етническа група племиньа" „Со Веpcajскиот договор била потврдена поделбата на Македониja мегу Србиja, Грциja,Бугариja и Албаниja. Со тоа била разбиена компакноста на Македониja, бил оневозможен демографскиот, економски, културен и национален развоj на македонскот народ. Македонскиот народ под властта на соседните држави бил подложен на денационализациja и асимилациja.”

 96. 96 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 668 Неутрално

  Разбирам, че образа му е демонзииран и той трябва да До коментар [#76] от "Александър":Не е демонизиран, просто всеки български гражданин плаща всяка година по 11 000 лв от джоба си санкции на Страсбург заради грешки на прокуратурата и прокурорския произвол и грубо нарушение на презумпцията за невинност. А България е загубила над 20 милиарда лева заради мафиотските споразумения на Гешев с ОПГ-та за източване на ДДС , споразумения с Наглите, Недосегаемите , източването на КТБ и евентуални бъдещи милиарди санкции заради съсипани бизнеси и корпоративен рейдинг... а през това време Каскета се хвали как хванал крадени кокошки, буркани , арпаджик и цигари по селата, разказвайки за великите шумкарски подвизи на дедо му Партений и овчарчето Калитко, вместо да си вземе поука от критиките на ЕК, Венецианската комисия, ЛИБЕ и Държавния департамент на САЩ и да се разтуря тая мракобесна сталинска прокуратура
  —цитат от коментар 83 на Kingpin


  Тези цифри са свободни съчинения от селската кръчма. В Европейския съд се оспорват решенията на последната инстанция на българския съд, а не на прокуратурата. Мечтата на престъпниците и националните предатели е да няма прокуратура. Гешев е най-добрия гл. прокурор досега и прави това, което трябва. Абсурдно и глупаво е да му се иска оставка. Но виждаме кой я иска - лица, които треперят за кожата си, поради престъпната си дейност и техните наети слуги.

 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото е на чужд език

 98. 98 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3527 Весело

  Гешеф патреота май мечтай за Солунската митница?

  klimentm
 99. 99 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3527 Весело

  Македонци по майчина линия да си отиват в Македония!

  klimentm
 100. 100 Профил на Ген. Колев
  Ген. Колев
  Рейтинг: 519 Весело

  Каскет от сой съм видите ли, патриот, националист, разбирам ги и международните дела... УАУ. Нечия ПиАр главица е решила да ни промотира Радостта като потомствен патриотин.... Хоули Кау. Тааа, къде беше последното убежище на негодниците??





За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK