Едно наум: Мая Манолова се похвали с рекордни гледания в "Тик-ток"

Едно наум: Мая Манолова се похвали с рекордни гледания в "Тик-ток"


"Едно наум" е рубрика на "Дневник", в която публикуваме прессъобщения, откъси от материали, изказвания и други текстове и материали, които трябва да се четат с едно наум.


Председателят на "Изправи се.БГ" Мая Манолова се похвали с рекордни гледания на видеата й в социалната мрежа "Тик-ток". Пуснатото преди три дни видео от разбития път между Русе и Кубрат е достигнало 97 хил. гледания. "След като Манолова отиде на място и "Изправи се.БГ" подкрепи хората в протеста им заради забавянето на ремонт с 10 години, ремонтните дейности започнаха", написа тя на сайта на гражданската платформа.


В съобщението се твърди, че Манолова е първият български политик, който има "Тик-ток", профилът й там е създаден на 23 декември 2020 г.
Бившият омбудсман ще се яви на парламентарните избори на 4 април в коалиция с организаторите на протестите от т.нар. Отровно трио, която Централната избирателна коалиция регистрира с името "Изправи се! Мутри вън". Според последното проучване на "Алфа рисърч" платформата на Мая Манолова запазва шансове за представителство в парламента с подкрепа от 4.9%. По данни на "Галъп", в които обаче липсва избирателната активност, коалицията "Изправи се.БГ"/"Отровното трио" печели 4.5% от потенциалните гласуващи.


"Тик-ток" е социална мрежа за споделяне на видеа, собственост на китайската компания ByteDance. Платформата се използва за създаване на кратки видеоклипове - между петнадесет секунди и минута. Тя е достъпна за цял свят от 2018 г. Мрежата има 800 млн. активни потребители, като 41% от тях са на възраст между 16 и 24 години. 94% ползват приложението всеки ден.


На 3 август 2020 г. президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши да я забрани в САЩ заради връзките ѝ с китайската власт, ако преговорите за компанията да бъде купена от "Майкрософт" или друга "много американска" компания се провалят. На 6 август Тръмп подписа две изпълнителни заповеди за забрана на действието на "Тик-Ток" и "Уичат" след 45 дни - те обаче бяха отхвърлени от американски съдилища.


Ето пълния текст на съобщението:


Рекорден брой гледания достигна едно от видеата на председателя на Гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова в социалната мрежа Тик-ток.


Над 90 хил. гледания само за два дни достигна видеото от разбития път между Русе и Кубрат. След като Манолова отиде на място и "Изправи се.БГ" подкрепи хората в протеста им заради забавянето на ремонт с 10 години, ремонтните дейности започнаха.


На следващо място, с над 87 хил. гледания, е поздравът на Манолова за Нова година. В него тя пожелава "една година без Ковид и без Борисов".


Със 71 хил. гледания е откъс от общественото обсъждане за кариерата за инертни материали в село Първенец. След обсъждането екологичната оценка беше върната, а процедурата за кариерата - спряна.


Припомняме, че Мая Манолова е първият български политик, който има Тик-ток. Профилът бе създаден на 23 декември 2020 г.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK