Едно наум: "Турски поток", протестите и Божков липсват в доклада на ДАНС за 2020 г.

Нахлуването на въоръжени служители на прокуратурата явно не е проблем на националната сигурност според ДАНС, защото липсва в годишния й доклад

© Юлия Лазарова

Нахлуването на въоръжени служители на прокуратурата явно не е проблем на националната сигурност според ДАНС, защото липсва в годишния й доклад"Едно наум" е рубрика на "Дневник", в която публикуваме прессъобщения, откъси от материали, изказвания и други текстове, които трябва да се четат с едно наум.


Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) публикува годишния си доклад за 2020 г., подписан с дата 1 март 2021 г. от бившия й вече председател Димитър Георгиев, който беше уволнен заради демонстрация на нежелание да работи със служебния кабинет и заради съмнения в политическа пристрастност. В документа от 50 страници агенцията, която по закон е подчинена пряко на министър-председателя, отчита успешна дейност през изминалата година.


Макар че в доклада й се посочва, че мисията й е да не допуска посегателства върху демократичното функциониране на държавата и гражданските институции, агентите й не са открили нито една злоупотреба по високите етажи на властта. Впрочем това е практиката на тази служба, откакто е създадена - да не забравяме, че тя пропусна източването на КТБ. Така явно в ДАНС разбират ценностите, в които се кълнат: професионализъм, отговорност и безпристрастност, лоялност и интегритет, екипност, приемственост, лидерство.
Какво има и какво липсва в доклада за 2020 г.?


Голямата гордост на службата е противодействието на руските шпиони. По този въпрос в доклада пише:


"Като конкретни резултати през 2020 г. от противодействието на чужди специални служби в рамките на цялостния междуинституционален механизъм могат да бъдат посочени: пресичане на целенасочените опити на дипломат от посолството на Руската федерация и служител от Търговското представителство за нерегламентирано придобиване на информация, представляваща държавна тайна, свързана с избирателния процес в България и развитието на енергетиката и енергийната сигурност. За тези действия Прокуратурата на Република България е образувала досъдебни производства за престъпление по чл. 104, ал. 1 от Наказателния кодекс."


Газопроводът "Турски поток" очевидно не попада в графата за шпионаж във връзка с енергийната сигурност. За него в доклада се казва точно обратното:


"Финализирането на основните дейности за разширяване на газопреносната инфраструктура на територията на България от българо-турската граница до българо-сръбската граница спомага за реализиране на стратегическата цел за позициониране на страната ни като един от основните центрове за логистична свързаност на Европа с производители на природен газ."


Дума не става и за проекта АЕЦ "Белене", в който продължават да потъват пари на данъкоплатците.


В доклада липсват и незаконните трансплантации на чужденци в правителствената болница, за които ДАНС е получила информация в началото на 2020 г. Вместо с това агенцията се е занимавала с: "традиционни предизвикателства като: задълбочаващ се кадрови дефицит в почти всички сектори на здравната система; непропорционално териториално разпределение на общопрактикуващи лекари и специалисти; дефицити в материалното обезпечаване на лечебни заведения; прилагане на схеми за нерегламентирано усвояване на средства от Националната здравноосигурителна каса; прилагане на схеми за получаване на неследващи се пенсии и обезщетения за нетрудоспособност; затруднено предоставяне на спешни медицински услуги и др.".


Заплаха според агентите е т.нар. дипломация на маските:


"През 2020 г. пандемията от COVID-19 и форсираната дигитализация на множество работни процеси и дейности във връзка с нея предоставя допълнителни възможности за провеждане на хибридни операции, като разпространението на дезинформация достига изключително широки мащаби и интензивност. В създалата се обстановка значително по-активно са прилагани и инструментите на т.нар. мека сила, която включва и подходи, придобили популярност като "дипломация на маските" с геополитически компонент."


Друга знакова липса в доклада са скандалите около Българска банка за развитие (ББР). За нея няма и дума. Иначе ДАНС отчита, че защитата на финансовата сигурност е сред водещите й приоритети:


"През 2020 г. българската финансова система запазва относителна стабилност и устойчивост, банковият сектор продължава да поддържа висока ликвидност и добра капиталова адекватност. Благоприятстваща за тези процеси роля има успешното присъединяване на страната към валутния механизъм ERM II и Банковия съюз. Извънредната ситуация, породена от разпространението на COVID-19, ускорява дигитализацията в банковия и небанковия финансов сектор, което създава допълнителна уязвимост за възможни посегателства срещу информация и финансови средства."


2020 г. беше годината на мащабните антиправителствени протести, но само ДАНС не е забелязала това, тъй като думата "протест" не присъства в годишния й доклад. В същото време именно тя е подслушвала президента Румен Радев според обяснението на прокуратурата. По този въпрос в доклада също няма нищо, както няма и за нахлуването на прокурорите в президентството на 9 юли м.г. Това очевидно не е риск за националната сигурност според службата.


Нито една дума няма и за Васил Божков, срещу когото именно миналата година бяха повдигнати обвинения от целия Наказателен кодекс, включително престъпления против републиката, а според бившите управляващи и прокуратурата той е финансирал протестиращи. Твърденията му, че е подкупвал хора от правителството и че е теглил кеш милиони от банка, също не вълнуват финансовото разузнаване, което е част от ДАНС.


Не се споменават и разработки срещу хора от протеста, които прокуратурата е подслушвала с мотива, че са терористична заплаха. ДАНС не е установила такава терористична заплаха, видно от доклада й.


За сметка на това историческият спор Македония присъства в доклада - явно като важен елемент на националната сигурност:


"През 2020 г. се активизират действията на някои чужди специални служби като част от комплексни усилия за маргинализиране на български позиции в областта на външната политика, свързани с отстояване на националните ни интереси по линия на държавнотворчески елемент, какъвто е езикът, както и по отношение на историята и културата ни. Продължава активността за подпомагане асимилационната политика спрямо български общности зад граница в съответствие с чужди национални доктрини."


ДАНС опровергава бившия премиер Бойко Борисов за опасността от "страховит натиск" от бежанци по границите, както той плашеше в началото на май:


"Миграционният натиск към България остава на относително ниски нива въпреки известното увеличаване спрямо предходната година. Вероятна причина за това е свързаното с пандемията желание на мигрантите да напускат пренаселените лагери в транзитни държави, където рискът от заразяване е по-висок. Продължава тенденцията задържаните незаконни мигранти, включително кандидатствалите и получили закрила у нас, да не желаят трайно установяване в страната. Предлаганите им програми и споразумения за интеграция не предизвикват значим интерес, като преобладаващата част от тях разглеждат България само като транзитен пункт."


Не може да се отрече, че в доклада си агенцията изброява и проблеми, за които управляващите не правят нищо години наред:


- "социално напрежение сред заетите във въгледобивния сектор основно поради изискванията на европейските регулации за минимизиране употребата на изкопаеми горива в средносрочен план и предизвикателствата, свързани с бъдещото развитие на въгледобивните региони"


- "продължаващи случаи на промишлено замърсяване на въздух, води и почви, които периодично провокират прояви на социално недоволство"


- "поредно изтичане на дренажни води от хвостохранилища изостря общественото внимание към дългогодишните проблеми със замърсяването на реки и почви от закрити или действащи съоръжения за съхранение на минни отпадъци"


- "дефицити при контрола върху вноса на отпадъци и последващото им третиране у нас за горивни, преработвателни и други цели"


- "продължава неправомерното изхвърляне на битови отпадъци в закрити, но нерекултивирани сметища"


- "продължават случаите на неправомерно, продължително съхранение на опасни вещества на територията на предприятия с преустановено производство"


- "вследствие амортизираната водопреносна мрежа и честите аварии отделни оператори по водоснабдяване и канализация отчитат загуба на вода над 70%, което създава рискове в средносрочен план предвид климатичните промени. Критичното понижаване на водните количества в някои комплексно значими язовири, в комбинация с други фактори, налага въвеждането в отделни райони на страната на режим на водоподаването както за питейно-битови, така и за напоителни и промишлени нужди"


- "запазва се незаконната практика за внос и употреба на забранени в ЕС препарати за растителна защита, с което се обвързва и високата заболеваемост и смъртност сред пчелите".


Предстои да видим дали следващият парламент ще приеме този доклад за "добре свършена работа".


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (45)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4525 Неутрално

  Всичко това е много, много лошо. Меко казано!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1519 Неутрално

  Хакнатите пръскачки и детски център Биберон - наша гордост и дръзновение.

 3. 3 Профил на Боян Баянов
  Боян Баянов
  Рейтинг: 1647 Неутрално

  „Турски поток“ е част от санкциите, които г-н Бойко Борисов
  еднолично наложи на Русия:

  1.Излови всички руски шпиони;
  2.Задължи „Газпром“ да си построят транзитния тръбопровод от
  Турция до Сърбия, като ги застави да им плати 2,6 млрд. лв.;
  3.Задължи руснаците да не ни плащат транзитните такси от съществуващия газопровод за Турция в размерна за 1,1 млрд. долара за десетгодишен период;
  4.Задължи руската рафинерия до Бургас да е губеща и да не плаща дънък печаба в България.

 4. 4 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3325 Весело

  То ясно, ама аз са чуда ...

  Що за мозък трябва да е другарат изчушкан с шут отпускар, за да спретне такъв доклад за пред Парламента точно един месец преди изборите?
  Когато и на слепите кучки беше ясно накъде вървят работите - той явно твърдо е вЕрвал, че Баце пак ще кондукатори!

  Ми как да не го изволниш такъф моменталически?!!

  И са сетИх за един дрът ...

  Отива един на врачка. Чука на вратата, а отвътре се чува"Кой е?".
  Той веднага се връцнал и си тръгнал ...

  Та и нашата "врачка" се оказа такава ...
  Сиганска, жалка история!

 5. 5 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3855 Неутрално

  До коментар [#2] от "spiegel":

  Пръскачките и близалките носят зловещия отпечатък на тандема Путин-Сорос, така че не се броят.

  Иначе се радвам, че "агентите й не са открили нито една злоупотреба по високите етажи на властта."

  Какво по-хубаво от това - власт, чиста като сълза.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 6. 6 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4816 Неутрално

  Служителите на нашия ДАНС танцуват по свирката на Доган!

 7. 7 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 593 Неутрално

  Не сме и очаквали друго!ДАНС е нещо, като филиал на управлението на Борисов а не служба, която да защитава всички нас!
  А, бе - нещо - каквото беше Работническо дело за БКП!

 8. 8 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2464 Неутрално

  Пропуснали са хората, по навик или пък още работят, работят, работят. Навикът е втора природа, а обясненията на бившия шеф изяснява каква работа са вършили и за чий интерес.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 9. 9 Профил на arrogantbastard
  arrogantbastard
  Рейтинг: 108 Весело

  "продължава неправомерното изхвърляне на битови отпадъци....." - не знаех, че и т'ва е грижа на данс. Ашколсун дебелосерковци безполезни!

  Ain't no thing like me, except me!
 10. 10 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3325 Весело

  "продължава неправомерното изхвърляне на битови отпадъци....." - не знаех, че и т'ва е грижа на данс. Ашколсун дебелосерковци безполезни!
  —цитат от коментар 9 на arrogantbastard


  Ми следят сутрешните блокове, за да са информирани, бе!

  Вие какво сте очаквали?
  Преди време пак изтече някакъв техен "анализ", който си беше сбириток от "изрезки от вестници". По времето на Цветанът на мисълта, кога "завеждаше Сигурността", беше ...

  Ми т'ва е палажението!
  Сито и "престижно" местенце, синекура, където се сбраха като утайка разни селски милиционери и техните шуробаджанаци и баджаначки ...

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2512 Неутрално

  А,........ какви теми може да има ?? Ами всеки може да оглави разузнаването тогава !! Коли , мацки , пари ........дори и Божков няма , а това е основния заговор срещу република България !? Някой може ли да обясни за какво служат такива четива ?? :) За една причина се сещам

 13. 13 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 2328 Весело

  До коментар [#5] от "Norman Granz":

  Аз не мога да разбера. Ма нали Българско лято, ма нали Маями, протестърски партии сте едно? Кой кой кой ще ви даде парииии? Не рипайте срещу другаря Бошкув да не отидете на Българско лято...
  #Бъдете здрави!

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 14. 14 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 2328 Весело

  Данс манс всичко вече се командва от пролетариата тъй че въпросите с коленичене и челобитие пред дондуков 2

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 15. 15 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7201 Неутрално

  Че какво друго са писали тогава в този доклад. То друго няма, а може и доклад да няма.

 16. 16 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3855 Неутрално

  До коментар [#9] от "arrogantbastard":

  “... не знаех, че и т'ва е грижа на данс. Ашколсун дебелосерковци безполезни!”

  Ами ракиените казани и бибероните да не са грижа но онова с каскета?!

  Маркират дейност, вместо да се захванат с истинските престъпници в държавата.

  Щото може да се окаже, че са им наематели...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 17. 17 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3855 Неутрално

  Най-дълбочинната реформа трябва да е в сигурността. Трябва да се разформироват службите за сигурност, а хората да минат през проверка за лоялност. Голям длъжник на обществото е министърът на енергетиката. По странен начин мълчи този човек. Как така не може да намери документ за „Балкански поток“. Такъв отговор е невъзможен. Под такива прикрития не може да се защитават русите интереси Има хора, които могaт да свършат такава реформа - Атанас Атанасов, Николай Радулов.

  - Иван Костов

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 18. 18 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1536 Неутрално

  Две на ум:
  Нито дума за противодействие на турски, английски, американски, холандски, френски шпиони и мрежи. Сякаш ги няма. А те видимо и публично си действат. Само ДАНС не забелязва това.
  Народното събрание не може да приема такъв доклад.
  ДАНС трябва да се разформирова и де се изграждат нови служби, които ще защитават демокрацията и конституционния ред без никакъв слугинаж!
  !

 19. 19 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 976 Неутрално

  То ясно, ама аз са чуда ...Що за мозък трябва да е другарат изчушкан с шут отпускар, за да спретне такъв доклад за пред Парламента точно един месец преди изборите?Когато и на слепите кучки беше ясно накъде вървят работите - той явно твърдо е вЕрвал, че Баце пак ще кондукатори!Ми как да не го изволниш такъф моменталически?!!И са сетИх за един дрът ...Отива един на врачка. Чука на вратата, а отвътре се чува"Кой е?".Той веднага се връцнал и си тръгнал ...Та и нашата "врачка" се оказа такава ... Сиганска, жалка история!
  —цитат от коментар 4 на xm...

  Припомняне :
  "Турската сделка за тока зацикли
  Галина Александрова
  от Галина Александрова
  8 май 1999

  Подписването на договорите за износ на електроенергия срещу изграждането на каскада “Горна Арда” и строеж на пътища се отлага, съобщи неотдавна зам.-председателят на Комитета по енергетика Станчо Андреев. Вината за това била в НЕК и турската електроенергийна компания ТЕАШ, които не могли да се споразумеят за условията по експорта на електричеството. Оттук закъсали и преговорите с “Джейлан”, тъй като в споразумението, което подписаха миналата есен Иван Костов и Месут Йълмаз, строителството е обвързано с износа. И досега не е ясно защо. Сделката трябваше да бъде документирана в три договора: между НЕК и ТЕАШ - за дългосрочен износ на електроенергия, между “Джейлан” и НЕК - за създаване на смесено дружество за изграждане на “Горна Арда”, и между “Джейлан” и фирма “Автомагистрали” - за строеж на магистралната отсечка Оризово - Капитан Андреево. Според записаните в спогодбата срокове това трябваше да стане до 4 април
  Понеже Костов пак съветваше днес по БТВ и това , което припомням е пак от в."Капитал ":
  Отношенията Турция - България влизат във фризера
  Димитър Пеев
  от Димитър Пеев
  24 ноември 2000

  Някога бившият вече турски премиер Месут Йълмаз беше нарекъл българския си партньор Иван Костов сърдечен приятел. Костов отвръщаше на комплиментите с широка усмивка. Това са почти забравени епизоди особено откакто Йълмаз подаде оставка след обвинения в корупция. Желанието на българския премиер да се дистанцира от съпартиеца си (с когото членуват в Европейската народна партия) не е декларирано публично, макар че иначе е разбираемо. Това, че правителството се бе хванало като удавник за сламката “Джейлан”, фирма, която не криеше близостта си с Йълмаз, а днес е само един от обектите за корупционните скандали в Турция, още повече усложнява маньовъра на премиера. На всичкото отгоре близкият до Отечествената партия на Йълмаз турски вестник “Сабах” в неделя обвини българските тайни служби, че са се опитали да убият временно управляващия турското консулство в Бургас Мехмед Коза. “Задава се краят на медения месец в отношенията между двете страни”, цитира вестникът турския посланик у нас Тахсин Бурджуоглу, който по-късно отрече да е казвал такова нещо. Може би за това беше извикан посланикът ни в Анкара Стоян Сталев, за което се разбра единствено по откраднатата му лимузина. "
  Нека помним , за да не се оставяме да ни носи течението .......
  И герберастите понякога имаме памет .....

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1914 Неутрално

  Няма нищо за чекмеджетата на Борисов,нито за кражбите на злато от Златанов и открадване на фирмата му от прокуратурата в "Осемте джуджета" , опита за отравяне на Гебрев и опита на Герб да му открадне Дунарит.

 22. 22 Профил на serenalipuma
  serenalipuma
  Рейтинг: 212 Неутрално

  Турският поток е единствената що годе заслуга на ББ. Е, не компенсира огромните щети, дето нанесе със спирането на три енергийни проекта и полетите над Черно море по заповед на Биг Шеф, ама все е нещичко. Заради което му спретнаха цветна революция лайт. И катунар-вождовете се намърдаха в парламента..

 23. 23 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 625 Неутрално

  полиция - полиции
  ко? не!

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  Тези когато и да ги закрият, все ще е безкрайно късно. Нищо смислено не вършат освен да слугуват на властта срещу тлъсти заплати и придобивки.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 26. 26 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2203 Весело

  "Макар че в доклада й се посочва, че мисията й е да не допуска посегателства върху демократичното функциониране на държавата и гражданските институции, агентите й не са открили нито една злоупотреба по високите етажи на властта."

  Ето, казаха ли ви го, че корупцията е само усещане, а всъщност я няма рИално? Повече да няма хър-мър. Разотивайте се.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 27. 27 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2512 Неутрално

  Разпускане на службите и прокуратурата ... Трябва да се мине през това , а затова е необходимо мнозинство от 160 , тоест БСП !

 28. 28 Профил на wkk57607068
  wkk57607068
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#11] от "Мангалица":

  От написаното от теб се разбира, че българският е много труден език. Въпросът е как с това петокласно образование си взел шофьорска книжка. Всъщност, за привърженик на Борисов дори добре пишеш.

 29. 29 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 1089 Неутрално

  До коментар [#14] от "Мултикултиджендър-Ариец":

  Докладът е за миналата година бе, герберуха пеевска... и е с подписа на "болния" пикльо...

  Всичко са "проспали"... и 700 милиона на Божков и навеждането пред Путин и финансовите машинации на Шиши...

  Такива не са за уволнение, а за съд...

 30. 30 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2738 Неутрално

  Докладът бил стерилизиран. Скоро ще стерилизират и ДАНС.

 31. 31 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1738 Неутрално

  Руски шпиони са тези, които са скрили някъде, в някое шкафче може би, договора или каквото е там — меморандум, пътна карта, сключен между България и Газпром за строежа на руско-турския поток.

 32. 32 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 625 Весело

  това интервю кърти, министерството на секса и държавата на професионалните проститутко-мижитурки :)
  https://www.facebook.com/watch/?v=589851888719503

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 33. 33 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 1089 Неутрално

  Т.е. оказва се ,че ДАНС правят всичко това дето не им е работа.

 34. 34 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 1980 Неутрално

  Докладът на дансаджиите не се докосва изобщо до Бочко и Шиши. Може би догодина ще има пробив в това отношение...

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 36. 36 Профил на Emil Lambev
  Emil Lambev
  Рейтинг: 32 Неутрално

  Вие от Дневник за кого работите ?
  Твърденията му, че е подкупвал хора от правителството и че е теглил кеш милиони от банка, също не вълнуват финансовото разузнаване, което е част от ДАНС
  Васил Божков не е подкупвал,а са го рекетирали.
  Има голяма разлика.
  Подкупване е да дадете пари на някой да ви свърши работа.
  Рекет е този някой да ви иска пари иначе ще ви счупи зъбите и вие от страх да му дадете и аз да кажа,че сте го подкупвали.
  Илчовски нали ви каза как става работата.

 37. 37 Профил на Emil Lambev
  Emil Lambev
  Рейтинг: 32 Неутрално

  Вие от Дневник за кого работите ? Твърденията му, че е подкупвал хора от правителството и че е теглил кеш милиони от банка, също не вълнуват финансовото разузнаване, което е част от ДАНС. Васил Божков не е подкупвал,а са го рекетирали. Има голяма разлика. Подкупване е да дадете пари на някой да ви свърши работа. Рекет е този някой да ви иска пари иначе ще ви счупи зъбите и вие от страх да му дадете и аз да кажа,че сте го подкупвали. Илчовски нали ви каза как става работата.

 38. 38 Профил на balkan_panda
  balkan_panda
  Рейтинг: 64 Неутрално

  Аа, нищоправене, седят си по регионите и си пият кафето с местните лоялни на властта бизнесмени. Записват си вицове и клюки за тоя, оня. А после шефовете им горе анализират в доклади тия глупости.

 39. 39 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1350 Неутрално

  Само като си помислим, че издържаме всякакви напълно безполезни организации, като ДАНС, ГДБОП, няколко разузнавания, агенции, НСО, чиновници и прокуратура, а те не само че не си вършат работата, но дори ни усложняват живота по всички възможно за тях начини.
  Тъжна картина и дава видимо за всеки обяснение, защо сме на опашката по стандарт на живот, като това в никой случай не се отнася за служителите в тези служби.

 40. 40 Профил на the_librarian
  the_librarian
  Рейтинг: 590 Весело

  Ха... а да не са открили злоупотребата на кабинета Костов, довела до застрояването на Буджака от дебелосери комунистически боклуци като "съиздателя" Прикопов?
  —цитат от коментар 24 на Mike Crazy


  Ами дори и това не са направили, всъщност. Защото нали банкянския тигър обеща да прави "пълна ревизия на приватизацията". Ама нещо и тази лакърдия отече в канала, като всичко казано от трипапския гальовник - менискусовед.

 41. 41 Профил на Dimitar Kunev
  Dimitar Kunev
  Рейтинг: 866 Неутрално

  САЩ се интересуват 0 % от интересите на Българско, от равнището на корупция, от успеха ни. Те целят единствено да вредят на Русия, т.е. да спрат "Балкански поток". Т.нар. "санкции" Магнитски имат тази и само тази цел: да се ударят спонсори на ГЕРБ, ДПС и БСП, които са за газопровода. Ако Слави също тръгне срещу "Балкански поток", ще остане с черна следа в българската история. За ДБ е ясно, те са непоправимо небългарска партия. "Балкански поток" прави Българско възлова сила в енергениката, иначе сме колониално джудже, какъвто и е сценарият на САЩ.

 42. 42 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1838 Неутрално

  И ДАнС са обикновенна гербаджийска бухалка. Частниците се контролираха чрез НАП - з нещо не му харесва на куцото шкафче, а ревизия. Дуржавните служители от ДАНС. А надигне някой глава, а еа му отнели достъпа до класифицирана информация и сбогом.

 43. 43 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1838 Неутрално

  До коментар [#40] от "the_librarian":

  Д ви светна и двамцата:
  1. По времето на Костов нямаше ДАНС имаше НСС с доста по-ограничени правомощия.
  2. По времето на Костов НСС разкри далавери на Бакърджиев, Бонев и Бисеров ( БББ) и те бяха разкарани.
  3. По времето на Костов НСС разкри дейностт на руските мафиоти на територията на България и те бяха подгонени.
  4. По времето на Атанас Атанасов, служителките в ДАНС не ходеха на работа с прокъсани джинси или по бюстиета, а мъжете по тениски и къси гащи.

 44. 44 Профил на Ivaylo Konstantinov
  Ivaylo Konstantinov
  Рейтинг: 39 Неутрално

  Две хиляди трътляци в ДАНС да сътворят тези глупости.

 45. 45 Профил на Чар ли
  Чар ли
  Рейтинг: 35 Неутрално

  До коментар [#41] от "Dimitar Kunev":
  "Балкански поток" прави Българско възлова сила в енергениката, иначе сме колониално джудже,''
  "Златна мисъл". Не подлежи на коментар.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK