Едно наум: Депутатът от ДПС Хамид Хамид е заедно с Гешев в САЩ

Хамид Хамид се вижда в лявата част на снимката.

© Кацпер Плажински, Туитър

Хамид Хамид се вижда в лявата част на снимката."Едно наум" е рубрика, в която "Дневник" публикува прессъобщения, откъси от текстове, изказвания и фото- и видеоматериали, които трябва да се четат или гледат с едно наум.


След снимката, на която се вижда как главният прокурор Иван Гешев се прегръща с Пийт Сешънс, конгресмен от крайно дясното крило на Републиканската партия, се появи още интересен детайл от посещението му в САЩ. В пост в "Туитър" полският политик Кацпер Плажински публикува снимки от конференцията, на която е обсъждана руската агресия в Украйна.


Едно наум: Депутатът от ДПС Хамид Хамид е заедно с Гешев в САЩ

© Кацпер Плажински, Туитър
На две от тях се вижда човек, който изглежда точно като депутатът от ДПС Хамид Хамид. На едната снимка, която е обща с всички участници, Хамид е през двама души от Гешев (вторият вдясно на дамата в червено на последния ред), а на друга - седи до него на масата. Прокуратурата също разпространи снимки от тази конференция, но на тях няма кадър, в който да се вижда Хамид.


Депутати потвърдиха пред "Дневник", че Хамид е на посещение в САЩ, но повече детайли не са известни. Официална информация за визитата на депутата от ДПС няма. "Дневник" изпрати въпроси до пресцентъра на движението, на които до редакцонното приключване на текста нямаше отговор.


"Дневник" попита Сийка Милева, говорител на главния прокурор, да даде подробности за конференцията и дали е имало други представители от българска страна. Милева отговори: "Не мога да коментирам. В съобщението е описано достатъчно подробно всичко. Тази тема е достатъчно преекспонирана. Не можем да отговаряме за други представители на България, а само за г-н Гешев. Ако искате, задайте си въпросите писмено."


Едно наум: Депутатът от ДПС Хамид Хамид е заедно с Гешев в САЩ

© Кацпер Плажински, Туитър


Кой е Хамид Хамид


Хамид Хамид е депутат от Бургас, юрист по образование. В последните няколко години той се издигна в ръководството на ДПС до заместник-председателско място. В последните няколко парламента е един от яростните защитници на санкционирания за корупция по закона "Магнитски" негов колега Делян Пеевски. Хамид е и един от противниците на идеята, че главният прокурор Иван Гешев трябва да подаде оставка.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK