Едно наум: Посегателство срещу председателя на ДПС е посегателство срещу ДПС

Ахмед Доган (вляво) и Мустафа Карадайъ

© NA

Ахмед Доган (вляво) и Мустафа Карадайъ"Едно наум" е рубрика, в която "Дневник" публикува прессъобщения, откъси от текстове, изказвания и фото- и видеоматериали, които трябва да се четат или гледат с едно наум.


Днес на сайта на ДПС беше публикувано прессъобщение със следното съдържание:


Всяко посегателство срещу председателя на ДПС е посегателство срещу ДПС и неговите избиратели. Това заяви почетният председател на Движението д-р Ахмед Доган в специално послание към депесарите. То бе прочетено от зам.-председателя на НС Филиз Хюсменова пред многохилядното множество в с. Медовец, където ДПС отбеляза годишнина от Майските събития през 1989 г. и почете героите на демокрацията по време на т.нар. "възродителен процес".
"ДПС трябва да устои на политическите обрати на времето! А нашият председател г-н Мустафа Карадайъ да продължава да ни представлява уверено, разумно и перспективно", категоричен бе д-р Ахмед Доган.


От текста не се разбира за какви посегателства говори Доган. Неподписана публикация в сайта на "24 часа" тълкува съобщението като желание да се разсеят слухове, че в ДПС може да се готвят промени. Те се появили след като в началото на месеца пресцентърът цитира честитка от Доган към Карадайъ по сучай рождения му ден, в която му пожелава да намери Мярата. Последвало отсъствие на Карадайъ от възпоменателния събор на Демир Баба теке миналия уикенд, което също било разчетено като знак за някакво състресение, доколкото партиен лидер не е пропускал в годините от това събитие. Наблюдатели на вътрешнопартийния живот забелязали също, че на концерта на Лили Иванова почетният и действащият председател седели далеч един от друг.


Запознати, на които "24 часа" се позовава тълкуват, че фактът, че писмото на Доган е прочетено от Филиз Хюсменова, идва да успокои свои и чужди, че "ДПС ще устои на политическите обрати" начело със своя водач Мустафа Карадайъ.


Читател на "Дневник" в коментарите под тази статия отбелязва и казаното в записа от петчасовото партийно съвещание на "Продължаваме промяната", разпространен вчера. Точните думи на депутата Настимир Ананиев са: "На Карадайъ ще му сменят главата до следващите 4-5 седмици, ще има нов председател на ДПС".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK