Цитат на деня: "Възраждане" се държи като "Атака" от "АлиЕкспрес"

Кристиан Вигенин, БСП

© Георги Кожухаров

Кристиан Вигенин, БСПАз ви призовавам да бъдем достатъчно сериозни, защото въпросът с националната сигурност стои на първо място и с оглед на това да се опитваме да търсим разумните решения, а не политически дивиденти, говорейки, лъжи, глупости, страхове, за които няма основания. Държите се като някаква "Атака" от "АлиЕкспрес".


Това каза депутатът от БСП Кристиан Вигенин на парламентарната група на "Възраждане". Поводът е предложение от проруската националистическа формация (което парламентът отхвърли) за прекратяване на сътрудничеството между България и САЩ в областта на отбраната. Сред възраженията на "Възраждане" са, че за базите си в България САЩ не плаща наем.

"Толкова глупости се чуха в този дебат, че не мога да си представя, че по такава сериозна тема може да се говори по този начин. За съжаление, както много често правите, важните теми така ги поставяте и защитавате, че накрая ги обезсмисляте", обобщи Вигенин.


"Един от основните аргументи беше, че не ни плащат. Тоест, ако ни плащат, нямате против базите, нали така", каза Вигенин на "Възраждане". Определи като несериозно внушението на "Възраждане" и че щом Съединените щати имат бази в България, и България трябва да има в САЩ.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK