Сара Пейлин и Бойко Борисов

Въпросът е кой е Джон Маккейн за софийския кмет

"Убила съм повече животни, отколкото Обама е ял топли ястия." Това е едно от типичните изказвания на Сара Пейлин, мечтата на всеки мъж в критична възраст и надеждата на американските десни. "Имам спортно сърце. Това е нещо като големите женски гърди, отначало е хубаво да ги имаш, но после изискват грижи." Това пък е едно от типичните изискани твърдения на Бойко Борисов, надеждата на българското дясно.


От седмици се чудя дали да напиша статия под заглавие "Бойко Борисов, българската Сара Пейлин" или "Сара Пейлин, американският Бойко Борисов". И двете работят еднакво добре. Така и не можах да реша. Причината е в тяхната идентичност. Е, единият иска да стане втори човек в първата държава, вторият иска да стане първи човек в последната държава, но това са нюанси. Останалото е еднояйчно подобие.


И двамата се появиха изневиделица. И двамата не се разделят с огнестрелното си оръжие, и двамата имат еднакво безупречен международен опит. И двамата не слизат от кориците на списанията. И двамата са въплъщение на национална мечта. Като казвам въплъщение на национална мечта, имам предвид национална мечта, изразена с плът. Човешка плът. Желана плът. Плът, отвъд която разумът на гражданина не намира особен смисъл да се задълбочава.
Американските десни много са го закъсали. Непопулярна война, ипотечна криза, всички ги мразят, смятат ги за безполезни, нафукани, откъснати от избирателя и на всичко отгоре навлякоха на страната и омразата на останалия свят. Те са го докарали до положението на българските десни. Само дето едните са още на власт, другите не са. Но и едните, и другите си търсеха донор.


Не финансов донор, а някой, който да им дари спортно сърце и сочни устни, с които да омаят избирателя. Американските десни са бързи, смели и сръчни. Щом надушиха Сара Пейлин, веднага я дръпнаха и я сложиха в центъра на сцената. Българските десни са бавни, плахи и неловки. Трябваха им години, за да кандисат на трансплантацията на спортното сърце. След като опитаха различни полове и възрастови групи, накрая са на път да кандисат.


Донякъде. Ние всичко правим донякъде, защото не сме елементарни хора като американците. Имаме хилядолетна култура, много пластове и напластявания, градове като Стара Загора на по осем хиляди години, истински европейци сме, нормално е да правим нещата на степени и с нюанси. Американците са културно необременени хора, не се колебаят. Но и това е детайл, който не засяга дълбоките сходства между бившия спортист и бившия спортен коментатор. Между кмета и кметицата.


Ако трябва да си говорим като възрастни хора, редно е да признаем, че става дума за секс. За национален еротичен копнеж. Според едно допитване в Англия много мъже са крайно ентусиазирани от Сара Пейлин, защото я виждат като архетип на перфектната делова и семейна жена, която всеки миг би могла да направи нещо изключително неприлично. Или както подхвърли един коментатор, тя има нещо от синдрома на неприличната библиотекарка.


Никой не се вълнува от нейните политически възгледи или професионален опит. Тя е по-скоро потаен репродуктивен блян на потиснатия мъж. И, разбира се, мечта за всяка жена, която иска да бъде подобен блян. Избирателят вероятно съзира в Сара възможността тя да превърне всеки мъж в Моника Левински. Колко ли овални сънища ще изсънува американският избирател! Вероятно толкова, колкото българският избирател и избирателка сънува за Бойко.


Бойко е напред по някои въпроси като промяната на климата например, което не е странно, в крайна сметка Сара Пейлин е завършила журналистика в треторазряден университет, докато Бойко е доктор на науките. Тия неща обаче си остават странични подробности. Важното е, че кметът Борисов и кметицата Пейлин делят един ген, който ги прави неустоими за една четвърт от населението. А за да спечелиш изборите, трябва ти блянът на около една четвърт от населението.


Различни партии, явно объркани от разни вишисти, които им пълнят главите с глупости, си мислят, че избори се печелят с политически програми или управленски умения. Истината е много по-различна. Избори се печелят с далеч по-нечленоразделни неща. С въздишка, с устни, със запотено тяло (не от работа), с грим под привидно строгите очила, с червило и с умението да възбудиш спарените фантазии на избирателите.


И с увереност. В крайна сметка избори се печелят чрез колебаещи се избиратели. А когато човек се колебае, той копнее за някого, който е уверен в онова, което прави, дори и да не знае какво точно прави. Какъвто, изглежда, е случаят с кмета и кметицата.


Българи и американци сега споделят сходна съдба. Не ни обичат. Европейците не ни обичат. И ние като тях имаме нужда от промяна, от нещо ново, което да е просто различно от досегашното. Затова американците полудяха по Обама, защото е различен. Затова сега полудяват по Сара Пейлин, защото е различна. Но нейното различие има ухание на националната мечта. Всички знаем за американската мечта.


Тя е нещо като g-spot, откриеш ли я и си вътре. Крайно несправедливо е обаче да си мислим, че само американците си имат своя национална мечта. Те може да си имат мечта и за това кой я въплъщава предстои люта битка между Сара Пейлин и Барак Обама. Но и българинът си има своя мечта. Той още не е решил каква е тази мечта, но се е спрял на човек, който я въплъщава.


Остава само един въпрос. До кметицата, претендентка да въплъти американската мечта, стои надеждният Джон Маккейн, който добре знае за какво става дума. Въпросът е, ако Бойко Борисов е Сара Пейлин, което е очевидно, кой е неговият Джон Маккейн?
Други коментари на Юлиан Попов може да прочетете на блога му www.julianpopov.com

Ключови думи към статията:

Коментари (106)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на пълна скръб юлианова
  *****
  Неутрално

  Тромаво, неориентирано.
  Хронична списквателска недостатъчност.;
  Обаче не се притеснявай, юлиане попов, нали плащат добре за поръчката.

 2. 2 Профил на казват, че
  *****
  Неутрално

  глупостта не ходи по гората. Ето и едно неоспоримо доказателство:
  "Въпросът е, ако Бойко Борисов е Сара Пейлин, КОЕТО Е ОЧЕВИДНО (ъ?!), кой е неговият Джон Маккейн?"

 3. 3 Профил на любопитния
  *****
  Неутрално

  колко ли плащат да пишеш глупости и най важното да ги публикуват

 4. 4 Профил на един до 1
  *****
  Неутрално
 5. 5 Профил на Мишо
  *****
  Неутрално

  "Американските десни много са го закъсали." - автора е комунистически дебил - по последни проучвания Маккей води с 4 % на Обама. Мноо ги мразят десните в Америка! Това може да твърди или идиот или Юлиан Попов. Типично за малоумниците отляво - отначало изсипват купища лъжа и после почват със словесните чикии за да видят всички колко сме "умни".

  Афторе, аФторе, колкото и да словоблудстваш пак си оставаш червена чутура.

 6. 6 Профил на Бай Хъшев
  *****
  Неутрално

  Забележително (както винаги), проникновено, на един дъх, че и знаменателно. Браво, Юлиане. Големият въпрос е: като идентифицираме смешниците, ставаме ли по-малко смешни... А смешното, уви, идва, когато си неистов, но без ценности. И без корени. Изхвърляч. Като една бойка Сара. Или един Бойко ван дер Сар. Прекрасна аналогия, възхитен съм от Юлиян Попов.

 7. 7 Профил на очарован
  *****
  Неутрално

  Сара Пейлин и Бойко Борисов
  ЧАВЕС И Буш
  путин и оня от грузия
  кастро буш
  медведев и ....

  ДНЕВНИК - КАКВО ПРАВИТЕ ?
  юЛИАН - КОЙ Е ТОЯ ?

 8. 8 Профил на 6-ти!
  *****
  Неутрално

  страхотно чувство за хумор вадиш! Падаш си ти по юлиянчо. Изискан вкус вадиш също. Блазя ти.

 9. 9 Профил на Бай Хъшев, до 8-ми
  *****
  Неутрално

  Аналогии... Маккейн и Пейлин не са мечтаните десни у тях, тъй както бат Бойко не лелеяния десен у нас. Ограничения на реалити шоуто в момента, бих казал. За огромно щастие, Обама е твърде далеч от Станишев, пак в момента. За огромно щастие. Въпреки неистовизираната обстановка напоследък (Грузия - нова студена война, и пр.), която подхранва обществените страхове в Америка, и която налива Маккейну и Пейлину... Ценности срещу страх... Кой ли ще победи...

 10. 10 Профил на Hahaha
  *****
  Неутрално

  Перфектно написано, още повече ме изкефиха злобните коментарчета на конете с капаци. Алоооууу освен демократи в САЩ има и републиканци бе, ама вие като сте тръгнали да правите аналогия между американски демократи и ДСБ сте тотален капут

  Още веднъж браво на автора:0)

 11. 11 Профил на салатено чудовище
  *****
  Неутрално

  Текстът е твърде тромен - липса поанта, писпва гъвкавост и динамика на речта. Прилина на произведение на пенсиониран преподавател от треторязряден колеж който с отегчение си допълва доходите пишейки за местния вестник. Сара Пейлин е изкючителна жена и подобен текст е обида за нея и всяка осъзната феминистка. Сара Пейлин (тук искам да подчертая че това повтаряне на името е търсено с цел да се наложи в сънанието на хората името на бъдещия вицешрезидент на САЩ) е активист на Feminists for Life кое мен като феминистка ме изпълва с гордост понеже е крайно време да се промени отношението към жените и да в светлината на прожектова да бъфат поставени актуални и наболели въпроси.
  С исказването си че е готова да нападне Русия Сара Пейлин показа колко силна и решителна може да бъде една феминистка и че достоен кандидат за вицепрезидент.

 12. 12 Профил на KORECTOR
  *****
  Неутрално

  Отлична аналогия. Липсата на съдържание у Пейлин не може да се прикрие с дизаинерските очила от Япония. Тя е класически пример на поговорката: Пази боже сляпо да прогледа! Тя е типичната простакеса облечена във власт (БГ примери Емел Етем и кохортата от неграмотници от ДПСто)ЗА по любознателните линка по-долу:

  http://www.nytimes.com/2008/09/14/us/politics/14palin.html?hp=&adxnnl=1&adxnnlx=1221343324-tGxa66AkDRYq1tsNYpjoIw&pagewanted=all

 13. 13 Профил на дедко
  *****
  Неутрално

  майната му на журналистическия материал-важнато е ,чме мишо се показа не хоризонта,че бях се загрижил где се денал тия дни!Добре дошъл,дедовото чедо!

 14. 14 Профил на дедко
  *****
  Неутрално

  а тая пий нали или не си си е просто поредната простип.тка дето се ерчи на целио свет!

 15. 15 Профил на ras16377431
  ras16377431
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Суперзабавна статия; баш са си лика-прилика двете секс-бомби Мисля, че Юлиан може да продължи тезата си за половинчатостта на българите и да заключи, че наш Бойко си няма Макейн. Наш Бойко е една гола Пейлин - само за е.ане става

  gradinko.bg
 16. 16 Профил на минувач
  *****
  Неутрално

  Този ББ е тъп като големи женски гърди.

 17. 17 Профил на albert v. dicey
  albert v. dicey
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Не съм голям фен на Сара Пейлин, но сравнението с Б. Борисов не издържа.
  Краткият й управленски опит показва, че тя е положително настроена към закона и към уважението, дължимо към съдебната власт.
  Освен това по доста въпроси има либертариански позиции, което не може да се каже за нашия авторитарен Б. Борисов.

  Government is the great fiction through which everybody endeavors to live at the expense of everybody else.
 18. 18 Профил на Не съм съгласен
  *****
  Неутрално

  По-скоро Бойко е като Обама - популярен, вероятно много харесван и без никакъв съществен управленски опит..

 19. 19 Профил на абсолютно точно
  *****
  Неутрално

  Падна ми камък от сърцето.Явно Балона Борисов е следял развитието на американската политика.Не само на на ЕНП.А дали той не е посъветвал Маккейн да се подпре на тази Сара чрез партньорските служби.Само да не я кани в България че ще останем съвсем без животни.

 20. 20 Профил на do 18
  *****
  Неутрално

  с малката разлика че ако беше слушал и следил обама преди да остроумничиш щеше да си прозрял колко рядко интелигентен и ерудиран е...

 21. 21 Профил на Серафим
  *****
  Весело

  "Въпросът е, ако Бойко Борисов е Сара Пейлин, което е очевидно, кой е неговият Джон Маккейн?"
  Как кой? Не е ли очевидно? Цветелина Бориславова - Цеца Сексът.

 22. 22 Профил на Българин
  *****
  Неутрално

  И двамата са нахални дебили.Имат само едни големи усти и много малко мозък в главите си.

 23. 23 Профил на Грую
  *****
  Неутрално

  Ето един по-прост коментар за Бойко, без Сара Пейлин - http://e-vestnik.bg/4612#write-comment

 24. 24 Профил на романист
  *****
  Весело

  Статията е просто реклама за бате Борисов.
  Споко.
  Маккейн на Бойкото е Фъндъкова.

 25. 25 Профил на Патоанатомично, твърде патоанатомично
  *****
  Неутрално

  Много карантия в статията аркадаш

  Ти Сара и Бойко ги изкара хермафродити и Елвис Пресли едновременно бе човек.

  Чудел си се дали да я напишеш статията, написал си я и си сгрешил - случва се.

 26. 26 Профил на Кога?
  *****
  Неутрално

  А кога ще напишете за паралелите между Царя и Обама - те са много повече. И много по-показателни за това как може да се манипулира избирателния процес с празнословие.

 27. 27 Профил на Halers
  *****
  Неутрално

  "Vasa vana plurimum sonant".
  Ебаси словесната диария. Българското дясно, американското ляво, пардон - дясно. Сара, Бойко, цици, устни, секс, дрън дрън, та пляс. Статия - мечта. Дай да клатиме листата в гората...

 28. 28 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  чекайте да минат две седмици откак кандидатката е кандидатка, па тогава разправяйте кой на кой прилича

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 29. 29 Профил на Мишо
  Мишо
  Рейтинг: 640 Неутрално

  Хе, хе, хе! Съдейки по словесните полюции на наще комунета, треска ги тресе завалиите от тандема Маккейн/Пейлин. Явно е, че комуноидите провиждат зад тях решителността на Роналд Рейган.

 30. 30 Профил на Deep Blue
  *****
  Неутрално

  ГЕРБ
  Граждани
  Елементарно
  Разделете
  Боклука
  си с десницата докато гледате сапунени сериали по тележизията

 31. 31 Профил на Яна
  *****
  Неутрално

  За Обама няма опит, това е лошо.за насГоце има опит и това е още по-ло6о(Справка БКП 65г крайби),или Оценката на ЕК.Бойко е висока топка и дано усппе.

 32. 32 Профил на недочел
  *****
  Неутрално

  Юлиан Попов май много цветни сънища е имал - да вземе мотиката и да копа малко! Аман от драскачи дето се опитват да оригиналничат ....

 33. 33 Профил на ps
  *****
  Неутрално

  Ами не виждам с какво са по лоши изказванията, цитирани от автора, от глупостите на премиера, или на на онова социалистическо недоразумение масларова.Не съм сбъркал главната буква.

 34. 34 Профил на z
  *****
  Неутрално

  на който не му харесва статията, поне да обясне кое точно не е така според него и да се аргументира. най--лесно е просто да се изака и да осмърди форума, отново...

 35. 35 Профил на obiknoven
  *****
  Неутрално

  Тая статия някакъв майтап ли е ?

 36. 36 Профил на ПОПОВ, ти си ИДИОТ !!!
  *****
  Неутрално

  БОЙКО е мутра, мафиот, охранител-езнудвач, трафикант и търговец на дрога !!!!!!! Така го ласкаеш, ПЛУЖЕКО Попов ................

 37. 37 Профил на .
  *****
  Неутрално
 38. 38 Профил на +-
  *****
  Неутрално
 39. 39 Профил на Точно казано!!!
  *****
  Весело

  "Е, единият иска да стане втори човек в първата държава, вторият иска да стане първи човек в последната държава, но това са нюанси. Останалото е еднояйчно подобие."

 40. 40 Профил на пострадал
  *****
  Гневно

  истината не е нещо което е за ушите резултати ще има ако стои и работи в кметството .но в сутрешните блокове на телевизиите е по лесно.

 41. 41 Профил на пострадал
  *****
  Гневно

  истината не е нещо което е за ушите резултати ще има ако стои и работи в кметството .но в сутрешните блокове на телевизиите е по лесно.

 42. 42 Профил на Дебилчо
  *****
  Неутрално

  Явно се забелязва липсата на чуство на хумор в понеделник сутрин! Сигурно е от работната седмица.
  Статията си е хубава и забавна. Който му е крив трафика или е в лошо настроение по друга причина- да не я чете. Явно тезата е, че и в двата случая се залага на алогичен избор, да се избере някакъв идеал, някакъв тип, който липсва. В Бг много хора мислят, че това е ББ- аз не съм съгласен с тях, най-малко защото за мен генерал от пожарната не е генерал. Но това си е само мое мнение. При Пейтлин е същото- взеха личност с акценти върху "желязната лейди". само че с чаровна усмивка ала Мерлин Монро(!?!).
  Може да се окажат брилянтни политици и двамата, но няма как да съдим за това, защото в предишните си дейности не са го показали с нищо!
  За тези, търсещи "поантата" в статията- да продължават да си четат "Тихия Дон" и "Седемте ястребинчета" и да не си мълчат, защото в статия не е необходимо да има "поанта", а в "анализ" е направо недопустимо.

 43. 43 Профил на Mapc
  *****
  Неутрално

  Юлиане.всички журналисти сте гладни Боклуци!И трябва да Ви нахранят,както каза хубавото Наде преди години. С лайна!

 44. 44 Профил на pavel_st
  pavel_st
  Рейтинг: Разстроено

  Всеки народ заслужава управниците си! Нашите са безхаберници за съжаление. В тази държава важи принципа: " Всели да се спасява по еденично". Една стачка неможем да спретнем като хората за съжаление!

 45. 45 Профил на има ли граници?
  *****
  Неутрално

  Не намирам общо между въпросната дама и Бойко Борисов. Написаното е поредният опит за омаловажаване личността на Борисов. Единият искал да бъде първи в последната, пък другият втори в първата - глупости. Никога не бих гласувал за спортист убиец на животни, а жена още по-малко! Противоестествено е една жена да се занимава с лов, вече и за мъж е отблъскващо. Като се прибави и скандалната случка с една от дъщерите на Пейлин, дамата просто се излага! Отврат! Не вярвам америанците да паднат толкова ниско! Колкото за Бойко, човекът е мъжкар и работяга. Дори и да има нещо мутрафонско в биографията му, поне не е лъжец и крадец. Колкото до това, че е пожарникар, шапка му свалям! Това е героична и уважавана по целия свят професия. Стига с тези хомосексуалисти! Каква е професията на горкото инфантилче Сергейчо? Храненик на БКП, сега БСП! В интерес на истината мога да слушам само Борисов, навсякъде другаде прозира фалшът. А написаното от Юлиан Попов е гадно. Много писачи, много драскачи, много плямпачи и всичкото това лапа! Не се издържа!

 46. 46 Профил на Lili Kostova
  *****
  Неутрално

  На мен статията ми харесва. Бих спорила дали избирателите мечтаят за уверени политици. След Хитлер, Сталин и Буш не би трябвало. Те печелят, защото са уверени. И докарват огромни катастрофи. Казват, че човек се учи от грешките си. Ако хората продължават да търсят уверени политици - значи това не е вярно.
  Аз лично търся хора, които си признават, че самите те нямат готови отговори. Но им е ясна целта, към която се стремят и какви компромиси не са готови да направят, за да я постигнат. Гледам Обама и мисля, че той няма да направи всички компромиси. Когато всички погледи бяха вперени в него, малко се стреснах. Защото прекаленото обожание е по-голям товар дори от прекалената власт. Когато обаче се появи това женско некомпетентно чудо, отново съм сигурна, че Обама е по-добрият избор. За съжаление не съм толкова сигурна, че той ще спечели. Но се надявам. Чисто емоционално. И малко с разума си.

 47. 47 Профил на HerrNY
  *****
  Неутрално

  Всички текстове на Юлиян Попов, които съм чел, ми харесват. Този не прави изключение -- едновременно има логика в анализа и стил в изказа.

  Това си е мое мнение, което държа да споделя заради хейтърските постинги под материала, които много ме изненадаха.

  Браво, Юлияне -- очаквам нови материали в блога ти!

 48. 48 Профил на Мишо
  Мишо
  Рейтинг: 640 Неутрално

  "Когато обаче се появи това женско некомпетентно чудо" - и кога разбра това, душа? Докато доеше кравите ли? Айде връщай се към ръкоделието, скъпа. Явно световните проблеми не са за пилешкото ти мозъче. Да ти имах самочувствието!

 49. 49 Профил на Мишо
  Мишо
  Рейтинг: 640 Неутрално

  "И малко с разума си." - личи си! Отлично признание!

 50. 50 Профил на Lili Kostova
  *****
  Неутрално

  Мишко, разбрах го, когато прочетох репликата: "С нищо непредизвиканото нападение на Русия над Грузия". Спести си комплексарските обиди.

 51. 51 Профил на кон сума тор
  *****
  Неутрално

  Тая може да бъде затапена само от извънкантарната простотия и махленския пехливанлък на шампионското чу че ло дембел харем е т е м.

 52. 52 Профил на askbg69
  askbg69
  Рейтинг: 221 Неутрално

  В такъв случай е най-добре такива като Ю. Попов да не ни занимават с писанията си а изборите да бъдат провеждани като конкурси за мис свят/България... Или като състезание на културисти - който ги извади най-големи.... "пичели"!
  И съответно ролята на политолози и анализатори трябва да се изпълнява от разни стилисти и фитнес инструктури.

 53. 53 Профил на Тинтири-минтири
  *****
  Весело

  Май Юлиан Попов има проблеми с либидото.

  Какви ги е надръстил - малиииииййй!

  Едно сериозно нещо намерих само - че до Пейлин стои МакКейн, а до Бат'Бойко - призракът на образУванието му.

 54. 54 Профил на 45, поздравления за спокойния тон
  *****
  Неутрално

  и за наричане нещата с истинските им имена. Царят е гол! Това е темата на деня в България. Юлиянпоповците и цялото хрантутско с-ие могат да си изкарват по-достойно хляба, ако покажат сили и мъжество (ако ги имат) да пропишат повече за голотата на царчетата от сорта станишковци, борисвелчевци, овчаровци, тъпанаровци - вечно плуващи над водата. Като единия и същи всеизвестен сюблимен отпадък от памтивека.

 55. 55 Профил на Milen Ivanov
  Milen Ivanov
  Рейтинг: 648 Неутрално

  В статията има доста добри попадения, но между тях и доста плоски инсинуации. Някак си се налага аналогията между американските и българските "десни" като се пропуска, че САЩ са световно непопулярни заради политиката на републиканците, докато България е европейски непопулярна заради политиката на тройната коалиция, а не на "десните".

  Гледайте новия сериал "Сюнет за Сергюн".
 56. 56 Профил на Четящ
  *****
  Весело

  Манджа без вкус, но пък голяма порция.

 57. 57 Профил на do #56
  *****
  Весело

  Що тъй?
  Манджата си е с грозде.
  А че порцията е двойна - спор няма.

 58. 58 Профил на търсено, и намерено
  *****
  Неутрално

  Ако авторът на поредната поръчкова помия знаеше, можеше и имаше акъл колкото Бойко Пожара, би проявил поне неприкривана погнуса от ко-мафиотските поръчители на евтини сензации. Съобразно обаче нивото и вкусовете на електоралните овце, поръчителите си търсят и намират подходящи "автори". Юлиян Попов е от самопредлагащите се такива.

 59. 59 Профил на Бавнозагряващ
  *****
  Неутрално

  Някои хора явно много ги е страх Бойко Борисов да не би да дойде на власт.Защо ли???

 60. 60 Профил на Тинтири-минтири
  *****
  Неутрално

  Интересно, че масово се кълве на клишето, че републиканците били като европейските "десни", а демократите - като европейските "леви".
  Докато не си оправите понятията ще кълвете и на токива писания като горното.

 61. 61 Профил на чичо от село
  *****
  Неутрално

  Този Юлиан Попов е просто психар-и нещо не е наред със ексуалната си ориентация момчето!Как е възможно такова бездарно нещо да се случва в "Дневник"?!От двата столе се оказва на земята!Не му се е получило,както се изразяват некои-хем да оплюе Сара Пейлин,хем да оплюе бапБойко,хем да оплюе дясното като цяло?!Кое се получило според вас?!Лъснал му е бездарният задник,защото това е упражнение за можещи!

 62. 62 Профил на Диария Рядкова
  *****
  Неутрално

  Всеки народ си заслужава журналистите...

 63. 63 Профил на по-правилно: ако имаше НАПОЛОВИНА
  *****
  Неутрално

  акъла и колкото знае и може Боко Пожара

 64. 64 Профил на по-правилно: ако имаше НАПОЛОВИНА
  *****
  Неутрално

  акъла и колкото знае и може Бойко Пожара

 65. 65 Профил на ВИСШИ глигани в центъра на София
  *****
  Неутрално

  Ми страх ги е, 59, като ги чака ПОЖАР. Не като оня, дето сами си подпалиха и им предизвика пеперуди под лъжичката от драгост, а баш пожар. За който нормалните в България се молят да заличи по-скоро и завинаги бунището на т.нар. демократична, но иначе неизменно ганювска, далавера. Защото ганювщината не е нещо невинно или нещо само средна ръка просташко. Ганювщина значи най-ВИСША, безумно брутална готовност за всичко на всяка цена - от най-долен гьонсуратски айдуклък до глигански патроНчета насред столицата посред бял ден.

 66. 66 Профил на с чувство за хумор
  *****
  Весело

  Невероятна статия! Най-вече за изненадващия паралел м/у двамата претенденти. Има адска логика в онова, което автора казва.
  Но наистина, какво ще правим ние, ако се окаже , че Б.Б. няма своя Маккейн.
  Целия народ ще се отдаде само на една виртуална оргия !
  Ха-ха !

 67. 67 Профил на kosio
  *****
  Неутрално

  Г-н Попов, чел съм много други Ваши статии, с които съм съгласен. Но това направо ме хвърля в оркестъра. Прилики между Пейлин и ББ?! Прилики между републиканците и нашите "десни"?! И изобщо, прилики между САЩ и България?! Абсурди разни изсмукани от пръстите.

  И ако има нещо сексуално в цялата работа, то е че освен всичко друго, Пейлин е И привлекателна

 68. 68 Профил на Vasilev
  *****
  Разстроено

  Ако има пожари бат Бойко ще се справи, но ако има други проблеми???
  Едно е сигурно - като имам предвид колко много БОКЛУЦИ има в ГЕРБ, в министрествата и пр. бат Бойко няма да се справи - той боклука на София не може да оправи, та... особено пък в комбина с тъпите седесарчета, десебарчета и пр., които всъщност ги създадоха

 69. 69 Профил на k
  *****
  Неутрално

  "Различни партии, явно объркани от разни вишисти, които им пълнят главите с глупости, си мислят, че избори се печелят с политически програми или управленски умения. Истината е много по-различна. Избори се печелят с далеч по-нечленоразделни неща. С въздишка, с устни, със запотено тяло (не от работа), с грим под привидно строгите очила, с червило и с умението да възбудиш спарените фантазии на избирателите."

  не съм мн сългасен, на повечето специалисти (поне от Хаджийски на сам) е ясно че за един лидер е много по важно да има подходящ тембър на гласа от колкото докторат по икономика

 70. 70 Профил на Гражданин
  *****
  Неутрално

  Не знам за Сара Пейлин и ББ, но има паралели между Буш и Първанов. Народ, който си е избрал нищожество като Гоце 2 пъти, няма никакво право да се подиграва на американците че са си избрали Буш 2 пъти.

 71. 71 Профил на Moriaka
  *****
  Неутрално

  до гн. Julian Popov

  Адмираций !

 72. 72 Профил на Moriaka
  *****
  Неутрално

  С какво ние е "дарил" #45

  "Написаното е поредният опит за омаловажаване личността на Борисов." .. не мой да омаловажи6 туи, 6то е дребно!

  "Никога не бих гласувал за спортист убиец на животни, а жена още по-малко!"
  .. като те 4ета, си спомниям мисълта на един германски полу-политик от 19в: "Глас народен... глас на рогат добитък"

  "Не вярвам америанците да паднат толкова ниско!" .. не мой да падне ниско туй, 6то е високо колкото тревата.

  "Колкото за Бойко, човекът е мъжкар и работяга." ... Е, важното е 4е е "мъжкар".. то тва е много важно за БГ електорат!

  "Дори и да има нещо мутрафонско в биографията му, поне не е лъжец и крадец." .... ако лекар не ти го е казвал, ти си доста поизкуфял!

  "В интерес на истината мога да слушам само Борисов," ... ми нали той е единственият "Мъжкар" ,, или има и о6те други ?!

  "А написаното от Юлиан Попов е гадно." .. ама готино !

  "Много писачи, много драскачи, много плямпачи и всичкото това лапа! Не се издържа!" ... #45 например

 73. 73 Профил на Moriaka
  *****
  Неутрално
 74. 74 Профил на Moriaka
  *****
  Неутрално

  до 61

  "Лъснал му е бездарният задник,"

  едно е сигурно ! Задника му не е бездарен, за6тото ина4е няма6те така да се пени6 "4и4о от село" ...алиас Б.Б.

 75. 75 Профил на Moriaka
  *****
  Неутрално

  до 58

  "Ако авторът на поредната поръчкова помия знаеше, можеше и имаше акъл колкото Бойко Пожара," . ...

  За 6тастие "авторът" има от вси4ко .. в бол пове4е от "Бат Бойко"

 76. 76 Профил на чакащ
  *****
  Неутрално

  А Сара Пейлин била ли е свързана с МАФИЯТА като нашето момче?

 77. 77 Профил на Мишо
  Мишо
  Рейтинг: 640 Неутрално

  Я отново цъфна патологичния лъжец Моряка. А бе, шушумиго, я каже колко УСА бази изпърдя днес? Щот ти си световно неизвестен борец против УСА-то и НАТО. Оттук се вижда как треперят америките от теб.

 78. 78 Профил на 2384
  *****
  Неутрално

  Е ама признайте си, момчета, че каката си я бива.

 79. 79 Профил на щъ
  *****
  Неутрално

  "До кметицата, претендентка да въплъти американската мечта, стои надеждният Джон Маккейн, който добре знае за какво става дума."

  Маккейн е Антихриста бе!

 80. 80 Профил на Стоян
  *****
  Неутрално

  Браво за статията! Точно в десятката!

 81. 81 Профил на ~
  *****
  Неутрално

  такова падение от юлиан попов не очаквах. но пък ако вземем предвид неговото "първоразредно" образование и "първоразредни" академични контакти, може би не е толкова необяснимо.

 82. 82 Профил на до #78
  *****
  Неутрално

  2384,
  ти явно не си в час. Там това си е комън сенс.
  Ти някоя като Мозер, Весела Драганова (помни ли я някой още тая?), Етем или Мазнарова ли очакваш да изкарат за кандидатвице? Или някой бастун с бели хавлиени или зелени униформени чорапи като Марин или Колев? И да претендират, че е "модерното и новото"?
  Това само в България може да се случи и народа да го глътне.

  Апропо, българската посланичка в Щатите Поптодорова също се е пооправила. Преди беше като застаряваща селска хубавелка край герана.

 83. 83 Профил на askbg69
  askbg69
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Единственият проблем на статията е че не става съвсем ясно дали чрез нея авторът иронизира Палин& типажите и съпътстващият ги политически стайлинг или заявява че той му допада.
  Иначе е очевидно че директните аналгии Демократи=БСП Републиканци="Десни в БГ" са меко казано неадекватни.
  Както е очевидно че десните ще приемат Борисов.
  Иначе Шварценегър отдавна показа че подобни одиозни фигури могат да играят както в лагера на демократите така и в лагера на републиканците за да печелят масовата публика.

 84. 84 Профил на Дебилчо
  *****
  Неутрално

  Явно освен чуство за хумор на голяма част от форумците им липсва въображение и толерантност. И елементарни познания относно построчването не писмен текст.
  С чуство за хумор щяхте да разберете, че статията е пародийна (и с елементарно познание върху думичката "пародия". Ако имахте въображение щяхте да видите и дълбочината на пародията- да сравняваш една жена, стремяща се да я видят като мъжкарана, с един мъж, пунтиращ Марлон Брандо по всички правила на изкуството. Ако бяхте толерантни щяхте да приемете тази статията прост с репликата "не ми харесва", а не да си злобеете като стара мома в публичен дом.
  Няма да е лошо да започнете да мислите с главите си, а не само да чакате да ви кажат "Сталин е велик" и вече да викате "Да живее другаря Сталин". Но май вече е късно да искат това от вас!

 85. 85 Профил на meir
  *****
  Неутрално

  от Halers

  Анонимен, Неутрално

  днес, 05:12
  "Vasa vana plurimum sonant".

  ===========================================
  Кухата ваза силно дрънчи.
  Грешка, драги, дрънчи ако си пуснал 30 сребърника вътре.
  Юлиане, кажи си, те ще те разберат.

 86. 86 Профил на Бойко Пелинов
  *****
  Неутрално

  Юлиан е майстор на късата музикална форма. Обаче от двата органа на които се е хванал да свири, да не 'земе да падне и да седне на сапунчето. Кавалджия, кавалджия ама и той требе да яде- нека свири демокрация е се пак

 87. 87 Профил на Бойко Пелинов
  *****
  Неутрално

  Юлиан е майстор на късата музикална форма. Обаче от двата органа на които се е хванал да свири, да не 'земе да падне и да седне на сапунчето. Кавалджия, кавалджия ама и той требе да яде- нека свири демокрация е се пак

 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 89. 89 Профил на до всички
  *****
  Неутрално

  Всички знаем кой е българският Джон Маккейн. Не го казваме обаче. Ето я голямата разлика между нас и американците. Не смеем да изказваме нещата гласно. Започваме да се гърчим. Искаме някой друг да се произнесе. Да не сме ние първите. Защото сме потиснати. Повече мислим какво ще кажа другите, не какво ще кажем ние самите.
  Статията си я бива. Както и да я гледаш и четеш!

 90. 90 Профил на Мартин
  *****
  Неутрално

  Браво на автора. Аналогията е просто чудесна

 91. 91 Профил на SD
  *****
  Неутрално
 92. 92 Профил на Rover
  *****
  Неутрално

  И Сара и Маркуча са кукли на конци. И двамата имат простата задача да изпълнят ролята на блесни за съответните шарани. Макейн не е кукловодът на Сара а мозъчният тръст на ултрабогатите в Америка. Конците на Бойко се дърпат от кръстниците на българската мафия.

 93. 93 Профил на Mojito
  *****
  Неутрално

  Golemite gluposti na Popov sa posledvani ot oshte po-golemi gluposti na formumcite. Iavno nito toi, nito drugite razbirat za kakvo stava duma. Razlikata mejdu America i Bulgaria e den i nosht. Deistvitelno li mislite, che na America i puka kogo shte izberat za prezident? Ha-ha-ha! Cifrire so4at, 4e za izborite obiknoveno u4astvat okolo 13% ot izbiratelite. Na sotanalite e iasno, che ikonomikata ne se komandva ot Belia dom. V Bulgaria, kudeto oshte ima kmanderna ikonomika, t.nar. elektorat e voden za nosa da smiata, 4e neshto zavisi ot nego. Kakvoto reshat 4ervenite shamani tova stava, ostanaloto e sueta. Zatova Bulgaria produljava da se vurti v omagiosan krug.

 94. 94 Профил на Nabljudatel
  *****
  Неутрално

  Мишо, остави ги тези сълзи+сополи+ теории на общия лаф, ами бягай да спасяваш банки в САЩ, че както е тръгнало, някоя българска про-натовска ще ги купи всичките наведнУЪж...Де-е-еба и нещастник...ц-ц

 95. 95 Профил на Скандинавец
  *****
  Неутрално

  Куп глупости, написани с едничката цел - за пореден път за бъде изчеткан Б.Б.
  Евтините похвали едва ли ще направят пожарникаря по-умен.

 96. 96 Профил на сексист
  *****
  Неутрално

  А как би звучало"Цветан Цветанов българската Сара Пейлин",който /която/ Барак Обама ще хапне суров за закуска !!!!!!!

 97. 97 Профил на дедко
  *****
  Неутрално

  малиййй, какво бълбукане във форума!!!!!!!!!!!!!!!!!1

 98. 98 Профил на Conservative
  *****
  Гневно

  За съжаление авторът май е доста не информиран по отношение на личността на Сара Пейлин. Това е възможно ако черпи информацията си от левите и либерални медии, не зависимо дали в САЩ или в България ( у нас други май почти няма). Моралните убеждения на госпожа Пейлин и на Бойко Борисов са доста различни. Просто тя го задминава с много обиколки по отношение на морала. Както и по отношение на борбата с корупцията, както по-отношение и на семейните ценности, списъкът продължава...

  Въобще паралела Пейлин-Борисов, е крайно не уместен, продукт на блудкавите,безпринципни, леви и крайно либерални идеи.
  Само един въпрос: Може ли да се похвали г-н Борисов със същата омраза от страна на левите политици, която беше освободена към г-жа Пейлин?

 99. 99 Профил на Юлиян Попов се изказа неподготвен
  *****
  Неутрално

  Г-н Попов или не е наясно с политическите реалности в САЩ, или е много наясно, но чете само комплексирани либерални псиания. И това трябва да е представител на "дясно" мислещ блогър? Олеле!!!

 100. 100 Профил на осведомен
  *****
  Неутрално

  Не мога да повярвам, че Юлиян Попов е автор на толкова долнопробна статия без никаква концепция за политическата реалност в САЩ. Звучи ми като Бай Ганьо в Ню Йорк - пълен простак с други думи...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK