Кое им е по-важно

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (71)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на JK
  *****
  Неутрално

  За съжаление малка част от избирателите разбират действителността, иначе третия закон на Нютон би се стоварил със страшна сила върху БСП и ДПС на изборите!

  Най-лесно се управлява необразован и неграмотен плебс!

 2. 2 Профил на АБФК
  *****
  Неутрално

  В нито една страна на ЕС, НИТО ЕДНА, тези номера на БСП биха проработили!
  Т.е. от този момент наистина би трябвало да се замислим за матрияла в Булгаристан, за простотията, която царства по нашите земи!

 3. 3 Профил на Наблюдател
  *****
  Неутрално

  Ние пак сме тук,а,гн " 10%"?

 4. 4 Профил на Off
  *****
  Неутрално
 5. 5 Профил на gogo
  *****
  Неутрално


  Е ЗА ТОВА , ЧЕ ИМА ТАКИВА КАТО "НАБЛЮДАТЕЛ" И "ОФ" ЩЕ ИМА МНОГО ВРЕМЕ ДА НИ Т.....Т И ТУРСКАТА ШАЙКА И ЧЕРВЕНИЯ БОКЛУК !! ПРОКЛЕТ БЪЛГАРИСТАН !!

 6. 6 Профил на отминал
  *****
  Неутрално

  Защо?

  Явно ти е добре като част от все още статуткащата се простотия, паразитизъм и лъжеантифашизъм.

  Едва ли си чак до там тъп за да не разбираш
  популярния смисъл на абревиатурата АБФК.

  АБФК
  * 2

  Т.е. от този момент наистина би трябвало да се замислим за матрияла в Булгаристан, за простотията, която царства по нашите земи!

 7. 7 Профил на New Yorker
  *****
  Неутрално

  Да, и в краина сметка ние решаваме кои ще ни управлява. Ние, българските гласоподаватели (гласуващи и негласуващи) доведохме троината коалиция на власт. Ние търпим. Само говорим, оплакваме се, "боикотираме", пък резултата все същият. Не можем да смятаме ли какво ли.

  Промяната идва само ако хората я искат и само като се гласува масово. Това е. Другото е ала бала. Празни приказки. Отговорността си е само и изцяло наша, на българските избиратели.

 8. 8 Профил на Хан Крум
  *****
  Неутрално

  Г-н Божков посочва епидермалната конюктура, но пропуска да спомене една съвсем проста формула в пиесата: за изпълнението на майсторското боравене с материята на изборите са нужни много четници, готови да задвижат поръчката.

  Вече двайсет години наблюдаваме всевъзможни сценарни постановки и кой знае как, но винаги се появява някой отвътре, ужким "от нашите", който внезапно се оказва "от техните". Ако започнем от Берона, Венци Коня, Петко Симеонов, Румен Воденичаров, Гайтанджиев през Георги Марков, Бисеров, Йордан Цонев, ако изброим всички ченгета, снимани на стъпалата пред Александър Невски на онзи паметен плакат, ако назовем всички служители на ДС, станали министри от СДС и ОДС, барабар с хилядите явочници, "честни разузнавачи", и бивши комунисти, с които гъмжеше "дясното пространство", та да стигнем до Яне Яневци и Юруковци, то ще се запитаме като как така властта бе загубена по най-бонашки начин през 92-ра, ще се чудим на интересната метаморфоза на някои сини ексминистри в мултимилионери и на днешното им място в червендалестите бизнес среди.

  Дълбокото бъркане в кадровата политика на десните правителства ще изкара десетки хиляди служители, заварени от Татово време и оставени на възлови места в управлението, впрочем те си седят и до днес или се пенсионират с почести. За дипломатическите ни кадри пък хич никой и не пита, по посолствата още кютат партийни функционери и ченгета, настанени уютно там още отпреди трийсетина години, живеят си царски на спокойствие.

  Един малък въпрос около външната облицовка на тезата на г-н Божков не отговаря на въпроса как и защо темите "досиета", "ченгета в управлението", "откраднатите милиарди от ДС", "раздадените куфарчета", "кредитните милионери", " хиперинфлацията", "скритата приватизация", "потъналите пари от дълговете", "заграбеното имущество на БКП, УБО, държавната собственост", "обрулването" бяха подминавани с железно мълчание от властта, когато беше изцяло в ръцете на "десните" партии. Защо не бе потърсена отговорност за безчинствана на комунистическата власт през прериода 44-та - 89-та г. ?

  По-нататък странните разцепвания, отлюспвания, търсене на "врагове" и "предатели", загърбването на мненията отдолу, парашутните издигания и облажването на приятелски сервитьори, странното танго с Царя, завършило с крах на ОДС, ей такива ми ти работи ОБЕЗКОСТИХА конструкта на Костов и СДС. Още по-странните "караници" на Бонев и Петър Стоянов, после пък издигането на Беронов, осигуриха абсолютна десетгодишна власт на омразния ДС-негодник Гоце. Още и още по-странните кандидати за сини кметове докараха на тепсия властта в синя София на служителя от Школата, пожарникаря-пазвант на диктатора Борисов.

  Вижте последователно развоя на нещата в самото СДС и ДСБ. Модалното разцепване отвътре брилянтно и калейдоскопски симетрично се повтаряше през математически изчислени точно интервални съвпадения преди всевъзможните избори.

  Г-н Божков премълчава една странна закономерност, която обезмисля всичко казано дотук като въпроси: в момента страната се управлява кой знае как от децата и внуците на партизаните . А престъпните издънки на правешкия клан дори са национални топ-герои в телевизионни буламачи.

  Г-н Божков да каже имаше ли ченгета в предаването "Горещи пари".

  Относно прокрадващите се тези в печата за това как всъщност БСП управлява с десни методики може да се направи паралел с феодалната система. Прост като налъм начин е да ашладисаш наглата абсолютна власт на комунистите с капиталистически пазар и феодално присвояване. Това по "Хегеловски" измайсториха блестящите другари. а последиците ги гледаме всички злощастни българи, приклекнали на дъното на Европа и света.

 9. 9 Профил на Хан Крум
  *****
  Неутрално

  Питате се кой ще бъде следващото "чердже" за удобното разполагане и "добруването" на "националноотговорния капитал" върху "земята на Ботев и Левски"( помните ли я тази песен с клетвите на септемрийците). От ченгеджийския зоокът вече пуснаха сума ти шебеци, украсени с лампази или фюрерски знаци, готови да изпълняват заръката на децата на другарите от мъдрата Партия. Милионите зомбита се готвят преди агонията предсмъртно да тласнат потомците си за още няколко години, докато се циментират окончателно като нова каста, все така вълча, но този път планираща само свой личен възход.

  На едно погребение на виден другар съратниците му от партизанските пътеки фъфлещо се радваха на опечаления му наследник: "Какъв прекрасен син, бизнесмен..."

 10. 10 Профил на Темелко Ненков
  *****
  Неутрално

  Не миждам противоречия между статията на Божков и думите на Хан Крум. Те просто се допълват, за съжаление... Но в крайна сметка това е Демокрацията. Тя често е канена на собствената си свадба, без да бъде питана, особено в България. Но има нещо положително - демократичната система позволява СМЯНА на управляващите. Нека поне това право не загубим, защото това ще бъде краят. По-добре Бойко и Синята коалиция, отколкото БСП и ДПС, очевидно е че 4 години и 8 години са много в управление на партии без нужната самокритичност - ТЕ ПРОСТО СЕ САМОЗАБРАВИХА. НАГЛОСТТА ИМ ще ги свали от власт. До сега ТЯ свали ОДС и НДСВ, ще ги свали и тези. Ако ГЕРБ и Синята коалиция се самозабравят - чака ги същото.
  Има една разлика обаче - до този момент такива отрковени и нагли опити за служебна победа не е имало. Това променя нещата - изборите ще покажат в каква посока...

 11. 11 Профил на ?
  *****
  Неутрално

  Мошеник ли си? Социалист ли си?

  New Yorker
  * 7

  Да, и в краина сметка ние решаваме кои ще ни управлява...

 12. 12 Профил на Не пипай че пари
  *****
  Неутрално

  Да е жив и здрав Г-н Божков ! Един умен и точен мъж !!
  А написаното от него е за мислещи хора . Останалите да четат Дума , Атака , Монитор , може и Шок . Останете със здраве .

 13. 13 Профил на vox humana
  *****
  Неутрално

  Хан Крум, мислещите хора са съгласни с теб.
  Какво трябва да се направи?

 14. 14 Профил на До Хан Крум
  *****
  Неутрално

  Брилянтно!!!!! Но знаете ли как недоумяващо ме гледат някои мои познати, на които се опитвам да обясня, че ни управляват внуците на "партизаните", че комунистите са живи и са навсякъде из важните институции. Някои вярват, че комунизма си е отишъл завинаги.....а сега ни управлява мафията.
  Коя мафия ,ги питам - отговор няма!

 15. 15 Профил на До № 1
  *****
  Неутрално

  Ами ограмотявайте тогава! По-скоро да ограмотяваме!
  Нали имаме семейства, приятели, роднини, колеги - да им обясняваме за какво става дума - не всичко е интернет, приятели!!!

 16. 16 Профил на RR
  *****
  Неутрално

  Евала, Хан Круме!

  Марксисткият социализъм комунизъм е Антидемокрация, е Фашизъм. Това не бива да се забравя, въпреки потоците приспивна, освен нагла, социалистическа пропаганда.

  През 1848 Маркс си го казал безпощадно ясно в
  Манифест на Комунистическата Партия,
  но хората /въобще/ често се изкушаваме да разбираме само това което и както ни хареса.

  През 1990 марксистът Желю Желев се изповяда доста откровено в книгата си Фашизмът.

  Щя ни се да вярваме, че злото се е засрамило, че е поразено, че е победено. Това повЕрвахме, наивно.

  Истината, все пак, "работи за нас". Дум спиро сперо...
  Само че истината бива измествана и замествана от лъжи,
  ако човек не се бори за нея.

  Само така!

  www.sluntse.com Вечните книги, Християнска етика

  Хан Крум
  * 8

 17. 17 Профил на Мохито
  *****
  Неутрално

  До гуша ми дойде от балканските боричкания в стил горе-долу Стамболов. Наблюдавам ги от 10,000 км вче 8 години. В България за дв дестилетия ме можаха да се намерят читави политици, които поне малко да сложат националните интереси над партийно-олигархичните. Срамно е, но България продължава да бъде символ на корупция, престъпност и прахосничество. Защо в емиграция българите постигат повече, отколкото у дома? Средата е причината за всичко, условията в България на позволяват да се живее и работи нормално.

 18. 18 Профил на грамотни
  *****
  Неутрално

  но пак невежи
  са всички, които уж мислят,
  но всъщност никак не действат...
  ...
  навих баща ми да гласува за първи път от 10-15 години на сам, приятелите ми ги вълнуват новите дрехи и бирата в парка
  дядо ми си чете дума, а не е глупав човек
  просто с този капитал от хора наоколо не ни чака нищо добро в близко бъдеще за жалост
  даи боже да греша
  ...
  ДиДжей АлБож пропуска 50те хилядарки гаранция, които за партия като ЗЕЛЕНИТЕ са реален проблем, но никой не го споменава дори

 19. 19 Профил на JK
  *****
  Неутрално

  До #15.
  Приятелю, аз лично отделям еквивалента на 5-10 работни дни на година да ограмотявам студенти в унивеситетите и колеги на професионални форуми, вмъквайки го между служебните, академичните и семейните си ангажименти! (при това абсолютно безвъзмездно)
  Нека всички форумисти да направят като мен, ... България ще направи няколко крачки напред!

 20. 20 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1639 Неутрално

  Несъмнено всеки има дъски за дялане. ОДС, СДС, ДСБ се на съвършенни, но са най-смисленото което ни се е случвало и се очаква (освен може би Зелените, от които аз очаквам също лъч надежда).
  Комунягите и тяхните опашлета - видя се колко НЕ могат.
  От нас, избирателите зависи да убедим неосъзналите се
  не може да не се гласува, не може да се остави бъдещето в ръчичките на тези дегенерати, че това което е спретнато в БГ не е Демокрация, а уродлива плутокрация и че от нас зависи какво бъдеще ни очаква.

  Те не могат, видя се - Ликано, Виденов, Гей; да ги махнем от властта!

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 21. 21 Профил на EU
  *****
  Неутрално

  Вашата "демокрация" е на и за нихилистки зомбита.
  Тя е въобще, изобщо и всичко.

  С предпочитание към диктатурски соцлагерни "демокрации" тип съветска НРБ, съветска ГДР... каква да е антидемокрация тип марксистка. Маркс е автор на "Капиталът", нали?

  Нормалните хора по-добре знаят какво е Демокрация, какво е Република, в истинския смисъл на думата. Какво е Хуманност, Цивилизованост, Християнство, Християнска Демокрация...

  Социалистическата диктатурщина се доказа като "гарант" за корупция, бедност и простотия. Варварска Антидемокрация.

  Темелко Ненков
  * 10

  Не миждам противоречия между статията на Божков и думите на Хан Крум. Те просто се допълват, за съжаление... Но в крайна сметка това е Демокрацията.

 22. 22 Профил на Една българка
  Една българка
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Ето това вече е приказка - ТРЯБВА да се ограмотява, и още, и още, и още - дори когато започне да ми лепне устата от приказване на едно и също. Успех!

 23. 23 Профил на Мошито
  *****
  Неутрално

  Учудващо тесен е далечният ви кругозор.
  При вас няма ли коминтерньовци, съвецки другари и так далее?
  Споко, отложихме лустрацията за след следващите петилетки.

  Мохито
  * 17

  До гуша ми дойде от балканските боричкания в стил горе-долу Стамболов.

  Наблюдавам ги от 10,000 км вче 8 години. В България за дв дестилетия ме можаха да се намерят читави политици...

 24. 24 Профил на Яна
  *****
  Неутрално

  Изгубени последни 8 години. След 2001 никой не е управлявал България , нямаше държава, всичко беше пуснато на самотек, на автопилот. Каква мисъл, каква стратегия, какви икономически мерки, какви 5 лв? САМО ДАЛАВЕРАТА и интригата е в мозъците им. Ако искате управление - само И.Костов, може и с ББ,но не е задължително.

 25. 25 Профил на жоро
  *****
  Неутрално

  Да се премахнат пречките пред предприемачите - помня ... помня ... как славно се премахваха през 1997-2001.
  Такава бясна конкуренция създадоха, че минута телефонен разговор беше 2,40 лв., такава бясна конкуренция имаше за даване на концесии ... за водоснабдяване ... за други сладки нещица ...
  Знае ги тия неща г-н Божков как стават, знае ги ...

 26. 26 Профил на Космосът
  *****
  Неутрално

  Каквото е народонаселението, такава му е "държавата"!
  С такъв "материал" такъв резултат. КомунизЪмът вирее само сред простолюдието, май?
  Мантрата "всички са равни" работи сред такива създания.
  Въпреки, че 1000 математици не правят един Айнщайн и 1000 медицински сестри не правят един лекар.

 27. 27 Профил на gatzev2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 28. 28 Профил на Запознат
  *****
  Неутрално

  Откакто г-н Божков не е сред активните политици и не е в управлението на страната, пише доста смислени и разумни неща, задава логични въпроси...друг е въпросът, че в такава криза всеки в опозиция ще оплюва направеното от правителството за справяне с нея. Спомням си обаче каква резачка изкара синята метла през 1997-8-9, как навсякъде ръководствата на фирмите бяха подменяни по партиен принцип, независимо дали фирмите бяха добре ръководени или не...

 29. 29 Профил на stars
  *****
  Неутрално

  Е как стана така,че "демократичната" партия/движение СДС се оказа затлачено от-доносници/ченгета,мравк,люспи,кинжали,предатели,киентелисти,агнуешки главички,мимита,гусини,протитутки,гаргамели,сектант,коне,дантелени,светулки,касни,антоани,софиянски,менти,сиви кардинали,кафеджии и хиляди знайни и незнайни "лица" на "прехода"! СДС,вместо да бъде истинска демократична партия и да разгроми престъпната комунистическа партия, се превърна в нейна подлога, тояжка,която го подпираше в трудните моменти!В резултат България изпадна във време на безвремие,най-жалкия и абсурден период в цялата ни история!Всички "политици" след 10 10 89г. трябва да бъдат съдени и да изтърпят ефективна присъда! До тогава нека разиграват пиески и театро за простодушните,оскотели и зомбирани български "граждани"!

 30. 30 Профил на муси
  *****
  Неутрално

  ДОБРЕ ЧЕ ИМА БСП и ДПС, та да има ВИНОВНИ...Като има виновни съм спокоен

 31. 31 Профил на Бивш Гласоподавател
  *****
  Неутрално

  Да червените са гадове и трябва да си ходят.
  Искам да гласувам за дясна коалиция и хора с експертно мислене, но уви в днешните десни партии няма никой който да заслужава моя глас. Всички са същите отрепки като червените.
  Ако от мен зависи, всички политици(бивши и настоящи) в България трябва да минат "под ножа"*


  ------------------------------------------
  * всички в пандиза с минимални присъди от по 30 години

 32. 32 Профил на тото
  *****
  Неутрално

  "Написаното дотук е само за илюстрация колко добре могат да организират работата си правителството и мнозинството в Народното събрание на БСП и ДПИ"..........Божков, пропуснал си НДСВ?

 33. 33 Профил на Мондиана
  *****
  Неутрално

  Хан Крум, и аз съм съгласна с тебе, но те питам - виждаш ли надежда и ако да - къде?
  За 6-те ключови елементи, които чакат решение - ами нали, ако се решат, резултатът ще е смяна на системата, ще се сложи край на олигархично-клептократичня модел и тогава край на 64 годишното управление? Ще последва смяна на начина на излъчване на кадрите и тогава: о, ужас - наистина ставаме част от цивилизования свят и излизаме от удобната азиатска орбита.

 34. 34 Профил на mediator37
  mediator37
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Александър Божков - евреин, има израелско гражданство - роден 1951 г. в гр. София; майка му е от рода Бакиш, от който е Соня Бакиш, съпруга на "другаря" Станко Тодоров от ЦК на БКП; завършва американски колеж в Ирак; следва ВМЕИ - София; член на СДС; син шаман и вожд. През 1992 г. оглавява Агенцията за приватизация и при него са първите сделки (и яки комисионни); изключително корумпиран - в етажите на властта е известен като "г-н 10%"; любим лаф- "Да приватизираме приватизацията!"; зам. министър-председател и главен преговарящ за влизането на България в ЕС в кабинета на Иван Костов (1999 г.), свален от поста за корупция; сега работи във фондациите и фирмите на евреина Джордж Сорос; член на Атлантическия клуб и "Ротари клуб"; бивш следствен и подсъдим за крупни финансови афери с компенсаторни записи и други, когато е бил министър.

  Има ли живот след демокрацията ?
 35. 35 Профил на do mediator37
  *****
  Неутрално

  ti si bil goliamo 4enge,ama raboti za horata ,a ne za gospodarite

 36. 36 Профил на mediator37
  mediator37
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До №35

  Моше,
  Това, че Божков е тъпо комунистическо чифутче, като теб, всеки го знае- http: //atakabg.free.bg/tapaci.htm
  Махни интервала след двете точки и влизай да се просвещаваш.

  Има ли живот след демокрацията ?
 37. 37 Профил на sens
  *****
  Неутрално

  За по-тъпите искам да обясня! Не се кахърете с кого ще управлява Б.Борисов след изборите! Той ще управлява с БСП, защото е тяхно чадо и техен проект!Няма да има разследване, няма да има виновни за грабежа! Комунистите ще продължават да ни люлеят в люлката ,в която ни люлеят от 65г.!

 38. 38 Профил на комунист
  *****
  Неутрално

  Още 65г.!Лелеееее, ше ви скъсамот люлеене!

 39. 39 Профил на л и л и
  *****
  Неутрално

  тоя божков не го ли хвана новият вирос--свиня дебела-

 40. 40 Профил на Кольо
  *****
  Неутрално

  Кое им е по-важно ли?
  Ами по-важно им е да отърват затвора, затова така са се спекли и не подбират мерки и прийоми, само и само да са пак на власт. Тези момчета са по-глупави и от Жан Виденов. Той поне има малко акъл и достойнство да се оттегли сам. Защото разбра, че е изпаднал в тотална изолация.
  Същото е и сега. Тези момчета не разбират ли, че докато те са на власт, България ще бъде тотално изолирана в рамките на ЕС. И че всички ще ни си подхилкват зад гърба колко сме крадливи и некадърни.
  Но това тях не ги интересува. Искат да са на власт. Вечно. Защото иначе ще има хора с белезници. В затвора. Не защото Бойко Борисов е много принципен или голям мъж, а защото от Брюксел искат така. Този път вече няма измъкване.

 41. 41 Профил на Ламби
  *****
  Неутрално

  New Yorker
  Неутрално

  * 7
  * 16:57
  * 10 май, 2009  Да, и в краина сметка ние решаваме кои ще ни управлява.


  Кога за последен път Костов спечели избори? Имам едно предложение: Избори през 2 седмици , когато спечели Костов ги признаваме за демократични!

 42. 42 Профил на Ламби
  *****
  Неутрално


  sens
  Неутрално

  * 37
  * 22:15
  * 10 май, 2009  За по-тъпите искам да обясня! Не се кахърете с кого ще управлява Б.Борисов след изборите! Той ще управлява с БСП, защото е тяхно чадо и техен проект!Няма да има разследване, няма да има виновни за грабежа! Комунистите ще продължават да ни люлеят в люлката ,в която ни люлеят от 65г.!


  От тъпунгер да чакаш обяснение! Имаш предвид както Костов направи , докато беше на власт?

 43. 43 Профил на уточнение
  *****
  Неутрално

  Много мило, но какъв смисъл от още едно
  социалистическо комунистическо управление?

  Яна
  24

  "Ако искате управление - само И.Костов, може и с ББ,но не е задължително."

 44. 44 Профил на m.vazharova
  m.vazharova
  Рейтинг: 213 Неутрално

  За пръв път от 90-та година насам няма да гласувам с бюлетина, на която пише СДС, защото е гнусно човек да докосне нещо, пипано от ДС -лайна като Юруков и онзи търновски пън Радонов. То бива ченгеларщина, ама тия недоклатени самозванци наистина еша си немат. Нека истинските десни хора се обединим напук на интригите им тъпи и да ги заровим в нищото, откъдето се пръкнаха на ДС-юзди. Иначе тъпото си е тъпо, казва народът. А тия двамата плюс диарии като Гацевия са по-тъпи и от най-тъпото. Ядосайте се, бе, хора, дайте рамо на Мартин и Костов, защото иначе пак ченгета ще ни серат на главата и ще ни затрият страната.

 45. 45 Профил на EU
  *****
  Неутрално

  Какво спечелихте през предните години?

  Отвориха границите, лагерът на СССР рухна
  и НАТО и ЕС "приютиха" Източна Европа
  според Външни фактори. Все е нещо, но...

  На хартия 120-летната БКП е нелегитимна и престъпна,
  а фактически се запази непокътната и управляваща.
  Не без помощта на субекти като Костов.

  Яна
  * 24

  Изгубени последни 8 години.

 46. 46 Профил на Балкани
  *****
  Неутрално

  Моше, комунизЪма е световна марксистка зараза вирееща из главите кореми на аристократично изтъкнати интелектуялци,
  а не само на простолюдието.

  Кажи нещо за сеячите на комунизъм.
  Виреенето зависи и от тях.

  Космосът
  * 26

  Каквото е народонаселението, такава му е "държавата"!
  С такъв "материал" такъв резултат. КомунизЪмът вирее само сред простолюдието, май?

 47. 47 Профил на НАПОМНЯЩ
  *****
  Неутрално

  Г-н Божков,ако бях на Вашето место най-малкото щеше да ми
  бъде в качеството си на бивщ прославен държавник да давам
  съвети как да се управлява държавата,която с най-голяма алчност раздадохте и самият Вие присвоявахта от държавните
  блага.Не зная защо се напъвата да се вклините като демократ и не се причислите като един буржоазен лидер.Вие сте се резделили с демократичните принципи още навремето когато
  най-безпринципно забогатявахте и сега с менторски тон четете
  лекции по морал.Т.е. Не ме гледай какво съм правил,слушай ме
  каквото ти кажа- защото от това най-голяма полза имате новобогаташите.Обещавате даясна политика,а искате оголелите избиратели да гласуват.Защо не се гласува питат се
  вашите платени социолози ?Защото Ви нямаме доверие на всички Вас,които почти четвърт век ни зарибявате с безумните
  си идеи и се кланяте на най-различни евро и американски идоли,
  които в удобен момен призовавате по вестниците или другите електронни медии да не манипулират,че капитализма е рай,но
  без да уточняват,че е рай за новобогаташите в България,а не за бедните избиратели.Не е уместно без никакъв срам разчитайки,че хората са забравили какво им причини вашето
  управление ,да се явявате и да манипулирате народа.

 48. 48 Профил на Стария
  *****
  Неутрално

  А бе червеникави гадове и особенно "напомнящия". Изброй поименно "заграбените" богатства от Божков! кажи къде са хотелите му, фабриките милионите в банкови сметки? Гнусна червена паплач
  . Но народа си е виновен!

 49. 49 Профил на КЕШ
  *****
  Неутрално

  аааааааа ГОСПОДИНА пак ЦЪФНА(10%).......?????!!!!!......кофти нали братчед сега като сте опозиция и никой не ви бръсне.........ами да бяхте помислили за хората на времето , а не да следвате неотклонно съветите на разни фондове и измислени професори.........и ква стана изгонихте хората от БЪЛГАРИЯ, обезлюдихте провинцията.............а са се чудите што сте един файтон хора(пълен с предатели)..........няма кво да се чудите -квото повикало- такова се и ОБАДЕЛО(спомняте ли си БГА-БАЛКАН дето го харизахте на ИВРЕИНА на цената на един апартамент в ЛОЗЕНЕЦ...............аз си спомням......не съм забравил.......).......а сега ше се преброите на изборите(политически трупове)......!!!!!.......

 50. 50 Профил на ЗМЕЙ
  *****
  Неутрално

  БСП прави каквото счита за добре,и че така може да спечели изборите.Но десните в лицето на СДС,ДСБ и другите по малки партий какво направиха досега за да спечелят изборите- НИЩО едно голямо нищо.По цял ден лидерите имговорят за обединение, заради заветната цел да влезнат в парламента ,а не как да спечелят избори и да управляват.Вижте изказването ,целта на М.Димитров" Ние трябва да спечелим повече от ДПС",егати целта,докъде сме я докарали.Тези изказвания демотивират "сините"симпатизанти,а не говорим пък за плюенето по Юруков(какво да си мислят СДС-Юруков).ТАКА не бива Мартине,скрий се малко и остави Костов да говори(видя ли БНТ сутринта) така говори политика колкото и да не го харесват някой.Обяснение на ситуацията,анализ и доказване какво ще стане на есен.

 51. 51 Профил на продължение
  *****
  Неутрално

  продължавам тезата на 8 номер.
  България се управлява от социалистите на:
  -БСП
  -ДПС/Турска Партия на Социалистите/
  -социлистите на царя
  тройна коалиция с една цел

 52. 52 Профил на Запп/като обобщение
  *****
  Неутрално

  От философска гледна точка,обществото е цялото а политическия елит е частното.Знаем какви какви морални ценности са ни останали.Една огромна дупка.Има малка група хора чийто приказки и дела се покриват.Но те не са фактор.Останалите са най-обикновени сървайвъри-живеят без правила, без морални знаци.Е как да се случат нормални неща в ненормална среда?Знайни подлеци проповядват неща които те самите в близко минало са мачкали и мърсили...Мярката отдавна е мината.България е опустошена много отдавна.На имащите разсъдък това им тежи.Паисий,Ботев ,Левски са искали преди всичко да ни дадът морален образец.А после да ни освободят.Сега е наш ред.Явен враг няма.Врагът е вътре в нас-завистта,лицемерието,ачността,себелюбието,възгодяването.Как си обяснявате факта ,че след двадесет години в българската политическа състема всичко е псевдо?Само с присъствието на ченгета?Ако беше така щеше да е много лесно.Вгледайте се в себе си ,в хората около вас -безпристрасно- и си отговорете на въпроса-моите думи покриват ли се с делата?.И както се казва във вица за английската ливада ,след правилен отговор и има няма 300 години може нещо хубаво да се случи на България.

 53. 53 Профил на Историк
  *****
  Неутрално

  Ал,БСП е зачената в конспирация и преврати.Тя не може да гради.Следователно не може да управлява правилно,а може само да живее греховно.Това води до престъпления от най-различен характер.Вътре в БСП борбата е "безмилостно жестока",но общият грях ги държи сплотени.Както мафиотите.
  Или както честничко хардлайнери от същата партия началото на 90те предупреждаваха "с кръв сме я взели,с кръв ще я дадем".Има ли още наивници?

 54. 54 Профил на Нюрнберг
  *****
  Неутрално

  Грешиш.

  New Yorker
  * 7

  "Отговорността си е само и изцяло наша, на българските избиратели."

 55. 55 Профил на EU
  *****
  Неутрално

  Кой народ? Чифутският?

  Корупцията не е патент на никой народ.

  Коментар 47 е коректен.

  За разлика от този:

  Стария
  * 48

  А бе червеникави гадове и особенно "напомнящия". Изброй поименно "заграбените" богатства от Божков! кажи къде са хотелите му, фабриките милионите в банкови сметки? Гнусна червена паплач
  . Но народа си е виновен!

 56. 56 Профил на ...
  *****
  Неутрално
 57. 57 Профил на RR
  *****
  Неутрално

  Друг виц:

  Ливади били разкарвани из пустиня
  цели 40 години
  за да ги отучат от бивше робство.

  ***

  Вицът има 20+ века продължение:

  Като свободни и робски отучени, ливадите се пробвали в робовладелския бизнес. Конкуренцията се оказала жестока. А и отнемало много време.

  Така чак през 20 век останало време да си спретнат нещо като експериментален дом държава.

  Историк

  "И както се казва във вица за английската ливада ,след правилен отговор и има няма 300 години може нещо хубаво да се случи на България."

 58. 58 Профил на !?!/
  *****
  Неутрално

  А Гад Зееви?

 59. 59 Профил на Петко Симеонов
  *****
  Неутрално

  Ал. Божков пише: "Когато подредим по този начин всичките добре обмислени действия на БСП и ДПС, виждаме колко майсторски владеят те изкуството да се управлява и манипулира един такъв фундаментален процес на функциониране на държавата, какъвто са парламентарните избори."
  Напълно съм съгласен - от самото начало е така...
  Хан Крум търси "вътрешния враг", който съдейства на БСП в този процес, и в един подреден и добре написан текст уж доброжелателно "подкрепя" важността на вътрешната власт за организацията - организацията е извор на власт (може да упражнява власт) само когато има власт в себе си (няма раздори и взаимни обвинения).
  Скрит зад псевдонима си, Ханът прави донос до общественото мнение за хората и събитията, свързани с началото на СДС.
  Не е такава историята на СДС, не са такива имената, подхвърлени от Хана. Правил съм СДС (не само аз) от нищо. Бил съм негов заместник-председател до лятото на 1991.

  Тъй като често пишеш доноси по Форумите за неформалите и началото на СДС и споменаваш моето име, те призовавам на публична среща и дискусия по въпросите за моята дейност и началото на СДС.
  С документи!
  Моят e-mail е [email protected]
  Чакам твоето обаждане. Да се изправим лице в лице.

  Петко Симеонов

 60. 60 Профил на минаващ
  *****
  Неутрално

  Искате да оспорите твърденията за червена корупция
  в СДС???

  Не вярваме, че ще успеете, но направете го публично.

  Петко Симеонов
  Неутрално

  * 59
  * 12:11
  * 11 май, 2009  Ал. Божков пише: "Когато подредим по този начин всичките добре обмислени действия на БСП и ДПС, виждаме колко майсторски владеят те изкуството да се управлява и манипулира един такъв фундаментален процес на функциониране на държавата, какъвто са парламентарните избори."

  Напълно съм съгласен - от самото начало е така...
  Хан Крум търси "вътрешния враг", който съдейства на БСП в този процес, и в един подреден и добре написан текст уж...

 61. 61 Профил на stars
  *****
  Неутрално

  Ау-тоя пък от коя дупка изпълзя! Май е из преизподнята!

 62. 62 Профил на me
  *****
  Неутрално

  В момента БСП заБРАНяват изборите точно защото могат да променят нещо.

 63. 63 Профил на heh
  *****
  Неутрално

  Едно е сигурно: за да имаме нормален политически живот изчадието БСП не трябва да съществува. И щом това изчадие е пощуряло срещу "Синята коалиция", това е най-сигурния белег за кого трябва да се гласува. Това което е добро за БСП, не е добро за България и българите, и обратно.

 64. 64 Профил на читател
  *****
  Неутрално

  Ако е вярно това ,което пише пост №34 ,че Божков е евреин и има израелски паспорт и свързан с комунистическия род на жената на Станко Тодоров- Соня Бакиш,
  Александър Божков да си ходи в Израел и да не се прави на демократ.

  mediator37
  Неутрално 3421:31 10 май, 2009 Мнението е стигнало долния праг на нашата система за мета-модерация. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук

  Александър Божков - евреин, има израелско гражданство - роден 1951 г. в гр. София; майка му е от рода Бакиш, от който е Соня Бакиш, съпруга на "другаря" Станко Тодоров от ЦК на БКП; завършва американски колеж в Ирак; следва ВМЕИ - София; член на СДС; син шаман и вожд. През 1992 г. оглавява Агенцията за приватизация и при него са първите сделки (и яки комисионни); изключително корумпиран - в етажите на властта е известен като "г-н 10%"; любим лаф- "Да приватизираме приватизацията!"; зам. министър-председател и главен преговарящ за влизането на България в ЕС в кабинета на Иван Костов (1999 г.), свален от поста за корупция; сега работи във фондациите и фирмите на евреина Джордж Сорос; член на Атлантическия клуб и "Ротари клуб"; бивш следствен и подсъдим за крупни финансови афери с компенсаторни записи и други, когато е бил министър.

  аз вярвам в Бога

 65. 65 Профил на Хан Крум
  *****
  Неутрално

  Г-н Симеонов, щеше ми се да си поговорим в трамвая преди празниците , струва ми се че нямате двойник, но си рекох: Абе какво да му кажа на човека, патосът на първите му митингови речи се размеси с последиците от онова разцепване, излишно е да се натяква нещо дори и заради избелелите трансперанти на балкона на пл. Македония.

  Г- Симеонов, съжалявам че намесвам всички организатори на процеса на разпад в СДС, но в края на краищата само пембяно СДС нямаше по едно време. Аз лично занесох касетката със записа от митингите на 14 и 18-ти декември в Михайловград. Хората се шашкаха и дори не смееха да изслушат записа, а партийни членове мълчаха гузно. Днес, от дистанцията на времето, погледът върху общата картина ( нека използвам отличната метафора на г-н Кръстев - "натюрморт" не различава нюансите и категоричността на петната. Кой бил опортюнист, пък кой марксист, широк, тесен , среден социалст, либерал, неформал, републиканец, демократ, кой скрито ченге, кой бивш комунист, кой лагерист от Белене ( те първи бяха изгонени директно), кой зелен, кой оранжев - няма значение. На тези два митинга желаещите да се смени член първи от конституцията и да се отвори път на инициативната енергия на българина, на желаещите за справедливо търсене на отговорност за попилените стотици хиляди човешки съдби и разрушаване на железните огради на България препълваха площада чак до градината зад Двореца. Аз още тогава се питах кой докара уредбите и тонколоните, кой осигури озвучаване, кой беше паркирал зелените камиони с метални каросерии по Московска, кой беше осигурил стотиците задраскани фотоси на диктатора, какво правеха на афиша имената на организатори като Вагенщайн, Св. Русев ( той пък ,завалията, се дистанцира като лисугер, а после се изкара светец и тръгна да рисува двуметрови лица на страдалци и мъдреци).

  Помня как Радой Ралин нещо обнясняваше за Добри Търпешев, Блага Димитрова каза , че "Партията на Розата" станала Партия на склерозата, Желев критикуваше член първи, всичко помня , щото бях пред вас и крещях ликуващо. Обръщах се на всеки две минути и не вярвах, че това се случва. По онова време пръв търчах до РЕП-а да си купя "Эхо планеты", но хич на вярвах на събитията, защото ден преди свалянето на бай Тошо Петър Младенов се върна през Москва.

  Помня и големия митинг на Орлов мост. Тогава, г-н Симеонов, само в София имаше един милион излезли на улицата хора. Можеше всичко да се реши за ден -два. Обаче помня как Жельо Желев изненадващо и с ликуване обяви ген. Семерджиев за вицепрезидент. Цялото Народно събрание скочи и единодушно ръкопляскаше половин час. Така ли беше?

  И после какво стана, г-н Симеонов, защо се разроихте на хиляда мравуняка, кое пречеше БКП (БСП) да бъде разтурена, забранена, ДС- генералите да бъдат осъдени на доживотен затвор, а диктатора и обкръжението му да бъдат разстреляни? България щеше сега да е по-добре в пъти от Гърция.

  Г-н Симеонов, както се казва в разказа на Радичков за торлаците "Каквото можахмме , направихме". Но помните ли как бе потулена тази странна история с опожаряването на Партийния дом? А защо АСП не остана в СДС? Защо мечтаещите за социалдемокрация се изнищиха и оставиха идеологическите си принципи а в ръцете на комунистите? Кой прати Пушкаров и Венци Коня с банда лумпени пред Подкрепа и практически изгониха бачкаторите, гласуващи за СДС?

  Г-н Симеонов, няма колективна вина за разцепването и съсипването на вашата рожба СДС. Кое СДС беше и не беше истинско, кой го разлюспи и кинжалваше, кой го доуби и тъпче умрелото куче, вече няма значение. Вакуум в обществения живот няма. Други мераклии ще цъфнат и вържат за една нощ.

  Г- Симеонов, сега няма да ви оставя да обирате лично пешкира, инак щях да ви кажа много тежки думи, щото и моят живот си отмина в гнилата дъска на прехода. Мога да ви напиша хиляда страници с факти скорострелно до утре сутринта, имам запазени вестниците от 89-та до днес - цял гардероб и едно мазе. На дискове имам всичко пускано в мрежата. Ако можете, редактирайте текста ми горе и кажете кое не е вярно.

  Само ще ви помоля да ми кажете лично - когато се изправихте на първия митинг, какво искахте да промените - системата, БКП, плановата икономика, милиционерската държава, правовия ред, безобразията на комунистическата номенклатура, реабилитацията на обруганите, връщане на ограбеното, възмездие за съсипаните човешки съдби, какво?

  Ей така, в един абзац може кратичко да ми кажете , а също и да ми споделите как спите нощем с останалите герои на "риформата", Маргарит Мицев например, да изреждам ли, може би побелелия Христо Смоленов, побелелия Венци? побелелите "съветници" по военните въпроси, журналистите като Коритаров... побелелите генерали от "Венелин" .

  А утре като се повозите в трамвая, може да се запитате как спят утрепаните хорица, прецакани от ДС-манипулаторите на гигантската измама, наречена "преход".

 66. 66 Профил на Хан Крум
  *****
  Неутрално

  Не мога да се изправям на публични дебати, защото съм най-обикновен избирател, не съм членувал в партии, не съм бил таен милиционер, не съм светил на тайни срещи и договорки. Откъде да извадя писмени документи?

  Шегувате се бе, г- Симеонов.

 67. 67 Профил на Петко Симеонов
  *****
  Неутрално

  Ювиги,
  Много от въпросите, които си задаваш и аз си задавам. Споделям общия ти тон на недоволство.
  Бързам за лекции, за това само маркирам:
  -Как е станало СДС, ден по ден и обобщен поглед, съм описал в книгата си "Голямата промяна", която има две издания - 1996 и 2005. Тя е над хиляда страници и за съжаление струва скъпо - 35 лв. Намира се. До сега никой не опровергал един факт от изследването ми! Когато излезе книгата, всички участници бяха живи и здрави.
  -Написах и един роман-пародия на създаването на СДС "Годините на заека", където осмивам всичко и всички, включително и себе си.
  -Поддържам сайт - където огласявам много документи от онова време. Изписвам го на кирилица поради бързане - омда.бг. Тия дни ще пусна за пръв път протоколи от заседания на НКС на СДС, за да се види, че всъщност Филип е паднал преди да е седнал.
  -Малина Петрова направи тричасов документален филм за пожара в Партииния дом - 1990. Никоя телевизия не го иска.
  Филмът е страхотен - доказва, че те са си го запалили с помощта на агент Павлов. Дали му на човека парички. Капитализъм, знаеш.
  -Не познавам лицето Мицев.
  -Друг път като ме видиш в трамвая (не беше ли в трамвай 8 преди няколко седмици? Слезе май на Одрин, а аз си продължих за Люлин, прибирах се от работа.Едър, представителен, с побеляващи коси?), на улицата или в метрото - обади се.
  Какво съм искал - сега бързам, като се засека във форум, ще ти отговоря.
  Бъди здрав.

 68. 68 Профил на наглост
  *****
  Неутрално

  Хан Крум е милион пъти прав,Петко имаше достойни прояви,но и помагаше на комунистите. Хан Крум е абсолютно прав,и аз бях на митинга,прегракнахме с жена ми,гласувахме им доверие а те се разпръснаха като звезден прах,поставени сте от комунистите,не сте истински достойни хора,борещи се срещу комунистическата сган

 69. 69 Профил на ganev5
  ganev5
  Рейтинг: Неутрално

  Прост Проникнат от глупост и пиян от ракия народ. Хак да му е и Доган, и Станишев и хазартния Симеон!

 70. 70 Профил на Starec
  Starec
  Рейтинг: 712 Неутрално

  За пореден път блестящ анализ на Ал. Божков. Не само 6, а 6 х 6 х 6 хода на тройната ламя могат да се посочат за да спре или обезсили опозицията (вкл. и СК, разбира се). И - съответно - малко или никак за гарантиране на икономиката на страната ни. Да не говорим колко умно скрити "мини" ще се окажат след (дай Боже) смяната на властта.
  Нападките срещу личността на Божков - какъв е бил или не е бил са стари като комунизма. Ленин и Сталин натрапваха класово-партийния подход - важно е кой говори и какъв е произхода му, а не какво. За това никой от критиците му не смее да каже в какво Божков не е прав, а търси пралеля му.

  По-зловещ е анализът на Хан Крум. И то защото е верен. И аз бях един от синия милион на Орлов мост (и другаде) и се чувствам излъган от всички (поименно) сини лидери, които обещаваха, че комунизма си отивал, а след това се пръснаха из милиони сини и червенеещи се негови мутации и всъщност го укрепиха.
  Нямам данни кои от тях бяха инфилтрираните, кои наивници и кои купени в последствие, всеки свърши по нещо полезно за каузата, но крайният резултат е очевиден. Като се почна от ген. Семерджиев - вице, та до днес: имаме си министър председател син на член на Политбюро и евро-комисар - снаха на друг такъв (добре, че поне е умна и работлива жената). И си имаме комунисти на власт - с турско-синьо-жълта гарнитура.

  Генералният извод го посочва # 63.
  "......за да имаме нормален политически живот изчадието БСП не трябва да съществува. И щом това изчадие е пощуряло срещу "Синята коалиция", това е най-сигурния белег за кого трябва да се гласува. Това което е добро за БСП, не е добро за България и българите, и обратно".
  Няма какво по-умно да измисля.

  Поздрави
 71. 71 Профил на biah gi zabrawil
  *****
  Неутрално

  П. С. - и този вманячен наглец продължава да работи за БСП/к/ и сега, в това ниама никакво съмнение. Пише книги, статии, романи има саит, следи положението от близо, нагъл човек
  и за какво го прави и тои самия не знае, зомбиран като стотици и хилиади като него ,също като автора на статята.

 72. 72 Профил на op,op
  *****
  Неутрално

  такива като Хан Крум са много достойни хора,но на изчезване,тях никой,никога няма да ги послуша,още веднъж стискам му ръцетемизлъгаха ни братко,излъгаха ни като зайци...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK