Предозиране: Пет месеца Кошлуков не разбрал, че заплатата му е увеличена с 40%

Предозиране: Пет месеца Кошлуков не разбрал, че заплатата му е увеличена с 40%

© Анелия НиколоваВъображението на читателя често се оказва бедно, за да разтълкува посланията на управляващите, партиите, държавните институции, частни сдружения или пиари. Рубриката на "Дневник" "Предозиране" започна със събиране на абсурдите на посланията в хода на предизборната кампания през 2014 г., но продължава и след това с нови сюжети.


Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков обяви в ефира на телевизията, че ще върне заплатата си за декември и януари, защото "от нехание и небрежност" не е забелязал, че трудовото му възнаграждение е увеличено с 40%. По думите му това е станало с решение на предишното ръководство на обществената медия. Кошлуков уточни, че през последните пет месеца, в които е генерален директор на БНТ, е получавал по-голяма заплата без да го забележи.


"Самонаказах се да възстановя надвзетите пари, които за 5 месеца по 40% правят две заплати. Така за декември и януари няма да взима заплата. Увеличението на възнаграждението ми е напълно законно, но напълно неморално. Аз имам директорска заплата, за какво са ми 40% отгоре", каза още Кошлуков.
Основното месечно възнаграждение на генералния директор на БНТ е в размер, равен на възнаграждението на председател на постоянна комисия на Народното събрание. В тази сума не попадат начисленията за клас и стаж. Заплатата на председател на парламентарна комисия се равнява на възнаграждението на един депутат плюс 35% отгоре. Депутатската заплата пък е в размер на три средни за публичния сектор по данни на НСИ.


През февруари тази година се разбра, че основната депутатска заплата е достигнала малко над 3800 лв. Груба сметка показва, че председател на постоянна комисия на Народното събрание получава около 5000 лева.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK