Предозиране: Данаил Кирилов и кой "бил по-красив от мен"

Данаил Кирилов в друг знаков момент от мандата си – инспектира "джуркането", по негови думи, на делата във ВКС през юли 2019 г.

© Юлия Лазарова

Данаил Кирилов в друг знаков момент от мандата си – инспектира "джуркането", по негови думи, на делата във ВКС през юли 2019 г.Министърът на правосъдието Данаил Кирилов отново се засегна и го съобщи във "Фейсбук". Този път "чашата му преля" от закачка, припомняща лафа му с "обърнатите файлове" и придружена от "монтаж", както министрите наричат колажите с образите си, които се споделят в социалните мрежи.


На 8 март Кирилов публикува снимка на бившия председател на Софийския районен съд Методи Лалов,


който сега е общински съветник в столицата от групата на "Демократична България", и прикачи към нея следния текст:
"И този бил по-красив от мен. А колко умен!? Новото (юридическо) острие на ДБ в СОС. Знае какво е pdf-файл и машинно четим формат. Поздравления, с аплаузи.


Уважаеми генерале (Атанас Атанасов), на този не съм давал съгласие да ползва мои снимки в постовете си, а и ти беше споменал нещо за атовете и магаретата, моля уведоми своя подопечен за принципа! Или поне го прати да играе тенис на кортовете на Малееви, да поотслабне малко и да разбере как се придобива общинска собственост изгодно. Ако е схватлив, може и да разбере още повече за ограбените от Сф имоти до 2007."


"И този бил по-красив от мен. А колко умен!?"

© "Фейсбук"

"И този бил по-красив от мен. А колко умен!?"


Неясното съобщение придобива смисъл едва когато човек се запознае с публикуваното ден по-рано от Лалов по повод новината, че документите, които общинският съвет приема, ще започнат да се публикуват в pdf формат на сайта му чак след две години, защото толкова време ще трябва на столичната администрация, за да се обучи на това елементарно умение, според общинската съветничка от ГЕРБ Силвия Христова.


Ето какво коментира по този въпрос Лалов:


"Това са следите, които високотехнологичният гений на г-жа Силвия Христова от ГЕРБ ще остави по дългия и изнурителен път до 2.02.2022 г. Тогава юридическото острие на ГЕРБ в местната власт предвижда Столичният общински съвет да има способност да публикува документите си в машинночетим формат, който позволява на гражданите и общинските съветници лесна и пълноценна обработка.


Явно Христова следва примера на гения на обърнатите файлове Лианад Волирик, БРЕГ (Данаил Кирилов, ГЕРБ)."


Постът на Лалов е придружен от колаж, посветен на министъра.


Лианад Волирик, БРЕГ

© "Фейсбук"

Лианад Волирик, БРЕГ

Прави впечатление, че на стената на Кирилов все пак се намират хора, които му обръщат внимание, че не прави добро впечатление размяната на груби думи между колеги. "Адвокатите трябва да се уважаваме, дори някои от нас да са само адвокати, други пък да са в политиката", гласи един от коментарите.

Кирилов се оправдава:


"Съжалявам наистина, дълго се въздържах, "колегата" системно публикува монтажи с моя лик или име, без да коментирам клеветите......така че, реторсия!"


За тези, които не са юристи, поясняваме, че реторсията е правен термин, който означава, че двете страни са "квит", казано на жаргон. Тоест, когато на дадено нетежко деяние се отговори със същото, никой не носи отговорност. Например двама души взаимно са си нанесли обиди или са си ударили шамари.


"Голям смях. Много ме развесели", коментира Методи Лалов.


Засега съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов, към когото Кирилов се обръща фамилиарно, не се е включил в "реторсията".


А който е забравил какво е това "обърнати файлове" - това видео на "Господари на ефира" ще му припомни:


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK