Предозиране: Ангелкова посрещна с рози и без маска първите туристи

Посрещачите без маски протягат ръце за поздрав към първите смелчаци, дошли да летуват на Черно море.

© Община Бургас

Посрещачите без маски протягат ръце за поздрав към първите смелчаци, дошли да летуват на Черно море.Въображението на читателя често се оказва бедно, за да разтълкува посланията на управляващите, партиите, държавните институции, частни сдружения или пиари. Рубриката на "Дневник" "Предозиране" започна със събиране на абсурдите на посланията в хода на предизборната кампания през 2014 г., но продължава и след това с нови сюжети.


Първите за сезона 189 чуждестранни туристи, които ще почиват в "Слънчев бряг" и околните курорти, бяха посрещнати лично от министъра на туризма Николина Ангелкова и кмета на Бургас Димитър Николов с рози и подаръци. Летовниците кацнаха от Амстердам в петък.


По този повод общината в Бургас публикува на сайта си снимки с пристигащите чужденци с маски и възторжените им посрещачи без маски, ако не броим дама в народна носия, която си я държи спусната под брадичката.
В радостното съобщение, публикувано на сайта на общината, се казва:


"Пасажерите бяха посрещнати от министъра на туризма Николина Ангелкова, кмета на Бургас Димитър Николов, директора на Летище Бургас Георги Чипилски и туроператорски компании. Церемонията по посрещането на туристите премина според старите български традиции. Всеки от гостите получи подарък български сувенири и червена роза, символ на страната ни."


"Церемонията премина според старите български традиции. Всеки от гостите получи подарък български сувенири и червена роза, символ на страната ни", похвалиха се от община Бургас.

© Община Бургас

"Церемонията премина според старите български традиции. Всеки от гостите получи подарък български сувенири и червена роза, символ на страната ни", похвалиха се от община Бургас.


Сърдечното посрещане рязко контрастираше с призивите на лекарите за дистанция и изолация заради пика на епидемията от коронавирус, в който се намира страната ни. Уважаваният паразитолог порф. Тодор Кантарджиев призова в интервю за "Фокус" хората да избягват физически досег при срещи. "Много са ми смешни някои, като тръгнат да се ръкуват!", заяви той и даде пример с Югоизточна Азия - "там, когато се видят хората, се покланят, което свидетелства уважение". Българските посрещачи обаче очевидно не бяха инструктирани да се покланят.


Пак в петък репортаж на "Ройтерс" показа тъжна картина в Слънчев бряг - празни плажове и хотели. "Най-големият черноморски курорт на България, прочут с бурния си нощен живот и препълнена с хора крайбрежна зона, днес е призрачен град", пише медията и цитира местни хора, че дори при Чернобилската авария не е било такава пустош.


По същото време колоната от коли с туристи, желаещи да влязат от България в Гърция, достигна 2 км на граничния пункт Кулата, въпреки че от другата страна не ги чакаха министри и кметове с подаръци.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK