Предозиране: ГЕРБ–Монтана обърка китайски пътен възел с Мездра

Публикацията на ГЕРБ-Монтана беше разпространена хиляди пъти, преди да бъде изтрита.

© Фейсбук

Публикацията на ГЕРБ-Монтана беше разпространена хиляди пъти, преди да бъде изтрита.Въображението на читателя често се оказва бедно, за да разтълкува посланията на управляващите, партиите, държавните институции, частни сдружения или пиари. Рубриката на "Дневник" "Предозиране" започна преди шест години със събиране на абсурдите на посланията в хода на предизборната кампания през 2014 г., но българската политика продължава и до днес да подава нови сюжети.


ГЕРБ-Монтана отнесе купища подигравки във "Фейсбук" днес - на страницата му беше публикувано изображение на магистрала с множество разклонения и детелини, а отгоре грейна надпис, че това е новият пътен възел при Мездра.


Снимката, на която си личи отдалече, че съоръжението няма нищо общо с България, бързо стана хит в мрежата. Мнозина написаха, че това е снимка на проект от Китай. Други предположиха, че е от Виетнам, споменато беше дори Косово.
Случката предизвика стотици подигравателни коментари от рода на "Мездра ми е Китай" и разсъждения докъде може да стигне подмазването на членовете на ГЕРБ спрямо лидера им.


След като "Дневник" се свърза с ГЕРБ-Монтана, публикацията беше изтрита, а от партийната структура се извиниха, че е станала грешка, направена от техен млад колега без опит.


Гафът обаче беше споделен стотици пъти, шегаджии дори пуснаха изображение на "новото светлинно шоу в Мездра".


"Браво на ГЕРБ Монтана. Новото светлинно шоу в град Мездра, инсталирано лично от ББ!"

© Фейсбук/Асен Асенов

"Браво на ГЕРБ Монтана. Новото светлинно шоу в град Мездра, инсталирано лично от ББ!"


Грешката на партийната структура в Монтана става на фона на засилената инспекция на премиера с джипката по пътните строежи в България с цел освежаване на позавехналия управленски имидж заради антиправителствените протести повече от два месеца.


През август правителството отпусна 379 млн. лева за модернизацията на едва 69 км от отсечката Видин-Ботевград между пътния възел "Макреш" и обходния път на Монтана. Пътищата в Северозападна България са едни от най-разбитите в страната.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK