Това е съдържание, създадено от маркетинг студио Storio по задание на партньор на "Икономедиа".


Въображението на читателя често се оказва бедно, за да разтълкува посланията на управляващите, партии, държавните институции, частни сдружения или пиари. Рубриката на "Дневник" "Предозиране" започна преди шест години със събиране на абсурдите на посланията в хода на предизборната кампания през 2014 г., но българската политика продължава и до днес да подава нови сюжети.


Този четвъртък в опит "да разведри атмосферата" в Народното събрание, както сам се изрази, депутатът от ГЕРБ Калин Вельов отклони дебата за това трябва ли да има предизборни събития на закрито в една доста по-различна посока.


Вельов държеше да обясни на колегите си, че музикантите знаят, че има опасност за разнасяне на вируси при изричане на висок глас на думи, съдържащи буквата "П", и че според него опасно за здравето е скандирането на думи като Бе-Се-Пе и Де-Пе-Се.


"А абревиатурата ПКП влиза ли в тази категория или не", попита в отговор лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, без да обясни какво има предвид. "Това беше толкова грозно", отвърна председателят на парламента Цвета Караянчева от ГЕРБ, която вероятно е познала в абревиатурата нецензурния израз, с който я нарече в запис глас като на премиера Бойко Борисов.


Какво точно се случи в пленарната зала може да гледате в това кратко видео.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK