Предозиране: Прокурори и следователи пишат писма на Лаура Кьовеши

Европейският главен прокурор трябва да одобри кандидатурите.

© Анелия Николова

Европейският главен прокурор трябва да одобри кандидатурите.Въображението на читателя често се оказва бедно, за да разтълкува посланията на управляващите, партиите, държавните институции, частни сдружения или пиари. Рубриката на "Дневник" "Предозиране" започна преди шест години със събиране на абсурдите на посланията в хода на предизборната кампания през 2014 г., но българската политика продължава непрекъснато да подава нови сюжети.


Кризисният пиар пак влезе в действие по подобие на акцията от юли 2019 г., когато прокурори, следователи, полицаи, обслужващ персонал и редови граждани заливаха Висшия съдебен съвет (ВСС) с писма със суперлативи за кандидата за главен прокурор Иван Гешев.


Сега Асоциацията на прокурорите и Камарата на следователите са изпратили писма до европейския главен прокурор Лаура Кьовеши, за да я уверят, че процедурата по избора на 10-имата български делегирани прокурори е проведена прозрачно и са избрани най-добрите, съобщи euractiv.bg.
Делегираните европейски прокурори бяха избрани от Прокурорската колегия на ВСС на 13 февруари. Статутът им е доста особен - според закона, приет от парламента, те не са подчинени на българските си шефове единствено когато работят по делата за измамите с евросредства. Как на практика ще се справят с това раздвоение между Гешев и Кьовеши - предстои да видим. Европейският главен прокурор трябва да одобри кандидатурите. Ако някой бъде отхвърлен, от българска страна ще бъдат предложени следващите в класирането.


За да не се случи това, прокурорите и следователите са се постарали. "Проведената процедура в максимална степен гарантира избор, основан на професионалната квалификация, деловите качества и практическия опит на участниците. Българските кандидати притежават безспорни професионални и лични качества, ценен магистратски опит и комплекс от знания в различни сфери, като сред тях освен прокурори има и следователи и съдия", пише прокурорската асоциация, като не пести епитети.


И докато становището й е публикувано на сайта й, следователите пишат директно до офиса на Европейския главен прокурор. Те уверяват, че излъчените три техни колежки са най-добре подготвените теоретично и практично и поименно ги изброяват, като анализират качествата им и хвалят работата им по разследвания. И трите са школувани в Столичната следствена служба и в други райони, владеят езици и са се доказали в практиката, става ясно от изложението. Главният прокурор лично насърчаваше дамите по време на изслушването им и отбеляза: "Нямам съмнение, че следовател ще се справи като прокурор, може да стане и главен."


Проблемът всъщност не е в тези имена, а в българския закон, който поставя прокурорите в пряка зависимост от началника им. Международни организации и авторитетни юристи нееднократно отбелязаха, че в сегашната законова конфигурация е невъзможно да има прокурор, който да е независим от главния.


Притеснението на държавното обвинение е разбираемо - в началото на месеца се разбра, че Европейският съвет ще трябва да обяснява пред европарламента мотивите си да избере трима от членовете на европейската прокуратура. Причината са остри критики от страна на депутатите заради подбора на трима прокурори - от Португалия, Белгия и България.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (53)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 660 Любопитно

  Личната, пряка семейна връзка между прокурор Калфин и баща му, дългогодишният депутат от управляващите Кирил Калфин. Европейските институции са много чувствителни на тема „шуробаджанащина“. Не малко евродепутати и администратори са „заплащали“ с оставките си такива лични, семейни ходатайства. Основополагащ конституционен принцип и в институциите на ЕС, както и според Българската конституция е „принципа на разделение на властите“, който принцип в случая поради тази лична връзка може да бъде теоретично и практически неприложим.
  Освен това тази лична, семейна връзка /депутат от законодателен орган-прокурор, орган на съдебната власт/ може да попадне и под определено тълкуване на Закон за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.
  В заключение, припомняме на читателите на сайта, че в краят на месец октомври 2020 г. Европейският парламент излезе с официална резолюция по адрес на Република Българя, в която се набляга на „недвусмислената си подкрепа за българския народ в неговите легитимни искания и стремежи за справедливост, прозрачност, отчетност и демокрация“, както и че се отбелязва „значително влошаване на зачитането на принципите на правовата държава, демокрацията и основните права, включително независимостта на съдебната власт, разделението на властите, борбата срещу корупцията и свободата на медиите“.

 2. 2 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2266 Неутрално

  Някой съмнява ли се ,че българската съдебна система може да осъди червен крадец или измамник ,наш човек ,същото е и с независимостта на участващите в тези мерорприятия ,факта ,че над 30 години след началото на демокрацията ни управляват само другари от ДС и БКП показва ,че и в системата все още няма случайни хора ,които да не са верни на партията и социалистическата ни държава ,както се казваше на времето .

 3. 3 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  Вярно е, че имат способността да ни изненадват. Отхвърлянето на някой кандидат си е репутационен шамар, ама надали това би ги трогнало и по-скоро тази импулсивна масовост

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3124 Неутрално

  Сега Асоциацията на прокурорите и Камарата на следователите са изпратили писма до европейския главен прокурор Лаура Кьовеши, за да я уверят, че процедурата по избора на 10-имата български делегирани прокурори е проведена прозрачно и са избрани най-добрите
  -------------------------------------------------------------------------------------------------

  Вървял си един и си повтарял
  НИЩО МИ НЯМА
  НИЩО МИ НЯМА
  Хората около него си казвали
  НА ТОЗИ МУ ИМА НЕЩО

  Та и с тукашната ПРИКРИВАТУРА същото

 6. 6 Профил на Червен дисибар
  Червен дисибар
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Защо да не пишат, само вие ли можете да гледате с упование Кьовеши???

 7. 7 Профил на serenalipuma
  serenalipuma
  Рейтинг: 212 Неутрално

  Тези почнаха да се състезават с лилявите. Остава и с доносите да почнат, за да стане мазалото тотално.

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Сега Асоциацията на прокурорите и Камарата на следователите са изпратили писма до европейския главен прокурор Лаура Кьовеши, за да я уверят, че процедурата по избора на 10-имата български делегирани прокурори е проведена прозрачно и са избрани най-добрите, съобщи euractiv.bg.

  Очакват се писма от Светия Синод, Главния Мюфтия, Равина, Далай Лама, многочислени трудови колективи. и Съюза на производителите на създарма и бахур. За подкрепата от училища, детски градини и квартални университети да не споменавам. Накртако - милиционерска работа.

 10. 10 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1045 Неутрално

  Пратете и каскет с панделка.

 11. 11 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2333 Весело

  Епистоларната комуникация прилича на писмата между "Юджийн" Онегин и Татяна Ларина...

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 13. 13 Профил на SliceOfLife
  SliceOfLife
  Рейтинг: 457 Весело

  Да й пишат, сигурно ще я трогнат... Най-много да я насочат още повече в посоката, че нищо не е наред в избора му. Все едно е вчерашна в тая работа, а не ги е терорила в Румъния точно такива години наред.

 14. 14 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1332 Неутрално

  Много има за чистене в следствието и прокуратурата на Територията. Наистина много. Първото нещо, което трябва да се направи след изваждането на тези тумори от тялото на българската съдебна власт, е незабавен и тотален реподбор. На всички.

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 15. 15 Профил на bezdom
  bezdom
  Рейтинг: 57 Неутрално

  Строй се! Преброй се! И всички да пишат!

  Не плащам данък обществено мнение
 16. 16 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2187 Неутрално

  По комунистическо време събираха трудовите колективи да гласуваме писма против Илия Минев и писма за защита на Луйс Корвалан.

  подпис
 17. 17 Профил на xso16686927
  xso16686927
  Рейтинг: 490 Неутрално

  Дневник внушава за някакво "раздвоение" сред гилдията - "между Гешев и Кьовеши". Същите дневникари твърдят и че "в българския закон, който поставя прокурорите в пряка зависимост от началника им". Само не споменават, че бяха против новия закон за контрол на гл. Прокурор, който да бъде контролиран от друг прокурор. Как ще обяснят своето "раздвоение" обаче въобще не е ясно. Така се получава когато една медия, отдавна превърнала се в жълта, се занимава основно с политиканстване, но и в защита на съмнителни интереси.

 18. 18 Профил на IxMxI
  IxMxI
  Рейтинг: 8 Весело

  Незнайно защо се сещам за тази картина на Иля Репин -

  https://de.wikipedia.org/wiki/Die_Saporoger_Kosaken_schreiben_dem_türkischen_Sultan_einen_Brief #/media/Datei:Ilja_Jefimowitsch_Repin_-_Reply_of_the_Zaporozhian_Cossacks_-_Yorck.jpg

 19. 19 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1045 Неутрално

  До коментар [#12] от "gerberche malko":

  "И тя", викаш 😁 прокурорка, а не каскет, а? Лилявата панделка малко му стяга на Гешо, получава шум между ушите 😁

 20. 20 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1425 Гневно

  До коментар [#4] от "pag":

  Да – наистина си е безобразие! Слугите на управляващата върхушка в завладяната от мафията България се опитват да действуват превантивно, следвайки максимата "Нападението е най-добрата защита". Но няма да им се получи, въпреки опитите за мимикрия. Може би не утре, но все пак скоро ще разчистим авгиевите обори на окупираните от мутрите институции. А главната Мутра няма да избегне логичния си край – затворническата килия.

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2856 Неутрално

  "Проведената процедура в максимална степен гарантира избор, основан на професионалната квалификация, деловите качества и практическия опит на участниците. "

  Отличен професионалист с богат практически опит, работохолик, достоен и почтен и непримирим спрямо закононарушителите. Това е най-честото определение за калинките в съдебната система и особено за подставените лица. Крадецът вика: Крадците не крадат!
  Горката Кьовеши много трудно ще се оправи в тази отровна мъгла. Сигурно отдавна е разбрала че мафията не е група а начин на поведение, който никой не може да промени.

 23. 23 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1425 Неутрално

  До коментар [#9] от "koko65bg":

  След като министър-председателят се е учил на тези похвати от ментора си Тодор Живков, друго не може и да се очаква.

 24. 24 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 736 Неутрално

  Лицемерието е неизкоренимо от тая територия

 25. 25 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1045 Неутрално

  До коментар [#21] от "gerberche malko":

  Нали? Пък тоя "виШ чиновник, да вземе да им стане кум, а? Само булката да не върне жениха за пренабиване на номерата 😁

 26. 26 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1076 Неутрално

  Значи и аз ще изпратя на Лаура Кьовеши едно Постановление за прекратяване на Две прокурорски преписки за неизпълнение на Съдебно Решение влязло в законна сила и лишило бюджета респективно Европейският с няколко хиляди евро.

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 27. 27 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5929 Любопитно

  Кириак Стефчовци, или Павлик Морозовчета?
  Или просто обикновени доносници?

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 28. 28 Профил на Sinergy
  Sinergy
  Рейтинг: 497 Весело

  Гузен негонен бяга.... :)

 29. 29 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2587 Неутрално

  Още един мандат ГЕРБ на власт и ще четем, как персоналът на "Пирогов", спортистите от националната футболна гарнитура и служителите на БДЖ - депо "Подуене" номинират единодушно за депутатите Барни Ръбъл, Десислава Танева, Митко Каратиста и Румен Пашата. Всички на работна снимка и престорена усмивка с номинираните. Иначе - чао, работно място!

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 30. 30 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1364 Весело

  Това на снимката не е ли Грета Тунберг в ролята на стара мома?

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 31. 31 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1364 Любопитно

  Доколкото ми е известно френските революционери не са назначавали прокурори на краля и висшите благородници, а са ги предавали на Сансон Гилотинера! нека франкофоните ме поправят, ако съм сгрешил малко!

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 32. 32 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1255 Неутрално

  Гешев е инфлуенсър!

  Обичам да грухтя и плюскам.
 33. 33 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 380 Неутрално

  Никой друг, ясно ли е!

  До коментар [#4] от "pag":

  Пропусна да споменеш Кръстника на Каскетурата - тавариш Юрий Чайка и Льончето Митрофанова

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 34. 34 Профил на grajdanin1
  grajdanin1
  Рейтинг: 728 Неутрално

  Гузен негонен бяга!
  самият факт, че пишат означава, че очакват критики и се опитват да ги изпреварят. Иначе не не виждам смисъл да уверяват, че " Проведената процедура в максимална степен гарантира избор, основан на професионалната квалификация, деловите качества и практическия опит на участниците".

 35. 35 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4370 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Regarding:
  бюрокрация да става ;)

  Пишем ти, Добри султане,
  да преварим критика,
  что върлува (критиката)
  из добрата ни страна.

  Слух ще стигне (ясно чухме)
  Вашите Добри уши,
  но неверен ще е слухът
  (отсега си му личи).

  Превантивно.
  Тъй в скръб ние
  Вашето ухо зовем
  да ни чуе безпристрастно.
  Истина да поднесем.

  Sincerely ухажвающи,
  ...
  ...
  ...

  "Предозиране:
  Прокурори и следователи пишат писма на Лаура Кьовеши"

 36. 36 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4370 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Да, ама не пишат до Византийски император или Ром I или II или III.

  Пишат до EU.
  Подвеждащ ход...

  До коментар [#27] от "Незнайко в Слънчевия град":

  Кириак Стефчовци, или Павлик Морозовчета?
  Или просто обикновени доносници?

 37. 37 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 611 Неутрално
 38. 38 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 611 Неутрално

  Ние този сериал с писмата от трудови колективи го гледахме в края на 2019 г., ако не ме лъже паметта.
  Не ги осъждайте и не им се подигравайте на "доблестните" прокурори. Те толкова си могат, в огромната си част, а и друго - жени и семейства хранят. Да ги оставим безработни ли?! Та те и чинии сигурно не могат сами да мият без "ценните" указания на Каскета.

 39. 39 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1101 Неутрално

  Докато в тая държава има роби, готови на такива пожертвования, ще има и робовладелци

  Не ме търсете преди обяд
 40. 40 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 829 Неутрално

  само със "обяснителни в любов" писъмца няма да стане тая работа !
  аре да тръгват със дамаджаните и суджука !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 41. 41 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7389 Неутрално

  Асоциацията на прокурорите и Камарата на следователите , все подчинени на Гешев. Кьовеши не трябва нито един от тези да избере.

 42. 42 Профил на rkf46690675
  rkf46690675
  Рейтинг: 31 Неутрално

  И КОГАТА КЬОВЕШИ РАЗРИТА КАНДИДАТУРИТЕ-МИЖИТУРКИ СЪЩИТЕ ПРОКУРОРИ СИГУРНО ЩЕ НАПИШАТ ПИСМО ДО НЕЯ,ПЪЛНО С ОБИДИ И МРЪСОТИИ В ДУХА НА ПИСМОТО НА ЗАПОРОЖЦИТЕ ДО СУЛТАНА.
  ТАКАВА ХУБАВА КОЧИНА СИ СЪГРАДИХА,ЧЕ ЩЕ БЪДЕ мног ГАДНО ДА ИМ Я РАЗРУШАТ...

 43. 43 Профил на rkf46690675
  rkf46690675
  Рейтинг: 31 Неутрално

  НА ГЕШЕВ МУ ХАРЕСВА КОЛЕЖКИТЕ ДА ВЛАДЕЯТ ЕЗИКА.С ЕЗИК,ПОСТАВЕН НА ПОДХОДЯЩОТО МЯСТО И ДО СЛУЖБИЧКА В БРЮКСЕЛ МОЖЕ ДА СТИГНЕШ...

 44. 44 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 537 Неутрално

  Съвсем нормално, естествено, логично и резонно е прокурорите и следователите да пишат на баш прокурора на ЕС. По-притеснително е ако не пишеха. Тогава всеки уважаващ себе си прокурор би се замислил дали не се крои нещо скрито-покрито. А така има видимост и Европрокуратурата може да бъде спокойна

  Бог да благослови Америка за България!
 45. 45 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 380 Весело

  И Димитър Иванов “ Митьо Гестапото” , последният шеф на Шести отдел на Шесто управление в Държавна сигурност (ДС), известно като политическата или идеологическата полиция, се включи пламенно в защитата на единствения номиниран за главен прокурор - Иван Гешев.

  След промените Иванов беше вицепрезидент на "Мултигруп" и издател на вестник "Дума", а след това на "Земя" и основа Институт за изследване и развитие на лидерството в информационна среда (актуалното име на института) към Университета по библиотекознание и информационни технологии (известен като университет на бившите тайни служби и влиянието им във властта сега). В медиите името на института се появява покрай връчването на награда за лидерство на името на Стефан Стамболов. През 2016 г. тя е присъдена на Ахмед Доган. Иванов, известен с прякора Митьо Гестапото, често се изявява в защита на Доган и Пеевски

  Също така писмо с подкрепа за “ ГЕШЕФ Е РАДОСТ” са подписали и руски доносници от българаския филиал на КГБ - от акад. Благовест Сендов, акад. Константин Косев (агент Найденов от ДС), акад. Георги Марков (секретен сътрудник на ДС), акад. Ячко Иванов (съдържател на явочна квартира и секретен сътрудник на ДС), акад. Тодор Николов, акад. Дамян Дамянов, член-кор. Драга Тончева и член-кор. Иван Гранитски (агент Огнян от ДС).:

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 46. 46 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5811 Любопитно

  До коментар [#16] от "Иван K":

  Аха спомням си, а за Анджела Дейвис какво беше съм забравила :).

 47. 47 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5811 Любопитно

  До коментар [#16] от "Иван K":

  Аха спомням си, а за Анджела Дейвис какво беше съм забравила :).

 48. 48 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4370 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Тиквоне, акад. Благовест Сендов почина
  преди вашата "Гешев е радост" ненагледна

  До коментар [#45] от "Al Tikvone":

  Весело

  Също така писмо с подкрепа за “ ГЕШЕФ Е РАДОСТ” са подписали и руски доносници от българаския филиал на КГБ - от акад. Благовест Сендов,
  акад. Константин Косев (агент Найденов от ДС),
  акад. Георги Марков (секретен сътрудник на ДС),
  акад. Ячко Иванов (съдържател на явочна квартира и секретен сътрудник на ДС),
  акад. Тодор Николов, акад. Дамян Дамянов,
  член-кор. Драга Тончева и
  член-кор. Иван Гранитски (агент Огнян от ДС).

 49. 49 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4370 Неутрално

  UNITED EU UNION

  "Това" нае.ба корупцията в Румъния.
  Затова Румъния е просперираща страна.

  След това...

  Сега, тоест.
  Всички членки на EU.

  До коментар [#30] от "Сатана Ликующий":

  Това на снимката не е ли Грета Тунберг
  в ролята на стара мома?

 50. 50 Профил на ПИК е велик
  ПИК е велик
  Рейтинг: 318 Разстроено

  Досега нямах мнение за номинираните. Но щом Асоциацията на прокурорите и Камарата на следователите са изпратили писма до европейския главен прокурор Лаура Кьовеши, мнението ми е изградено ;(

  Спечелихме битка, но не и войната!
 51. 51 Профил на the_librarian
  the_librarian
  Рейтинг: 630 Неутрално

  Съвсем нормално, естествено, логично и резонно е прокурорите и следователите да пишат на баш прокурора на ЕС. По-притеснително е ако не пишеха. Тогава всеки уважаващ себе си прокурор би се замислил дали не се крои нещо скрито-покрито. А така има видимост и Европрокуратурата може да бъде спокойна
  —цитат от коментар 44 на Günther


  Всъщност не е нито номално, нито естествено. Това ми прилича на "непоискана търговска реклама".
  Кандидатите трябва да отговарят на определени обективни чисто професионални критерии (образование, евентуално публикации, професионален стаж, спечелени дела и пр.) плюс да притежават и някакви морални качества, кито най-малко да няма поводи да бъдат подлагани на съмнение.
  "Уверения" (наричат се служебни референции) колко са добри и какви страхотни професионалисти са, могат да да представят единствено техните преки ръководители, като тези референции следва да придружават пофесионалните автобиографии на предложениет кандидати. Другото е нелеп атавизъм от едно отминало време...

 52. 52 Профил на Milko
  Milko
  Рейтинг: 106 Неутрално

  Това все едно да те скъсат на изпит и да кажеш на баща си да пише до директора на училището 🤣родните калинки така и не разбраха, че без лични качества не става.
  Наредили се каскет до каскета и пишат свободни съчинения, в които сами се хвалят.
  Някой спомня ли си тоя кон Румяна Желева, който беше казал , че е ходила в държави в Близкия Изток. На уточняващото питане "Къде по-точно", Желева отговори: „В Грузия и Египет. ХАХА

 53. 53 Профил на msb04694227
  msb04694227
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#2] от "edin drugii":
  Другарите от БКП и ДС били на някаква позиция преди 31 години сега са над 70 годишни. Стига сме се оправдавали с тях. Още по-малко можем да се оправдаваме с техните деца, понеже както видяхме през тези 30г. най-яростните антикомунисти са децата на комунистическата номенклатура.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK