"Да повишим рязко качеството на родната нАука", или как вицепремиер стана доктор в УниБИТ

Онлайн защитата на Марияна Николова премина напрегнато – докато професори я защитаваха, че не е плагиат, в чата валяха неудобни въпроси.

© Стопкадър

Онлайн защитата на Марияна Николова премина напрегнато – докато професори я защитаваха, че не е плагиат, в чата валяха неудобни въпроси.Вицепремиерът, министър на туризма и председател на Съвета по киберсигурност Марияна Николова, отговорна за провеждането на парламентарните избори на 4 април, защити днес докторат на тема "Кибер етика в управлението на информационните процеси при е-управление" в библиотекарския университет (УниБИТ). Събитието се проведе в тесен кръг на живо в учебното заведение, а близо 100 души имаха възможност да го проследят онлайн. Според ръководството на вуза това е


небивал интерес към защита на докторат


Една от причините за това любопитство е, че когато преди година и половина Николова оглави Съвета по киберсигурност към Министерския съвет, това породи съмнения в компетентността й. Тогава тя се защити с думите: "Как да не разбирам от компютри? Преминавала съм различни обучения, притежавам квалификацията ITcard". IT специалисти обясниха, че ставало дума за базова грамотност - употреба на браузъри, електронна поща, текстови редактори, таблици и презентации.
Николова привлече внимание към труда си, след като на страницата на УниБИТ беше публикувано писмо на швейцарския й рецензент проф. д.н. Кристоф Щюкелбергер. В него той посочва, че е направил анализ на дисертацията, като е използвал софтуера Compilatio, който разкрива плагиатство. Резултатът бил 3-6%, което според рецензента е по-малко в сравнение със средния резултат от 10% на сравними текстове.


"Това означава, че не е налице съществено плагиатство. Въпреки това някои страници са дума по дума копирани, без да се споменава референцията", установява Щюкелбергер и посочва конкретните страници. Той разсъждава и дали има конфликт на интереси предвид високия пост на Николова, но не установява такъв.


Преди защитата българският рецензент проф. Гошо Петков отказа да коментира въпроса и отправи покана към "Дневник" да присъства на събитието. Приехме поканата и го заснехме на видео. Предлагаме ви запис на ключовите моменти.


Защитата започна с приветствие на зам.-ректора на УниБИТ Тереза Тренчева. В краткото си слово тя заяви, че е е сигурна в успешната защита, защото не се случвало всеки ден вицепремиер да е докторант във вуза.Така още преди началото на защитата се очерта положителният й завършек. Сервилността маркира събитието, като постовете на Николова по високите етажи на държавната власт бяха споменавани неведнъж.


След това думата взе научният ръководител на Николова - проф. Стоян Денчев. Той дълги години беше ректор на учебното заведение, доктор е на икономическите науки. Биографията му включва поста главен секретар на правителството на Любен Беров. Освен това е бивш дипломат, депутат и зам.-председател на парламентарната група на ДПС (1995 - 1997), бивш вицепрезидент на "Мултигруп" и бивш сътрудник на II Главно управление на Държавна сигурност (контраразузнаването).


Денчев препоръча да се говори на български, защото на стената висяла оригинална икона на Кирил и Методий от храма "Александър Невски". Забележката беше странна на фона на чуждестранните слушатели, които нямаха преводач. Не стана известно и как иконата от храма се е озовала в тържествената зала на УниБИТ.По време на речта на Денчев, който представи докторантката си, настана суматоха, след като проф. Гошо Петков разля кафето си на масата.Денчев обърна специално внимание на критичните публикации в медиите относно потенциално плагиатство и конфликт на интереси на Николова, като я защити. От думите му се разбра, че писмото на швейцарския рецензент, в което се говори за липса на цитиране на собствените му трудове, било неофициално и погрешка било публикувано от сътрудничка в УниБИТ. Сега грешката била поправена и проф. Щюкелбергер тази сутрин пратил ново писмо, където тези забележки липсвали, а се посочва, че публикациите по темата са "политически мотивирани".Съществен момент от защитата беше изказването на рецензента проф. Гошо Петков. Той е директор на Докторантското училище към УниБИТ, председател на Постоянната комисията по социални и правни науки, сигурност и отбрана към Националната агенция за оценяване и акредитация и член на експертния съвет на главния прокурор Иван Гешев. В речта си той се извини както на проф. Щюкелбергер, така и на Николова за причинените неприятности с огласяването на писмото на швейцареца.След като поименно от научното жури беше изяснено, че плагиатство няма, беше дадена думата на докторантката. Тя направи презентация на научния си труд, чието съдържание можете да видите в следващото видео:След края на презентацията проф. Петков прочете рецензията си, в която говореше за глобализацията и наложилото се в пандемията онлайн общуване, както и че авторката на научния труд се е занимала с


"дефицитите на морал в дигиталното общество -
тема актуална и практически полезна"


След това беше дадено началото на дискусия. Думата получаваха само хабилитирани лица. "Дневник" не успя и и така не можа да попита какъв е конкретно научният принос на Марияна Николова и дали е ползвала емпирично казуса с пробитите сървъри на Националната агенция по приходите (НАП), от които изтекоха данните на милиони граждани и фирми, без за това някой да понесе отговорност.


Единственият критичен въпрос


дойде от Димитър Атанасов от БАН, който е и колумнист на "Свободна Европа". Той видя голям проблем в повърхностното разбиране на докторантката по въпроса що е това етика. Попита и каква е разликата, която Николова прокарва между прозрачност и публичност.


Зададе и реторичен въпрос към научното жури: "Нарочно ли копирахте буквално част от автореферата в рецензиите си и становищата си, заявявайки, че в текста на Марияна Николова няма плагиатство? Дали не можем към вас да се обърнем с подобна претенция, имайки предвид, че голяма част от рецензиите, без тази на проф. Щюкелбергер, са копи-пейст с много малко авторов принос?"На финала Атанасов коментира, че не е получил отговори, а само общи приказки. Не се получи ясен отговор какво има предвид Николова с думите си, че "трябва винаги да има необходимия баланс между прозрачност и публичност" и каква разлика прави между двете. Вместо това тя добави, че трябвало да има и сигурност.


По време на онлайн презентацията в чата валяха критични коментари за качествата на дисертацията и дали тя има научен принос, имаше и обидни квалификации към рецензентите. Това принуди Стоян Денчев да вземе думата и да се възмути от хейтърите, както той ги нарече.


"Никой не ви дава право да хулите университета!", заяви Денчев и влезе в задочна полемика с извънпарламентарната опозиция, която от години говори за "библиотекарско-сарайски център на властта, който контролира важни постове на държавата".


"Що да не сме първи център на властта?",


попита реторично той.


Присъстващият онлайн Мартин Иванов успя да се вклини с въпрос, без да му е дадена думата. "Какво е блокчейн?", попита той. Професорите посъветваха Николова да не му отговаря, но тя настоя и отговори кратко, че това е метод за съхранение на информацията. Последваха писмени коментари в чата, че това е цитат от "Уикипедия".


Научното жури гласува единодушно за присъждането на докторската степен и защитата беше закрита. Дисертацията ще бъде издадена като монография.


В заглавието е използван цитат от филма "Двойникът".

Коментари (106)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 2243 Неутрално

  Те левите другари отдавна повишиха качеството на световната нУка, та сега и за родната се заинтересуваха. Преди 2-3 дни имаше статия, как "учените" не можели да докажат един много голям процент от брътвежите на колегите си. :-) Дори някой сами не успяват да възпроизведат повторно "изследванията" си. А за "политкоректните" теми, изобщо няма да споменаваме, там сигурно 99 % от "научните" твърдения са измислица!

 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4749 Неутрално

  Точно така великия Тодор Колев четеше лозунгите по стените в Двойникът!!!
  Велик и все още актуален филм.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1461 Весело

  Точно умнокрасивите комсомолци дето НАПЪЛНО девалвираха всякакви научни степени и напълниха катедрите с 'преподаватели' по признак вярност на умнокрасивите собственици да говорят по темата е забележителна наглост

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 4. 4 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1222 Неутрално
 5. 5 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1138 Весело

  Направо го качете в порнхъб - там е мястото на такава порнография.

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 6. 6 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 858 Неутрално

  Абсолютен фарс. Гледах го. Срам ме е, че тази женица е вицепремиер.
  Ние сме си виновни. Локдаун можем да го превърнем в ГЕРБДаун на 4ти април.

 7. 7 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  С тази си наглост, простота и упоритост, тази се издигна до това, което е в момента.
  Защитата й е поредното доказателство, че качествата, които се ценят и гарантират успешна кариера са:
  - некомпетентност
  - упоритост
  - готовност за всякакъв политически хамелеонизъм
  - вярност към баш башията (който ид а е той)
  - самочувствие до небето
  - нахално саморекламиране на несъществуващи иначе професионални качества

 8. 8 Профил на wvk19677913
  wvk19677913
  Рейтинг: 184 Неутрално

  Това е абсолютна подигравка и директно плюене в лицето на хората, които се трудят, за да придобият научни степени. Да не говорим, че те са в пъти по-интелигентни от таз балама, която изобщо няма капацитета за такава степен.

 9. 9 Профил на wvk19677913
  wvk19677913
  Рейтинг: 184 Неутрално

  До коментар [#6] от "Dark":

  Мен повече ме е срам, че е доктор, отколкото вицепремиер.

 10. 10 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 1023 Весело

  В България, докторска степен от Библиотекарския е по-ценна от Оксфорд, Харвард, Кембридж, Калтех, МИТ и Йейл. Взети заедно.

 11. 11 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 735 Неутрално

  След това думата взе научният ръководител на Николова - проф. Стоян Денчев. Той дълги години беше ректор на учебното заведение, доктор е на икономическите науки. Биографията му включва поста главен секретар на правителството на Любен Беров. Освен това е бивш дипломат, депутат и зам.-председател на парламентарната група на ДПС (1995 - 1997), бивш вицепрезидент на "Мултигруп" и бивш сътрудник на II Главно управление на Държавна сигурност (контраразузнаването).

  Повече не четох. Всичко е ясно.

 12. 12 Профил на Nelumbo
  Nelumbo
  Рейтинг: 706 Неутрално

  "Дали не можем към вас да се обърнем с подобна претенция, имайки предвид, че голяма част от рецензиите, без тази на проф. Щюкелбергер, са копи-пейст с много малко авторов принос?"

  Е, то това си е български ,,принос" в писането на рецензии и становища!

 13. 13 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2506 Неутрално

  До коментар [#6] от "Dark":Мен повече ме е срам, че е доктор, отколкото вицепремиер.
  —цитат от коментар 9 на wvk19677913


  Няма повече или по-малко – и двете положения са срам за нацията!
  До кога, Господи, ще ни наказваш за безумието на избирателите!

 14. 14 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1626 Неутрално

  До коментар [#3] от "Hella Good":

  На амбразурата, матросов! Не е лесна и твойта.

 15. 15 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3249 Неутрално

  Не разбрах само ЗАЩО ни занимават с "нАучните" постижения на тая ?При положение че нейхият "докторлък" в УниБИТ има стойноста на ролка тоалетна хартия....Комплексарските напъни и фалшивото самочувствие само доказват каква калинка е "докторантът".Оттаък западна ни граница тази е НИКОЙ.

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 16. 16 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 2061 Неутрално

  Ако кажа всичко, което знам и мисля за денчев, ще трябва да си търся нов форум.
  Същото, а дори и повече, може да се каже и за онези, които станаха професори под вещото му ръководство.
  Жмел до жмела, мила моя майно льо, и тая не пада по-долу.

 17. 17 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 2061 Весело

  В България, докторска степен от Библиотекарския е по-ценна от Оксфорд, Харвард, Кембридж, Калтех, МИТ и Йейл. Взети заедно.
  —цитат от коментар 10 на kapitan_laino

  Хе-хе...

 18. 18 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 852 Неутрално

  Проф Гошо Петров, да не се бърка с Гошо Тъпото, е член на експертния съвет на Каскета.
  Не е завършил право, но дава съвети на Каскета.
  Този фарс с калинките и присъждането на всякакви степени е в типичен комунистически стил. На тая поцикована кофа, ако ще и десет научни степени да й присадят, няма да напълни празния си хардиск с нищо повече от нули.
  За световноизвестният преподавател , мутраген и ченге от 6 то Стоян Денчев няма какво да се коментира.
  Българите си заслужават съдбата, толкова прост народ надали има на тия географски ширини.
  Може би макетата, ама те нали са ни роднини..

 19. 19 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2510 Весело

  "Научното жури гласува единодушно за присъждането на докторската степен и защитата беше закрита. Дисертацията ще бъде издадена като монография" - къде, кога, как да бъде закупен този ТРУД, тази моно, която ще повлече хиляди поли?!? Като има такива РАКоводители всеки БГ поданик на Баш Бой трябва да е горд, зарадван е с вЕра в тях, в Него, във всички ОПравящи и науката, и народеца. ХамиН! Сигур и баш КОМисарката на ЕК по дигиталните, по ученията, по младостта, по супербързото неРС, а световен, е подтикнала зам. премиерката да се прояви в името на нАуката?!

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 20. 20 Профил на Grdimi
  Grdimi
  Рейтинг: 221 Разстроено

  Препоръка №1 на дисертацията: SWOT анализ!

  n/a
 21. 21 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7447 Неутрално

  До коментар [#6] от "Dark":

  Нивото на управляващите е ниско, но по-лошото е, че тази жена ще стане учен, а после и професор. Може да почне и да преподава. Ужас! Като я видяхме , как срича на английски с български букви, такава ще е и докторантурата и, голям майтап, по киберсигурност. А тя самата призна, когато стана министър, че има само компютърна грамотност.Както Гешев стана доктор по европейско право в ЮЗУ.

 22. 22 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2313 Неутрално

  Лукреция, честито, душа! Тва, Марияна, де.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 23. 23 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1764 Неутрално

  "Никой не ви дава право да хулите университета!", заяви Денчев и влезе в задочна полемика с извънпарламентарната опозиция, която от години говори за "библиотекарско-сарайски център на властта, който контролира важни постове на държавата".
  —цитат от коментар 0 на Стоян Денчев

  Този неграмотен милиционер не може да какзва на хората какво да говорят. Може единствено на подлизурковците с наУчни титли. Всъщност никой няма право да нарича тази помийна яма, сборище на комунисти изроди с научни титли дадени по заслуги заради сервилността ми към един правешки боклук, университет. А за смешката вицепремиер няма смисъл да си хабя думите. Учителката на малкия ми син би оставила тази ......... завинаги в първи клас.
  А на "Дневник" благодаря, че ми напомниха за този страхотен филм с Тодор Колев - "Двойникът".

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 24. 24 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2313 Неутрално

  КОНГРАЧУЛЕЙШЪНС

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 25. 25 Профил на wkk57607068
  wkk57607068
  Рейтинг: 499 Неутрално

  Как единият от рецензентите е изпратил нова рецензия (писмо, според статията)? Съгласно закона, всички материали по дисертацията (включително рецензии и становища) трябва да са качени на сайта на университета 14 дни преди защитата. Ако действително има подмяна, това е процедурно нарушение. Пиша го за информация към министъра на образованието и науката.

 26. 26 Профил на Emil Dimov
  Emil Dimov
  Рейтинг: 652 Разстроено

  "Да повишим рязко качеството на род на та "НА слу ка", или как вицепремиер стана доктор в Уни БИТ? (ха-ха-ха!)

  До коментар [#6] от "Dark":
  Абсолютен фарс! Срам ме е, че тази женица е вицепремиер!
  Ние сме си виновни. Локдаун можем да го превърнем в "ГРОБ Даун" на 4-ти април.

  До коментар [#7] от "debruckere":
  С тази си наглост, простотия и упоритост, ка ка та се издигна до това, което е в момента. Защитата ѝ е поредното доказателство, че качествата, които се ценят и гарантират успешна кариера са:
  - некомпетентност
  - упоритост
  - готовност за всякакъв политически хамелеонизъм
  - вярност към баш башбашията (КОЙ чо и да е той!)
  - самочувствие до небето
  - нахално саморекламиране на несъществуващи иначе професионални качества???

 27. 27 Профил на wkk57607068
  wkk57607068
  Рейтинг: 499 Неутрално

  До коментар [#19] от "ЗаНиЗа":

  Трудът естествено ще бъде отпечатан от вестник Труд. Там само помии се публикуват.

 28. 28 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2080 Неутрално

  Разбира се,че ще се говори на български,защото "умната" калинка сигурно не знае чужди езици,а и IT специалистите са й определили нивото за начална компютърна грамотност...

 29. 29 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1224 Неутрално

  Тая да внимава да не засенчи Баш Науката че ще и турят прангите на някое кръстовище и ще я размотават цял ден като панаирджийска мечка.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 30. 30 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1685 Весело

  До коментар [#26] от "Emil Dimov":

  "Да повишим рязко качеството на родата... "НА слука", или как вицепремиер стана доктор в Уни БИТ?

  Ако погледнем строго научно в жилите на турските султани тече повече руска кръв, отколкото при руските царе. От 36 султани само 13 са с доказан турски произход...
 31. 31 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 913 Любопитно

  Аз не разбрах кое е АВТОРОВИЯТ ПРИНОС?
  Щото кадидатката само представи структурата на дисертацията. А се иска авторов принос, научен принос. Тъй като това е научна работа, а не компилация тип реферат, какъвто пишат бакалаврте..

  В Русия съм! В Русия съм!
 32. 32 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 913 Весело

  Препоръка №1 на дисертацията: SWOT анализ!
  —цитат от коментар 20 на Grdimi


  WOW!
  Гениаално!

  В Русия съм! В Русия съм!
 33. 33 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1182 Неутрално

  Голяма самореклама тип харакири на "ВУЗа". След това порно едва ли някой с грам мозък би се записал да "учи" там.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 34. 34 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1224 Неутрално

  Библиотекарския между другото няма ли да отвори филиали из страната най-накрая? Навремето АОНСУ имаше във всеки по-голям окръжен град.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 35. 35 Профил на hkr17702506
  hkr17702506
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Има ли хора на които още да не им е ясно защо България е в такова плачевно състояние?!😤😤😤😤

 36. 36 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2849 Неутрално

  Не се шашкайте толкова ...Щом и бай Х е д-р на пожарникарските науки ,тази защо да не е на УБИТаците

 37. 37 Профил на wkk57607068
  wkk57607068
  Рейтинг: 499 Неутрално

  Четирима професори и един доцент, членове на журито, са в унизителната роля на возените в джипката. Много станахте джипкаджиите бе!

 38. 38 Профил на Христо Хаджиев
  Христо Хаджиев
  Рейтинг: 373 Неутрално

  И естествено дисертацията е защитена в най-големия и великия университет на планетата. СУ е под нейното ниво. Ма....цата ви ченгеджийска!!!

  Captain Jack
 39. 39 Профил на Rational
  Rational
  Рейтинг: 1012 Неутрално

  Не разбрах само ЗАЩО ни занимават с "нАучните" постижения на тая ?При положение че нейхият "докторлък" в УниБИТ има стойноста на ролка тоалетна хартия....Комплексарските напъни и фалшивото самочувствие само доказват каква калинка е "докторантът".Оттаък западна ни граница тази е НИКОЙ.
  —цитат от коментар 15 на Willy Messerschmitt


  Наистина ли не виждаш връзката?

  "Марияна Николова, отговорна за провеждането на парламентарните избори на 4 април, защити днес докторат...в библиотекарския университет"

 40. 40 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1414 Весело

  До коментар [#1] от "Stargate":

  А въпросната докторантка нали е издънка на същите "леви другари"? В добавка е хванала и здраво държи за *** един депутат, известен с прякора Релсата. И като зная как перфектно говори английски език...

 41. 41 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 859 Неутрално

  Че нали библиотекарския е поделение на 6-то главно.Какво прави тази там.

 42. 42 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 364 Неутрално

  Вицето Мариана Николова от Фашисткия Фронт ще защитава научна степен в свинската ченгеджийницата "Библиотекарски университет"! Научен ръководител - Стоян Денчев от ДПС - бившо ченге от ДС ( българския филиал на КГБ
  БезМозъчния тръст на мафията и задкулиситето , У-БИТ трябва да бъде срутен и на негово място картофена нива , обградена с бодлива тел и картечари , където лустрираните и осъдени доносници - руски агенти да се трудят по схемата 2 за 3

  Преди дни Николова беше разобличена като върл плагиат от чужд учен, от когото си преписала докторантурата горката.

  Такива ви определят съдбите :(

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 43. 43 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1414 Весело

  До коментар [#36] от "hodounski":

  Не е доктор на пожарникарските науки. Темата на докторантурата му беше "Мотивация на физическата подготовка на личния състав (на МВР) или нещо подобно. Интересно откъде е преписал докторантурата си. Може би от доктората на някой генерал от МВД (съветското МВР)?

 44. 44 Профил на knu201006282
  knu201006282
  Рейтинг: 26 Неутрално

  Висшист започнал да говори , за да уговори някаква игра значи е в беда . Учен да те защити от " селските черти " и " градските мечти " значи , че греши защото най-голямата беда е планетната мечта . Автор: Георги Илиев Митев. София (2014). Потърпевш от милицията, военните, полицията, медиците, институции и граждани . Трето поколение репресиран.

 45. 45 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1685 Весело

  До коментар [#31] от "Веселин Дечев":

  Авторовият принос е, че е благоволила да се появи на защитата...
  А този тип "защита" ни убеждава, че "доктор" и "доктор на науките" са символи на партийна принадлежност.....

  Ако погледнем строго научно в жилите на турските султани тече повече руска кръв, отколкото при руските царе. От 36 султани само 13 са с доказан турски произход...
 46. 46 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1685 Весело


  Да обобщим за защитата:

  "..Аз на цирк бях оня ден,

  цирк „Обединение“.

  Гледах смаян, възхитен

  чудно представление.  Най-напред Шаранът млад

  с глас висок представи ни

  цирковия весел свят —

  майстори прославени!  После нещо профуча

  страшно изтопурка там:

  с триста километра в час

  мина Костенурката.  Виж Комарът

  виж герой,

  с мускули засрами ни!

  Чупи на гърди си той

  воденични камъни!  Ето, с крясъци и вой —

  като в стръвна лудница;

  Заекът надви в двубой

  цяла вълча глутница!  После —

  музикална част:

  Свраката с Магарето.

  Тя подкара с нисък глас,

  тънката удари то.  А Шопарът —

  друс — друс —

  тропна пред народа там

  ръченица, ама с вкус,

  ситна и по модата…  Бре, че хубав, весел цирк,

  с номера подбирани!

  Смях и веселби безспир —

  смей се до примиране!…  Аз на цирк бях оня ден,

  цирк „Обединение“.

  Гледах смаян, възхитен

  чудно представление.  Препоръчвам го и вам,

  и на ваште, близките.

  Три години след това

  има да се кискате!..."

  Ако погледнем строго научно в жилите на турските султани тече повече руска кръв, отколкото при руските царе. От 36 султани само 13 са с доказан турски произход...
 47. 47 Профил на gl_avatar
  gl_avatar
  Рейтинг: 531 Неутрално

  На валерката бибитк@ и също унибитк@.

  Тая е калинка на калинките !

 48. 48 Профил на psz58488391
  psz58488391
  Рейтинг: 298 Неутрално

  До коментар [#15] от "Willy Messerschmitt":

  Така е, но какви поражения нанася или ще нанесе тук!

 49. 49 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2644 Неутрално

  еее какати ме върна в 1999 като се учех да ползвам пауърпойнт. човечето от презентацията ми върна спомени от кламера от уорд. погледнах календара за всеки случай! уникален нафталин

 50. 50 Профил на Една Другарка
  Една Другарка
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Само Марияна Николова да е - с мед да я нахраниш!

  Реформите на египтолога предизвикаха цунами от процедури по хабилитация.

  Докторите хич нема да ги броя. Прелива от доценти и професори без това по никакъв начин да допринася за развитието нито на науката, нито за издигане равнището на образованието.

  Окупация на държавните вузове по всякаква линия, масова хабилитация на наши хора... ти цитирай мене, аз ще цитирам тебе... претоплят се стари манджи и се признават за нАучен принос...

  Щом набор 84 вече ги правят професори...

  Във форумите на Икономедиа е пълно с хленчещи конформисти. В много голям процент от случаите изразите, ЗАПОЧВАЩИ с: "Аз мисля..."; "Аз считам..."; "По мое мнение..."; "Според мен.." - ЗАВЪРШВАТ с някакви чутовни глупости, резултат от "мисловния" процес.
 51. 51 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  Да поздравим Мариана Николова с доторатурата. Така ще повдигне наУчния потенциал на гражданите за Европейско развитие.

  SHADOWS of SOFIA
 52. 52 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2849 Весело

  До коментар [#43] от "murry":

  Още по-лошо. Като го гледам какъв е тулуп , как ще мотивира другите ?

 53. 53 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2380 Неутрално

  Абсолютен фарс. Гледах го. Срам ме е, че тази женица е вицепремиер. Ние сме си виновни. Локдаун можем да го превърнем в ГЕРБДаун на 4ти април.
  —цитат от коментар 6 на Dark  Гъска с докторска тапия !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 54. 54 Профил на gogo63
  gogo63
  Рейтинг: 902 Неутрално

  Непоправим оптимист съм, все си мисля, че някой ден ще дойде време за следния диалог:
  - Квалификации, образование?
  - Докторска степен.
  - От кой университет?
  - УБИТ.
  - Хахаххахахахаха, ахахахахах, ахаххахахаха

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2346 Неутрално

  Това нали е библиотекарският?

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 57. 57 Профил на Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Рейтинг: 702 Неутрално

  Не разбирам как това може да е научна дисертация!? Някой работещ в частната ИТ сфера, срещал ли е колега от УниБИТ?!

 58. 58 Профил на Bornagain
  Bornagain
  Рейтинг: 444 Неутрално

  дойде от Димитър Атанасов от БАН, който е и колумнист на "Свободна Европа".
  ===========================================================
  И провален историк на всички конкурси в които участва, озлобен до крайност от това, уреден в БАН по антикомуностическа и свободна европа линия.

  Свободата, Санчо...
 59. 59 Профил на wkk57607068
  wkk57607068
  Рейтинг: 499 Неутрално

  Членове на журито (да ни са живи и здрави):
  проф. д.н. Кристоф Щукелбергер (Prof. Dr. Dr. Christoph Stückelberger)
  проф. д.ик.н. Гошо Кирилов Петков
  Становища:
  проф. д-р Евгени Петров Манев
  проф. д-р Златин Иванов Киряков
  доц. д-р Сашо Драгиев

 60. 60 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1789 Неутрално

  Научните титли в България са в 99.9% резултат на плагиатство. Тази е поредното "научно" недоразумение, само, че освен плагиатство има добавен и политически привкус.
  Накратко - гнусна история!

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63 Профил на Алексей Стамболов
  Алексей Стамболов
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Би трябвало при ОТКРИТА защита на дисертационен труд думата за въпроси и коментари да се дава на всеки присъстващ, пожелал да се изкаже, не само на хабилитирани лица.

 64. 64 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4942 Неутрално

  До коментар [#58] от "Bornagain":

  Хе-хе, нещо по темата имаш ли да споделиш? Или опорката е плюене по Свободна Европа?

 65. 65 Профил на Алексей Стамболов
  Алексей Стамболов
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Сега погледнах обявата за защитата на сайта на УниБИТ: https://www.unibit.bg/news/news-events/public-defence-m-nikolova
  В заглавието пише: "Покана за публичната защита на докторант Марияна Николова", а в самата обява никъде не пише "публична", а " официална". За пръв път чувам за "официална" защита. Странно...

 66. 66 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 2127 Весело

  той посочва, че е направил анализ на дисертацията, като е използвал софтуера Compilatio, който разкрива плагиатство. Резултатът бил 3-6%, което според рецензента е по-малко в сравнение със средния резултат от 10% на сравними текстове.
  ________________________________________________

  3 до 6% "плагиатство, а вие знаете ли политичката Шаван в Германия какъв процент на плагиатство имаше?

  80-85%!

 67. 67 Профил на Bornagain
  Bornagain
  Рейтинг: 444 Неутрално

  До коментар [#58] от "Bornagain":Хе-хе, нещо по темата имаш ли да споделиш? Или опорката е плюене по Свободна Европа?
  —цитат от коментар 64 на vassilun


  И да споделя по същество нищо няма да разбереш. Или целта ти е плюене по по умните?

  Свободата, Санчо...
 68. 68 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 856 Неутрално

  В нормалните страни защитата на докторска степен, при положение че си влиятелен политик не се допуска. Това може да стане преди или след политическа активност.

 69. 69 Профил на wkk57607068
  wkk57607068
  Рейтинг: 499 Неутрално

  До коментар [#59] от "wkk57607068":

  Я, минуси. Те за мен ли са или за членовете на журито? Имената им, впрочем можете да намерите в сайта на така наречения университет.

 70. 70 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3558 Гневно

  А на дебелашкия въпрос на Стоян Денчев ("Що да не сме първи център на властта?" 🤮) може да се отговори много просто.
  Защото никой не ви е избирал!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 71. 71 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3558 Гневно

  дойде от Димитър Атанасов от БАН, който е и колумнист на "Свободна Европа".===========================================================И провален историк на всички конкурси в които участва, озлобен до крайност от това, уреден в БАН по антикомуностическа и свободна европа линия.
  —цитат от коментар 58 на Bornagain


  Защо не отговориш на казаното от Д. Атанасов, а се пънеш да го охарактеризираш бе недраги?
  Като си нямаш хал хабер за какво става дума, поне си трай и не си показвай главичката....Нататък го знаеш...да не си замърсявам речника де.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 72. 72 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3558 Весело

  И да споделя по същество нищо няма да разбереш. Или целта ти е плюене по по умните?
  —цитат от коментар 67 на Bornagain


  Ти ли си по-умен бе смешко?
  Или Марияна Николова тази дето била толкова умна, че наред със задълженията си по двете държавни длъжности успяла да напише докторантурата си?
  Ти изобщо знаещ ли какво е това докторат и как се подогтвя една таказа бумага?
  Хайде бе специалисте!
  Обясни каква е разликата между докторат и аспирантура или между докторат и деканат?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 73. 73 Профил на Bornagain
  Bornagain
  Рейтинг: 444 Неутрално

  Обясни каква е разликата между докторат и аспирантура или между докторат и деканат?
  —цитат от коментар 72 на Храбър

  Интересно как някой от филма Смотаняци има претенция да е храбър, но заедно с това не разбира очевидната си неадекватност.

  Свободата, Санчо...
 74. 74 Профил на Roumen Stoilov
  Roumen Stoilov
  Рейтинг: 713 Неутрално

  Това отдавна е масово явление сред 'академичните' кръгове. Професори се произвеждат като ефрейтори.

 75. 75 Профил на vetroval
  vetroval
  Рейтинг: 24 Неутрално

  Ефектът на Дънинг-Крюгер: калинки-мариянки (тоест неквалифицирани индивиди) страдат от илюзорно превъзходство, изразяващо се в надценяване на собствените познавателни способности.

 76. 76 Профил на Bornagain
  Bornagain
  Рейтинг: 444 Неутрално

  Защо не отговориш на казаното от Д. Атанасов
  —цитат от коментар 71 на Храбър


  Атанасов няма общо с етиката, той претендура да е историк, ама и с историята няма много общо.

  Свободата, Санчо...
 77. 77 Профил на brighty
  brighty
  Рейтинг: 40 Неутрално

  Не са виновни само калинките - виновна е абсурдната феодална система на ВУЗ-овете, позволяваща на шепа изкукали бивши ченгета да се разпореждат с един държавен университет, сякаш същият им е бащиния! Докога като данъкоплатци ще търпим да ни се харчат парите в този и други подобни на него държавни университети? Ще направи ли държавата ревизия на всички произведени в подобни ВУЗ-ове доктори, доценти и професори - на парите, усвоени за "производството им", както и на качествата на техните трудове? Ще бъдат ли някога в тази клета страна най-накрая лустрирани/пенсинирани или просто изритани от усвояването на нашите данъци всички бивши слуги или доносници на комунистиèската репресивна Държавна сигурност? Кой и кога ще възстанови тоновете репутационни щети, които бившите ченгета нанасят и са нанесли и на този ВУЗ /защот достойната в миналото професия на библиотекарите е омаскарена и опозорена от доносниците/, и на всички други ВУЗ-ове, в които са се окопали?

 78. 78 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 1456 Неутрално

  Пасторът-професор и собственик на две фондации ми прилича на Летяща чиния по направление Швейцария-УниБИТ-Москва-Пекин.
  Едва ли е случайност, че на другият башпрофесор-шестак е поверено издаването на вестниците "Русия днес" и "Китай днес".
  Първи център на властта вече е на сцената.
  Пеевски е излишен. Доган също.

 79. 79 Профил на evpetra
  evpetra
  Рейтинг: 1141 Неутрално

  "Срам ме е, че тази женица е вицепремиер."

  Егати държавата, щом аз съм ѝ вицепремиер!"

 80. 80 Профил на mgsh
  mgsh
  Рейтинг: 448 Гневно

  България се превърна в бурлеска... при това посредствена, защото има и добри бурлески.

  Лекарството: въвеждане на международните стандарти за компетентност и научен капацитет. Важи както за висшето, така и за средното образование.

  И да, лустрация. Забрана за членуване в тайни организации (да важи за всички държавни служители, от учители до магистрати) със съответните глоби и години затвор при нарушение. Кадесарският, пардон, масонският орден ще увехне за отрицателно време.

  Лустрация - закъсняло, но задължително отстраняване от държавни постове на щатни служители и агенти на тайните служби от 1960 до 2010 година. Същите са свободни да работят в бизнеса като предприемачи или на заплата. Лустрацията трябва да включва и медиите, независимо дали са държавни или частни.

 81. 81 Профил на Equilibrium
  Equilibrium
  Рейтинг: 229 Гневно

  Тази "защита" е абсолютен фарс. Презентация под 10 минути, с пет-шест слайда, които не показват абсолютно нищо. Автореферат - в който няма нищо от дисертацията. Нещо от типа - в глава 1 разгледах такива въпроси и са изведени изводи, които не се казват. В глава 2 - същото, в глава 3, където трябва да е сентенцията на дисертацията - отново същото, т.е. нищо. Отделно - само три статии (!!!) - що за извращение е това. Това нагло "шоу" на УниБИТ е абсолютна подигравка със всеки докторант, който се бори за ОНС "доктор". Най-лошото е, че този фарс ще се забрави, но "д-р Марияна Николова" остава завинаги.

 82. 82 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1207 Весело

  Защита на докторската дисертация на Марияна Петкова Николова на тема: „Кибер етика в управлението на информационните процеси при е-Управлението“ за присъждане на образователната и научна степен „Доктор“ ... https://drive.google.com/drive/folders/1oeG0nnQmy2T-rFnASi8MqAWa7KPXcvdv  ........

  Защита на докторската дисертация на Кристина Стойкова Босакова на тема: „Култура на киберсигурността при Е-управление” за присъждане на образователната и научна степен „Доктор“ https://drive.google.com/open?id=1_AISuK-IQK_WVnDYJJLtGOLsY2kZ9Z0y

 83. 83 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1207 Весело

  Хахахаха...... Марияна Николова не е най фрапантния случай ако трябва да сме честни ....... Защитата на дисертацията на Владимир Любомиров Левчев на тема: „Документални източници и символна визуализация на масонството” за присъждане на образователната и научна степен „ДОКТОР“ ми е една от фаворитите ...... Как с 26 странички уйдорми за масоните се става "доктор"..... https://drive.google.com/drive/folders/1NqIQojVeWtwyz8XsFEN-5Q8qQvvkWWr7?usp=sharing ..... ама има и къде, къде по фрапантни случаи........ Аз се веселя впрочем, като релакс ми е да чета "докторати".....веселба си е....."Да повишим рязко качеството на родната нАука"........

 84. 84 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1207 Весело
 85. 85 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 1689 Неутрално

  д-р Марияна Николова остава завинаги.
  —цитат от коментар 81 на Equilibrium


  След като бъдат изритани мутрите и комунистите от властта, проблема с оставането на лейката с ИТ карта д-р Марияна Николова ще проблем само на д-р Марияна Николова. Затова нека се концентрираме във важните неща и да разкараме боклука от Парламента, време е.

 86. 86 Профил на Шулц
  Шулц
  Рейтинг: 256 Неутрално
 87. 87 Профил на balkan_panda
  balkan_panda
  Рейтинг: 67 Неутрално

  Това писмо, на проф. Шикелгрубер ли беше, истина ли ново има и се поправил с "политически мотивирано". Чак не мога да повярвам докъде стигат от УНИБИТ ?!

 88. 88 Профил на Chernomorski
  Chernomorski
  Рейтинг: 607 Неутрално

  Поредният пример за падението на държавата! Дано доживеем денят на закриването на този ДС антидържавен център, а кариеристите там да бъдат осъдени. Има за какво при една истинска демократично.-правова държава.

 89. 89 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 743 Неутрално

  Девалвацията на титли и академични звания на територията не е от вчера. Дори в БАН вече има защити с научен шум, да не говорим за магнаурската школа или ПУЦа УНИБИТ.

  Ако това е защита сме стигнали нови висоти на посредствеността.

  Имам само два въпроса:

  1. Киберсигурност е международна дисциплина, как па няма нито една международна публикация (на англисйки) по дисертацията (в Скопус няма)

  2 Как съществото кандидат не знаейки чужд език си е взело изпита по минимума

 90. 90 Профил на brighty
  brighty
  Рейтинг: 40 Неутрално

  Престъпление ли е, ако в една правова и демократичната държава някой се стреми към властта по неправов и недемократичен начин? Естествено, ще кажете - това е престъпление срещу правовия ред, престъпление срещу държавата. И аз така мисля. Предполагам обаче, че никой днес не е чул, че барети, служби и прокурори са нахлули в един държавен университет, чиито самозабравил се феодал заявява в прав текст: "Що да не сме първи център на властта?" Същото това нещо, не е изпусната вчера реплика, наглият доносник на ДС и слуга на ДПС, изрече и само преди седмица пред одобрителното овче кимане на сценариста Тошко в 7/8 ТВ. Може службите, ако имат интерес, лесно да установят. И какво от това???? Затова всички трябва да настояваме да бъде на мига закрит този държавен ВУЗ, в който не науката, а упражняването на престъпна и задкулисна власт са основна дейност, както и цялото настояще и бивши ръководства да бъдат съдени за противодържавната си дейност, която сами заявяват. И затова, приятели, пазете се на 4/4 от 4 капана на Задкулисието: ГЕРБ, БСП, ДПС и ИТН!!! Аз лично ще гласувам за онези, които ясно завят, че университетът на ДС и ДПС ще бъде закрит, а ръководство разследвано и съдено!

 91. 91 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 829 Неутрално

  Може би трябва да видим и дисертацията на сикаджията.

  Той не знае езици, но към дисертацията у има забележителна библиография на английски, немски....

  Това е качеството.
  На нАуката, на магистралите, на законите, ...

 92. 92 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1764 Неутрално

  До коментар [#33] от "rumen_s":

  Голяма самореклама тип харакири на "ВУЗа". След това порно едва ли някой с грам мозък би се записал да "учи" там.
  —цитат от коментар 33 на rumen_s

  Бе да ти кажа ходят хора там. Мой колега ходи преди две-три години, Той не е като да има мхого мозък, даже май беше със средно образование, но определено не е да няма грам мозък. По моему ползата от тази негова авантюра бе, че успя да си вземе отпуските за учене. А не на всеки дават. Като му задавахме въпроси по това, което учи нищо не ни отговори. Всъщност знанията му са от това, което е научил покрай работата си, включително и обучения.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 93. 93 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1764 Неутрално

  До коментар [#37] от "wkk57607068":

  Четирима професори и един доцент, членове на журито, са в унизителната роля на возените в джипката. Много станахте джипкаджиите бе!
  —цитат от коментар 37 на wkk57607068


  Време е да спрем джипката от движение. На 4.4. имаме страхотен шанс за това.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 95. 95 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1764 Неутрално

  До коментар [#54] от "gogo63":

  Непоправим оптимист съм, все си мисля, че някой ден ще дойде време за следния диалог:- Квалификации, образование?- Докторска степен.- От кой университет?- УБИТ.- Хахаххахахахаха, ахахахахах, ахаххахахаха
  —цитат от коментар 54 на gogo63


  Със сигурност в нормалните фирми ще има такъв разговор, ако изобщо подобен кандидат бъде допуснат до интервю. Лошото е, че във висшата власт няма такива разговори. А няма защото се предполага, че хората, насочили са натам имат по-висока компетентностна база. Както е в нормалните развити държави.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 96. 96 Профил на riy15648635
  riy15648635
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Първата стъпка в реформата на образованието в България трябва да бъде закриването на това гнускно ченгеджийско котило и преобразуването му в склад за картофи и арпаджик.

 97. 97 Профил на oliverstone
  oliverstone
  Рейтинг: 485 Гневно

  Не че защитавам докторантката, но лицето Димитър Атанасов от БАН е виден антибългарист на издръжка на българския данъкоплатец, но и не само, което е видно от факта, че е автор в "Свободна Европа", а там случайно попаднали няма - трябва да си доказал се соросоид.
  Та, същото това лице Димитър Атанасов от БАН, в проведена дискусия по повод спора със Северна Македония, заедно с друг виден соросоид проф.Александър Кьосев - по случайност също сътрудник в "Свободна Европа" заеха изцяло промакедонски и антибългарски позиции, като буквално деконструираха генезиса на българската нация в духа на бъдещия мултикултуризъм и либерастия.Нещо повече, подкрепиха изцяло мненията на изказващите се от македонската страна, че има уникална македонска нация, която е възникнала преди векове, а фактите за българският характер на местното население били резултат от примитивна и шовинистична трактовка на сталинистките български учени историци.
  Та, толкова за това зализано хюмне с папионка на издръжка при чичко Сорос - Димитър Атанасов от БАН, сътрудник на "Свободна Европа". Да го питам него какво разбира той от кибер сигурност. Участието му в защитата е очевидна провокация с политически цели!

 98. 98 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 784 Неутрално

  Какъвто "университета" такава и "докторката"...

 99. 99 Профил на Боян Баянов
  Боян Баянов
  Рейтинг: 1726 Неутрално

  „Денчев препоръча да се говори на български, защото на стената висяла оригинална икона на Кирил и Методий от храма "Александър Невски" и е хубаво да говорим на езика на братята кирил и Методий.“
  „Според някои автори, родителите Лъв и Мария, като византийски аристократи, са ромеи, а разговорен славянски език братята, които са полиглоти, научават на пазара в Солун. Съществува хипотеза за славянски произход на майката на двамата братя.“
  ..................
  Не чухме доктор Марияна Николова или някой друг доктор от УниБИТ, да говори на гръцки. Може би са предпочели разговорен славянски език от пазара в Солун през 830 година.

 100. 100 Профил на мАГариан
  мАГариан
  Рейтинг: 465 Неутрално

  При изреждането на регалиите на Стоян Денчев е пропуснато, че беше шеф на правния отдел в МС по времето на сър Филип. И той, ФД-то, де, не само не го махна, но и, типично за този специфичен типаж на политическа астения, имаше безсмислени рефлексии по темата кога и как щял да го. Е, останалото го знаете ..Или сте забравили как ФД ни в КЛИН (!) ни в ..бъгав подкрепи ГЕРБ по време на протестите ..

  Прочие, долу БКП!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK