Предозиране: "Възраждане" иска тестове за алкохол и наркотици заради Ицо Хазарта

Цончо Ганев, зам.-председател на парламентарната група на "Възраждане"

© Велко Ангелов

Цончо Ганев, зам.-председател на парламентарната група на "Възраждане"Партия "Възраждане", известна с проруските си позиции и противопоставянето си на COVID мерките и ваксините, внесе в Народното събрание проект на решение, с което депутатите да бъдат задължени в дните на пленарни заседания (всеки сряда, четвъртък и петък) да влизат в сградата с изследвания за алкохол и наркотици. Тестовете е предложено народните представители да плащат сами.


Предложението на най-малката формация в парламента е следствие от изказване на депутата от "Продължаваме промяната" Христо Петров, известен като Ицо Хазарта. В четвъртък той заяви от трибуната на Народното събрание: "Ако утре реша и извикам 500 или 1000 от хората, които са гласували за мен, и им кажа: "Елате да влезете незаконно в парламента, елате да поблъскате полицаи, ще ви платя автобусите, може да ви дам и по 40 лева, не е ли правилно господин главният прокурор да поиска моя депутатски имунитет, да бъда съден и да ме вкарат в затвора? Дали в закона пише, че важи само за мен или за шепа нещастни фашисти?" Изказването на Христо Петров бе насочено към депутатите от партия "Възраждане" и организирания от тях протест срещу зелените COVID сертификати, тъй като част от участниците в протеста се опитаха да нахлуят в парламента и се наложи Националната служба за охрана да постави маси от вътрешната страна на централния вход, за да им попречи да отворят вратите.


На брифинг депутат от "Възраждане" оцени като притеснително, че "един депутат си позволи да обиди голяма част от народа, че са фашисти". "Щом това важи за шофиране, би трябвало да важи за хората, които коват законите в тази държава", посочи Цончо Ганев като аргумент за предложението за тестове за алкохол и наркотици на депутатите.

Паралелно с проекторешението за тестовете за алкохол и наркотици преди пленарни заседания, партия "Възраждане" е внесла и предложение за отмяна на гласуваното преди седмица правило достъпът до сградата на Народното събрание да е само със сертификат за COVID-19.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK