Предозиране: Изложба на Красен Кралев е обявена за "значимо събитие в културния календар на Варна"

Платно от изложбата на Красен Кралев във Варна

© Красен Кралев

Платно от изложбата на Красен Кралев във ВарнаИзбори 2022

Днес в галерията на варненския хотел "Графит" ще бъде открита изложба - живопис на бившия министър на младежта и спорта Красен Кралев. В краткото съобщение за откриването на изложбата от галерията съобщават следното:

"Представителството на СБХ - Варна, и Галерия "Графит" ви канят на изложбата "Вдъхновения" на Красен Кралев, която е значимо събитие в културния календар на град Варна. Това е втората самостоятелна изложба на автора и дебют в родния му град, като изцяло е с благотворителна цел за подпомагане на изобразителното изкуство в морската столица."

Това е втората живописна изложба на Кралев и първата в родния му град Варна. "Ще се радвам да споделя с вас усещането си за отразяване на динамиката на разнообразните решения, форми, символи и образи, така както го диктува моето съзнателно и подсъзнателно Аз", казва по повод на откриването Кралев.


Първата си изложба бившият министър на младежта и спорта откри през януари 2017 г. в софийската галерия "Финес". Тя бе представена от също бившия министър на културата Вежди Рашидов, а Кралев написа във Фейсбук: "Откриването на изложбата ми "50 вдъхновения" в галерия "Финес" мина фантастично! Благодаря на министър Вежди Рашидов за братското рамо, което получих от него." По-късно той се похвали, че е разпродал цялата изложба от 35 абстрактни платна, а парите е дарил на фондация "Български спорт". През октомври 2006 г. Бойко Борисов (тогава все още кмет на София) неочаквано разкри пред "Труд", че също обича да рисува. По-точно да прерисува. Най-силен бил в "Слънчогледите" на Ван Гог. Ставали му като истински, призна в интервюто си той.


Бойко Борисов дълго време криел заложбата си, но бил разкрит от свои приятели, които забелязали, че подарил една и съща картина на двама различни рож­деници. Естествено става въп­рос за прословутата картина на холандския импресионист Винсент ван Гог - "Слънчогледи".


Признанието за таланта си Борисов направи във Виена, където откри изложба на български художници (очевидно негови колеги) в галерия "Кюнстлерхаус". Любимата му картина от вернисажа била "Стадо" от Антония Ангелова. "Тя ми е най-достъпна, най я разбирам", призна си в интервюто столичният кмет.

Избори 2022

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK