Това е съдържание, създадено от маркетинг студио Storio по задание на партньор на "Икономедиа".

Предозиране: Руски вдовици и майки на загинали във войната позират с подарените им кожени палта

Предозиране: Руски вдовици и майки на загинали във войната позират с подарените им кожени палта

Виж видеото

Рубриката на "Дневник" "Предозиране" започна преди години със събиране на абсурдите на посланията в хода на предизборната кампания през 2014 г., но българската публична среда, а и световната, продължават непрекъснато да подават нови сюжети.


Във видео, качено в руската социална мрежа "В контакте", вдовици и майки на загинали във войната позират с подарените им кожени палта и благодарят на "столичния актив", както се чува от гласа зад камерата.


От видеото не се разбира за какъв актив става дума, но от другите публикации в канала се става ясно, че действието най-вероятно се развива в град Горловка (на украински Хорловка), областен център в т.нар. Донецка народна република, незаконно анексирана от Русия.


"Благодарим от цялото си сърце за неочаквания подарък! Тук се събрахме семейства на загинали военнослужещи, благодарим ви сърдечно", казва една от жените. А гласът зад камерата добавя: "В такива моменти усещаме, че сме едно семейство."


Евгений Скрипкин, съратник на бившия лидер на сепаратистите Игор Стрелков, разказва във "В контакте", че от Москва са пристигнали 21 шуби, а освен това жените са получили продукти в черни пластмасови чували.


В коментарите под видеото Сергей Белов пише: "Необичайна акция! Човешка, не само патриотична." Жена на име Олга Рафаилова споделя, че важното не е в скъпия подарък, а че той ще напомня, че близките им не са загинали напразно.


В следващ пост Виктори Немцева пише: "Така да се радваш на кожен парцал, кошмар."


Как Русия компенсира роднините на убитите войници ТУК.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK