Осребряване на Темида

Случаят с внезапния полет на съдия Таня Райковска от Софийски градски към Върховния касационен съд щеше да остане достояние само на най-близките й, ако липсваха две подробности. Първата: това е жената, която отказа регистрация на Национално движение "Симеон ІІ". Втората: за издигането й се е погрижил самият шеф на ВКС Иван Григоров, който пък лично председателства заседанието по повторното "отрязване" на царските хора. Затова и онези, които не таяха съмнения за политическа поръчка, трябва да сведат глави от срам, че са били така наивни.

От друга страна самата Райковска би трябвало да се чувства оскърбена, че не е била повишена заради професионализма си, а е трябвало да прави такъв "тур за овации". Издигането на съдийката точно в дните, когато се очаква Върховният административен съд да се произнесе по оспорената регистрация на НДС ІІ в ЦИК, няма как да не се тълкува и като знак към гледащите делото да чакат височайша отплата, ако се произнесат "правилно". Така царското движение като нищо ще прибегне до резервния си вариант за участие в изборите. След което явно ще трябва да преодолява и бариерата "Районни избирателни комисии". Най-забавно е обаче упорството на онези, които се вживяха в ролята на "горския" от Долни чифлик, да не схванат, че така само помпат рейтинга на Симеон.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK