И голи, и боси

Така наречената информационна емисия "Голата истина" по един от кабелните канали отчаяно се опитва да предизвика толкова необходимия за вдигането на гледаемостта скандал. Скандалът обаче нещо не се получава и сега като единствена надежда се очертава СЕМ. В медиата сигурно стискат палци до кръв съветът да забрани рубриката - набеденият новинарски режисьор вече се изказа за готвеното посегателство срещу инакомислието. Демек, насреща ни е българският вариант на Хауърд Стърн.

Първият ход на надзорниците все пак е във вярна посока, доколкото не излязоха с патетични изявления за случващата се "недопустимост". В СЕМ са улучили и най-важния за случая въпрос - какъв му жанрът на "онова" предаване. Че не е информационно е ясно, но едва ли е и точно забавно. Разбира се, възможно е да има и нещо еротично в обстоятелството, че докато си сваля дрехите, "новинарката" е вцепенена от напрежение да не сбърка някоя от очевидно непознатите й думи в auto-Q (съоръжението, с което водещите се правят, че не четат). А претенцията за бунтарство потъва в поредната чалга, защото професионално така наречените новини са не само голи, но и боси.

Важна е обаче присъдата на зрителите, а не толкова на СЕМ. Пред медийния съвет основният въпрос е дали ще се включи в рекламната кампания.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK