За ползата от вредата

Децата спряха до ходят на дискотеки. Ефектът обаче беше постигнат не от засиления обществен контрол. Причина за отлива на малолетни от нощните заведения станаха затворените врати на кварталните дискотеки, които предпочетоха да загубят част от оборота си, но да останат извън графата "нарушители". Така на вратите им вместо лепенки се появиха катинари. А те, за разлика от хартията, могат да се махат и слагат според желанието на собственика. Децата пък се прибраха да гледат поредната среща между Ледения и Скалата.

Интересното в случая е, че мачът все пак беше спечелен от полицията, само че в извънработно време. Не е тайна за никого, че ниските доходи на униформените често ги превръщат в опори на сивата икономика. След като държавата не може да им плати ежедневните рискове, те съвсем закономерно се обърнаха към богатите бизнесмени и започнаха да прилагат вече наученото за благото на обществения ред, но на един по-малък ринг. И така всичко тръгна добре - денем полицаите пазеха на улицата, а нощем - в дискотеките. Докато не дойде спецакцията след инцидента в "Индиго" и интересите не се сблъскаха. МВР се завъртя в омагьосан кръг, но наистина свърши обещаното, а доколко това е Пирова победа, скоро ще стане ясно. Или по изявленията на Бойко Борисов за присъствието на непълнолетни в нощните клубове, или по броя на уволнените служители на вътрешното ведомство.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK