На буксир

Следствието за трагедията в дискотека "Индиго" дръпна рязко напред едва след като родителите на загиналите деца обиколиха най-високите държавни инстанции, за да се оплачат, че делото буксува.

Въпреки че по Коледа от Върховната касационна прокуратура казаха, че ще бъдат повдигнати още обвинения, трябваше да минат повече от четири месеца това да стане факт. Вероятно защото междувременно тази институция се тресеше от интриги около оспорения избор на главния прокурор и предстоящите изменения на Закона за съдебната власт и Наказателно-процесуалния кодекс. Самият Филчев се сети за случая, едва когато майките в черно потропаха на вратата му, и го използва, за да покаже колко активно ръководи подчинените си.

В пресата отдавна бяха изнесени факти за десетките нарушения на закона във връзка с експлоатацията на стадион "Юнак", които са предпоставка за случилото се в "Индиго" на 22 декември м.г. Те обаче не предизвикаха раздвижване по делото. И това, разбира се, не е единственият случай с подобна съдба. Трябва ли обаче всички пострадали от престъпления да правят пътека до президента, вътрешния министър и председателя на парламента и да теглят на буксир наказателното преследване срещу виновните?

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK