Филчев напсува журналист

Озаптете посланика!

Външният министър Ивайло Калфин е за ожалване: цял ден в сряда той трябваше да отбива въпросите на журналистите за местонахождението на подопечния му български посланик в Казахстан и довчерашен главен прокурор Никола Филчев. Докато министърът се гърчеше в опит да изпълни невъзможната мисия - да защити незащитимото поведение в лицето на Филчев, премълчавайки обстоятелството, че посланикът е напуснал Казахстан, журналист от БТА откри по телефона Филчев. А Негово превъзходителство завърши разговора с репортера с цветиста псувня, каквато отдавна няма да чуете и от хамалите по гаровите площади. Министър Калфин обаче отказа да коментира дали ще вземе мерки по скандалното поведение на своя дипломатически служител.


Едва след като БНР излъчи ругатните на посланик Филчев, външно министерство оповести чрез БТА, че министърът "поискал обяснение от посланика защо е напуснал Казахстан без негово разрешение". Най-сетне! Ако Филчев не беше впечатлил ведомството с ругатните си, надали щяхме да научим официално, че е извън Казахстан! Дали пък външният министър вече не се е убедил, че единствената разумна стъпка оттук нататък е да бъде незабавно отзован новоизпеченият дипломат?


Какъв ли трябва да е залогът за назначаването на Филчев да представлява България в чужбина, за да мънка външният министър като неподготвен ученик! Каква ли е сделката на кабинета "Станишев" и президента Първанов с бившия главен прокурор, за да не си дават сметка, че утре пишман-посланикът може да натвори още по-голям скандал, който те трябва да забърсват. Какво ли още трябва да направи и изрече Филчев - може би да напсува президента на Казахстан при връчване на акредитивните си писма, за да се стреснат работодателите му и да го върнат в България.

Коментари (5)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Посланик
  *****

  За напсуване е, а не за ожалване.

 2. 2 Профил на macon
  *****

  Благодаря на Посланик от форума, че ми вдигна настроението тази сутрин. А от коментара звучи отчаяние, което го прави много добър. Наистина няма какво повече да се добави. Но може да се направи. Къде са сега лъжливите гласове, че в България имало гражданско общество?

 3. 3 Профил на General_Cobalt
  *****

  М.Константинов изрече истината! За първи път се намери човек сред обществения елит, който да изрече истината. Истината, че бившият главен прокурор Филчев е невменяем. Вярно, всъщност Сугарев направи това отдавна, но на базата на по-малко факти. А сега, когато всички видяха, че Филчев е един напълно луд човек, Константинов е единственият който го изрече на глас! Направил го е снощи пред "Нова Европа". Какво точно е казал Константинов? Казал е, че Филчев е невинен за извършените от него деяния, тъй като няма как да отговаря за тях.
  Ако му бъде направена съдебно-психиатрична експертиза, тя ще излезе със заключение, че е невменяем. Казал е още, че назначението на Филчев за посланик в Казахстан е грандиозен гаф, осъществен от Първанов, Станишев и Калфин. А самото назначение на един невменяем в Казахстан е огромна обида на Казахстан и неговия народ - и тримата виновници трябва незабавно да поемат отговорност за действието си, тъй като те прекрасно и отдавна са знаели, че Филчев е невменяем.
  Казахстан е огромна държава, осем пъти по-голяма от Германия, с огромни материални и човешки ресурси, и с гафа тримата са нанесли непоправими щети на българската политика.

  Браво на Константинов! А аз питам кога най-после Аварина и писачът в "Р.дело" и техните асоциати ще се сетят, че Константинов е кандидатът на антикомунистическите сили за президент? Предлагам професор Михаил Константинов да бъде номиниран за кандидат за президент от името на сините партии!

 4. 4 Профил на beach boy
  *****
 5. 5 Профил на дон КАПОНЕ
  *****

  Хак да Ви е, сега! Близахте задниците, на другарите "почтени" бизнесмени, пихте уиски на партита организирани от тях до зори и заблуждавахте НАРОДА през тия 16 години, че имало било демокрация. Е, видяхте я и още ще има да гледате, щото помислихте, че сте велики! А, от ЗАПАД отдавна Ви го рекнаха какви сте? ПОДМАЗМАЧИ и ПОСЛУШКОВЦИ! Другаря Зайков правилно постъпи, сега трябва и от парламента да Ви ИЗГОНИ и да разберете, че не сте от тяхната мая и от Вас нищо не зависи! Били четвърта власт! Показаха Ви и на Вас мястото! Благодарете се, че все пак Ви плащат Албенските морски вечери! Това Ви стига!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK