Еднозначен отговор

Глобите за некачествените ремонти

Столичният кмет Бойко Борисов в четвъртък събра журналисти, за да се похвали как е глобил фирмите за лошите ремонти на дупките в София (. Санкциите обаче са смешни на фона на парите, които ще вземат трите компании изпълнители - от 6 до 10 хил. лв. на фона от 400 до 800 хил. лв., получени за кърпежи.


Явно за да замаскира нищожните санкции, Борисов удари глоба от 125 хил. лв. за вълнистия бул. "Цариградско шосе" (въпреки че първоначално се твърдеше, че депозитът за качествено изпълнение е 350 хил. лв.). Освен това се закани да не преведе на фирмата "Пътища и съоръжения" нито лев от дължимите 750 хил. лв. за ремонта, ако не поправи неравностите по булеварда до месец. (Преди началото на ремонта впрочем общината обещаваше шосето да стане гладко като езеро. Според шофьори сега наистина прилича на езеро, само че с вълни.)


"Не съм асфалтаджия, какво повече мога да направя", бяха думите на кмета. При първия опит за задаване на неудобен въпрос (за отношенията със СДС) той разтури пресконференцията. Така без отговор останаха питанията:
- Защо трябваше да се ремонтира участъкът от Ректората до алея "Яворов", по който нямаше дупки, а в същото време останалата част на "Цариградско шосе" е кръпка до кръпка?


- Кога най-после ще започне дългоочакваният ремонт от алея "Яворов" до разклона за летището?


- Какво става с наказанията за строителните фирми, които причиниха напукване на сгради в центъра, срутване на подпорни стени и т.н.?


Те, разбира се, са реторични, а отговорът им е еднозначен: Избори.

Коментари (1)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на D.
    D.
    Рейтинг: Неутрално

    На същата пресконференция Бат' Бойко не пропусна да предупреди всички, че оттук насетне ще е така в работата с него. Може би искаше да увери софиянци в решимостта си да брани техните интереси... Но прозвуча сякаш "Цариградско шосе" пък и цялата столица му е бащиния и той няма да позволи някакви майстори да му кепазят имота.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах