Депутати сезират прокуратурата за харченето на излишъка

Етюдите на правителството

Харченето на 1.2 млрд. лв. от бюджетния излишък стигна до прокурор заради съмнения на опозицията за черна каса на управляващите. Според ОДС без знанието и разрешението на парламента са изхарчени колосални суми и сега тези дефицити ще бъдат покрити с въпросните пари, докато на обществото се представя версията, че те ще отидат за държавния резерв, строеж на пътища, доизграждане на телефон 112 и други проекти.


Тези подозрения са напълно основателни, след като правителството прави всичко възможно да замъгли максимално харченето на средствата. Допълнителен аргумент е и начинът, по който безотчетната сума набъбна от 570 млн. до 1.2 милиарда, при това само в рамките на един месец. При тези факти изглеждат доста плоски етюдите на депутати от тройната коалиция, че "нямат информация", "все още не е уточнено", "не се знаят подробности", "тепърва ще се разбере" и прочие нелепи обяснения относно усвояването на средствата от данъците ни. Правителството дава откъслечни обяснения за какво ще се изхарчат около 600 млн. лв. За останалите 600 млн. цари мълчание и единственото логично обяснение е, че има нещо нередно в инвестирането им.


След като тройната коалиция си прокара държавен бюджет без нито един приоритет, ясно е, че именно излишъкът ще покаже накъде натежават везните на управляващите. И те естествено се опитват да скрият точно това. Защото точно преди месец министрите начело с премиера бяха категорични, че 500-те милиона лева, за които настояваха учителите, ще сринат борда и икономиката на страната. Затова сега едни 600 ще потънат в пълен мрак.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK