ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2022

 • 25.3%
 • 20.2%
 • 13.8%
 • 10.2%
 • 9.3%
 • 7.4%
 • 4.6%
 • 3.8%
 • ГЕРБ:67
 • ПП:53
 • ДПС:36
 • ВЪЗР:27
 • БСП:25
 • ДБ:20
 • БВ:12
39.4%активност

Източник: Резултатът, активността и мандатите са от ЦИК при 100% обработени протоколи

Редакционен: Щом и счетоводителите имат достъп...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (15)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на МуНчО
  МуНчО
  Рейтинг: Гневно

  "презумпцията за преписване"

  Откъде я изкопа пък тази презумпция?!

  Тоя министър е идЬот!

  "Човекът, който заменя свобода за безопасност, не заслужава и няма да получи което и да е от двете." Бенджамин Франклин +++++ http://www.libertas.eu
 2. 2 Профил на mickmick
  mickmick
  Рейтинг: 542 Неутрално

  Държава в България няма и това не е от 6 месеца, а от 20 години. Всеки в държавната администрация се изживява като шеф - винаги недоволен и неработещ и най-важното - няма лесни начини калпавите чиновници да бъдат накарани да работят или да бъдат уволнени. Все някакви права на калпавия се нарушават.. а нали сме демокрация - не е демократично това..

  Ето сега - защо и счетоводители чели темите - ами много просто - в държавната администрация няма истинска йерархия - един шеф не може да уволни подчинен и всичко е на принципа - молим те свърши еди какво си..и моля те не чети еди кои си теми и не прави моля те еди какво си - например не пращай есемес..

 3. 3 Профил на ahorra
  ahorra
  Рейтинг: 520 Неутрално

  Защо не се теглят директно като се предава по телевизията или на милионерските чеда не им стиска.Повече от 30 години винаги темите и задачите са се знаели предварително.Спомням си когато ги въвеждаха и се разнасяха пликовете с теми и задачи как някои богоизбрани деца само за един час написваха и решаваха задачите и казваха какъв късмет снощи точно това чели за последно.Така че докато не се теглят задачите и темите директно винаги ще има някои които вечерта са чели точно това.

  ahorra
 4. 4 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  Тоя Сергей
  няма ли кой
  да го отвей?

  www.berbenkov.hit.bg
 5. 5 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1304 Весело

  То този счети ще го отнесе, но поне един над него няма ли да си подаде оставката. Първо заради гафа и второ всички тези деца го отнасят, те нямат вече диплома и поне тази година не могат да продължат образованието си. като съсипваш бъдещето на стотина деца поне имай доблеста да затвориш вратата след себе си. И накрая, каквя е тъпата логика счетоводител да ззнае темата. Той в комисия ли е бил, измислял ли е или е от учебната "с частните" уроци "мафия'.

 6. 6 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 768 Неутрално

  винаги са се знаели темите/тестове за университетските, предполагам и за матурите е така, но реално преписват и се интересуват то темите и тестовете само хора, които не знаят или не са уверени в себе си, така че няма нищо жалко, ако тези им анулират темите. който е чел си е бил спокоен вечерта и не е ровел по форуми, камо ли пък да е чакал есемеси.

  разликата е само сега, че МВР си върши работата за разлика от всеки друг път и за това всички опищяват орталъка

  така че въпросът е в преустановяване на практика, която я има от много години.

 7. 7 Профил на kikot
  kikot
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ми той Даниел Вълчев показа, как се решава този проблем! Слага в собственият си джоб темите, затворени в пликове, и в деня на изпитите ги изважда, в кланата стая и ученик изтегля темата! Простичко, честно, отговорно и евтино!

 8. 8 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  Цялата система на матурите е порочна и само циментира "обръчите" на измислящи теми и даващи частни уроци "литературоведи" и на дребни чиновници, които продават впоследствие тези теми под тезгяха.

  На Запад отдавна са минали на компютърно-генерирани тестове (напр. ТОЕФЛ, САТ, ГРЕ, ГМАТ). Пък нека някой се опита да подкупи софтуера. Но, разбира се, при нас това няма да се наложи защото ще накърни интересите на много хора в МОН и около него.

 9. 9 Профил на Jivago
  Jivago
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Принципът "дай за да вземеш" се е превърнал от търговско понятие в стожер на българската душевност. Всички пищят против "втория начин", а при възможност - никой не се отказва от него. Държава, в която да си честен и принципен означава, да си балък, не може да бъде нещо по-различно от това, което е.

 10. 10 Профил на nicoblues
  nicoblues
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Този министър е първият, на който му стиска да направи реформите в образованието. Да разровиш с години затлачената тиня е достойнство! Българинът, който май традиционно взе да търси само скандала и оплюването е добре малко да притаи. Как да няма изтичане, като каналите са работили с десетилетия?! Може ли един министър да "огрее" във всяко ъгълче на все още "непреметената" сграда на образователното министерство?! А може ли да използват скандала, за да си пазят статуквото на храненици на бездържавността?!

 11. 11 Профил на klematisi
  klematisi
  Рейтинг: 8 Гневно

  Хиляди учители и директори на училища подписаха декларации за липса на конфликт на интереси във връзка с тази матура, а тези от тях, които имаха завършващи ученици бяха задължени да излязат в отпуск, да не би да повлияят по някакъв начин на провеждането на матурата, а счетоводител /и защо счетоводител?/ от МОМН с дъщеря завършваща участва при подготовката на матурата!!! Пълно безумие! Нали винаги са виновни директори и учители? А сега? Къде му е на счетоводителя декларацията за конфликт на интереси, господин министър???

 12. 12 Профил на ит
  ит
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Дразни ме манталитета на скрито-покрито-мързеливо. Принципа с темите е дефектен. Да си седнат инспекторите на д-тата, да спретнат за всеки изпит по 70-80 варианта (това ще покрие учебния материал), да ги публикуват на сайта на министерството и ВСЕКИ да има достъп и да знае какви са вариантите. Ако някой зрелостник научи всичките 80 варианта- то знае достатъчно за матурата. И в деня на матурите се тегли един от тези варианти.

 13. 13 Профил на rainbou1
  rainbou1
  Рейтинг: 1311 Неутрално

  Ами затова и в България качеството на образованието и на студентите ще пада. Защото всичко читаво предпочита да си изхаби времето в учене на САТ, Тойфел и т.н., и с 2 изпита да може да кандидатства в стотици университети в щатите или западна европа. Вместо тук да брищи теми, които почти е сигурно, че няма да му потрябват. Можем да включим и псевдо матурите, които са добра практика, но прилежно побългарена - дори и да изключим гафа с матурата, се чува как из разни села и паланки учителките, необезпокоявани от никого, дават на питомниците си да преписват, защото знаят, че ако не го направят, ще лъснат маса двойки и тяхната собствена некадърност.

  Докато не разкараме Андрешковщината от живота си и от мозъците си, няма да има просперитет. На запад именно строгия контрол и наказания са основа за просперитета - който играе по правилата и си е седнал на д-то, е добре дошъл, останалите - аут. Имах гадже от Американския колеж в София - във випуска им имаше едноръко момче, което много съжалявах, защото знам какво е да си млад човек и да нямаш достъп до доста от нещата в този живот. Но се изкуши да преписва на матурата, изловиха го, не му дадоха американска диплома, и с това си заплю 5-те години в колежа и хвърлените пари. Но това е - безкомпромисност, защото другото е анархия

 14. 14 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Луди пари се правят всяка година от кандидат студентските кампани. Замесените на сезон правят по 40-50 000 евро, и няма как това да се пресече защото никой няма интерес от това.

 15. 15 Профил на Владимир Йосифов
  Владимир Йосифов
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Какво значи :
  " нямал желание да продава информацията" ???
  Това, че това лице не е продало информацията, а я дава на детето си не е невинност !
  ---
  Бандитите като се разболеят ги пускат от затвора.
  Убийците като остареят не ги съдят.
  Крадците като не продават откраднатото не ги наказват.
  Какво става ???
  ---
  Ако открадна колата Ви и я дам " само " на внучката си това престъпление ли е ?

  Sofia, streetphotography, streetjournalist, оценка местоположение на имоти
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK