Изпращане на галерия

Ако се справяте добре зад обектива, покажете какво ви е впечатлило. Изпратете снимки и текст към тях.

Последни галерии

Топ галерии

Коментари (84)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на сп
  *****
  Неутрално

  Комунистическите глупости край нямат, а най лошото е , че ние ги плащаме.

 2. 2 Профил на Столет Пушков
  *****
  Неутрално

  Какво е пречило на Столична голяма община да намери начин да поддържа в нормално състояние целия монумент? Или само заради семейния произход на Людмила Живкова тази нейна прекрасна идея е на път да бъде тотално ликвидирана, щото засега е само опропастена! Защо не вземем пример от нашите европейски партньори как се съхраняват паметници на културата, сътворени в съвремието ни??? Заща най-сетне не станем истински европейци??? Или само се бием в гърдите, че сме такива, но само географски сме такива???

 3. 3 Профил на Aнтон
  *****
  Неутрално

  Навсякъде по света се отделят пари за подобни дейности. Не съм бил роден тогава, но това определено е била идея с много добър и оригинален замисъл. Комплексът "Камбаните" се отличава коренно по замисъл и по изпълнение от безсмислени паметници от рода на този пред НДК. Според мен, общината трябва да отдели пари за ремонт и реклама на Камбаните и да ги сложи като туристическа дестинация в картата на града!

 4. 4 Профил на SoulSeparator
  SoulSeparator
  Рейтинг: Любопитно

  Снимките са страхотни! Яд ме хваща дори, защото и аз мислех да ходя да снимам там. Тези, които са снимани с рибешкото око са особено ефектни и разкривяват интересно сравнително скованите панелни отливки. Браво на Юлия Лазарова.

  Къде е момчешката дързост?
 5. 5 Профил на gekko
  gekko
  Рейтинг: 5 Неутрално

  Да дойдат багерите най-добре преди великата глупост се е срутила върху някой. Прав е номер едно тук са заровени милиони за който всички ние платихме и плащаме, същата съдба да последва паметника на Старчев пред НДК, паметника на съветския окупатор с автомата в центъра на София и летящата чиния на Бузуджа ! Представете си колко милиони са изхарчили комунетата за глупости, а едно метро не можаха да построят, от което София има крещяща нужда. Идиоти !

  ДСБ - What else ?
 6. 6 Профил на Фирко
  *****
  Неутрално

  И аз и аз харесвам снимките!
  Браво на фотографа!

 7. 7 Профил на cc
  *****
  Неутрално

  Ние сме по-лоши и от талибаните. От простотия ,ако можеше, бихме унищожили всичко построено до 1898 г. А Людмила Живкова е имала Глава на раменете си. Какво по-мъдро от това вчерашните ,днешните деца от цял свят да са приятели утре?

 8. 8 Профил на ftp
  *****
  Неутрално

  Снимка №16 не е ли кадър от флма "Хелрейзър 3"?

 9. 9 Профил на cc
  *****
  Неутрално

  gekko, от /комунетата/ за бъдните поколения може и да остане някой и друг паметник , ама от нас с теб май само едното нищо.

 10. 10 Профил на bai ivan
  *****
  Разстроено

  тази асамблея трябва да се възстанови.моята дъщеря беше едно от децата участвали в това велико начинание и тези срещи с деца от други държави я извисиха духовно.хайде да не отричаме хубавите неща от социализма.заровени били милиони наши пари.но нашите деца показваха своето културно развитие пред света.

 11. 11 Профил на 1234
  *****
  Неутрално

  Монумента е прекрасен. Мисля че няма подобен аналог в Европа(пък и в света). Никога няма да забравя деня, в който като ученици "под строй" не заведоха да го разгледаме. Голямо биене на камбани беше.
  Да идеята е комунистическа и какво от това. Смисъла и символиката надскачат много догмите на комузма.

  А съвременните демократо да са измислили нещо по-добро...????

 12. 12 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1724 Неутрално

  Идеята е яко опорочена, защото беше елемент от комунистическата пропаганда с лозунга 'Колко хубаво се живее с социалистическа България'.
  За целта комунягите не се свениха да използват даже и децата. Убийствената бетонна сивота и камбаните създават у мен само асоциации свързани с престъпленията на комунизма-100 милиона убити в името на една фалшива идея прокарвана с насилие , телени мрежи и бодлива тел. По добре комплекса да бъде символ на престъпленията на комунизма по света...

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 13. 13 Профил на sens
  *****
  Неутрално

  Отвратителен паметник на комунистическия идиотизъм! Вижте тия бетонни грамади, символизиращи тъповатия урунгелски вид на комунистическото мислене!Нека багерите да дойдат сега!

 14. 14 Профил на оптимис
  *****
  Неутрално

  До кога ще виреят в България такива задръстени хора,които са с разбирания от 19 век.Срам за нас е насадената омраза към всичко минало в този жесток и коварен преход.

 15. 15 Профил на Stew
  *****
  Неутрално

  Последната снимка е показателна!

 16. 16 Профил на мнение
  *****
  Неутрално

  Подкрепям мненията за възстановяването и поддържането на паметника. Може и малко да бъде осъвременен с един 'фейслифт'. Тези които твърдят че е грозен продукт на социализма явно не са излизали извън България. Този утилитаристичен стил е основната мода в архитектурата след ВСВ и навсякъде в западна европа и в източна също строеното в периода 1945-1980/1990 е горе долу в този стил. Както сега модерните тенденции са всичко да се прави от стъкло или пък лудоста на 'зелените сгради'.

  Въпреки че политическите ми пристрастия да са десни и да не харесвам комунизма, трябва да се признае че много е направено и построено в България през социализма в периода 1950-1970/1980 и е необективно и дивашко да се отрича всичко наред. Вярно е че това е период който съвпада и с бурно развитие в 'западният свят' поради появата на нови технологии. По-обективно е комунизма да бъде заклеймяван за пропуснати ползи и политически репресии, но да се отрича всичко е прекалено.

 17. 17 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1431 Неутрално

  А тук е пълно с талибани, които си мечтаята за ....Бъки валяка...

  Ecrasez l’infâme
 18. 18 Профил на Shan Teliang
  Shan Teliang
  Рейтинг: 548 Неутрално

  Хубави снимки... последната доста добре обобщава нещата.

  Искам да препоръчам на Дневник да въведат навигация с клавиатурата в този раздел, както е на boston.com/bigpicture - с J/K се преминава към следваща/предишна снимка, много е удобно, мхм.

 19. 19 Профил на NO2ID
  *****
  Неутрално

  Рьорих е основател на агни йога. Знаме на мира е окултен проект. Не се заблуждавайте!

 20. 20 Профил на rotos
  rotos
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Тия камбани са отлети от много качествен бронз - камбанен. Останалите монументи, годни само за претопяване също са от качествен материал.

  Учудвам се, че предприемчивите мангали не са организирали претопяването им досега.
  Поне да свършат нещо полезно!

  Алиса: Кажи ми по кой път да тръгна? Котаракът: Зависи, къде искаш да отидеш.
 21. 21 Профил на Kerberos
  Kerberos
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Ако нещо край София ще се бута, аз лично предпочитам да е Кремиковци. Камбаните наистина са едно от малкото сравнително хубави неща, останали от соцвреме. Че и те бяха поставени в служба на пропагандата е така, но все пак в сравнение с ония разбойници с шмайзерите в центъра на София, камбаните са направо ангелчета.

  Снимките са, разбира се, много хубави, но това някак стана традиция за Дневник в "Голямата Снимка". Браво.

  "The Internet is an insecure place."
 22. 22 Профил на NO2ID
  *****
  Неутрално

  ftp Много си прав с Хелрейзър.

 23. 23 Профил на @ gekko
  *****
  Неутрално

  1. метрото в по-голямата си част е построено преди 89та. 2. софия нямаше чак такава 'крещяща нужда' преди ти да се нанесеш.


 24. 24 Профил на sps
  sps
  Рейтинг: 402 Разстроено

  Много хубаво е било това начинание...Жалко е че сега паркът е занемарен..

 25. 25 Профил на ПРОБУДА
  *****
  Неутрално

  Идеята на Людмила Живкова може да е била "комунистическа",
  но не е била диктатурска, сатанинска, марксистка, съветска, изродителска или анти.

  Беше Опит за Нормалност, Опит за Спасение от Изродителските Фашистки догми на СССР, в полза на Естествен /локален/ патриотизъм и Естествената глобална свързаност на Космоса и Земята.

  Людмила Живкова проявяваше интерес към великата Тракийска, Будистка и Българо-Македонска култура /за разлика от измислените прото славянска и марксистка/, по време на лъжовна "борба за мир" от страна на диктатурския Варшавски "договор" на Москва,
  която столица командваше строителство на антикапитализъм в поробени от москвичкия марксизъм народи и държави.

  Това беше по време на възхода на демократичните лидери Рейгън и Тачър -- с техния голям принос за падането на нациската нация на злото СССР. Людмила Живкова беше "изпреварила времето".

  След падането на марксистката нация на злото ссср, марксистки и прочее чифути продължиха борбата за световна Простотия, предимно под знамето на капитализъм.

  Сесесерски павликморозовци можеха да спестят зацапването след 1989 на уникалния Детски монумент "Знаме на мира" построен при Людмила Живкова. Зацапването на Знамето на Мира с петолъчни символи на милитаристичнни марксистки тоталитарни и прочее режими, както и зацапването му с четирилъчка - символ на известен военен съюз.
  Можеха, но не би...


  НЕ СЕ ВРЪЗВАЙТЕ НА НЕРАЗУМНИТЕ ЮРОДИ.

  ПРОСВЕТЕТЕ ГИ, АКО ПРОСТОТИЯТА ЮРОДИТЕ ПОЗВОЛЯВА,
  НО НЕ СЕ ВРЪЗВАЙТЕ НА ТЕХНИТЕ МОШЕФИКАЦИИ.

  БОГ Е ИСТИНА И ЛЮБОВ.

  ХОРА, СЪБОДЕТЕ СЕ.

  1234

  Монумента е прекрасен. Мисля че няма подобен аналог в Европа(пък и в света). Никога няма да забравя деня, в който като ученици "под строй" не заведоха да го разгледаме. Голямо биене на камбани беше.
  Да идеята е комунистическа и какво от това. Смисъла и символиката надскачат много догмите на комузма.

  А съвременните демократо да са измислили нещо по-добро...???

 26. 26 Профил на NO2ID
  *****
  Неутрално

  Светът е пълен с идиоти.....

 27. 27 Профил на lordcris
  lordcris
  Рейтинг: 765 Неутрално

  радват се робите на това че са робували за да могат комунистическите величия да правят такива безсмислени монументчета.
  а тези кретени които казват "трябва да се реставрира" - ми дайте пари и я реставрирайте, или искате да се вземат от другите, от работещите по стар комунистически маниер.
  този монумент трябва да се бутне защото е символ на едно срамно минало от което всеки свободен човек би трябвало да иска да се разграничи максимално!

 28. 28 Профил на 1
  *****
  Неутрално

  Май наистина се считаме за Европейци, за съжаление само на думи... Вижте европейските столици Прага, Виена, Будапеща и много други... навсякъде има сгради, монументи, дворци от историческо значение, но те не са си позволили да ги занемарят или да ги срутят, точно обратното, всичко се поддържа! Само ние тук, ако можем ще срутим всички паметници, защото нямаме никакво българско самосъзнание! Що за глупост?!

 29. 29 Профил на баничар
  *****
  Неутрално

  ШШ алоо инфанит прост, как ще сравняваш дворците във Виена и Прага с тази бетонна развалина бе !? Алоууу я отивай на преглед при психиятър. Тази сива останка от комунизма трябва да бъде срината, както и още няколкото останали безумия...

 30. 30 Профил на ZZZ
  *****
  Неутрално

  Идеята и изпълнението са много добре.

 31. 31 Профил на Branimir
  *****
  Неутрално

  вярно, че е от комунизма, но колкото и да не ни харесва този период е част от историята и е редно всички паметници да си останат и да бъдат запазени за поколенията. Може би ние сме единствената страна която руши паметницте си

 32. 32 Профил на Lili
  *****
  Неутрално

  Ние сме единствената държава в света който не си цени паметниците на културата,било то и социалистически.Аз бях дете когато го построиха и си мечтаех някой ден да го посетя.А сега като гледам какво е останало,честно казано ми е мъчно и малко ме е срам(за това ,че не оценяваме това което имаме). Каквото било, било нека да остане в историята ако ще и за доказателство за поколенията.

 33. 33 Профил на 1
  *****
  Неутрално

  баничарчеее,
  всяка сграда, било дворец или паметник е част от историята ни - добра или лоша, това сме ние! ако искаш да срутим и НДК, тъй като е част от същото това комунистическо време?! а на негово място можем да построим я бизнес сграда, я молче.. че са ни доста малко! Вместо да запазим тези паметници и да ги превърнем най-малкото в туристическа атракция! хората в Европа поне знаят как да изкарват пари от тях, а и по този начин самите паметници се самоподдържат!

 34. 34 Профил на баничар
  *****
  Неутрално

  Ами дайте пари бе другари и го ремонтирайте, ремонтирайте и НЛОто на Бузлуджа, и петохуя пред НДК. Ама не да предлагате да загробваме милиони държавна пара в комунистическите Ви простотии !

 35. 35 Профил на Людмила 65
  *****
  Разстроено

  Незнам колко поколения трябва да се извървят, за да проумеем, че Людмила Живкова беше явление в историята ни. Личност, която събра около себе си цяла плеяда от дейци на културата. Закриляше ги и ги толерираше. Сещам се за Медичите, които са закриляли творците.
  Стига сме я упреквали, че е дъщеря на Първия. Ама живеехме по-спокойно. Девиза на Асамблеята беше : "Единство, Творчество, Красота" - три думи с толкова много съдържание.
  Само малоумници могат да пишат толкова глупости. Може би са комплексари. Нещастници!

 36. 36 Профил на Backo
  *****
  Гневно

  Писна ми от психопати-антикомунисти по форумите. Може ли да сте толкова заслепени в омразата си, че, ако можехте, щяхте половин България да сринете!? Това показва само колко сте жалки, глупави и недалновидни!

 37. 37 Профил на Алекс
  *****
  Неутрално

  Ейй комунета мръсни още ли не сте измрели бе? СССР паметниците тябва да бъдат сринати до основи, това рано или късно ще стане колкото и да се пените.

 38. 38 Профил на Weingro
  Weingro
  Рейтинг: 841 Неутрално

  Моя милост убедено ненавижда комунистите като такива.

  Само че не мога да съм като кон с капаци. Комунистите у нас направиха 2-3 хубави неща и едното от тях със сигурност е асамблеята (други в момента не се сещам). Събират се деца от цял свят, забавляват се заедно веднъж годишно, пеят, рисуват, играят, опознават се... Друго освен положителен ефект аз не мога да видя. Неслучайно събитието имаше положителелн международен отзвук.

  Колкото до монумента, той си е културно богатство. камбани, събрани от цял свят, които само деца могат да бият, звучат за мир. (Със сигурност ги бият и възрастни, но в случая важна е самата идея). Кое е лошото на това? Наистина би трябвало общината да се погрижи монументът да изглежда доста по-добре. Предполагам, че поне го охраняват, щото иначе досега да са останали само окачванията на всички камбани, както гледам, че е станало на някои снимки.

  Лошото е, че дори и някой да вземе да се пробва да възстанови асамблеята, ще го направи само с цел политически дивиденти. Да не говорим, че най-вероятно това биха били защото-са-социалистите, което само по себе си ще измърси сериозно идеята.

  От друга страна, благодаря за материала и защото се сетих при първа възможност да се разходим с почти 2-годишния ми син до там. Със сигурност ще му е страшно забавно.

  Така както е било забвано и за децата, участвали навремето в асамбелята.

 39. 39 Профил на ДЕМОШЕФИКАЦИЯ
  *****
  Неутрално

  Голямо количество полуграмотни мошеници се познават лесно по факта,
  че подменят думата "марксизъм" с "комунизъм".

 40. 40 Профил на пепи
  *****
  Неутрално

  оправете си + и - ,защото не могат да смятат

 41. 41 Профил на Павликморозовци
  *****
  Неутрално

  Махнете безумната култова композиция в центъра на София
  величаеща агресията от 1944 на бившата марксистка нация на злото ссср срещу суверенна България.

  Чак тогава протестирйте срещу символа Знаме на мира
  за Световно Детско "Единство, творчество, красота",
  ако ви остане нещо от сбърканяшкия ентусиазъм.

 42. 42 Профил на lordcris
  lordcris
  Рейтинг: 765 Неутрално

  защо не "Независимост, наука, свобода"?
  защото това беше дежиз на разпадащия се запад!!
  а ние щяхме да сме единни(?!), творящи(????) и красиви(???!!)
  жалко че промитите ви мозъчета още се радват на тези простотии.
  но вие това заслужавате - да сте роби!

 43. 43 Профил на георги
  *****
  Неутрално

  чудесни снимки, тенденциозно поднесени като история с кофти край. ужасен съм от fish-eye идеята на широките кадри, защото се придава абсурден отенък на монумента. последно когато ходих там беше спокойно и приятно място, а призраците на соца не се усещаха.. последната снимка е показателна, но не биваше тя да е последна..

 44. 44 Профил на Х
  *****
  Неутрално

  А защо не Християнски Морал, например?

  Какъв ти е марксисткият проблем, неразумен тъпане?

  Какво ти пречи световно "Единство, Творчество, Красота"?

  Какво ти пречи девиз за Световна Хармония и Мир?

  Робе прост, Независимост и Свобода са Неразделни същности.
  Разделят ги с лъженаука -- за да си роб.
  Успешно...

  lordcris

  защо не "Независимост, наука, свобода"?

  защото това беше дежиз на разпадащия се запад!!
  а ние щяхме да сме единни(?!), творящи(????) и красиви(???!!)

 45. 45 Профил на lordcris
  lordcris
  Рейтинг: 765 Неутрално

  Робе прост, Независимост и Свобода са Неразделни същности.
  Разделят ги с лъженаука.

  до горния кретен,
  независимост и свобода не са едно и също.
  може да си зависим от алкохола и да си свободен.
  или да си зависим от другите ( примерно да си болен ) и пак да си свободен.
  или да си независим (в разсъжденията) но да си затворен ( в някой лагер, в които вие комунистите много обичахте да пращате сободномислещите люде).

 46. 46 Профил на rotos
  rotos
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Нищо, измислено и осъществено през тоя мрачен период не трѣбва да бъде оставено да събужда спомените на робството.

  Жалко, че поне половината българи са дълбоко увредени ментално от безумията на соца (независимо как го наричат: комунизъм, марксизъм, ленинизъм или прочие "изъм".

  Алиса: Кажи ми по кой път да тръгна? Котаракът: Зависи, къде искаш да отидеш.
 47. 47 Профил на Realistka
  *****
  Неутрално

  Да се поддържа нещо построено - мога да разбера.
  Но да се хвали Людмила Живкова - тази проста жена с притенции за интелектуалност е жалко, наистина.
  Та тя е от този клан и от тази партия, дошли на власт на 9 септември 1944 година на щиковете на Червената армия, за да изтребят истинските български интелектуалци и да превърнат България в роб на СССР - една изостанала, феодална страна.

 48. 48 Профил на капиталист
  *****
  Неутрално

  Абе, антикомунистите, вие изобщо давате ли си сметка колко пари можеха да бъдат спечелени от камбаните като туристически обект. Колкото можеха да бъдат спечелени и от мавзолея на г. димитров. Ама не, аре с багерите да смелим всичко.
  Глупост и варварщина в най-чист вид.

  А иначе идеята и снимките са чудесни. Браво!

 49. 49 Профил на минувач
  *****
  Весело

  Грешиш тъпане. Никой не ти е казвал, че независимост и свобода е едно и също. Никой не ти е давал повод да обвиняваш всички, че са комунисти,
  което пък инсинуираш, да е престъпление.

  Тъпане, марксизмът е престъпна изродщина.

  Можеше да напишеш нещо позитивно, но не би.

  Можеше да напишеш нещо основателно критично, но не би.
  Например, с Детска чистота, "Знаме на мира" и Единство, творчество, красота" монументът мероприятие документира и рекламира самата марксистка диктатурска възрастна дъщеря Живкова.
  От някое време монументът промоцира на марксистки нацистки и прочее петолъчки, както и на ваонен съюз от държави
  отговорни за разпалването и провеждането на 2 Световни и прочее войни. Промоцира май вече световен фашизъм, вместо мир.

  Тъпанар, не пречи на интелигентни хора да дискутират човешки

  lordcris

  Робе прост, Независимост и Свобода са Неразделни същности.
  Разделят ги с лъженаука.

  до горния кретен,
  независимост и свобода не са едно и също.
  може да си зависим от алкохола и да си свободен.
  или да си зависим от другите ( примерно да си болен ) и пак да си свободен.
  или да си независим (в разсъжденията) но да си затворен ( в някой лагер, в които вие комунистите много обичахте да пращате сободномислещите люде).

 50. 50 Профил на Punka's
  Punka's
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До 1989 г. в София се провеждат четири асамблеи и четири срещи на деца от целия свят. В тях са участвали общо 3900 деца от 138 държави и 14 000 деца от България.

  Всичко, което може да се яде, е обект на властта.
 51. 51 Профил на RR
  *****
  Неутрално

  Какво е това бетонно "Знаме на мира" което рекламира бившата нацистка империя на злото СССР и в добавка - юдорасистката нация Израел в окупираната Палестина и един военен съюз какъвто е НАТО ???

 52. 52 Профил на Realistka
  *****
  Неутрално

  На тези, които не си спомнят дивотиите на Людмила Живкова, които се заплащаха от нашите данаци, ще им припомня само ЕДНО изречение от речта на тази много проста жена. Това е от нейна предълга реч на едно "културно" сборище на "интелектуалци", от 4 декември 1980 година.

  Ето това е безценното изречение :

  „В цивилизацията на ведите или в епохата на упанишадите, в хармоничната симетрия на Харапа и Мохенджодаро или във величието на египетските пирамиди, в легендарния храм на Соломон или в прочистващия огън от Зороастър, в дворците на Персеполис или в слънчевите пирамиди на маите, в културата от подножието на Килиманджаро или в ритуалните маски от долината на река Конго, в изящното изкуство на древните траки или в красотата на гръцките скулптури, в единството на будистката санхя или математическата космогония на Питагор, в урбанистичното изкуство на древния Рим или в духовния синтез на Византия, в дързновението на Кирил и Методий или в хуманистичния подем на Ренесанса, в героичния епос на Древна Рус или в подвига на Жана д’Арк, в еретичния патос на богомилите или в новата епоха на Реформацията, в устремлението на Парижката комуна или в слънчевата вяра на утопистите, в смелостта на декабристите или в подвига на априлци, в призива на Комунистическия манифест към световния пролетариат или в полета на червените ескадрони, в манифестацията на трудещите се от Чикаго или в червените знамена на Октомврийската революция – векове след векове, десетилетия след десетилетия, години след години знамената на революцията и културата са водили човечеството напред, огънят на победата е посочвал пътя на подвига, светлината на единството е била звездата на героите, красотата и хармонията са били пределът на стремленията."

  Ако искате още, мога да ви постна и други части от нейните дивотии...за да се убедите от какви прости хора сме били управлявани

 53. 53 Профил на Космополит
  *****
  Неутрално

  Ако е за "проста жена", представяте себе си така.

  Цитатът е очевидно сложен и е нелеко разбираем,
  особено за зомбита дресирани в просташка култура
  като марксизма, която култура бърза да разколничи и нарочва врагове
  /например всичко което се изпречи на "диктатурата на пролетариата"/.

  Всъщност цитатът е твърдение, че историческите култури на Земята са
  проява на Една и Съща Същност,
  много повече свързана и "еднаква", отколкото изглежда или отколкото световно доминиращата от дълго време тиранична култура и пропаганда
  ни убеждават че е.

  Не се гневете на посланика заради Вярно Послание.

  Земята има нужда от Мир, Хармония, Светлина, Свобода.

  Трябва да бъде Освободена от дезинформационната тирания.

  Realistka

  Ето това е безценното изречение :

  „В цивилизацията на ведите или в епохата на упанишадите, в хармоничната симетрия на Харапа и Мохенджодаро или във величието на египетските пирамиди, в легендарния храм на Соломон или в прочистващия огън от Зороастър, в дворците на Персеполис или в слънчевите пирамиди на маите, в културата от подножието на Килиманджаро или в ритуалните маски от долината на река Конго, в изящното изкуство на древните траки или в красотата на гръцките скулптури, в единството на будистката санхя или математическата космогония на Питагор, в урбанистичното изкуство на древния Рим или в духовния синтез на Византия, в дързновението на Кирил и Методий или в... "

 54. 54 Профил на баничар
  *****
  Неутрално

  А бе какви цивилизации и глупости, дървени философи.... Много ги обичам такива, не са свършили за един лев работа, а само философстват простотии. Тая идиотка е заровила милиони в тази идиотщина, за да изчисти уж уродливото лице на комунизма пред света, ама ние най-добре си знаем какво беше и кой и как влизаше по елитните училища и университети и после кой получаваше хубави службички, апартаментчета вилички, коли и т.н. И кой можеше да пътува безпроблемно и кой само до СССР пускаха. Така че тази пача не ми я хвалете изобщо, колко е културна, защото това е една луда и изперкала комунистка, която с наште пари помен правеше. Сега отказвам да се харчат мойте пари от данаци за да се подържа и реконструират подобни комунистически измишльотини, дело на болни мозъци. По-добре да направят още детски градини, за да не се бият хората за места или да направят още градинки където майките да излизат с децата си. А комунетата като искат да го подържат тази сива бетонна отломка, да дарят пари ама от тяхните и ако искат да го позлатят . Стига сме харчили държавните пари за разни идотски иделологии, а в същото време да се бием за места по детските градини, да нямаме нито един парк и т.н. Същото важи и за петохуйника пред НДК и паметника на съветските поробители ! Аз лично съм на мнение че трябва да бъдат разрушени преди да са паднали и убили някой !!! Иначе в София си имаме достатачно забележителности, който да показваме и да пазим !

 55. 55 Профил на Жорко Сф
  *****
  Неутрално

  Какъв космополит си ти бе ганьо балкански? В кое село си расъл бе космополите? Аман от космополитни комунисти !!!!!!!!!!!!!!

 56. 56 Профил на WWW
  *****
  Весело

  Зомби, Космополит ви даде аргументи за диалог, а вие само лаете.
  Виртуалните Бесове се познават по лаенето

  Людмила е била неудобна за павликморозовци сделани от СССР.

  Тя се опитвала да възвърне нещо от нормалността в локалната култура на България /Тракийска например/ и от нормалната свързаност
  на културите на планетата Земя. Глобалната свързаност е реалност от която няма как да избягате. Въпросът е кой как разбира и използва
  Глобалната свързаност.

  Уважете Посланието "Знаме на Мира", вместо да си избивате комплексите с грехове на посланика.

  Ссср беше нация на злото. Sorry.

  п.с.
  Преди да репликирате разберете какво сте прочели

 57. 57 Профил на Realistka
  *****
  Весело

  За почитателите на лудостите на "великата Людмила Живкова" още една порция "храна за духа" от същата реч:

  "Мисълта е магнит и еманирана в пространството привлича тъждествените вибрации и отблъсква несъответните по звук и цвят. В лабораторията на живота формулата „Радостта може с магнитния ток да привлича от пространството радост” не е литературен образ , а научен закон, основен принцип на космическата полярност, универсален закон, върху който е организирана и се развива Вселената. И този закон е необходимо да бъде осъзнат не само от учения-физик, но и от всеки разумен човек. Еманираните негативни мисли и чувства в пространството се връщат като бумеранг към изпратилия ги , когато не са тъждествени с вибрациите на обекта към който са насочени, и на своя обратен път привличат от пространството всички подобни флуиди. И днес във века на науката, атома и електричеството, когато вече не е тайна, че мисълта е вещество и че няма празно пространство и в пространството непрекъснато се еманират нашите чувства, желания и стремежи, всеки човек трябва да разбере силата и значението на мисълта и на високите стремежи да се събуди за истината, че всеки човек индивидуално и човешкото общество колективно е подвластно на причинно-следствения закон за развитието. Ето защо не е абстракция, когато се говори за чистотата на мислине, на чувствата, стремежите, когато се настоява за издигане морално-етичния облик на човечеството и вниманието се насочва към опознаване законите на красотата. И днес, когато природата разкрива своите тайни пред все още изумените очи на науката, когато човечеството бавно и трудно започва да съзнава единството на живота, взаимообусловенността на причинно-следствената на живота и редовното единство на човечеството, целта на естетическото възпитание, обърната към всеки човек и към обществото като цяло, не може да се разглежда като химера и нереална обществена и историческа задача."

 58. 58 Профил на Weingro
  Weingro
  Рейтинг: 841 Неутрално

  Както може да се очаква винаги в такива случаи, когато се говори за нещо конктретно, разговорът загрубя и отиде далеч от темата. Не че не е важно на комунизма да не се дава почва за изява хич (без НИКАКВО значения как точно се нарича), не че Людмила не е световен умствен и културен капацитет, не че СССР това и космополитът онова.

  Тук става дума за нещо съвсем друго. Разбира се, че е най-лесно с багерите. Само че смятащата се за разумна част от имащото се за цивилизовано земно население не прави така. Особено в условия на пазарно общество. Обичайният подход е подобни неща да станат туристическа атракция. Което има две положителни страни:

  - помни се историята - както хубавите, така и лошите моменти. Защото е важно да се знае какво е станало. Добро или не, каквото е станало, вече е станало и това не можем да променим. Да не говорим, че разните паметници специално на комунизма обикновено са големи, помпозни, крещящи за миналото. Достатчъно големи, за да е ясно, че в съвременния свят няма място за тях - и в прекия, и в преносния смисъл.

  - събират се приходи "на ползу роду". Тук изобщо няма да отварям дума как се харчат обществените сведства и колко порочни начини има.

  Разбира се, първото е далеч по-важно.

  В Будапеща например са събрали всякакви соц чудовища и червени страшилища в "Мементо парк", който е една от големите туристически атракции с флаерчета по висички хотели и прочее места, където долитат туристи. Воала: http://www.szoborpark.hu/index.php?Lang=en Голяма част от сайта още се прави, но самият парк си работи.

 59. 59 Профил на bobiton
  bobiton
  Рейтинг: Любопитно

  Фараоните навремето си правеха пирамиди.Пюдмила Живкова приживе
  си построи надгробен паметник със собственият си лик и с нашите
  пари.Както се събори мавзолея,така и това бетонно чудовище трябва
  да изчезне.

  DIMITROVA
 60. 60 Профил на mileva
  *****
  Неутрално

  Людмила Живкова изпращаше самолет за да вземе едно незнайно африканско дете - нали се сещате кой плащаше?

 61. 61 Профил на Иванов
  *****
  Неутрално

  Факт е че този монумент има комунистически елементи, но това не прави идеята и мисията на асамблеята лоша. Нищо не им е коствало на управниците да сменят ненужните елементи от асамблеята и да я продължат. Струва си най-малкото, за да се свързва страната с нещо полужително.

  Срамота е че за 20 години демокрация най-мащабните неща, които са направени са молове, хотели, бетонирани плажове и гори - с "постиженията" от последните 20 години успешно прогонваме и последните туристи под звуците на бясна чалга.

  Като гледам снимките си мисля, че за последните 20 години управниците в България явно не са могли само да пребоядисат камо ли да потдържат онова, което управляващите преди тях са построили за по-малко от 30 години.

 62. 62 Профил на syb
  syb
  Рейтинг: Любопитно

  колкото и да плюете комунистите ТЕ построиха днешна България,
  а днешните управници я рушат

 63. 63 Профил на Haftor
  Haftor
  Рейтинг: 514 Неутрално

  Само ще кажа че унгарците и поляците от подобни момументи на комунизма в момента правят пари като са ги направили на обособени парк музеи на периода....
  Къв ще да е бил соц - периода той е минал и заминал и да бутаме и да не бутаме не можем да го изтрием от историята си.

 64. 64 Профил на ЕВАЛА
  ЕВАЛА
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Монументът наистина трябва да бъде възстановен, поддържан и включен като забележителност и дори нещо повече - Асамблеята трябва да се възстанови
  Все още има страни където децата нямат достъп до "глобалното село" и представа за света извън собствената им държава

  П.С. Всъщност всички забележителности трябва да се поддържат, че сега ставаме за туристическа дестинация само за хора готови да се борят с циганията

 65. 65 Профил на Павлина
  *****
  Неутрално

  ТОгава, през 1979, бях само на 9, но всичко се е запечатало трайно в съзнанието ми. Чувствах се част от уникално събитие! Аз и още хиляди други деца бяхме щастливи! Това беше опит да паднат границите, не само виртуално, както е сега с интернет, а реално! Докоснахме се до множество култури - всеки беше донесъл късче от своята със себе си! И тъкмо това беше най-хубавото! ДА не разбираш езика на детето до теб, но да усещаш какво изразява неговата рисунка, песен, дори стих! ДА усетиш, че по много неща ние децата, респ. хората, си приличаме, независимо от цвета на кожата... Че доброто и красивото няма родина, че всички сме деца на света и сме длъжни да го пазим... Да го съхраним за своите деца, за техните деца...
  Днес по телевизията чух, че ще се събират бившите участници през есента... Ще се радвам да измина 500-те километра, за да се включа! Ще ми бъде изключително приятно!
  А на всички онези, които отричат идеята, ще кажа следното: Човек не бива да отрича с лека ръка нещо, което не познава добре!!!

 66. 66 Профил на Sieminehn
  Sieminehn
  Рейтинг: 458 Неутрално

  "Знаме на мира" е комунистическа измислица, но е подкрепена от цял свят, това можем да видим от историята.
  Едновремешните комунисти може да са омразни някому, но са били уважавани и където и да са отишли не са се спуквали от челобити към Големия брат.
  Монумента "Знаме на мира" се явява и исторически паметник, също както и гръмнатия мавзолей.
  Който се стреми да заличи миналото на своя народ, той целенасочено го лишава от бъдеще.
  Защото днешните управници, воглаве със сегашния министър председател и разните му там бивши и настоящи седесари, се стремят да превърнат България в минало, сиреч от нас да е останало само спомен.
  Целенасочено се ликвидираха предприятията, които бяха на печалба, целенасочено се докара народа до просешка тояга. И то не от комунистите, а от тези, които днес са по-демократи от демократите, защото голямата далавера беше синушковците около кръга "Олимп" да си изплатят междуфирмените и банковите борчове в левове, като просто обеценят валутата ни и метнат за успокоение някой и друг долар да отчетат погасяване на кредита.
  Също така, обезценката на лева, беше да се стигне до загуба на спестяванията на обикновенния българин.
  Защото по соц време българина направи спестявания, които все пак му даваха някакво самочувствие.
  Но бъдещето синьо управление има' за цел да управлява народ от голтаци, който да слушка.
  Както през управлението на Филип Димитров и на преходните правителства, така и по времето на Костов, много от специалистите се изнесоха в чужбина, защото тук те просто се оказаха излишни на властимащите и бизнеса.
  Същите процеси ще наблюдаваме и при новото управление.
  За България бъдещето е едно, подлога на Запада.
  Така, че няма какво да се чудим, че "Знаме на мира" е заприличало на сметище, че няма никаква поддръжка, че повечето паметници са в окяно състояние.
  Целенасочено всичко се оставя да се руши, защото народ, който я кара само на чалга и алкохол, без да познава историята си, културата си и себе си, той е обречен да вегетира.
  Стремежа е българина да се превърне в нищо повече от един слуга, защото точно това се наблюдава в момента.
  Разрушаването на Българското е повсевместно и никой от властниците го не е еня за това, че ставаме безпросветни чалгаджии, който са с натежали от алкохола глави и поглед помътнен от някоя дрога.
  Тях не ги инетересуваме ние, а евентуалния глас, който могат да вземат от нас.
  Но както е тръгнало, това също намя да има значение, защото послушните бачкатори-крепостници ще гласуват за този, за който им нареди техния работодател-феодал.

 67. 67 Профил на Ту154
  *****
  Весело

  Красиво нещо с хубава идея. насиитна има доста бетон стил СОЦ, ама сега все едно сините окачени стъклени фасади са нещо супер красиво.....така че дано го възстановят и популяризират...или поне да го поддържат, че това нещо е прекрасно, на запад такива неща няма, защото стурват пари....абе реклама и поддръжка му е майката. Никакво бутнае-това е част от историята и каот Братксата могила в Плд трябвя да остане каот музей на открито...а и е касиво!

 68. 68 Профил на БИСЕР
  *****
  Весело

  Скъпи приятели,
  тези от Вас които определят паметника, като историческо безумие на комунизма питам: - какво през живота си са построили или за каква идея, обществени идеали са се преборили?
  Знам че отговорът им е безмълвно "НИЩО", защото отрицанието е израз на деструктивната омраза, а там морал и идеали не съществуват.
  Знайте, че докато отричаме своето минало, без да анализираме адекватно неговите позитиви и негативи, а само слагаме етикети, сме обречени да го преповтаряме от към деструктивната му страна!
  Паметника "Знаме на мира" е символ на "ДОБРОТВОРЧЕСТВОТО" и "СВОБОДНИЯ, ВОЛЕН ДЕТСКИ ДУХ", и е призат за световен новаторски феномен от днешни световни културни дейци.
  Съмнявам се ВИЕ отричащите да сте по големи експерти и авторитети в културната сфера!

  Бъдете щастливи и разкрийте доброто в себе си...

 69. 69 Профил на iwanko
  *****
  Неутрално

  Чета коментарите и се уверявам, че българите сме идиоти. Всеки втори иска да руши. И да забрави колко било всичко мегагадно. Все нещо хубаво е имало - защо не го развием и подобрим, вместо да се изяждаме от злоба.
  Вижте тези снимки: http://www.flickr.com/photos/davduf/540427582/
  и се замислете как от грозното може да стане нещо хубаво. Какво ни трябва в случая - 50 кофи с боя.
  Не ми се ще да вярвам, че съм първият, който се сеща за това ...

 70. 70 Профил на windy
  *****
  Гневно

  18 фаворит.

  iwanko, прав си, че очевидно е пълно с лумпени. В България все се гледа какво да се разруши, а не как нещо да се развива.

  Моят син е на 3 години, няма никакво отношение към социализма, даже не живее в България, че нещо да му влияее в тази посока и на Камбаните му беше страшно интересно. На мен също. Все камбани, а толкова различни!!

  Хората по света атракция от какви ли не глупости правят...вярвайте ми, Камбаните са много по-интересно място от някои платени забележителности в Холандия. Но те, холандците, са хитри...

  По повод Кремиковци...вижте немците пък какво са направили : Landschaftspark Duisburg-Nord http://images.google.nl/images?q=Landschaftspark+Duisburg-Nord&oe=utf-8&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&ei=G4qZSsWdDoL6-AaJ-qCPBA&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=4

 71. 71 Профил на lmupen
  *****
  Весело

  Нека багерите да дойдат! Или направо нека танковете да дойдат!

  Много ме радва едно такова разчистващо отношение към всичко старо. За съжаление на повечето посетители да кажа само, че това сме го наследили не от кого да е - ами от Османската империя. Която с лека ръка разгради Престолонаследните градове и използва камъните за строежи на джамии. И сечеше горите за дървен материал за флотата и ей-така за да нямат "хайдутите" къде да се крият. Ами да съборим всичко наистина и да построим съвременно молове, кооперации и бизнес сгради. Някой да сложи ръка на сърцето си и да каже, че нещо построено през последните 20 години му харесв на 100% и го приема изцяло? Спорадични недомислия се родиха през последните години за съжаление. Ами дайте да съборим и Шипка, да сринем къщите на възрожденците, а на мястото на Рилския манастир да построим съвременен завод за отпадъци - че там не е достатъчно замърсено и е крайно време да изравним баланса.

  Готино е така - събаряй - плаща държавата, строй - пак плаща държавата и после продавай на някой балък за да загръглим нещата до поне един малък остров на карибите, че да има къде да си почиваме. Готино е.

  И малко не толкова весело.

  Комплекса е ужасно добър. И не е толкова скъп - става дума за един от най-евтините високотехнологични материали (поне за такива конструкции) - бетон. Оставянето на суров бетон като повърхност е все още много модерно, за съжаление в България тов сме го играли прекалено много и то без да искаме и малко ни е втръснали. Вярно е че бетона се обработва и повърхността се импрегнира, но това са детайли. Възстановяването на комплекса няма да е безумно скъпо, а парите покрай него само каот атракцион ще са достатъчно много.

  Защо казвам само като атракцион. Защото много по-голямото нещо от тези камбанки е Асамблеята. "Знаме на Мира". Я пак да си повторите наум името на фестивала и девиза му. Единство, творчество, красота. Не разбирам кое като символика и думи ви водят към криворазбрания селски комунизъм царил в България 45 години? Асамблеята е била нещо страхотно, трмплин за разбирателство, етническа търпимост, творчески подем и мир. Последните три букви май на повечето пишещи не им говорят нищо. Децата са ключът към бъдещето? Кое е по-добре за тях - да гледат поредните Трансформери, където на шега бяха разрушени една камара паметници на историята или да отидат на място със свои връстници от целия свят, където да пеят, да рисуват и да играят? Сега за прагматичните печалбари, които смятат всичко в евро - Пак погледнете цифрите на дошлите деца и ми кажете дали България няма да спечели ако привлича в една не-туристическа дестинация, такова количество хора? И дори и да не спечели - ще загуби ли?

  За Людмила Живкова и изказванията и. Проста не бих нарекъл жена опитваща се да прокарва будизъм в изказванията си. Може да не е имала дар слово, за съжаление много малко от пишещите тука го имат - да не кажа никой и смело се включвам в това число. Да се изразяваш красиво, ясно, ритмично и при това разбирамо и с положително внушение е дарба. Само първото се учи едни три години и като гледам политиците ни - повечето са спрели до там. А това че е била уникална жена - мисля че за хората които не са посещавали музея със сбирки на уникални неща от цял свят, който е бил ако не иницииран то поне активно подкрепян от нея - значи нищо не сте осъзнали. Всъшност за хора за които чакри, аури са неща абстрактни и от сферата на ненаучната фантастика - съжалявам че не оценявате съдържанието на това което е казала. Доказано е, че емоциите и състоянията на хората се разпространяват около нас. Съвременните изследвания на водата, доказват че тя е в състояние да запазва и предава информация (състояние) дори и на разстояние на друга вода. Нашия организъм е съставен от голяма част вода - от новородените чиито организъм съдържа 80% вода до възрастните - 50% вода. Оттук до момента с научното доказателство че наистина си влияем един на друг и можем да четем мислите или поне състоянието на близкостоящ човек май няма много дълъг път. Но това е малко извън казуса.

  Да запазим ли монумента? Да. Да го възстановим ли? Да. Да го използваме ли като туристическа атракция? Да! И ако можем да възстановим асамблеята вярвам че ще има малко повече щастливи деца по света.

 72. 72 Профил на DTS
  *****
  Весело


  Ако на всеки 50 години изравняваме със земята строеното до момента - колко далеч ще сме след 250 години?
  Правилно - пак някъде между 0 и 50.

  Трябва да се надгражда, не да се забърва наред всичко с даден етикет

  (а НЛОто на Бузлуджа е забележителен монумент, мястото е страхотно, гледката е неопусуема и паметника се вижда от половината страна. Можеше да бъде превърнат в паметник на България, вътрешността му да се заеме от визуално пресъздаване на историята ни, околността да се поддържа и да се превърне в процъфтяващ парк, да привлича сума ти свят и да пълни хазната вместо левчетата от данъците, за които така ревниво държите сметка).

  Аналогично за всичко друго.

  Заблудена нация, в която всеки от всичко разбира...

  Аман!

 73. 73 Профил на Виво
  *****
  Разстроено

  Жал ми е, че българите сме толкова отрицателно настроени. Разсъжденията на повечето от вас не са по-различни от на 12-14 годишни "хейтерчета" , разтресени от пубертетския си хормонален дисбаланс? Що не станете едни емо-та и не си клъцнете вените? Повечето от вас дори не могат да дефинират комунизъм, социализъм, марксизъм... демокрация, но ревете, чули-недочули нещо!
  Идеите на асамблеята са идеи на бъдещето, които са познати много отдавна и са общочовешки, стоящи далеч над всякакви политически системи.
  Хора, като половината от вас, които искат да рушат, а не да създават (защото нито имат идея какво, нито защо и как) ме плашат! Кога ли ще дойде моментът, когато решите, че и църквите, джамиите, синагогите, училищата, парковете, къщата на съседа ви... ви пречат и ви осени гениалната идея, че трябва да съборите и тях?!

 74. 74 Профил на Lady
  *****
  Неутрално

  Прегледах мненията изказани до момента и се учудвам как хората смесват политиката с детското творчество.Аз съм човек живял и в предишния строй и не съм възрастна,но с умиление си спомням за Асамблеята и еуфорията около нея.Единственото,което ме натъжава е занемаряването на поддъжането на монумента,мръсотията в парка около него и ширещата се проституция в района.Не прави чест на столицата ни да не се интересува от историята ни,макар и най-младата.
  Всяко дете е творец,извор на някакъв талант,който в днешно време или не се развива(поради много различни причини),или няма подходящи школи в района на "Младост"(което е очевидно),където да е направено НЕЩО СЕРИОЗНО в полза на децата.Единствено МОЛ-ове и скучни блокове са новото строителство на София.Къде са детските площадки,озеленените кътчета за отдих??? Колко хора са се замислили да посадят поне едно дръвче около жилището си??? Е,аз посадих 2,ама се намери услужлив съсед,който ги поля с нещо и те изсъхнаха-не обичал дървета(те не бяха пред прозореца му,ама лошия човек си е лош).С две думи искам да помоля хората да са по-добри,да творят,а да не рушат!!! Иначе сме загубени...

 75. 75 Профил на Stanislav
  *****
  Неутрално

  Страшно е грозно и тъпо да плюете по абсолютно всичко, което е строено по време на комунизма! Това, че яростно отричате своето минало не Ви прави по-големи българи, а още по-малко по-големи хора.
  И преди разни хора (които очевидно си нямат друга работа освен да четат коментари и да коментират политическите пристрастия на авторите), бих желал да Ви кажа, че аз нямам никаква политическа ориентация. За да бъдете хора е нужно първо да правите разлика между живота като такъв и политиката като творение на човека.
  Това е монумент - символ и от моето детство. Една прекрасна идея, оставена да гние и да се разлага от хора, които се опитват да покажат колко са свободомислещи и "демократични". Поредният пример за пълно безхаберие и опит за манипулация на население, което не го е грижа за нищо!
  П.С. - Ако някой се засяга от този коментар, моля да ме извини. Странно само как би могъл да извини себе си....
  Дерзайте! Може би "красивият" Бизнес Парк с/у Камбаните е символ на Вашия Живот! Аз се радвам, че не е на моя!

 76. 76 Профил на fin
  *****
  Неутрално

  Не комунисти, не фашисти, не демократи. Просто ние българите винаги сме си били генетично тъпа нация и такава ще си останем. Един доктор казваше, че за това била виновна липсата ка йод в манджата на българина. Е, сега има йод, ама глупостта си остава. Просто Ганьо така е програмиран! А нямаш ли акъл в главата, никой не може да ти помогне. Ами прави бизнес с тия паметници бе! Комунистите били лоши. Кво те интересува кой какъв е? Вземи парите на чужденците с историята която имаш! Един ден индиец ме пита на английски къде е мавзолея на Георги Димитров - и ми показва пътеводител със снимка на мавзолея в центъра на София. Сега там няма нищо. Казвам - взривиха го. Той се чуди - как така?!? Що гърците не си разрушат Акропола? Даже англичаните са вдигнали на времето сума ти исторически камъни от Гърция и сега ги показват и им прибират парите в Британския музей...

 77. 77 Профил на Васи
  *****
  Неутрално

  Едно време прабаба ми казваше "Българина като се види с пари, или си сменя жената, или си събаря къщата и си прави нова"...
  Дето има една приказка "Залудо работи, залудо не стой!"

 78. 78 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1724 Неутрално

  Я другарите комунисти да не изкривяват общото мнение. Повечето хора не искат да бъде разрушен. 'Знаме на Мира' трябва да бъде символ на престъпленията на комунизма по света и издевателствата на една фалшива идея включително и над децата. За тези млади хора сега, които не знаят какво е експлоатация на детския труд в ученическите и студентски бригади, за тези които не знаят издевателствата на комунистите с образователната им програма продължаващо и сега , където комунизма е старателно гримиран и фризиран и тактично не се споменава за да се рециклира отново и отново. За тези млади хора на които им казват че капиталистите експлоатират , но ще отидат да работят един ден в предприятията на червените мутри изпиращи пари , същите които с десетилетия са ограбвали морално и материално родителите им.
  Нека и всеки който има деца да намери време да поговори с тях за това...

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 79. 79 Профил на Надя К
  Надя К
  Рейтинг: Неутрално

  Хора, Асамблея на мира беше Единственото нещо, което България се осмели на направи не "за", а "въпреки" СССР. Това не се харесва на Москва! Естествено, че ще бъде замаскирана със социалистически лозунги, та как по друг начин?!! Не случайно Запада, както и много международни организации подкрепиха идеята.. защото не е социалистическа! Не е и капиталистическа! А чисто и просто културна, международна, свободна.. единствения свободен полъх на децата тогава. Не случайно Атлантическия клуб подкрепя начинание "2004". Мир. Тогава децата се срещат с други деца, без значение от политическата им ориентация... защото децата нямат такава! Сега се срещат в чата с педофили.. супер..

 80. 80 Профил на Цветелина
  *****
  Неутрално

  Интересен монумент..интересни идеи..но като се сетя колко деца работиха по бригади робски труд за да може хора като сем. Живкови както и други да тънат в лукс....така ,че за какво знаме на мира говорим изобщо..Доста лицемерно.

 81. 81 Профил на Yujen
  Yujen
  Рейтинг: Любопитно

  До коментар [#10] от "bai ivan": Темата вълнува по различни причини за всеки. Мен обаче конкретно ме интересува контакт с хора-участници в тези асамблеи, във връзка с мое проучване по наследството на социализма (или комунизма?). Каквото и да виждаме в пейзажа днес трябва да се осмисли, за да продължим в по-осъзнато измерение.
  Има ли начин да се свържа с вашата дъщеря, "bai ivan" за да чуя нейната гледна точка?
  Благодаря!

 82. 82 Профил на Yujen
  Yujen
  Рейтинг: Неутрално

  Здравейте, Павлина!
  Ще се радвам да поговорим за Вашите спомени, ако сте участвала в Асамблеята. Интересът ми е личен и професионален.
  Благодаря.

  До коментар [#65] от "Павлина":

 83. 83 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1364 Неутрално

  А видяхте ли изложбата на Никола Михов - Forget your past:
  http://nikolamihov.com/forget_your_past.html

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 84. 84 Профил на Misho Iliev
  Misho Iliev
  Рейтинг: 464 Неутрално

  Бил съм дете, когато Людмила Живкова е починала. Но до колкото знам тя е била глътка свеж въздух в комунистическия свят. При това аз съм от подчертано анти-комунистическо семейство. И въпреки това родителите ми не казват лошо дума за Людмила

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.