Изпращане на галерия

Ако се справяте добре зад обектива, покажете какво ви е впечатлило. Изпратете снимки и текст към тях.

Последни галерии

Топ галерии

Коментари (21)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Song
  Song
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Браво,на Общината! Жалко е само ,че няма как да бъдат проследявани и глобявани собствениците,които изоставят домашните си "любимци"!

  Чудото - това е събитие,описано от хора,чули за него от други,които не са го видели.
 2. 2 Профил на kensiko
  kensiko
  Рейтинг: 565 Неутрално

  аз не мисля че тези кучета са били собственност на някого или пък ако са били то е било мнго отдавна.
  животните са си живеели отдавна на улицата и така са се размножавали с години това се вижда от смесицата на породите.
  ако и хората останат без необходимите грижи в Б-я и те ще заприличат на тях особенно по възрастните и болните.

 3. 3 Профил на napster
  napster
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Браво на общината - много е хубаво човек да види, че освен всичките групи "за" доброто отношение и "против" насилието над животни има и хора, които реално вършат нещо по въпроса. Дано са щастливи, защото ако не друго, поне това е благодарна работа

 4. 4 Профил на email
  email
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Браво, за положените усилия! Но те ще са безполезни докато има безсъвестни хора които безотговорно изхвърлят на улицата ненужните им кутрета... Ако тези служби работят истински то трябва да има естествено намаляване на броя на бездомните кучета!

 5. 5 Профил на toveren
  toveren
  Рейтинг: 236 Неутрално

  Цифрата 9000 ми се струва крайно нереалистична, като се има предвид, че 1/9 от нея живее само на моята улица. За жалост до едно кучетата "ми" са като онова от снимка 8. Дано общината успее в усилията си да постигне така търсеното равновесие.

 6. 6 Профил на бат Здравко
  бат Здравко
  Рейтинг: 829 Разстроено

  Биологичното оръжие срещу обикновените Българи

  Светът е създаден от бог... всичко друго от Китай
 7. 7 Профил на Eric Cartman
  Eric Cartman
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Абсолютен мит е, че собственици изхвърлят домашните си любимци на улицата. По тази логика всички българи си взимат само не-породисти кучета от приюти и после ги пускат на улицата, а знаем, че не е така. Уличните кучета се развъждат по складове, цехове и строежи. Всеки такъв обект си има по 2-3-4 такива "любимеца", които "пазят". След завършване на обекта оградите се вдигат и пазачите се превръщат в улични кучета. Точно по този начин след завършване на 3 кооперации в моя квартал се сдобихме с глутница от десетина кучета, които по цели нощи водят битки с "пазачите" на близките платен паркинг и печатница. ОК, нямам нищо против да ме проверяват когато съм с кучето си, така е редно. Но нека тези проверки важат за всички. Защото по улиците не бродят лабрадори, хъскита и немски овчарки.

  Is there no standard anymore?
 8. 8 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Да си вземеш куче от кучкарника е най-хуманното и достойно нещо за уважние което човек може да направи.
  Имам съседи така са си взимали и всичките са достойни граждани на града ми и определено имат моето уважение.

  The biggest risk in life is not taking one.
 9. 9 Профил на bzm
  bzm
  Рейтинг: 389 Гневно

  КВИ ХОРА СТЕ?Вчера бе публикувано,че 238 деца са починали в домовете за сираци поради недоимък,липса на лекарства или нехайство на персонала,вий за БЕЗДОМНИТЕ ку4ета сте се загрижили.Сина ми е хапан от такова ку4е и 10 години от тогава още има страхова невроза като ги види,така,че..засрамете се.Парите за тез ку4ета трябва да се насочат към децата в домовете.

  Пенсионерите,средната класа на България! И запомнете:Всички политици са маскари!
 10. 10 Профил на невалиден
  невалиден
  Рейтинг: 527 Неутрално

  БЗМ е по-тъп и от лъчо иванов. кво общо имат кучетата с домовете за деца бе? а за стръхът на детето ти си виновен ти,тъпако.

  поручик Т.
 11. 11 Профил на lp2
  lp2
  Рейтинг: 619 Неутрално

  Общото: за кучетата има куршум, който струва по-малко, останалите се насочват към децата (или нещо в което може да се инвестира).
  Обичам животните, имал съм и кучета и котки, не съм им душманин. Но проблемът с уличните кучета и котки може и според мен трябва да се реши като се плати на няколко ловни дружинки. За няколко нощи и готово.

  За приюти кучета винаги ще има, пак хората ще могат да си взимат. Ама това в България е кошмар и за толкова години стана ясно, че кастрирането не е качествено решение.

 12. 12 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#7] от "Eric Cartman":

  И аз мисля като теб. Имах приятел точно такова куче - застреляха го, защото било агресивно. Ами, не беше. Само си вършеше работата като пазач. Между другото и мен ме пазеше от неприятности, на няколко пъти ми е помагало. Само беше доста странно - зъбеше се, ако не го погалиш... Всъщност, очаквах да го отсрелят докато ме настига по обичайната пътека край работното му място и ми се мята на врата със засилка Помежду ни това беше игра, но отстрани вероятно е изглеждало шокиращо.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 13. 13 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Допълвам си коментар [#12] от "Музар":

  Приятелството ми с това куче беше само заради отношенията ни, не за храна!

  ____
  П.П. Ако към животните не можем да проявим отношение, то и към хората няма да го имаме. Молбата за човещина в очите на децата, независимо дали са човешки или животински, може и естествения враг да омилостиви, но има хора без милост... Нека не тях да коментираме, а не съществата в немилост.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 14. 14 Профил на Umbrella Corp
  Umbrella Corp
  Рейтинг: 8 Гневно

  До коментар [#11] от "Лъчо":

  Ако се направят "ловни дружинки" за такива като теб и бай ти Здравко , веднага се записвм доброволец , и пушка ще си купя на собствени разноски , а и на останалите ловци ще дам премия от собственият си джоб!
  Когато намалеят бездушните , егоистични мизерници , като вас България ще стане много по-добро място за живот.

  п.п. БЗМ и за тебе се отнася!

  "Judge me by my size, do you? And well you should not. For my ally is the Force, and a powerful ally it is." Master Yoda
 15. 15 Профил на kakalake
  kakalake
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#9] от "bzm":

  Ти си поредния лумпен пишещ по форумите! Като дадоха филма за Могилино, защо не отиде да помогнеш на тези деца??? Ти сигурно си от онези които тогава писаха по форумите, че това е антибългарска пропаганда.

  Аз съм на мнение, че каквото е отношението към кучетата в тази държава такова е и към децата и към всичко останало!

 16. 16 Профил на kensiko
  kensiko
  Рейтинг: 565 Неутрално

  проблема лесно може да се реши!!!
  ако китайци се заселят в софия
  но и те не им се иска да живеят там
  освен да съберете всички кучета и ги стоварите на гръцката или турската граница...
  нали едно време така правиха комунистите с тези които не им харесваха и бяха "малоумни"

 17. 17 Профил на rotos
  rotos
  Рейтинг: 521 Гневно

  Ще каже ли некой "Честит Празник, братя българи!"??

  Явно, че от редакцията никой не се сеща, че днес е Денят на Независимостта...

  Алиса: Кажи ми по кой път да тръгна? Котаракът: Зависи, къде искаш да отидеш.
 18. 18 Профил на lp2
  lp2
  Рейтинг: 619 Неутрално

  До коментар [#14] от "Umbrella Corp":

  Пич, сигурен съм че не би убил и птиче, какво остава за човек. Или пък да платиш за нечие убийство
  А ако си готов да ме отстреляш само защото не си съгласен с мене... си интересна личност, хех.
  Жив и здрав.

 19. 19 Профил на Sleuth Sloth
  Sleuth Sloth
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Благодаря на Дневник и на Красимир Юскеселиев за прекрасните снимки. Връзка между бездомните кучета и бездомните деца, разбира се, има. Но тук не става въпрос къде да отидат парите, всъщност дори не става въпрос толкова за пари. Става въпрос, че в България продължава да властва стигмата срещу осиновяване на деца от домовете (защото повечето от тях са роми) и срещу взимането на кучета от приют (защото повечето от тях не са породисти). Предпочитаме да похарчим десетки хиляди левове за ин винтро, вместо да осиновим едно от хилядите бездомни деца. Предпочитаме да похарчим няколко стотин лева за породисто куче, вместо да си вземем едно прекрасно и много умно животно от приют. Този тип провинциално и в основата си расистко мислене е залегнал дълбоко в масовата българска култура - нещо, което можем да видим например и във фетишизацията на маркови дрехи и маркови коли.
  Първата стъпка към решаването на проблемите с бездомните деца и бездомните кучета е да погледнем в себе си - рационално, открито - и да опитаме да прогоним собствените си демони и предразсъдъци.

 20. 20 Профил на kzl
  kzl
  Рейтинг: Неутрално

  Лъчо по същата ти грозна логика,аз мога да се обърна и да кажа-ми на циганите да им дават презервативи ,аз няма да им гледам ко......ата.
  Парите вместо към тях могат да се пренасочат еди-къде -си.Така харесва ли ти?!?

 21. 21 Профил на elmyra
  elmyra
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Евалата, Краси! Напълни ми душата - вече вярвам, че може да се промени към добро ситуацията и вместо клане и дране, да има спасени косматковци, махащи щастливо с опашка най-после и в България. Обожавам кучета и гледам едно такова, което прибрахме от улицата, кастрирахме го, регистрирахме го в общината и полагаме адекватни грижи за него (лекарски прегледи, ваксини, обезпаразитяване, хранене, разходки, ресане, къпане). Определено е в пъти по-интелигентно от всяка селекционирана изкуствено порода. Най-важната пречка пред благородната кауза по спасяване и осионовяване на кучетата обаче ще остане манталитетът на хората, който трудно може да се промени, затова са нужни непрекъснати кампании и обсъждане в публичното пространство. Другият важен момент е осъзнаването на отговорността, защото кучето не е играчка, нито джафкаща статуя. То е живо същество и се нуждае от грижи и внимание след осиновяването.
  На общината мога да кажа само голямо благодаря и БРАВО задето е приела този конструктивен подход за ограничаване броя на бездомните кучета по улиците. Имам само едно притеснение - нужни са и приюти за котки, защото те се размножават в пъти по-бързо и повече от кучетата, а за тях не се търси решение. Ако греша, поправете ме.

  Главното правило в живота: нищо свръх мярката.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.