Изпращане на галерия

Ако се справяте добре зад обектива, покажете какво ви е впечатлило. Изпратете снимки и текст към тях.

Последни галерии

Топ галерии

Коментари (31)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 868 Весело

  Интериор ли бе, да го опишеш!? Сякаш това са снимки от евтин арабски бардак. Цветове, тапети, декорации, гипсови отливки… майка плаче и "Аспарухово" дави.

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 2. 2 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  [quote#1:"moriarti"]Сякаш това са снимки от евтин арабски бардак.[/quote]

  Напротиив, това е скъп, кичозен, цигански палат...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 3. 3 Профил на tatyanad
  tatyanad
  Рейтинг: 537 Неутрално

  Много яки снимки. Браво на автора!

 4. 4 Профил на the_fat
  the_fat
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Снимки #11-#15 но най вече #14 все едно съм от Помей,липсват само фреските по стените.Да не ги реставрират А ги оставят така И са готов декор ЗА филм...па и бая пари могат да изкарат

 5. 5 Профил на Вовка Вурдалак
  Вовка Вурдалак
  Рейтинг: 753 Любопитно

  Интересното е, че галерията е в раздел "Развлечение"...

  Praise the Lord and Pass the Ammunition! Ще не вмерла Україна!
 6. 6 Профил на the_fat
  the_fat
  Рейтинг: 524 Неутрално

  поправка към постинг #4 ...все едно са от Помпей..

 7. 7 Профил на u.f.o.
  u.f.o.
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Жалко за хората и имуществото им.
  Не мога да пропусна, въпреки това, истински кичозния "вътрешен дизайн" показан на снимките... Непубликувани кадри от битието на електората.

  If you listen to fools, the mob rules
 8. 8 Профил на Firefly
  Firefly
  Рейтинг: 975 Неутрално

  То са фрески, то са арки, то е сигания до шия. Но си помислете колко от българските пенсионери са с персийски килими и могат да си позволят такива интериори, защото се виждат скъпи неща, нищо че са кичозни. За хора водещи се за крайно бедни и имащи право на помощи, доста луксозно си живеят.

 9. 9 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 2577 Весело

  А после някои форумци се чудят защо били недоволни пострадалите от настаняването им във фургони!

 10. 10 Профил на blaf
  blaf
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Супер добри снимки

  И да - голям кич е в повечето къщи. Но не мисля, че е кой знае колко скъп - който е ходил на битака в Малашевци знае, че кичът е евтин

  И все пак не разбирам защо ще си сложиш статуя в стаята...

 11. 11 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 2577 Неутрално

  До коментар [#8] от "Firefly":Че Вие откъде знаете дали обитателите на тези къщи се водят крайно бедни и имащи право на помощи?
  Крайно бедни са жителите на бараките в Гъбена махала.
  Бедно /но не крайно, защото е имало членове работещи в чужбина/ е семейството, чиято къщурка бе до дерето и бе отнесена с всички девет души внея, освен шестгодишния Константин. Само че интериора на жилището им не може да бъде заснет - самата къщурка я няма.
  Ако прочетете текста под снимките ще разберете, че става дума за хора, които работят - някои в горското стопанство, други в чужбина.
  Отделно голямата част от мебелите са втора употреба, от изхвърлените и от разчистване на апартаменти. Нямате представа какви мебели могат да се купят за десет-двадесет лева от софийските цигани. Вътрешните ремонти също излизат твърде евтино - твърде много мъже-цигани работят в строителството, плочки също се намират лесно втора употреба.

 12. 12 Профил на Ден
  Ден
  Рейтинг: 562 Неутрално

  От този подробен фоторепортаж можем да направим извода, че циганията не може да я отмие и най-големия потоп.

 13. 13 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Фотогалерията е ужасяващо красива,направо тръпки ме полазиха!
  Показва не само състоянието на това семейство,а на цялата нация - все едно,че всички сме в Аспарухово.
  Хората са изградили този дом с любов и много лишения, а в следващия момент- пълна разруха.

  Tony
 14. 14 Профил на Ден
  Ден
  Рейтинг: 562 Неутрално

  Сред всеобщата интериорна простащина все пак се откроява онова култово канапе от снимка 9.

  Обзалагам се, че са го забърсали от чакалнята на някоя жп гара.

  Респект!

 15. 15 Профил на Firefly
  Firefly
  Рейтинг: 975 Неутрално

  До коментар [#11] от "patsis":

  Интересно техниката колко евтино може да се намери? На битака краднатото всичкото е евтино. А къщите са отнесени, защото са построени незаконно и с "брани" тухли и материали. Съжалявам, но от такива приказки не ми става жално, защото законите важат за всички в тая държава. В края на краищата видов ден си идва.

 16. 16 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 2577 Весело

  До коментар [#15] от "Firefly":
  Ако знаехте каква техника може да се намери изхвърлена на боклуците в Гърция, да не говорим за по-богатите страни на ЕС. Впрочем, лаптопи се появиха и в софийските контейнери!
  Когато падна социализмът се чудехме на българските емигранти в Канада, които разказваха колко лесно човек можел да обзаведе цял апартамент от изхвърленото на боклуците. Днес това благоденствие настъпи и у нас! Не е нужно да крадеш - достатъчно е да не те мързи и да събираш това, което по-разточителните изхвърлят.
  Къщурката в която загинаха осем души бе отнесена не защото бе строена с "брани" тухли /дали са били "брани" или купени всъщност Вие не знаете/, а защото бе построена на неподходящо място. Няма разлика в строителните качества на на "браните и "небраните" тухли. А дали е била законна или незаконна ние също не знаем /има презумпция за невиновност/, но водата не пита - и десет разрешителни да си извадиш, пороят е неграмотен.

 17. 17 Профил на Firefly
  Firefly
  Рейтинг: 975 Неутрално

  До коментар [#16] от "patsis":

  Много интересно извърташ нещата. Някак си омаловажаваш закон и ред, кражби и всичко останало. Къщата е построена на неподходящо място, точно защото не е спазен закона. Пороят е минал оттам по същите причини, пак не спазен закон от другите построени къщи и изсечената незаконно гора. Проблемът не е дошъл от природата, а изцяло от глупостта и нехайството на хората направили тези постройки и позволилите това да се случи.

 18. 18 Профил на tri
  tri
  Рейтинг: 523 Неутрално

  Снимка №12 казва всичко... но май никой не забелязва

 19. 19 Профил на Павел
  Павел
  Рейтинг: 1269 Неутрално

  Много добри снимки на Никола Михов, но под публикацията е пълно с отвратителни расистки коментари.

  http://pavel-yanchev.blogspot.com/
 20. 20 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 975 Неутрално

  До коментар [#13] от "Free person":


  [quote#13:"Free person"]Хората са изградили този дом с любов и много лишения, а в следващия момент- пълна разруха[/quote]

  ... с любов, лишения, но и с нещо друго! ... сн.#12

  Да разлая троловете!!
 21. 21 Профил на idianata
  idianata
  Рейтинг: 559 Неутрално

  Всеки има право на вкус - бил той и лош.
  Аз виждам в тези снимки нагледен пример за това как проблемчетата на разни птички и тревички, или лошата миризма в квартала не изчерпват гамата от проблеми до които води незаконното и безконтролно стоителство. То и за други незаконни и безконтролни дейности се отнася - сечи на гори, стопанисване на язовири направени за поливане като рибарници (доколкото стопанисване е правилна дума за съоръжения оставени на себе си) - само да се поогледа човек и ще забележи как гледа безучастно безобразия да се вършат под носа му, които утре биха могли стоварят върху собствена му глава всичките си ужасни последствия и продължава да не търси сметка от тия които е назначил да го защитават доколкото е възможно и да е странно толерантен към подкупността, некадърността и безхаберието им.

 22. 22 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 2577 Неутрално

  До коментар [#17] от "Firefly": Да речем, че в правото съществуват такива неща като 1/презумпция за невиновност; 2/смекчаващи вината обстоятелства. Но на Вас те явно не са Ви интересни.
  Ето няколко въпроса относно най-пострадалите две семейства - тези в къщурката на Жана и това на съседката й:
  1/Собствена ли е къщурката или не е? Щото като познавам обстановката в софийските цигански махали и виждам снимките в СМИ ми се вижда, че става дума за пристройка към съседната по-голяма къща. Пълно е по махалите с подобни пристройки, които се дават под наем. В такъв случай каква вина имат наемателите дали къщурката е построена законно или незаконно?
  2/Каква вина има семейството на съседката, дошла на гости и загинала заедно с двама от тримата си внука, които довела със себе си? Вие като ходите на гости проверявате ли строителните документи на приятелите си?
  3/ Каква вина имат загиналите жени и деца за изсечената гора?
  4/Въобще не Ви ли се струва, че смъртта на четири жени и четири деца е твърде тежко наказание за нечие неспазване на закона? Че то ако за всяка незаконна постройка се убиваха по осем души в България населението би намаляло няколкократно.

 23. 23 Профил на Firefly
  Firefly
  Рейтинг: 975 Неутрално

  До коментар [#22] от "patsis":

  Пак извърташ нещата към съжаление и се отместваш от това, което казвам. Идеята е да се спазва закона и да няма незаконни постройки. Как може да говориш за право и в същото време да се извърташ от него? Пак подчертавам, случилото се дължи изцяло и единствено на хората. За едните законите са глупости и не ги спазват, другите са позволили това да стане и не са си свършили работата. С разсъждения като твоите нещата ще си остават по старому до следващите жертви. Смисълът е да се видят грешките и да се поправят, а не да ревем и се вайкаме и да си продължим.
  Както аз съм купувала място и съм вадила всички видове разрешителни за да строя, така и всички останали трябва да го правят, законът е за всички!

 24. 24 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 2577 Неутрално

  До коментар [#23] от "Firefly":Е, че то тези места също са купени - и както ми разказаха някои познати , купени с доста пари.
  Не всички хора имат възможност да си купят място като Вас - някои живеят под наем или при по-заможни роднини. Случаят с къщурката на Жана, загубила семейството си май е точно такъв.
  Законът е хубаво нещо, но милосърдието е по-хубаво. Спомнете си за съдията от "Принцът и просякът", който е длъжен да обеси провинилото се момче за кражба на прасе и който кара селянката да декларира по-ниска стойност на прасето, за да го спаси. От Ваша гледна точка това е един корумпиран съдия, нали?


 25. 25 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Дайте телефона на дизайнера!!  Като оставим майтапа настрана, било е страшно.

 26. 26 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Макар и претрупано и шарено, на мен ми прави впечатление, че къщите са прилично обзаведени.
  Сега всичко е затрупано с кал.
  Не мога да си представя как щях да се чувствам, ако бях на мястото на тези хора.
  Друг е въпросът, че на това място не е трябвало да има постройки.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 27. 27 Профил на mns
  mns
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Много добър интериорен дизайн! Ето още един неподозиран талант, който трябва да бъде развит. Жалко за хубавите къщи!

 28. 28 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1962 Неутрално

  " даже една риба намерихме." от снимка 5 е. След това спрях да чета и разглеждам!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 29. 29 Профил на Симо
  Симо
  Рейтинг: 1178 Неутрално

  Като чета описанията на потърпевшите ... трагедия. Тия хора все си мислят, че някой друг им е виновен.

  http://www.youtube.com/watch?v=QuBy3BzCXwg
 30. 30 Профил на Варна
  Варна
  Рейтинг: 982 Неутрално

  Страхотни снимки и като цяло страхотен репортаж от това страшно нещо, сполетяло тези хора. А то може да се случи на всеки от нас . Не ме смущава вкуса на тези хора - тяхна си работа, но ме смущават и отвращават расиситките коментари - все сме хора...уж !

  " Бъдете промяната, която искате да видите в света" М.Ганди
 31. 31 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 926 Неутрално

  Добре че са направили фотките, щото на българина памутта му е доста "къса" на темата инфраструктура и природни бедствия...
  Бас ловя че и в юли 2015 проблемът с "аварийните" възможности на каналите около Аспарухово ще е както днес.......

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.