КФН пак отказа лиценз на фирма, близка до "Източни финанси"

Комисията за финансов надзор (КФН) отказа лиценз за извършване на дейност като инвестиционен посредник на софийската фирма "Булфинанси".
Мотивите на ведомството са, че тя не е спазила необходимия по закон шестмесечен период от предишен отказ, съобщи говорителят на комисията Милчо Стоименов. Това дружество според него е свързано с "Българска брокерска компания", което не получи лиценз през януари. Акционерите в двете фирми са абсолютно едни и същи - те са свързани със съдружника в "Амигос 3" Петър Петров.
Той беше набеден от бившия си съратник Иван Тодоров-Доктора, че е поръчал атентата срещу него миналата пролет.
Двамата притежават дялове в инвестиционния посредник "Източни финанси". Милчо Стоименов заяви, че 91% от капитала на "Булфинанси" притежава фирмата "С.И.В. консулт".
Сред съдружниците в нея са треньорът по плуване Веселин Суров, който участва с Доктора в ръководството на силистренския плувен клуб "Спирала" и брокерът в "Източни финанси" Стефан Стефанов.
Поне до януари в "С.И.В. консулт" участваше и сестрата на Петров Ивелина Янева. Другите 9% от "Булфинанси" се държат от главния счетоводител на "Източни финанси" Людмила Нинова.
Според слуховете учредяването на "Булфинанси" цели разграничаването на дейността на Петър Петров от Доктора.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK