Компенсаторките щурмуват БТК от ранни зори

Продажбата на 35-те процента остатъчни държавни акции от БТК срещу компенсаторни инструменти, чието начало беше определено за 6.00 ч. в четвъртък сутринта, предизвика небивал интерес сред дребните собственици на компенсаторки, привлече вниманието на чуждестранни инвеститори и дори създаде прецеденти в историята на българския капиталов пазар.

Един от тях е необичайно ранният час на аукциона, а другият - че в този последен етап от приватизацията на телекома ще бъдат употребени повечето от компенсаторните инструменти в обращение, които са за близо 1.1 млрд. лв. по номинал. За радост на притежателите им сделката доведе и до безпрецедентното поскъпване на тези непарични платежни средства, което прехвърли и номинала.

В сряда "Файненшъл таймс" информира специално за събитието, като посочва, че търгът ще позволи на няколкостотин хиляди българи да спечелят от разписките, с които бяха компенсирани в средата на 90-те години за земя и друга собственост, конфискувани по времето на комунизма. Според изданието чуждестранни инвеститори са изкупили значителни количества компенсаторки чрез базирани в София брокери.


Стартът на процедурата беше изтеглен няколко часа по-рано от установената досега практика (началото на борсовата сесия е 9.30 ч.), тъй като сред критериите за класиране на подадените оферти ще бъде и времето на подаването им. Някои от собствениците на компенсаторни инструменти вече са подали своите предложения, което означава, че те трябва да бъдат въведени първи от съответния инвестиционен посредник.

За покупка на акции от телекома се подават два вида поръчки - лимитирани и пазарни, като според повечето брокери най-разумно е дребните инвеститори да подават пазарни. При тях се уточнява само номиналът в компенсаторни инструменти, който инвеститорът притежава, като те се удовлетворяват по цена, равна на среднопретеглената цена, постигната при лимитираните поръчки на аукциона. Предимството на пазарните оферти е, че се удовлетворяват сред първите, което дава сигурност на инвеститорите, че ще успеят да купят акции от БТК. Засега няма категорични прогнози за средната цена на акциите, която ще бъде постигната днес, но мненията на брокерите варират между 150 и 250 компенсаторни инструменти /КИ/. за един брой при номинал от 35 лв.

Подаването на оферти ще продължи и в петък, като специалисти съветват да не се чака последният момент, защото някои посредници може да се окажат в невъзможност да приемат и да обработят документите на всички желаещи. Показателно в този смисъл е, че в сряда няколко посредника намалиха работното си време за клиенти именно заради наплива от кандидати за акции от БТК.

За кандидатите, които не успеят да подадат оферта в четвъртък, остава шансът да играят в някои от следващите дни от аукциона, за чийто краен срок беше определена датата 28 февруари, но той практически може да приключи много по-рано, в момента, в който се изчерпи предложеният брой акции. При представянето на схемата за приватизация на остатъчния дял от БТК изпълнителният директор на Агенцията за приватизация Атанас Бангачев заяви, че емисията най-вероятно няма да може да се изкупи само за един ден.

Резултатите от днешната търговия ще бъдат готови към 12.30 ч., като веднага ще бъдат обявени от фондовата борса, обясни за "Дневник" директорът на отдел "Външни отношения и комуникации" към Българска фондова борса - София, Панталей Карасимеонов. Според него няма вероятност да се стигне до срив в системата, която беше тествана нееднократно в дните преди търга. При тренировките в нея бяха подавани едновременно над 30 хил. оферти, посочи Карасимеонов и допълни, че борсата е осигурена и срещу извънредни събития като спирането на тока например.

Тъй като борсовата сесия официално приключва в 13.00 ч., изнасянето на резултатите в 12.30 означава, че ще остане половин час, в който търговията с компенсаторни инструменти може да продължи. Според експерти най-вероятно това ще е моментът, в който инвеститори, които искат да купят акции от телекома, ще се опитат да придобият нужното им количество компенсаторки, а притежатели на такива ще се опитат да ги продадат. Борсовата търговия от сряда показа, че това време е повече от достатъчно за рязка промяна в котировките на непаричните платежни средства (виж графиката). Данните от сайта на фондовата борса показват, че след активизирането на един от най-активните им купувачи в последните месеци цената на компенсаторките се увеличи с над 10% само за няколко минути.

Успелите да закупят акции от телекома на аукциона в четвъртък ще могат още същия ден да ги продават срещу пари на неофициалния сегмент на борсата при спазване на нормативната уредба, уточни директорът на отдел "Търговия" на фондовата борса Маню Моравенов. Въпреки че не се очаква активна търговия в началото, акциите на БТК ще бъдат сред най-атрактивните на фондовия пазар, на който вече се усеща остър недостиг на нови ценни книжа.

-----------------------

Какво се продава

Мажоритарният дял от бившия държавен монопол БТК беше продаден на регистрираната във Виена "Вива Венчърс", собственост на американския фонд "Адвент интернешънъл", през лятото на 2004 година. Условията на сделката бяха цена от 230 млн. евро за 51% от телекома, а веднага след прехвърлянето на акциите капиталът на БТК беше увеличен с още 50 млн. евро, с което участието й достигна 65%. Това означава, че "Адвент" плати 280 млн. евро за над 5 млн. акции. "Вива" пое ангажимент да инвестира поне 400 млн. евро през следващите пет години, както и да остане собственост на "Адвент" през следващите три години.

При тези параметри, цената, платена за една акция на БТК, е около 100 лв., като тя беше използвана като минимална и от посредника за продажбата на остатъчните държавни акции - консорциумът между "Националната банка на Гърция", ОББ и "Булброкърс". При сключването на сделката БТК беше единственият телекомуникационен оператор с фиксирани линии в Централна и Източна Европа без GSM лиценз, който впоследствие й беш даден. Последната информация от новия мобилен оператор е, че ще започне дейността си от началото на април, като по-рано обяви, че ще предлага 20% по-ниски цени от тези на конкурентите си. Оценките на различни специалисти за цената на БТК към момента варират от 600 млн. до над 1 млрд. евро за цялата компания.

-----------------------

Приватизацията на БТК доведе и до сериозен ръст на цената на компенсаторните инструменти на пазара. Тенденцията на поскъпване започна в края на септември и началото на октомври, когато котировките бяха на нива от около 25 ст за лев номинал. Според данните от фондовата борса на 1 октомври средната цена на поименните бонове е била 25.89 на сто от номинала, а вчера тя стигна 1.10 лв. за лев номинал. След като в началото на годината цената на компенсаторките се увеличи до номинала си, много специалисти коментираха как могат да се очакват цени от около 120-130 на сто, но рязкото увеличаване на предлагането от страна на първособственици, които не искат акции от БТК, задържа цените на нива под 115 ст за лев номинал.

Коментари (49)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Надя
  Надя
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Замесеният в корупционни схеми доц. д-р Маню Моравенов е предложен да влезе в
  състава на Съветът на директорите на Българска фондова борса (БФБ) на мястото на
  досегашния изпълнителния директор Иван Такев.
  Маню Моравенов е с дългогодишен опит в сферата на финансите и инвестициите, но дали
  името и професионализмът му са толкова кристално чисти и ясни за публичността? И защо
  човек откраднал 11 милиарда публични средства ще заема толкова висок пост? Именно
  заради неясен произход на средства и липсващите баснословни суми са причината г-н
  Моравенов да бъде обект на масови разпити от органите на реда. В момента се води
  разследване за финансови пирамиди, които е управлявал в сферата на капиталовите пазари
  и използването на сладки държавни постове, които е заемал през годините.
  Публична тайна е, че Моравенов, бе уволнен от поста си на изпълнителен директор на
  инвестиционния посредник „Фоукъл Пойнт Инвестмънтс” АД и "Феърплей пропъртис"
  АД след като собственикът на компанията Марио Захариев стана жертва на
  непрофесионалното отношение и схеми уронващи престижа на компанията. Безкрайни
  жалби и недоволни клиенти, загубени партньорства и откраднати пари, станаха причина,
  така известния „капацитет“ да бъде отстранен от длъжност.
  Каква е връзката на Маню Моравенов с кмета на Созопол е другият въпрос, на които се
  търси истинският отговор. Моравенов е помагал на Панайот Рейзи в присвояването на
  средства в особено големи размери и документални престъпления.
  По времето когато Моравенов управлява "Феърплей пропъртис", компанията купива
  търговски сгради, басейн и нови апартаменти във ваканционното селище Санта Марина, в
  Созопол. С фалшиви документи и фирми фантоми, той присвоява големи суми от
  приходите на комплекса, за лична облага като за пореден път ощетява дружеството, което
  управлява.
  Ще продължава ли Моравенов да заема редица ръководни длъжности в институции или
  най-накрая ще попадне под надзора на закона предстои да разберем.

 2. 2 Профил на Krasimir Tsanev
  Krasimir Tsanev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Откраднал е 50 000 долара от фирмата, която управлява. Управлява капитал от 9 милиарда, които може би и тях ще открадне. Откраднал единствените пари от старата си фирма - 50к лева, като отворил за 1 ден сметка на компанията в райфайзенбанк, изтелглил парите в брой и после я закрил- квесторката го хванала и сега разследват Маню Моравенов. Какво да очакваме от него като CEO na BFB - там има 9 милиарда за крадене ...

 3. 3 Профил на Maria Damianova
  Maria Damianova
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Маню е работил за Марио Захариев, свързан с арести на кметове. Маню лично носи парите в плик, а кметовете лично са признали на разпит за рушветите. Маню договорил държавна автобусна линия от Несебър до други курорти. Държавата плаща, а в замяна Маню обещава да се преизбере кмета, освен това участва в някаква масонска ложа, занимава се с окулност.

 4. 4 Профил на lora-andreeva90
  lora-andreeva90
  Рейтинг: 8 Неутрално

  За мен Маню Моравенов е жив измамник, политическо протеже - нагъл и корумпиран

 5. 5 Профил на damyanov_ivan
  damyanov_ivan
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Абсолютно съгласен съм с мнението на всички ви за този изруд Маню Моравенов. Бог да пази България от такива като него.

 6. 6 Профил на stasyyy1
  stasyyy1
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Срещу господин М.Моравенов има огромон брой подадени жалби и повдигнати дела - надявам се някой да обърне внимание на тези факти!

 7. 7 Профил на yordandanailovv45
  yordandanailovv45
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Каква е връзката на Маню Моравенов с кмета на Созопол?
  Моравенов е помагал на Панайот Рейзи в присвояването на
  средства в особено големи размери и документални престъпления.
  По времето когато Моравенов управлява "Феърплей пропъртис", компанията купива търговски сгради, басейн и нови апартаменти във ваканционното селище Санта Марина, в Созопол. С фалшиви документи и фирми фантоми, той присвоява големи суми от
  приходите на комплекса, за лична облага като за пореден път ощетява дружеството, което управлява.

 8. 8 Профил на Maria Damianova
  Maria Damianova
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Познавам г-н Моравенов от скоро.Крайно разочарована съм от Маню, ако наистина всички тези неща за него са верни. Как може?!

 9. 9 Профил на vladimira.velekova_85
  vladimira.velekova_85
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Абсолютен измамник и явен пример за злоупотребата с власт в страната ни. Шокирана съм .

 10. 10 Профил на samuil.kostov.129
  samuil.kostov.129
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Замесеният в корупционни схеми доц. д-р Маню Моравенов е предложен да влезе в състава на Съветът на директорите на Българска фондова борса (БФБ) на мястото на досегашния изпълнителния директор Иван Такев какво вече няма спомена по-горе. Но до кога ще продължават хора като Маню да обират държавната хазна и прочие ? Време е това да спре.

 11. 11 Профил на Nikola Kalchev
  Nikola Kalchev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ще продължава ли Моравенов да заема редица ръководни длъжности в институции или
  най-накрая ще попадне под надзора на закона предстои да разберем.

 12. 12 Профил на Ваня Иванова
  Ваня Иванова
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Именно Маню е най-големият виновник за лошото състояние на Българската Фондова Борса. Мръсните схеми за лична изгода трябва да спрат.

 13. 13 Профил на Красимира Ангелова
  Красимира Ангелова
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Индексът на нашата фондова борса спада, докато на другите продължава да расте - За всичко това е виновен Маню Моравенов

 14. 14 Профил на Андрей Костович
  Андрей Костович
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Съгласен съм с вас. Крайно несправедливо и незаконно е поведението на г-н Маню. Няма да доведе до нищо добро за БФБ.

 15. 15 Профил на Величка Константинова
  Величка Константинова
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Предстои да вземат лиценза на Фолкал Пойнт, чийто управител е бил Маня. Случайност? Не мисля. Все пак има някаква справедливост.

 16. 16 Профил на Илияна Димитрова
  Илияна Димитрова
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ужасно нисък обем на чужди инвестиции и ликвидност, защото никой не му вярва на Моравенов. Не трябва да бъде никакъв управител този мошенник.

 17. 17 Профил на Владимир Г.
  Владимир Г.
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Виж ти колко много хора не харесват Маню и са разбрали за неговите падения. Толкова алчен човек няма място на тази позиция. За доброто на всички е той сам да се оттегли! ОСТАВКА! Стига толкова си прибирал.

 18. 18 Профил на Бойко Тодоров
  Бойко Тодоров
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Нека не оставяме бъдещето на нашата фондова борса да провалено от този неблагодарен индивид. Дано намери своето подобаващо заслужено наказание.

 19. 19 Профил на Тереза Иванова
  Тереза Иванова
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Определено той е истинския отговорник за индексите на нашата борса. Те спадат, докато на другите растат.?!

 20. 20 Профил на Данаил Миленов
  Данаил Миленов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Не може ли такива като Маню да бъдат заменени от чисти и почтенни хора.Стига излишни натоварвания и корупция. В демократична държава ли живеем?

 21. 21 Профил на Йоан Владиславов
  Йоан Владиславов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ненавиждам този човек. Заради него сме на това състояние... До кога ?!

 22. 22 Профил на Кольо Иванов
  Кольо Иванов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Евала, че сте решили да си изкажете мнението за г-н Моравенов. Нека повече хора да разберат що за човек е. Дано да си намери заслуженото.

 23. 23 Профил на Красимира Желязкова
  Красимира Желязкова
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Този гаден лъжец е изпипан и страшно нагъл. Пазете се от него. Не знам как някой може да ми гласува доверие.

 24. 24 Профил на Евгения Валентинова
  Евгения Валентинова
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Въпреки уволнението му, той не спира да бъде безкрупулен и продължава да мами. Това не е окей... Защо не се вземат по-затегнати мерки. Не трябва да има милост за хора като него.

 25. 25 Профил на Тодор Тодоров
  Тодор Тодоров
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ужасно нисък обем на чужди инвестиции и ликвидност, защото никой не му вярва на този индивид- Маню... Защо мнозинството да страдат заради него?!

 26. 26 Профил на Галина Латунова
  Галина Латунова
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Фолкал Пойнт, на който е бил управител е пред отнемане на лиценз. Причините на този човек да му бъдат отнети правата и да бъде наказан са много за съжаленеие. Защо трябва ние да страдаме заради една алчна риба.

 27. 27 Профил на Камелия Романова
  Камелия Романова
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Не знам как ще се отървем от този алчен измамник … а след това ще е нужно време да се оправят кашите, които забърка... Дано се задействат нещата скоро.

 28. 28 Профил на Станимира Йорданова
  Станимира Йорданова
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Нагъл господин ди Маню. Защо продължаваш да се заблуждаваш? Номерата ти скоро няма да минават ей така и ще бъдеш наказан справедливо.

 29. 29 Профил на Krasimir Tsanev
  Krasimir Tsanev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Маню Моравенов е с дългогодишен опит в сферата на финансите и инвестициите, но дали името и професионализмът му са толкова кристално чисти и ясни за публичността? И защо човек откраднал 11 милиарда публични средства ще заема толкова висок пост? Именно заради неясен произход на средства и липсващите баснословни суми са причината г-н Моравенов да бъде обект на масови разпити от органите на реда. В момента се води разследване за финансови пирамиди, които е управлявал в сферата на капиталовите пазар

 30. 30 Профил на Maria Damianova
  Maria Damianova
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Що за бездарник е този Моравенов всъщност? Краде и ограбва държавата ни отвътре. Най-големите мафиоти са облечени във власт.

 31. 31 Профил на lora-andreeva90
  lora-andreeva90
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Срещу господин М.Моравенов има огромон брой подадени жалби и повдигнати дела - надявам се някой да обърне внимание на тези факти! Мястото му е зад решетките, а не на борда на БФБ.

 32. 32 Профил на damyanov_ivan
  damyanov_ivan
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Каква е връзката на Маню Моравенов с кмета на Созопол?
  Моравенов е помагал на Панайот Рейзи в присвояването на
  средства в особено големи размери и документални престъпления.
  По времето когато Моравенов управлява "Феърплей пропъртис", компанията купива търговски сгради, басейн и нови апартаменти във ваканционното селище Санта Марина, в Созопол. С фалшиви документи и фирми фантоми, той присвоява големи суми от
  приходите на комплекса, за лична облага като за пореден път ощетява дружеството, което управлява.

 33. 33 Профил на stasyyy1
  stasyyy1
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Този гаден лъжец е изпипан и страшно нагъл. Пазете се от него. Не знам как някой може да ми гласува доверие.

 34. 34 Профил на Надя
  Надя
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Замесеният в корупционни схеми доц. д-р Маню Моравенов е предложен да влезе в
  състава на Съветът на директорите на Българска фондова борса (БФБ) на мястото на
  досегашния изпълнителния директор Иван Такев. Маню Моравенов е с дългогодишен опит в сферата на финансите и инвестициите, но дали
  името и професионализмът му са толкова кристално чисти и ясни за публичността? И защо
  човек откраднал 11 милиарда публични средства ще заема толкова висок пост? Именно
  заради неясен произход на средства и липсващите баснословни суми са причината г-н
  Моравенов да бъде обект на масови разпити от органите на реда. В момента се води
  разследване за финансови пирамиди, които е управлявал в сферата на капиталовите пазари
  и използването на сладки държавни постове, които е заемал през годините.
  Публична тайна е, че Моравенов, бе уволнен от поста си на изпълнителен директор на
  инвестиционния посредник „Фоукъл Пойнт Инвестмънтс” АД и Феърплей пропъртис
  АД след като собственикът на компанията Марио Захариев стана жертва на
  непрофесионалното отношение и схеми уронващи престижа на компанията. Безкрайни
  жалби и недоволни клиенти, загубени партньорства и откраднати пари, станаха причина,
  така известния „капацитет“ да бъде отстранен от длъжност.

 35. 35 Профил на yordandanailovv45
  yordandanailovv45
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Именно Маню е най-големият виновник за лошото състояние на Българската Фондова Борса. Мръсните схеми за лична изгода трябва да спрат.

 36. 36 Профил на valeriya_bogdanska_121
  valeriya_bogdanska_121
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Срещу господин М.Моравенов има огромон брой подадени жалби и повдигнати дела - надявам се някой да обърне внимание на тези факти!

 37. 37 Профил на vladimira.velekova_85
  vladimira.velekova_85
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Маню Моравено е откраднал 50 000 долара от фирмата, която управлява. Управлява капитал от 9 милиарда, които може би и тях ще открадне. Откраднал единствените пари от старата си фирма - 50к лева, като отворил за 1 ден сметка на компанията в райфайзенбанк, изтелглил парите в брой и после я закрил- квесторката го хванала и сега разследват Маню Моравенов. Какво да очакваме от него като CEO нa БФБ - там има 9 милиарда за крадене ...

 38. 38 Профил на Георги
  Георги
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Въпросът е какво още трябва да направи Маню, за да си заслужи едно хубаво наказание? Стига лъжи и измами.

 39. 39 Профил на samuil.kostov.129
  samuil.kostov.129
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Абсолютно съгласен съм с мнението на всички ви за този изруд Маню Моравенов. Бог да пази България от такива като него.

 40. 40 Профил на cvetomir_borisov_11_22
  cvetomir_borisov_11_22
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Едва ли толкова много хора грешат. Явно Маню Моравенов е истински престъпник

 41. 41 Профил на petrova.katq
  petrova.katq
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Със сигурност Маню ще завлече БФБ и нещата ще вървят стремглаво надолу. Имаме нужда от човек, който да развива Българската фондова борса, а не от човек, който ще я фалира и вкара страната ни в главоломни заеми.

 42. 42 Профил на veronika_martinova_88
  veronika_martinova_88
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Каква е връзката на Маню Моравенов с кмета на Созопол?
  Моравенов е помагал на Панайот Рейзи в присвояването на
  средства в особено големи размери и документални престъпления.
  По времето когато Моравенов управлява "Феърплей пропъртис", компанията купива търговски сгради, басейн и нови апартаменти във ваканционното селище Санта Марина, в Созопол. С фалшиви документи и фирми фантоми, той присвоява големи суми от
  приходите на комплекса, за лична облага като за пореден път ощетява дружеството, което управлява.

 43. 43 Профил на Евгения Валентинова
  Евгения Валентинова
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Докато държавата се занимава с корона вируса, хора като Маню Моравенов продължават да си правят каквото искат... Как може да си толкова подъл…

 44. 44 Профил на Бойко Тодоров
  Бойко Тодоров
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Маню е от много време в бизнеса и може би затова е събрал толкова смелост и е станал прекалено алчен. На такъв човек като него не трябва да се позволява да управлява такъв капитал.... (цели 9 млпд.) Колко ли от тях е откраднал?!

 45. 45 Профил на lora-andreeva90
  lora-andreeva90
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Внимание, лицето Маню Моравенов с нетърпение чака пандемията да свърши и да започне да краде отново, не само от държавата, а и от частния бизнес. Този човек никога няма да се промени. Сигурно дори в момента обработва определени хора и схеми.

 46. 46 Профил на stasyyy1
  stasyyy1
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Внимание - опасност за Вашите пари на БФБ. Маню, който седи зад повечето организирани кражби на компенсаторки на починали лица сега е избран за директор на БФБ. Какво означава това ли: повече измамени, повече кражби и повече "нагодени" сделки.

 47. 47 Профил на Данаил Миленов
  Данаил Миленов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Наистина е голяма опасността. Всеки, който има акции в БФБ, да ликвидира и да изчака по-сигурни времена. Маню не спира да манипулира хората и да им изцежда парите.

 48. 48 Профил на Надя
  Надя
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Познавам Маню Моравенов от дете - всички го избягваха и никой не искаше да е му е приятел, защото лъжеше и мамеше всички още от дете, представете си какво е в момента, когато вече има и власт.

 49. 49 Профил на yordandanailovv45
  yordandanailovv45
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Маню Моравенов непрестанно мами и краде от държвата - всички знаят за това, има безброй жалби срещу него за финансови измами и все пак продължава да си действа. Това е върхът на наглостта.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK