Две мебелни фирми договориха поръчки за 300 хил. евро на панаира в Кьолн

Две български компании са подписали договори за изпълнение на поръчки на обща стойност от близо 300 хил. евро още по време на международно мебелно изложение (IMM) в Кьолн, което се проведе от 17 до 23 януари. Това съобщиха от Браншовата камара на дървообработвателната и мебелната промишленост. Това са "Далия" - Габрово, производител на мебели от масивна дървесина, и "Рива 21" - Петрич, която изработва столове. Очаква се в рамките на годината да бъдат финализирани и останалите поръчки за близо 2.7 млн. евро, което е със 700 хил. евро повече от постигнатите резултати през изминалата година.

Освен посочените две компании още пет мебелни фирми участваха на изложението. Това са "Богдан мебел" и "Визател" от София, "Екомебел" - Плевен, "Компекс" - Елин Пелин и "Ретроуют" - Ямбол.

"Компекс" произвежда столове, "Визател" - мебели от масивна дървесина, а останалите три компании се занимават с мека мебел, която беше хит в износа на българската мебелна промишленост през 2004 г.


В сравнение с 2004 година площта на българските изложители на панаира е нараснала с 50 кв.м и достига 120 кв.м. За пръв път участието на нашите фирми се подпомага финансово освен от Германското бюро за техническо сътрудничество (GTZ) и от Агенцията за насърчаване на малките и средни предприятия.

"За пореден път се потвърди както традиционното търсене на мебели за дома от масивна дървесина, така и задълбочаващата се тенденция към нарастване интересите на европейските пазари към вноса на тапицирани мебели от България", твърди Геновева Христова, изпълнителен директор на камарата.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK