И "Интерлоджик лизинг" купува имоти в Драгалевци

Компанията "Интерлоджик лизинг" е сключила предварителен договор за покупка на 20 апартамента със съответните помещения в сутерена, както и 13 гаража от жилищна сграда, намираща се в кв. Драгалевци, се казва в съобщение на компанията до фондовата борса. Срокът за окончателно изплащане и прехвърляне на собствеността е краят на 2005 година, става ясно още от съобщението.

Сделката за закупуване на имотите от страна на "Интерлоджик лизинг" ще бъде финансирана както с капитала, набран по време на емисията акции, така и евентуално с банкови заеми, обясниха за "Дневник" източници от компанията. Предвижда се апартаментите да бъдат дадени под наем, като част от тях могат да бъдат и продадени.

Новината от дружеството, което направи третото първично публично предлагане, идва по-малко от седмица след като "Интерлоджик имоти" съобщи, че е сключила предварителен договор за покупка на апартаменти в кв. Драгалевци. И двете дружества са част от международната група "Интерлоджик", която има свои поделения в Гърция, Кипър и България и развива дейност основно в областта на портфейлните инвестиции и финансовите услуги.


"Интерлоджик" има интереси и в бизнеса със софтуерни продукти, наем и лизинг на движими и недвижими имоти, охранителни системи и услуги. Информацията от проспекта за първично публично предлагане на акции на "Интерлоджик лизинг" показва, че компанията ще набляга на лизинга на потребителски стоки и на продажбата на имоти на изплащане.

Акциите на компанията във вторник се търгуваха на фондовата борса на нива между 60 и 86 лв., като последната сделка беше при цена от 75 лв. на акция. Първичното публично предлагане на ценни книжа на дружеството беше през март при емисионна стойност 40 лв. По време на предлагането инвеститори закупиха 62 571 акции срещу общо 2.51 млн. лв.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK