Нова българска верига за детски играчки стъпва на пазара

До месец предстои откриването на първия магазин от новата българска верига за детски играчки и стоки "Хиполенд" в Пловдив. Това съобщи за "Дневник" Мариан Колев, който е съсобственик в един от най-големите вносители на детски играчки "Феликс тойс". През следващата година пък е планирано отварянето на два големи обекта от новата верига в София, като единият ще е с размерите на хипермаркет и ще е специализиран изцяло в областта на детските играчки, пособия, дрехи и спортни стоки. Официалната регистрация на веригата предстои, съобщи Колев.

Магазинът в Пловдив е част от голям търговски комплекс, който се намира непосредствено до магазин "Метро кеш енд кери". Негов собственик е "Бенчмарк фонд имоти".

Комплексът се състои от осем магазина, всеки от които е разположен на площ между 650 и 900 кв.м. В него освен детски стоки ще се продава още техника, мебели, килими и мокети и др. Договорът за наем е подписан между "Бенчмарк" и "Хиполенд" и е за срок от пет години.


До края на септември ще започне строежът на нов търговски център в София, който ще се намира в кв. Божурище.

Инвеститор в него ще e "Хиполенд" и предвидените средства са в размер на 2 млн. евро, съобщи Мариан Колев. Центърът ще разполага с четири магазина с площ между 1000 и 1200 кв.м всеки, като някои от тях ще се отдават под наем, а другите ще станат част от веригата за детски играчки. Обектът трябва да е готов до десет месеца след започването на строежа.

Реализацията на най-мащабния проект ще започне до март следващата година, обяви Колев. Това ще са два хипермаркета за детски и спортни стоки, който ще се разпростират на обща площ от 8-10 хил. кв.м. Земята е близо до кв. Горубляне в столицата. Инвеститор отново ще е "Хиполенд", а предвидените вложения са между 8 и 10 млн. евро, уточни Колев. Целта е да се направи голям търговски център, в който да се продават всички необходими стоки за децата, обясниха авторите на проекта. Компанията има намерение да сключи договор с близо 30 вносители и дистрибутори на детски стоки и играчки, които работят на българския пазар.

Мариан Колев е един от собствениците на "Сандик България", която е официален представител за България на спортните обувки с марката "Сандик" (Sandic), както и детските обувки "Барби" (Barbi) и "Бенетон" (Benetton).

--------------------

Пазарът на детски играчки се разраства значително през последните месеци. Само преди дни стана ясно, че регистрираната в Гърция верига за играчки "Джъмбо" има намерение да построи първия си магазин в София. Новината дойде от гръцките медии, според които вече има регистрирано дружество в България и вече се търси подходящия терен за строежа на обекта. Магазинът трябва да се намира в центъра на столицата. Магазинът трябва да е готов до 2007 г. С намерение за разрастване на Балканите тази година на българския пазар стъпи и британската верига за продажба на стоки за майката и детето "Мадър кеър" (Mothercare). Новооткритият обект се управлява от гръцката "Клокинас Лапас" (Kloukinas Lappas), която е франчайзинг партньор на британското дружество и ръководи 30 магазина на компанията в Гърция. "Клокинас Лапас" предвижда да открие още един магазин в столицата в началото на 2006 г.

В края на септември миналата година българската компания "Комсед" отвори първия по рода си хипермаркет за детски стоки и играчки в столицата. Инвестицията в обекта е в размер на 1.5 млн. лв. Амбицията на компанията е да развие дейността си и да създаде верига от магазини с подобен мащаб. Единият от собствениците на компанията - Росен Филимонов, обясни тогава, че са планирали всяка година да се разкрива по един обект.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK