Започва ремонт на жп гарата в Плевен

До месец се очаква да бъде одобрен проект за основен ремонт на сградатана жп гарата в Плевен. Това съобщи Ева Маринова, завеждащ отдел ”Връзкис обществеността” на областната администрация. Тя уточни, че областниятуправител Цветко Цветков е внесъл предложението в Министерството натранспорта. "Оттам дадоха положителен отговор и до месец трябва даполучим одобрението за ремонта", каза Цветко Цветков.


Изготвениятпроект за преустройство и ремонт е представен в Националната компания“Железопътна инфраструктура”. Тази година министерство на транспорта епредвидило 60 млн. лева за възстановителни и ремонтни дейности нажелезниците, от които 4.8 млн. ще бъдат вложени в ремонта на жп гараПлевен след приемане на проекта и обявяване на обществена поръчка заопределяне на изпълнител. Ремонтът ще започне в средата на април тазигодина и по мнение на специалистите от Национална компания “Железопътнаинфраструктура” ще бъде завършен за година и половина.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK