”Слънце Стара Загора БТ” продава имот със сгради

Минималната цена е 3.750 млн. лв.

”Слънце Стара Загора БТ” АД ще продаде един от имотите си, съобщиха откомпанията. Той се намира в Стара Загора, в кв. "Индустриален", аминималната цена за обекта е 3.750 млн. лв. без ДДС.


Обектът включваурегулиран поземлен имот с обща площ от 32 200 кв.м. На територията муима изградени постройки, чиято обща застроена площ е 10 390 кв.м. Товаса основно стопански, спомагателни сгради и складове. Общата имразгъната застроена площ е от 11 150 кв.м. В близост до складовете сенамира и бетонова площадка, от която водят пътища за обслужване насградите. Общата площ на асфалтобетоновата настилка е около 10 хил.кв.м. Всички постройки са законни и разполагат с нотариален акт иактуални скици, уточняват от компанията.


Дружеството продава ицялостно технологично оборудване за приемане и подготовка на тютюн,което се намира в сградите. Имотът e отделен от производствената базана “Слънце Стара Загора БТ”. Той се намира на около 5 км от централнатаградска част, в близост до железопътната гара. Инфраструктурата врайона е добре развита и има лесен достъп до транспортната мрежа,допълват от дружеството.
Лицата, които се интересуват от обявенатапродажба, могат да заявят предварително интереса си чрез официалнописмено запитване или писмо за намеренията си, адресирано додружеството в Стара Загора на ул. "Стамо Пулев” 1, ет. 3, доделоводството на предприятието.


”Слънце Стара Загора БТ” АД е еднаот четирите действащи фабрики за производство на цигари. След като вначалото на годината беше наложен предсрочно акциз на цигарите, тепоскъпнаха средно с по лев за всички марки. Очакванията на холдинга сапазарът да се свие с 30 процента. За да се компенсира този негативенефект, холдингът обмисля да организира износ и да засили позициите сина пазарите от Близкия изток, Турция, Централна Африка. Износът на"Булгартабак" за миналата година е около 3 хил. т на стойност близо 25млн. долара.


През миналата седмица надзорният съвет на "Булгартабакхолдинг" одобри предварителната програма за преструктуриране и продажбана дъщерните акционерни дружества. На този етап в рамките на холдингаще бъдат запазени четири цигарени фабрики - "София БТ", "БлагоевградБТ", "Пловдив БТ" и "Слънце - Стара Загора БТ". Оттютюнопреработвателните дружества в рамките на холдинга остава само"Плевен БТ". За всички останали преработвателни дружества се предвиждапроцедура за приватизация чрез публично оповестен конкурс или чрезпродажба на фондова борса. За "Пловдив - Юрий Гагарин БТ" надзорниятсъвет реши производството на филтри да остане в рамките на "Булгартабакхолдинг". Поетапно ще бъдат приватизирани заводът за ремонтни части ипечатната база, които също са част от "Пловдив - Юрий Гагарин БТ".


Целтана програмата е да се предприемат необходимите дейности, за да могатпредприятията да устоят на конкуренцията на единния европейски пазар.Тютюнопреработвателните фабрики ще бъдат първите, които ще се предложатза продажба. Очакванията са до края на годината да има сключени сделкиза предприятията в Пазарджик, Смолян, Сандански, Ямбол, Харманли,Дулово и Дупница.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK