"Телелинк" започва инвазия в Източна Европа

Българската компания "Телелинк", създадена през 2001 г., вече стъпи ина телекомуникационния пазар в Румъния и Украйна, съобщи нейниятизпълнителен директор Любомир Минчев. През 2005 г. е регистриранопървото й задгранично дъщерно дружество в Букурещ - "Телелинк Румъния",специализирано в изграждането на мобилни мрежи, в което работят 60души. След като договаря с CosmoRom - Румъния, да изгради мобилната ймрежа в два от общо 4 региона на страната, компанията отвори и вториофис в Тимишоара. Първата фаза на проекта включва инсталирането на над250 базови станции на оператора до края на 2006 г. Общата стойност напроекта на Cosmote в Румъния е 600 млн. евро.


Интересен пазар закомпанията е и Украйна с петте си мобилни оператора и затова наскоро вКиев заработи и украинският й офис. Третата страна, в която вече еизбран местен мениджър и се очакват сериозни задачи, свързани сразвитието на пазара на мобилни услуги, е Сърбия. На картата наамбициозните планове на системния интегратор присъстват още Полша иТурция.


В България сред клиентите на "Телелинк" са "Глобул" и БТК.В рамките на три години компанията е инсталирала повече от 1000 базовистанции на втория мобилен оператор. Тя е и един от доставчиците наоборудване за мрежата и на "Вивател", с която има договор за две годинида построи 500 нейни обекта. "Телелинк" изгражда и националнатаметрополитен мрежа (MAN)  на БТК, върху която телекомът предлагавискоскоростен интернет за домашните потребители. Компанията е част отконсорциума, който изгради и поддържа интернет мрежата на училищата."Макар проектът да беше спрян, "Телелинк" не спря поддръжката намрежата", каза Минчев.


"Телелинк" е 99% собственост нарегистрираната в Гибралтар "Скотамбар лимитид", а сред екипа й отмениджъри е и бизнесменът Спас Русев. По данни на "Телелинк" отсъздаването й досега средногодишният й ръст е 79%. В края на 2005 г.компанията има приходи от продажби на продукти и услуги на стойност 30млн. евро.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK