"Хаинбоаз" може да се ремонтира с европари

Северният подход на прохода "Хаинбоаз", известен още като Прохода нарепубликата, ще се реконструира с пари от Европейската инвестиционнабанка (ЕИБ), съобщиха от правителствената информационна служба. Вчеракабинетът одобри проект на писмо до банката, с което предлага изменениена финансовия договор между нея и България по първата фаза на проекта"Транзитни пътища IV".


Така освен предвидената рехабилитацията надва участъка с обща дължина 24.5 км от пътя Велико Търново - Гурковокъм техническото описание на проекта ще може да се  включи ичастичната реконструкция на прохода. Параметрите на северния подход на"Хаинбоаз" ще бъдат приведени в съответствие с тези на южния подход и страсето на еврокоридор 9 в българската си част (Русе - Велико Търново -Капитан Андреево).


Проходът на републиката беше ремонтиран през 2002 г., като 60 на сто от средствата бяха осигурени по програма ФАР.


"Транзитнипътища 4" обхваща рехабилитацията на близо 430 км от пътната мрежа настраната, която е част от европейските транспортни коридори.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK