"Палфингер" пренася част от европейските си производства в България

Австрийският концерн "Палфингер" ще прехвърли в Червен бряг част от дейностите, които сега осъществява във Франция, Германия и Австрия. Това съобщиха от кабинета на изпълнителния директор на предприятието Детлеф Кох. Резултатът от новите производства за българския завод ще е 35% ръст на произвежданата продукция. През тази година "Палфингер" ще вложи в завода за товароподемна техника в Червен бряг 6.8 млн. евро. Парите ще бъдат използвани за построяване на нови производствени сгради, инфраструктура, купуване на машини и съоръжения.
В инвестиционната програма на дружеството е заложено освен увеличаване на производството и разкриване на над 100 нови работни места.
В края на изтеклата година концернът инвестира 11 млн. евро в строителство на ново промишлено хале в Червен бряг. Целта беше да се разшири производствената база. В инвестиционния план на групата "Палфингер" е заложено изграждането на халето да приключи до края на 2009 г. От компанията тогава поясниха, че започването на новото строителство многократно е било отлагано заради липса на гаранции за самостоятелно електрозахранване. До миналата година електроподаването се осъществяваше от подстанция, собственост на "Бета" АД.
Независимо от отделните разплащателни сметки на двете предприятия понякога се стигаше до изключване на тока заради неплатени сметки на обявеното в несъстоятелност оръжейно предприятие. След като този въпрос беше уреден, компанията продължи да влага в червенобрежкото си предприятие.
"Палфингер" присъства у нас от 1999 г. Тогава дружеството купи производствено хале и терен от "Бета" - Червен бряг, и регистрира дружество "Палфингер продукционстехкник България" ЕООД.
Общите инвестиции на компанията в България възлизат на около 30 млн. евро. В Червен бряг фирмата има завод за производство на готови механоизделия за монтаж на товароподемни кранове, чийто персонал възлиза на 500 души. В предприятието си в с. Тетово, Ямболско, "Палфингер" произвежда хидроцилиндри. Числеността на персонала там е 300 души.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK