“Актив пропъртис” купи земя до летището в Пловдив


Дружеството със специална инвестиционна цел "Актив пропъртис" купи почти 45 декара земеделска земя в местността Орешака, намираща се в землището на село Крумово, съобщи Българската фондова борса. Изпълнителният директор на дружеството Дилян Панев заяви пред "Дневник", че става въпрос за шест недвижими имота, разположени един до друг в непосредствена близост до летището в Пловдив. Той поясни, че в момента тече процедура за промяна на статута на земеделската земя в индустриална зона. Въпросните имоти се намират до индустриалната част на летището и са подходящи за изграждане на логистичен център. Панев уточни, че на настоящия етап все още се обмисля дали осъществяването на този проект и изграждането на терминалите да се реализира от "Актив пропъртис", или след смяната на статута на земеделската земя да се търси купувач на имота.


Общата инвестиция на дружеството за покупката на 45-те дка земя е 439 хил. лв., т.е. по 5 евро на квадратен метър, допълни още Панев. В средата на февруари "Актив пропъртис" купи четири поземлени имота в района на Пловдив с общата площ от над 27 хил. кв.м.
През януари изпълнителният директор на дружеството обяви, че компанията възнамерява да инвестира в закупуването на подземен гараж, част от бизнес център "Филипополис".


Вторият инвестиционен проект, планиран от "Актив пропъртис", е покупка на административна сграда в източната индустриална част на Пловдив. Средствата по проектите, в които дружеството възнамерява да инвестира, се финансират от увеличението на капитала му. В края на миналата година компанията го увеличи от 620 хил. лв. на 5.2 млн. лв.


"Актив пропъртис" притежава и шоурум в новопостроена сграда на бул. "Цариградско шосе" 101 в София. За имота има сключен петгодишен наемен договор с най-голямата румънска компания за производство на мебели - "Моб експерт".

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK