"Банско тур" купи 6.3% от "Актив пропъртис"

"ПТ холдинг" е увеличил дела си в капитала на дружеството със специална инвестиционна цел, инвестиращо в имоти "Актив пропъртис", а "Банско тур" ООД е влязло в компанията, става ясно от съобщение на Българската фондова борса. Пловдивският холдинг, който беше и сред учредителите на дружеството, е придобил 15.16%, с което общият му дял от капитала на "Актив пропъртис" вече 37.38%.


"Банско тур" също е влязло в капитала на дружеството за имоти, като обект на сделката са били 327 536 акции, или 6.3% от капитала на "Актив", като преди това не е притежавал дял в него. От съобщението обаче не става ясно кой от останалите собственици е намалил дела си. Според информационния регистър ДАКСИ "ПТ Холдинг" държи и 34% от капитала на "Банско тур", като дружеството е с предмет на дейност таксиметрови транспортни услуги.


"Актив пропъртис" увеличи капитала си от 650 хил. лв. на 5.2 млн., което доведе и до размествания в акционерната структура. В началото на февруари дял в него закупи и "София Франс ауто, като обект на сделката тогава бяха 28.4% от капитала. Парите от увеличението отиват за финансиране на проектите на дружеството.


Сред имотите, които притежава "Актив пропъртис", са 45 дка в землището на с. Крумово до Пловдив, административно-производствена сграда и още един недвижим имот в града, както и новопостроена сграда на бул. "Цариградско шосе" 101 в София.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK